Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 12T - egytucat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
troszti
aktív tag
válasz
Viktoár #64380 üzenetére
Szerintem tök jó ez a Stanley. Megveheted nyugodtan, pláne hogy van utalványod. Nekem ugyan ez van, és szintén a praktikerben vettem, mert annó itt volt a legolcsóbb. Van műanyag nyelű Narexem, semmi különbséget nem látok köztük, talán számomra formára, súlyra, vagy nem is tudom mire, de kényelmesebb a Stanley, többet nyúlok ehhez, és nem a Narexet használom.
Narexben elvileg a prémium vésői amik már egy szinttel feljebb vannak ezeknél, de nekem annak az ára már túl magas volt..
Követ én aliexpressről rendeltem, cseh raktárról egész gyorsan megjött, nem örökélet, de kevés használat mellett szerintem kezdésnek, tanulási fázisnak jó. -
troszti
aktív tag
válasz
pali923 #64078 üzenetére
Azért itt érdemes megemlíteni azt, hogy nem egy kategória az, hogy élelmiszerrel érintkezhet (food safe), meg hogy emberi fogyasztásra alkalmas (food grade). Biopin és társai, illetve a festékboltokba kapható vágódeszka olajokra általában nincsen ráírva az olaj összetevői, ami eleve fura, nem használnék olyan anyagok vágódeszkákra, ami nem tudom, hogy mit tartalmaz. A Biopinnál megnéztem, csak annyit ír hogy élelmiszerrel érintkezhet. A paraffin olaj alkalmas emberi fogyasztásra, tehát ha megeszed, vagy megiszod (
) nem lesz semmi bajod. Főleg ha a gyógyszertári minőséget veszed. Amúgy a napi kiadható mennyiség 100 g, de én pl mondtam a gyógyszertáros hölgynek, hogy mire kell, és kaptam 200 g-ot.
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Kéne vennem hosszvágó lapot, asztaliba (250mm) is és merülőbe is (165mm).
CMT Orange lapok árai tetszenek, de nem tudom mennyire jók. Valaki használ ilyet? Esetleg más bevált lap?Előre is köszi
-
troszti
aktív tag
válasz
gaboka75 #63890 üzenetére
Mikor először használtam a műhelyben, hát, elég fura szaga volt, valamire nagyom emlékeztetett, de kellemesnek semmiképp nem mondanám
Két nap után hoztam haza, de még egy jó pár napig érződött a lakásban a szaga.
Másodjára már a műhelyben nem volt olyan fura, biztos már megszoktam. -
troszti
aktív tag
válasz
SeatZola #63669 üzenetére
Nekem ez nagyon bevált.
How To Build A DIY Workbench Out Of Plywood - Woodworking
Először egy 3*6 méteres garázsba csináltam kettőt, csak hobbi célból készítettem a bútorokat. Azóta kinőtte magát egy saját vállalkozás, már egy jóval nagyobb helyen vagyok, de ezek az asztalok még mindig megvannak, masszívak, jó rajtuk dolgozni. Az egyiket teljesen rétegelt lemezből készítettem, a másiknak csak a lábai és a merevítő elemek rétegeltek, a lapjai fehér 18 mm-es fehér bútorlap. Mindkettő egyformán stabil és jó.
-
troszti
aktív tag
#63619York
Megjártam egyszer egy használt gyalugéppel, azóta ódzkodom a használt gépektől :/
De amilyen árak vannak most, lehet az lesz belőleKöszi a tippet
#63623fogtunder
Ja tényleg, el is felejtettem hogy ez 230V-os. A villanyszerelőm óva int mindig ezektől a gépektől, bár nekem nem volt vele gondom, de most hogy van a műhelyben 380V, próbálok ilyen gépeket vásárolni. Köszi amúgy a leírtakat#63633NWNE
Rövid ideig használtam egy Hammer K4 perform gépet, azzal nagyon meg voltam elégedve. Viszont a K3-ról elég vegyesek a vélemények külföldi fórumokon. Ha teheted valahol próbáld ki. Én nem vennék semmit a Paliszandertől, terveztem, de amiket olvastam róluk, ha csak onnan lehetne beszerezni gépet, mást választanék. De ez csak egy személyes álláspont. -
troszti
aktív tag
Nekem a fa markolatos piher (fm mod.) jött be a legjobban. Nagyon jól használható, nem találtam még olyan feladatot, amihez kevés lenne a szorítóereje. Kicsit meg kell zsírozni, és kézzel úgy meg lehet tépni
Van két maxipress is, nem rosszak, de nem jöttek annyira be, előbb nyúlok a fa markolatosokért.. -
troszti
aktív tag
Érdeklődtem a Kisvakondnál a Holz-her felől, de a 81.600 ft-os ára nem nagyon tetszett, főleg ha nem is lövi be rendesen a kapcsot.
A Güde adatlapját nézve csak 14 mm-es kapcsot ír maximumnak, biztos ez a típus, amit használsz, vagy csak belemegy a 16 mm-es kapocs is?
Találtam egy Sencot még tegnap, M-es kapcsot lő, ami 9,5 mm széles, közepes huzalvastagsággal ami azt hiszem 18GA, két változata van, egy 50k másik 64k
Szerintem adok egy esélyt a Güdének, árban nagyon szimpatikus, és jó róla pozitív véleményt hallani -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Levegős kapcsozót szeretnék venni hátfalazáshoz. Olvastam korábbi tapasztalatokat, javaslatokat ezzel kapcsolatban itt a fórumon. Nagyobb kapcsokat javasoltátok, 12,7 mm-t, hogy ez tartja jól a hátfalat. Tudnátok esetleg géptípust ajánlani? Ilyen 50.000 Ft körül szánnék rá, bár nem tudom ez mennyire reális
-
troszti
aktív tag
válasz
Caldera1 #56066 üzenetére
Megvetted végül ezt az elszívót? Illetve kiépítetted a képhez hasonló rendszeredet? Ha igen, írsz róluk pár szót? Hogy mennyire vagy megelégedve mind az elszívóval, mind a rendszerrel?
Tervezek egy hasonlót építeni, illetve egy elszívót is hamarosan venni, és hasonlóban gondolkozom, mint te.
Előre is köszi
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Veszprém/Fehérvár környéken nem ismertek esetleg fényezőt, akihez el tudnék vinni 2db MDF üvegajtós konyhafrontot?
Előre is köszi -
troszti
aktív tag
Nekem lassan 2 éve van meg a Domino, nem bántam meg hogy ezt választottam. Sokat agyaltam hogy ez legyen, vagy a lapostipli maró (Makita). Főleg bútorlaphoz használom, de látott már mást is
Nem volt számomra szempont, hogy mennyibe kerül hozzá a dübel, mert egyedi munkáim vannak, és hogy most 3000, vagy 500 Ft hozzá a dübel/lamello igazából mindegy. Nem ezen fog múlni...
Persze sorozatgyártásba megértem, hogy ez egy fontos tényező.
Használtam aztán a makita lapostipli marót egy pár hónapig egy asztalos műhelyben, hát nem győzött meg, valahogy nem állt kézre igazán. De valóban gyorsan lehetett dolgozni, néha viszont volt benne pontatlanság, mondjuk lehet az ottani körülmények eredményezték ezt...
A Dominoval is lehet azért gyorsan dolgozni, csak ki kell alakítani itt is egy rutint. -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Veszprém, Fehérvár, Budapest környéken tudtok ajánlani fatelepet, ahol kapok szárított keményfát (tölgy, kőris, akác, bükk). Veszprémi vagyok, de itt a környező fatelepeken keményfa alig van, ahol van ott is csak légszáraz. Ilyen 100 km es körzetben elmegyek érte, de mivel rendszeresen szeretnék vásárolni, ennél messzebb nem nagyon szeretnék.
A zatikot nézegettem, meg korábban itt már ajánlottátok, oda terveztem hogy elnézek, de gondoltam hátha tudtok ajánlani jobbat -
troszti
aktív tag
válasz
pali923 #56486 üzenetére
Szerintem nagyon jó ki gép, bár nekem egy Hyundai van. Lakásfelújításnál nagyon sokszor jól jött, bánom, hogy nem a legelején vettem meg. Ajtótokot vágtam vele, nagyon szép lett a vágási felület, csemperagasztó maradványokat nagyon jól leszedte, konyhabeépítésnél hátsó kivágásoknál mással nem fértem oda. És még sorolhatnám. Nagyon sokrétű szerszám. Egy a titka ezeknek az olcsó gépeknek, minőségi lapkákat kell hozzá venni, mert azokkal lehet jól dolgozni. A gyárit vagy ki kell dobni, vagy el kell tenni vész esetre (én utóbbit választottam, egyből vettem hozzá egy minőségi készletet)
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Kezd meghalni a Lidl-ös excenterem. Már vártam erre régóta, nem szerettem annyira.
Olvasgattam régebbi hozzászólásokat, és nagyon az jött le, hogy a Bosch GEX 150 egy jó választás. Ez még mindig így van?
Főleg nagyobb felületeket csiszolok, így a 150-es méret véleményem szerint jól fog jönni (a Lidl-ös 125-ös). Néha ezért becsúszik egy-egy kisebb dolog is, gondolom ezzel is fog azért boldogulni.
Szemezgetek amúgy a Festool ETS 150/3-al, de árban az egy kicsit fájna... Érdemes lenne várni még a vétellel és inkább a Festool választani? Mit gondoltok? -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Konyhabútorhoz ráütödő ajtókat csinálok. Nagyon rég csináltam ilyet, mostanában mindig közézáródót alkalmaztam a bútorokhoz. Mennyit szokás elhagyni az ajtókból, a korpuszhoz képest? 2 mm minden oldalról?
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Beépített szekrényhez keresek tolóajtó vasalatot. Érdekelne, hogy ti mit szoktatok használni, mi vált nektek be
Előre is köszi
-
troszti
aktív tag
válasz
sanzi89 #54949 üzenetére
A linkelt műanyag Berger szorítókat használók, nekem nagyon beváltak. Először kicsit féltem tőlük, nem használtam még azelőtt egykezes szorítókat, ezért csak kettőt vettem belőle. Fél év használat után vettem még belőlük, most kb egy éve nyúzóm már őket, eddig jól bírják, remélem így is marad
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Konyhabútor lábra és szokli klipszre nincs valakinek valami szerelési ábrája? Hogy milyen távolságra kell tenni a lábakat, hogy aztán a végeredmény "jó" legyen?
-
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Blum tandem oldalstabilizálót milyen szélességnél szoktatok alkalmazni?
-
troszti
aktív tag
válasz
NeoPampalini #54316 üzenetére
Gratula hozzá, eddig tök jó, csak így tovább
Kérdés. Sütőnél az oldalsó kivágások ajánlottak vagy szükségesek? Mindkét oldalra csináltál? Illetve belülre kell valami hővédő fólia féleség a bútorlapra?
(#54317) mdk01
Jó hogy írtad ezt a mosogatós szekrény részt, pont gondolkoztam, hogy hogyan lehetne jól megoldani
Főzőlapnál hogyan szoktátok? -
troszti
aktív tag
válasz
okezsoke #54237 üzenetére
Szia!
Én egy Makita SP6000J merülőfűrészt vettem ugyanerre a célra (rétegeltlemez táblák felvágása), 1900-as sínnel. Hibátlan gép, nagyon szépen lehet vele dolgozni, egyenlőre a gyári lapot használom vele, nem érzem indokoltnak a váltást.
Csak ajánlani tudom, szerintem megéri a beruházást. -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Volt valakinek mostanában tapasztalata OKJ-s (asztalos) képzésekkel kapcsolatban? Székesfehérvár - Budapest környékén szeretnék elkezdeni egy ilyen 10 hónapos képzést, idén még indulnak ezek. Jó és rossz tapasztalatnak is örülök
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Szalagparkettát tervezek csiszolni. Akinek esetleg van tapasztalata ilyesmiben, pár javaslat, hogy mire figyeljek?
-
troszti
aktív tag
válasz
kicsi kecske #53545 üzenetére
Berger szorítókat ajánlom, szerintem jó minőségűek, gyakorlatilag ugyan az mint a piher, csak jóval olcsóbb
Extreme digitál elég jó áron adja őket [link] -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Konyhabútor fiók vasalatokról érdeklődnék, hogy Ti milyet szoktatok használni. Golyós, csillapított, teljes kihúzású vasalatra gondoltam, de kacsintgatok kicsit a Blum Tandem rendszere felé. Megérheti a majdnem 2x-es felárat?
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Normális F szorítót keresek. Pihereknek eléggé elment az ára sajnos. Ti mit használtok?
-
troszti
aktív tag
válasz
Flowtation #53278 üzenetére
Igen, ez a Katsu már régóta van, többeknek van is itt a fórumon. UK-ből tudtommal nem kell áfát fizetni, de a honlapon nekem nem volt egyértelmű, hogy szállítanak e UK-en kívül. Viszont jó áron van nagyon, ennyiért ebay-en se szokott lenni.
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki ezt az új (makita koppintás) Extol Prémium felsőmarót?
-
troszti
aktív tag
válasz
raverke #53214 üzenetére
Én ilyesmivel oldanám meg...
Mindenféle méretben lehet kapni. -
troszti
aktív tag
Ezt már én is néztem régebben, most kicsit jobban utánaolvastam, egész jó
Csak ez is ugyanaz az árkategória
Speciali
Lehetne a lidl-ben megint, szerintem vennék egyet abbólMég régebben mikor volt, szemezgettem vele, de addig vártam, míg elfogytak.
Láttam én is azt a német ebay-eset, de abból a 200 euróból lesz még több szerintemCaldera1
Igen, azt is számításba vettem már, de akkor jött az ötlet, hogy lehetne egy külön a kéziszerszámoknak, egy meg fixen beépítve az asztali körfűrészhez. Lehet egyébként ez lesz egyenlőre, aztán várok a lidl-ös gépreKöszi a hozzászólásokat
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Elszívót keresek a kéziszerszámoknak. Domino, merülőfűrész, csiszoló, néha szúrófűrész. Van egy Karcher porszívóm, ami igazából megfelelő, de rövid az elszivótömlője, és azt szívesen véglegesíteném az asztali körfűrészhez, mert kezd elég macerássá válni, hogy állandóan ide-oda kell vinnem
Erősen gondolkozom egy használt (egész jó állapotú) festool midi-n, de lehet kicsit tulzás érte ennyit fizetni.Ti mit javasolnátok?
-
troszti
aktív tag
válasz
NeoPampalini #52975 üzenetére
Nekem 18-as nyír rétegelt lemezből van az egész, nagyon masszív, strapabíró cucc lett. Ennek alapján csináltam meg, 1,5 táblából (1525*1525) jött ki.
-
troszti
aktív tag
válasz
varsam #52925 üzenetére
Szerintem ez így jó ötlet. A 2mm-es ABS-nek a lekerekítése fog látszódni, fura lenne ha teljesen kihoznád. Eddig én kétszer csináltam fürdőszobai tükrös szekrényt, így nagy tapasztalatom nincs benne, de azoknál ugyanakkora tükröt vágattam, viszont ott nem volt rádiusz a lapokon (egyiknél 0,4-es ABS volt, másik pedig rétegelt lemez).
-
troszti
aktív tag
válasz
generatoros #52658 üzenetére
Az első használatkor be kellett állítani, mert elmászott, de szerencsére ez könnyen megtehető. Szalagcserekor néha utána kell állítani, de nem mindig. Én főleg asztalra rögzítve használom, ezt nagyon szeretem benne. Persze kézből is jól használható. Egyedül az elszívás, ami hát enyhén szólva is hagy kivetni valót maga után...
De ezzel együtt tudok élni ennyi pénzért. Amúgy tavaly október környékén vettem, ez az újabb típus nem tudom miben más.
Én nem adnék ennyi pénzt az Extol-ért, 1 év garanciával. Nem hiszem hogy sokkal jobb lenne -
troszti
aktív tag
válasz
oserenella #52578 üzenetére
Szia!
Én ezt használom: OpenCutList
Szerintem tök jó, viszonylag egyszerűen rá lehet jönni hogy kell használni. Youtube-on is vannak róla videók. Asztali verzió kell hozzá, betöltöd a kész modellt, megadod az anyagokat neki, és kiszámol mindent. Élfóliákat is tök jól hozzá tudsz adni. -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni valahol szebb, B/BB minőségű nyír (esetleg bükk) rétegelt lemezt. Itt a környékünkön (Veszprém) mindenhol csak BB/CP van, ami nem igazán felel meg az elvárásaimnak a javítások miatt.. Az itteni lapszabászatban érdeklődtem, de bükkből is csak BB/BB van náluk, és készleten se volt, így meg se tudtam nézni...
Tudtok valahol lapszabászatot, fakereskedést, ahol forgalmaznak B/BB minőséget?
-
troszti
aktív tag
Mafellnél azért jóval olcsóbb egy Festool Domino, azzal pedig simán tudsz úgy játszani oldalirányba, mint a lapostiplimarókkal.
Amúgy nagyon gondolkozom egy Domino-n, sokkal pontosabbnak, és egyszerűbben használhatónak tűnik, mint a lapostiplimarók. Plusz nekem ami nagy előnynek tűnik, hogy csavarmentes kötéseket is tudok vele csinálni. Lapostiplimaróval ezt nem tudom annyira elképzelni..
-
troszti
aktív tag
#52041 epmd ; #52043 Gabika75 köszi a válaszokat.
A dewaltnak jobban tetszik a magasság állító része, nem tudom hogy hívják, kicsit pontosabbnak tűnik mint a makitáé. Persze lehet a makita is pontosan beállítható, csak talán kicsit több időt igényel. Kérdés hogy ezt mennyire használja az ember. A makitának viszont kicsit jobban tetszik a kialakítása, meg a hozzáadott makpac koffer is bejön
Mondjuk ~13 ezerrel drágább is, szóval annyiért, sőt még olcsóbban veszek használtan egy ilyen koffert, ha annyira akarok
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
DEWALT DW682K vs MAKITA PJ7000J lapostiplimaró közül melyik az ajánlottabb?
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
A tiplizést szeretném kiváltani, vagy valamilyen módon javítani a jelenlegi folyamaton, mert nem annyira termelékeny, és nem is 100%-ban pontos.
Lapostiplimarón gondolkoztam, de a Festool dominója is nagyon bejön, csak rohadt drága
Igazából szívesen maradnék a tiplizésnél, mert szeretem, csak kéne valami eszköz, amivel gyorsíthatom és pontosíthatom a folyamatot.Várom a javaslatokat, észrevételeket, bármit
-
troszti
aktív tag
válasz
indianjoe23 #51951 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, tök jó ez a sablon, amint lesz rá lehetőségem, megcsinálom -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Polctartó csapok helyeit szeretném felsőmaróval kifúrni. Bementem pár helyi (veszprémi) üzletbe marószárat venni, de nem jártam sikerrel. Neten is keresgéltem, de elvesztem kicsit
Mit ajánlotok erre a feladatra? 6, 8 mm-t fogad a felsőmaróm.
Illetve ugyanitt akkor már 8 mm-es tiplik kifúrására is keresek marószárat.Előre is köszönöm
-
troszti
aktív tag
válasz
thyeby #51338 üzenetére
A linkelt szerszamtar.hu oldalon néztem, máshol itthon nagyon nem találtam (jó áron). Kértem tőlük rá ajánlatot, remélem emberi időn belül tudják beszerezni
Maradok akkor a Bessey-nél, nekem már ez is kicsi gyanúsan “olcsó”, de gondoltam adok neki egy esélyt, úgy mondja mindenki hogy a Bessy az Bessy
Milyen lehet ez az IGM 5000 Ft-ért... -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a szorítóval kapcsolatban?
IGM Korpusz szorító - 600 x 80mm
A Bessey-hez, amit kinéztem, nagyon hasonlít, csak az IGM van raktáron, és olcsóbb is
-
troszti
aktív tag
válasz
generatoros #51246 üzenetére
Rendben, köszönöm az infót. Gyanús volt nekem is ez az ember, de akkor most már megbizonyosodtam, hogy jobb inkább kerülni.
-
troszti
aktív tag
-
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Korpuszszorítókkal kapcsolatban kérdeznék újra. Mint gondoltok erről a Bessey-ről? Árban egész jó.
Illetve első körben ezt a Piher PRL 80-as szorítót néztem ki. Árban még éppen határeset, de a Bessey 2000 Ft-tal olcsóbb..(mindkettőből 600-as méretet néztem)
-
troszti
aktív tag
Lidlis merülő nyáron volt, de a vezetővel voltak fenntartásaim és ezért végül nem vettem meg.
Hobbista vagyok, és egyenlőre magamnak, családnak és ismerősöknek készítek bútorokat bútorlapokból, amiket lapszabászatban vágatok le. Rétegelt lemezzel ahogy fentebb írtam kicsit tovább szerettem volna lépni, új dolgokat kipróbálni.
Abban viszont igazad van, és amibe nem gondolok bele, illetve nem nagyon tudok, mert nincs benne tapasztalatom, hogy egy ~1,5x1,5m-es táblát pontosan vágni a földön, háát valóban nem a legegyszerűbb feladat..
-
troszti
aktív tag
válasz
thyeby #50988 üzenetére
Kéne keresnem egy normális lapszabászatot itt a környéken (Veszprém). Megérdeklődtem az egyik helyen, ahol a bútorlapokat szoktam vágatni, és akik 2-3 hétre vállalnak megrendeléseket, bruttó 800 Ft/m2-ért szabják fel a rétegelt lemezeket.
Egyébként egyetértek azzal amit írsz.
Az egész nálam onnan indult, hogy szeretnék kicsit ismerkedni a rétegelt lemezzel, és általa kipróbálni, gyakorolni különféle technikákat, műveleteket (lapolás, csiszolás, felületkezelés, stb.) Az idő jelenleg nem annyira számít, mert nem az a célom az egésszel, hogy minél gyorsabban végezzek vele. Szerszámot viszont mindig próbáluk úgy választani, hogy az ne kelljen egyhamar lecserélni.
Azonban lehet tényleg elengedem ezt az otthoni tábla vagdosást és inkább kifizetek érte valamennyivel több pénzt, a többi műveletet így is tudom gyakorolni.. -
troszti
aktív tag
Lidl/Aldis körfűrészt akartam először venni, de sajnos hónapok óta nincs náluk... Nagy valószínűséggel miután vettem valamit, utána heti újságban szembejön velem egy...
Vegyük a Maikitát, egy egyedileg készített vezetősínt, és egy jó lapot. Ezzel ha néha kellene kész méretre vágnom, akkor nem tudnám abszolválni? Esetleges nagyob darabokra gondolok, amiket nem tudnék - vagy csak körülményesen - az asztalimmal levágni..
-
troszti
aktív tag
válasz
thyeby #50958 üzenetére
Köszönöm.
Ezt a masszívabb talpas Makita HS6601J -t néztem élőben, elég meggyőző volt és az ára is egész baráti
Nézelődtem ezen az oldalon, és találtam egy egész szimpatikus körfűrészt, vezetősínnel: Bosch GKS 55+ G körfűrész L-BOXX-ban + FSN 1600 vezetősín
Mit gondolsz, gondoltok, ez mennyire lehet jó választás? Megéri a ~kétszeres árat, vagy jobban járok ha csinálok a makitához egy "vezetősínt" -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Kézi körfűrészt szeretnék venni táblák (rétegelt lemez, bútorlap) nagyjáboli darabolásához, hogy kezelhető méretben az asztalin a tényleges méretre vághassam. Mit javasoltok? Belépőszint, középszint érdekelne, Festool még várat magára
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jó párhuzamszorítót/táblásító szorítót (vagy hogy hívják [ezt] ) megfizethető áron?
-
troszti
aktív tag
válasz
liszi70 #50602 üzenetére
Régebben én vasaltam a fóliát, de elegem lett belőle, nagyon sok idő elmegy vele. 2mm-es ABS-t csak a felső lapra szoktam kérni, a többire 0,4-est.
Természetesen a korpuszt 18-a rétegeltből csinálom, itt a kérdés csak a fiókokra szólt. Csapolni szeretném amúgy, pont ez tetszik a rétegeltbe, bútorlapnál ugye ilyen lehetőség nincs(#50603) generatoros
Szerintem is ormótlan és én is úgy gondoltam hogy elég a 12-es, de megerősítést vártam, amit megkaptam, köszönöm(#50607) Z0mbi
Nekem tetszik a rétegelt, és az is, hogy ki tudok próbálni más technikákat, amiket bútorlapnál nem tudtam eddig alkalmazni.
Szívem szerint dióból csinálnám, de ahhoz még tanulnom kell, meg kicsivel több szerszám is kelleni fog -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, Fapad, Extra
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest