Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
fattyu666
üzenetére
"De a 6,35mm-es belemegy a hatos befogópatronba, vagy nem?"
Lentebbi hsz-edből vettem az adást, h igényeled a szmájlit, de nem szolgálhatok vele, mert bukfencelő-fetrengő példány momentán nincs kéznél. (Jelzem hát, hátast vágtam.)
Egy lakatos ilyet kérdezzen asztalostól?
Nos, van egy jó és egy rossz hírem:
A rossz az, hogy sajnos a gépedet be kell vinned a lakatosműhelybe, mert a solux lámpa melege kevés lesz hozzá. A jó az, hogy a munkahelyeden fusiban felmelegíted az autogénnel fehér ízzásig, és máris belemegy a hatos furatba a 6,35-ös anyag. (Vigyázz, mert forró lesz!) Aztán nyomd hidegvízbe, és meg se kell majd húznod a szorítóanyát, viszi majd a hatos persely a 6,35-ös tengelyedet, mint a szél.Elég, ha érted a viccet, a szeretés mellékesebb.
Tudod, akadnak itt a fórumon hülye kérdések, van türelmem hozzá. Ehhez is. Mert minden ismeret hülye kérdéssel kezdődik. Tisztában vagyok azzal, hogy életre el lehet vinni a tudáskedvét valakinek azzal, ha a hülye kérdésre hülyén válaszolnak neki. (Jómagam azért maradtam seggfej kémiából egész életemre, mert tizenkét éves koromban megkérdeztem a kémia tanárnőmtől, hogy mi a húsleves képlete, és ő is vágott egy hátast.)
Célom nem az volt, hogy elvigyem a szárnyát bontogató kedved ettől az egésztől, csupán habitusom nem engedett egy ilyen b@szott magas labdát nem lecsapni.Komolyra fordítva a szót:
Jobb gyártóktól rendelhető bármilyen patronméret, ami belefér a hüvelybe - de ez sztem neked drága, még ha jobb gyártótól választottál is gépet. (A BOSCH 12-es patronú gépbe egy nyolcas patron majd tíz rugó volt.)
Csináltatni kell patront. Bronzból. Le kell pontosan másolni a benne levő 6-ost, 6,35-el kifúrva. És jó tudású, nem lúzer esztergányosvargajánossal való dreháltatni.
A felsőmaró sima futása fontosabb, mint mondjuk egy gyökköszörű sima futása. Nagyon érzékeny műszer, pontosságot, akkurátusságot igényel - de nem nagyobbat, mint a lakatos szakma általában. Itt a fordulatszám felmehet 30.000 1/min-ig, mindennek flottnak kell hát lennie.
Valószínűnek tartom, h mire kiismered a gépedet, nem fogod használni sem a 6-os, sem a 6,35-ös patront már. A 8-as lesz benne állandóan, ugyanis ahhoz kapható itt kishazánkban legszélesebb spektrum, ami már jól használható, és ki is fizethető. A leggyakrabban használtból előbb vágyódni fogsz egy drágábbra, aztán egy napon meg is veszed majd. (és az is nyolcas lesz) Ekkor fog bekövetkezni az első teljes értékű ejakuláció. De érdemes kivárnod a sorját, ne kapkodj vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mesterséges intelligencia topik
- Hardverfogócska a kertben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Warships
- Gumi és felni topik
- Fujifilm X
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest