Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wade0303

    aktív tag

    válasz Jamboo529 #75053 üzenetére

    A Fire TV Cube gen3 (2022-es modell) lejátszón van ethernet port, de szokás szerint csak 100mbps tehát sztem a 4K Stick Max egy usb-ethernet adapterrel jobb választás (pénztárcabarátabb). Nincs olyan film amihez ne lenne elég a 300-400mbit sebesség.

    "Dolby Vision info: dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible, profile 8.1 single track single layer
    mp4 formátumban. De mondjuk még ez is jó lehet?" - Előfordulhat hogy jó, de ez az info önmagában nem elég semmire. A dvhe.08 azt jelenti, hogy profile 8.1 DoVi. Ha a profile8.1-nél a forrás UHD BluRay volt akkor ellenőrizni kell hogy MEL vagy FEL típusú volt-e az UHD BluRay amiből készült (mivel az UHD BluRay eredetileg mindig profile7 dual layer, tehát a p8.1 már egy konvertált release BluRay esetén). Ha FEL akkor szinte biztosan hibás mert a feltöltőknek lövésük sincs hogyan kéne a FEL RPU-t single layer-be alakítani. Legegyszerűbb módja az ellenőrzésnek, hogy rarbg-n megkeresed a forrás lemezt teljes UHD BluRay kategóriában és megnézed a bdinfo-t alatta: [link] -Ha az 1080p kiegészítő sáv átlag bitrátája alacsonyabb 2200kbps-nél akkor MEL, ha magasabb akkor FEL. Fontos hogy ne azt nézd hogy mellette mit írt oda automatikusan a DVDFab, mert az téves (a 2100kbps körülieket már FEL-nek írja pedig nem azok)!

    "Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU" - Ez profile 7, tehát remélhetőleg nem nyúlkált bele a releaser az RPU-ba. Az ilyet single track-ben kell keresned, ezt általában még oda is írják az nfo-ba ill. mkv vagy mp4 konténer kell belőle a FireTV Stickhez, bár ilyen formátumot szinte csakis mkv-ban fogsz találni. (Single layer= alapsáv+RPU; dual layer=alapsáv+EL(FEL vagy MEL)+RPU; single track=1db HEVC tartalmaz mindent; dual track=2db HEVC melyből az 1080p felbontású hordozza a DoVi RPU-t).
    Ha BluRay van a névben és dvhe.08 azaz single layer, de nem tudod hogy MEL vagy FEL a forrás akkor ne erőltesd a DoVi-t. Bármilyen DoVi-t "hybrid" névvel és a HDR10 alapsávú DoVi webdl release-eket is került ha biztosra akarsz menni.
    Ha valami kókálmánynak (mátrix hősnő release névvel...) nincs ott a nevében hogy "hybrid", de BluRay-t ír és mégsem találsz rarbg-n olyan lemezt ami Dolby Vision lenne (nincs 1080p felbontású kiegészítő sáv) akkor az azt jelenti hogy a feltöltő még azt sem tudta hogy hybrid cuccot oszt tovább és nem tüntette fel. Természetesen kerüld az ilyet, jó (jobb) belőle a HDR10 verzió DoVi nélkül.
    Ha az ilyen hibásként felsorolt verziókból nem találsz olyan ami csak HDR, az sem baj mert a DoVi release-ekben az alapsáv az mindig ugyanaz a HDR10. Keresni kell tehát egy megbízható lejátszó progit ami tud HDR-t de DoVi-t nem és akkor mkv konténerből biztosan lejátsza HDR-ben. Vagy másik lehetőség hogy elvileg a FireTV Sticken ki lehet kapcsolni a Dolby Vision-t és akkor szintén HDR10-ben fogja lejátszani az ilyen DoVi release-eket mkv konténerből.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák