- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
válasz
Haugland #3701 üzenetére
Nemtudom, hogy mi történt, de 2 perce ismét ránéztem a NS felületére, és csodák csodájára minden visszaállt a normál állapotra! -> ismét sok a szabad tárhely és a figyelmeztetések is eltűntek....
Úgyhogy most részben örülök ennek, részben pedig aggaszt, hogy nemtudom, hogy ezt mi okozta és mikor fordulhat újból elő...
Gawamatsu -> köszönöm a segítséget és a tippet! -
ugyes
senior tag
válasz
Haugland #2904 üzenetére
Mi volt a port száma? A gyári 8000 és 8001?
A legutóbbi ransomware támadás után meg kellett ezeket változtatni. Én megtettem, nekem elérhető böngészőből.
Ha te is megváltoztattad és a könyvjelzővel dolgozol, akkor ott kellene átírni a portot.
Ha a fentiek egyike sem, akkor nincs ötletem. -
donat_sz
senior tag
válasz
Haugland #2427 üzenetére
biztos meglehet oldani.
pl dockerben az adguard és a qbit tuti elfér egymás mellett. nekem is ott vannak (bár én aktuálisan egy RPi-t használok pihole-lal és az alap transmission kliens nekem megy gond nélkül) próbáld ki. ha elférnek egymás mellett nálad is már jobb mint most -
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Haugland #2343 üzenetére
Csinálj konfig mentést, szedd ki a lemezeket megjegyezve melyik hol volt, reset, restore és reménykedés, hogy elindul.
Nekem megy napi konfig mentés, de nem hiszem, hogy vissza tudna állni minden beállítás.
Neked meg ha szar a transmission, akkor azt nem kellene a backupba betenni. -
donat_sz
senior tag
válasz
Haugland #2275 üzenetére
a Pihole meg amire való azt hozza. te támasztottál felé olyat amit nem ígér.
egy családi csomag 2600Ft/hó és az összes androidos tv-re, telóra, tabletre meg is van oldva.
én ezért fizetek, mert napi szinten használjuk akár csak zene hallgatásra vezetésközben vagy otthon a tv-n. szerintem ez megéri.ha mégse fizetnél érte, akkor vannak megoldások, ahogy rjy08 írta.
de haverokkal összeállni is megoldás egy "családi" csomagra, 4-5 főnél 5-600Ft/hóra jön ki -
donat_sz
senior tag
válasz
Haugland #2244 üzenetére
adguard (ami kb egyenértékű) nagyon könnyen felmegy dockerben, appcenterből telepíted és már el is érhető.. azt használtam.
piholet rpi-n használok. ott a http://<PIHOLE_IP_cime>/admin/index.php felületen kellene tudnod elérni. ha már fut.
Bár idáig talán nem jutottál el, de itt meg az a kérdésem, hogy ugye nem a NAS IP címén futtatod a piholet? nem ezért nem éred SSH-án? -
rjy08
tag
válasz
Haugland #1914 üzenetére
Nem feltétlenül arra gondolok.
Mivel ha bedöglik egy NAS, akkor kénytelen vagyok ugyanattól a gyártótól választani, hiszen a rendszerbeállítások más márkára nem tölthetők vissza. (Ne legyen ez kompromisszum, lehet épp másik márka eszköze lenne épp az ideális.) Én inkább az adatokat menteném még 1 helyre (pl. felhőbe) Amúgy ez a rendszer backup sem tökéletes, nekem jó pár beállítást nem hozott vissza. Csináltam egy resetet, betöltöttem a backupot, de többek között a tárolók felosztását sem állította be, pedig változatlanul voltak bent a lemezek. Szóval ebből kiindulva nem tudom, hogyan működhetne a te elképzelésednek megfelelő megoldás. -
válasz
Haugland #1904 üzenetére
Az Asustor szerint egyszerűen át lehet tenni a HDD-ket márkán belül. (Fontos ugye, hogy a RAID1 gyakorlatilag nem tartalmaz adatvarázslást). Az Asustor kisokosa tartalmaz egy külön erre vonatkozó fejezetet, keress rá!
Erre én viszont konkrétan ráb@sztam. A leírásban foglaltak szerint tettem át a HDD-t az egy 3102-esből egy 3202-esbe, és gyönyörűen új lemezként kezelte és üresnek mutatta. Szerencsére azonban ténylegesen nem törölte sem az adatokat sem a fájlnyilvántartást, úgyhogy Windoson egy segédprogrammal szépen minden ki tudtam másolni róla.
MaCS
-
rjy08
tag
válasz
Haugland #1904 üzenetére
Szerintem ezt csak egy további mentéssel tudod kivédeni. Véleményem szerint egy felhős megoldás lenne a legbiztonságosabb, erre a gyári backup alkalmazás is megfelelő lehet. Én is nézegetem az elérhető backup programokat, de még nem találtam olyat, ami tömöríti a kiválasztott állományokat, és az sem lenne gond ha lenne valamilyen titkosítás. Mindezt egy külső HDD-re tervezem egyelőre.
-
válasz
Haugland #577 üzenetére
Nálam ugyanabban a helyiségben van ahol alszunk, ugyanis a másik helyiségbe ha akarnám tenni, akkor macerás volna a háló miatt... Van wireless megoldás is tudom, de az nem lenne az igazi ahhoz képest amire használom... Nálam abszolút, de annyira abszolút, hogy még a merevlemez hangját sem hallani, nemhogy a ventit... Figyeltem és átlagban a venti ilyen 750 rpm körül pörög és nagyon csendes, pedig nem a legkisebb ami azt illeti, mert pont pár órával ezelőtt láttam amikor upgradeltem a memóriát. A ventillátort átállítottad automatikus üzemmódba? Az sokat számít!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest