Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy1000
tag
-
PeterPH
senior tag
válasz
tomboy1000
üzenetére
A 2706-os port-tól visszafelé meg kell nyitni egy pár portot (annyit, amennyit egyidejűleg használni akarsz, a példában 10-et).
A /tmp/local/sbin/post-firewall fájl a következőket tartalmazza:#!/bin/sh
#SSH
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -A INPUT -p tcp --dport 2697:2706 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 2697:2706 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 22 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 22 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:22
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2697 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2697
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2698 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2698
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2699 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2699
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2700 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2700
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2701 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2701
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2702 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2702
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2703 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2703
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2704 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2704
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2705 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2705
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 2706 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2706
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2697 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2697
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2698 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2698
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2699 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2699
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2700 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2700
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2701 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2701
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2702 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2702
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2703 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2703
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2704 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2704
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2705 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2705
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p udp --dport 2706 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:2706
iptables -A INPUT -j DROPA 22-es port az SSH miatt van megnyitva.
A WAN interfész nálam a vlan1, de ez lehet hogy nálad más, ráadásul a post firewall scriptben lehet használni azt hiszem a $1 változót helyette. A 192.168.1.1 a router LAN IP címe, e helyett lehet használni a $4 változót. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Az Az-X féle doksi alapján próbálom a Sambát beállítani. A démon nem indul el. A logban írja, hogy mi a bánata:
[bb@(none) root]$ cat /opt/var/log/smb.log
[2007/11/04 19:39:38, 0] lib/util_sock.c
pen_socket_in(826)
Get_Hostbyname: Unknown host (none)A Samba rész végén írja is, hogy mire kell vigyázni!
"Figyelem… fél napos szarakodást spórolsz meg ha a webes felületen beállított hostname-et beírod a megfelelő helyre!!! Én szívtam vele fél napot"Én nem találom, hogy ezt hol kell beállítani a webes felületen!
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Jelenleg az sctcs-sel passzív módban vagyok.Lehetek aktív?Melyik portot használja?1980?Melyik ip címet adjam?A routerét?
-
Digger
senior tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Ha a PuTY-ot használod akkor a csatlakozás tipusát állítsd át telnet tipusra!
SSH az alapértelmezett. Ezt csak akkor tudod használni ha az SSH-t (dropbear) konfigurálod és elindítod.
Figyelmesen olvasd a doksit! Ott is le van írva.
Van benne néhány hiba is. Kapásból most csak arra emlékszem, hogy az ftp démon leállítására ezt írja: "Az FTP-t egy killall stupid-ftp paranccsal tudod kinyomni." Itt le maradt egy d betű. helyesen Az FTP-t egy killall stupid-ftpd paranccsal tudod kinyomni.
Bagatel dolog, de egy kezdő, mint én megszívhatja.Itt van egy jó link: http://viktike.serveftp.net/index_files/wiki/doku.php
Sokat tanultam belőle.
-
Laca 012
őstag
Sziasztok!
1hete regeltem Seaky oldalán,de nem igazán jön válasz, és a ph-n is elvileg okt.12.-én volt utoljára aktív. Nem tud róla vki? Szeretném én is az oleg féle cuccost felrakni az ő ctorrentjével, mert már 1 hónapja megvan a router, de használni még nem tudtam. (Persze kompromisszumok árán tudnám, de elvileg minden adott, hogy teljes értékűen használjam, akkor miért szívnék vele?)
Próbaképpen felraktam eredetivel, de kapásból levette a net sávszélességét..
Még olyan kérdésem lenne, hogy letöltöttem a PuTTY nevű progit. Kapásból a kicsomagolásnál lett egy installer, és 6db külön indítható exe. Ezek közül melyiket tudom használni telnet kommunikációra? Amit az installer felrak putty.exe-t, az alapbeállításokkal csatlakozik, aztán pár másodperc múlva disconnect... Vagy gyári firmware-rel ne is várjam, hogy connected-ben marad? Nem mintha a gyári firmware-rel szeretnék kínlódni, csak fura, hogy eldobja.
Nem vagyok egy linux guru, az egyetlen dolgom a linuxal az volt amikor egy intel wi-fi kártyának az ID-ját kellett knoppix-ban módosítani, hogy a hp notim elfogadja. De az elszántság és kitartás megvan! Segítségeteket előre is köszi! -
csaboca66
csendes tag
Valaki tud segíteni?
Nincs semmi baj. A df a nevetol elteroen nem a diszk, hanem a particiok telitettseget mutatja. Ha nincs particio, semmit nem mutat. probald ki ezt:
fdisk /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0
Ha letezik az eszkoz (marpedig letezik, a dmesg mutatja), akkor kerni fog egy parancsot.
Alapszinten:
p - kilistazza a particiokat
n - uj particio hozzaadasa
d - particio torleseItt van egy leiras, hogy hogyan kell hasznalni a linux fdisk parancsot. Angolul. Vagy a guglin rakereshetsz a "man fdisk"-re, es ott is van magyarazat, de az elobbi reszletesebb es magyaraz is, nem csak elmondja a parancsokat, mint a man.
Vagy megnezheted ezt is, ebben is van particionalas, de ez a sajat izlese alapjan allitja be a routert, pl. a swap nala csak 32MB. De ha az fdisket megerted, hogy mi merre, hogyan, akkor a leiras alapjan tudsz csinalni a sajat elkepzelesed alapjan is particiokat. -
csaboca66
csendes tag
válasz
tomboy1000
üzenetére
Orulok, hogy sikerult
.
Ha az elozo racken nem volt venti, akkor gondolom itt se lesz baj, ha lekotod. Arra figyelj azert, hogy jol erintkezzen a vinyo a femhazzal, hogy elvezesse a hot.
Nekem egy noname aluminum rack van, kellemesen meleg (jol esik megfogni, nem forro), ventilator nincs benne, vinyo birja. -
tomboy1000
tag
válasz
csaboca66
üzenetére
Úgy néz ki,hogy tényleg a rackkel volt a hiba.Köszi az ötletet!
Már pár hónapja szívtam vele.Most kicseréltem egy másik rackre,tesztelem,már 1 napja fut stabilan.
Csak 1 bajom van vele,hogy ez egy 5.25-ös és van bent 1 ventillátor,aminek nagyobb a hangja,mint az üzemi konyhákon az elszívóknak.
Ha lekötném az nagy gáz lenne?Ez is fémburkolatu,mint a másik, és azon sem volt ventillátor? -
r0by
addikt
Ha már a winyó témánál vagyunk, akkor lenne nekem is kérdésem ezzel kapcsolatban.
Szeretnék majd venni usb-s racket, viszont mikor régebben olvastam a fórumot, akkor volt róla szó, hogy 1-2 márkát nem komál.
Melyek azok amelyek tutira jól működnek? -
Digger
senior tag
Sziasztok!
A HDD csatlakoztatásnál, illetve a particionálásnál elakadok.
A dmesg output egy részlete:
Initializing USB Mass Storage driver...
usb.c: registered new driver usb-storage
scsi0 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Vendor: TOSHIBA Model: MK2018GAS Rev: 0811
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
Attached scsi disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
SCSI device sda: 39070080 512-byte hdwr sectors (20004 MB)
Partition check:
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0:
WARNING: USB Mass Storage data integrity not assured
USB Mass Storage device found at 2A df parancs outputja:
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 3008 3008 0 100% /
[bb@(none) discs]$Tehát mintha mégsem létezne a HDD!
A winyó üres. Nincs rajta partició, most töröltem le, mielőtt hozzáfogtam.
A WinXp alól írtam olvastam.Valaki tud segíteni?
-
dragon13
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszi az ötletet. A Restoration toolal ismét feltéve az Oleg 1.9.2.7-8 -at nem értem el eredményt. Visszatettem a gyári 1.9.7.5-öt és utána sem ment a net. Na, itt kezdtem el parázni
. Lehet, hogy babona, de valahol olvastam, hogy egy srác az 1-es LAN porttal nem boldogult, a 4-esen viszont sikerült feltennie az Oleget. Nosza váltás a 4-esre, majd Restoration tool-al ismételten az Oleg 1.9.2.7-8. És láss csodát,
müxik! Folytattam Az-X leírás szerint a telepítést egészen a Samba -s részig. Itt le kellett álljak, mert a használt HDD tele van filmmel és a particiókat át kell strukturáljam. Most épp a végét várom. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Egy hozzáértő összefoglalhatná a router hw. felépítését, (pl. a memóriák, flash, stb.) a BusyBox működését, a linuxrc script felépítése, hogyan működik stb.
Ha talál mountolható háttértárat azt hogyan csatolja.
A különböző resetek és az EZsetup működését.
Ezekről még nem láttam összefoglaló leírást. -
csaboca66
csendes tag
IP Config/Miscellaneous/DDNS Setting/Server Valaki estelg tudja hogy hol tárolja a lehetőségeket
Ket helyen tarolja, az egyik a /www konyvtarban a dyndns setup html oldalon vannak berobbantva, hogy miket lehet valasztani, es ettol fuggetlenul a /sbin/rc programban vannak meg beirva, a kliensekkel egyutt a hasznalhato szerverek listaja.
Megneztem a dyndns.hu-t, nekik nincs unix kliensuk csak windowsos (abbol van 3 is), es nagyon valoszinu, hogy nem ugyanazt a protokolt hasznaljak, mint a dyndns.com, mert akkor - gondolom - megemlitettek volna az oldalon. A javaslatuk egy wget-es bejelenkeztetes, ezt esetleg lehet cron-bol, vagy, ha valaki tudja, hogy konnektalas utan megfut-e valami script, akkor esetleg abba beleirni (az ip-up is az /sbin/rc program, es igy nem sikerult kideriteni, akar-e valamit futtatni az ip-up vegen
).
En ugy latom, csak sajatkezuleg, varazslassal lehet a felajanlottakon kivul mas dyndns-t hasznalni. -
csaboca66
csendes tag
válasz
tomboy1000
üzenetére
En elgondolkodnek egy ipkg update; ipkg upgrade -force-reinstall parancs paroson
.
Hallottam regebben olyat, hogy az ST gyartmanyu usb rackekkel valami problemaja van wl500-asoknak, valami kompatibilitasi problema. Szoval ha ilyened van, lehet, hogy nem is rossz az, csak nem szeretik egymast
.
Ha ez sem jon be, akkor passz
, tobb otletem nincs. Bar meg a pendrive-ot azert kiprobalnam. -
dragon13
csendes tag
válasz
dragon13
üzenetére
Nos a műtét sikerült, csak a paciens belehalt :-). Az történt, hogy flash -eltem WEB UI-n keresztül a legujabb Oleggel (WL500gp-1.9.2.7-8) és azóta nem érem el az internetet rajta keresztül. Valaki járt már így vele?
Amúgy be lehet rá telnetelni, meg az USB-s HDD-t is látja stb., de net az nincs :-(Dragon
-
PeterPH
senior tag
Akkor meg kellene nézni, hogy ha az egyik portot az egyik IP-re, amásikat a másik IP-re forwardolod, akkor működik-e, bár van egy olyan tippem, hogy mindkét port kell egy IP-hez.
DDNS:
Oleg fw-n néztem a DDNS szerver nevét az NVRAM-ban (is) tárolja.
nvram show |grep ddns_server_x
Elvileg át is lehet állítani:
nvram set ddns_server_x=www.akarmi.humajd nvram commit, és reboot
Nem tudom megjegyzi-e, vagy boot-kor újra be kell állítani, bár ekkor a post-boot lehet hogy használható. -
PeterPH
senior tag
1. Ha a Warcraft-bn nem lehet többféle portot beállítani, akkor ez nem fog menni két gépen. A Port forward-nak pont az a lényage, hogy minden az adott portra irányuló forgalmat a megadott IP-re és port-ra továbbít.
2. A DDNS-nél pedig nem biztos hogy elég lenne a listába behekkelni a szolgáltatót, mert gondolom valami spéci protokollal beszélgetnek, ami szerintem szolgáltatónként eltérő lehet. -
Teng
aktív tag
Helloka
Nekem van egy olyan gondom, hogy van egy ilyen routerem és Warcraft 3azni szoktam a Kani.hu-n keresztül. és a kreálással vannak gondok mert amikor beállítom a DMZ-t egy IP-re akkor azzal lehet kreálni, de mivel nekem és tesomnak külön gépe van és szeretnénk kreálni mind2en az nem megoldás, hogy állandóan álíltgatom, 2IP-t meg ugyebár nemlehet megadni.... Elméletileg a Virtual Server is elég lenne de ott meg egy porthoz nemlehet két IP-t rendelni tudtommal vagy esetleg tégedek?
Lenne még egy kérdésem: IP Config/Miscellaneous/DDNS Setting/Server Valaki estelg tudja hogy hol tárolja a lehetőségeket mert van valami magyar dyndns.hu és azt használom de mivel nincs benne így nemtudom beállítani és ha esetelg valaki tudná hol van tárolva kiegészíteném azzal és ez a problémám is meglenne oldva.
Elöre is köszönöm mindekinek aki segíteni fog...
-
csaboca66
csendes tag
válasz
Nando25
üzenetére
HostName be van allitva? Az az egyik legfontosabb dolog. Masik levelben kuldtem linket a macsat-ra, samba ugyben, szerintem nezd meg azt is, ha nem vistad van, hatha talalsz benne valami hasznos infot.
Telepitsem szted a sambat?
Nekem nincs telepitve, es igy is megy. A telepitett verziok nem akartak elindulni
. -
csaboca66
csendes tag
válasz
tomboy1000
üzenetére
Tobb dologra tudok tippelni.
1. A vinyo vagy az usb rack szarakodik, ezert a swapbol rossz adatokat olvas vissza, es lefagy a processz
2. A telepitett libraryk kozul valamelyik megserult, ezt lehet szinten az 1. hibara visszavezetni.
3. egyeb hardverhiba
, memoria vagy processzor
, de ezt nem nagyon hiszem, esetleg valami erintkezesi hiba...Bar az, hogy vegul a route funkcio mukodik, inkabb az elso hibat valoszinusiti, mert a route nem hasznal vinyot, mig a tobbi igen. Az en rackemen nincs led, nem tudom, mit jelent a piros...
Esetleg usb kabel hiba? Ha van egy nagyobb pen drive-od (512MB, 1GB), szerintem probalj arra telepiteni valami minimal rendszert, es azon probald ki, hogy onnan is fagy-e?Aztan lehet, hogy egyik se jon be
. -
tomboy1000
tag
válasz
csaboca66
üzenetére
Nem hiszem,hogy memória probléma lenne,mert az egy kicsi torrent letöltése közben talán nem fogy el.Ma megint behalt.Érdekes,mert a nod tudott frissítteni,meg a skype is működött,de a routert ssh-n már nem értem el,illetve a webre sem tudok fellépni.A vinyó rackje meg pirosan világít.Ilyenkor mi van?

-
Sharp.
csendes tag
Végül mégiscsak sikerült beállítanom, miután most telepítettem frissen a Vista Ultimate-et.
A hibát az okozza, hogy a vista csak úgynevezett ''NTLMv2 authentication''-t használ amit a régebbi samba verziók nem támogatnak.
A következőt kell tenni ahhoz, hogy Vista alól is látható legyen a Samba megosztás:
Futtasd a secpol.msc-t
Go to: Local Policies > Security Options (Helyi házirend > Biztonsági beállítások)
Keresd meg a “Network Security: LAN Manager authentication level” (Hálózati biztonság: LAN-kezelő hitelesítési szintje)
Változtasd meg “Send NTLMv2 response only” (Csak NTLMv2-válaszok küldése) -ról/ről
“Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated” (LM és NTLM - NTLMv2 minkamenet-hitelesítés, egyeztetéssel) -reA secpol.msc csak a Business és Ultimate kiadásokban van.
Ha valaki ezektől eltérőt használ, akkor el kell indítani a regedit-et és a következő kulcsot kell módosítani:HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Lsa \
LMCompatibilityLevel3-ról 1-re.
Sok sikert!
-
Badb0y
addikt
El tudja nekem vki mondani vista alatt hogy tudom látni a samba megosztásom ?
-
Klupido
tag
Sziasztok!
Új Oleg Firmware van frissítve!
Download 1.9.2.7-8 (2007-10-30)
Changes:
Patched to WL-500W 1.9.8.5 firmware base code (New drivers for wl and et: 4.108.9.0)
Added support for WL500W
Added support for WL320gE/gP, additional lights are not supported (use WL550gE firmware)
Added a handling for DHCP supplied routes (Use Route page to enable/disable)
Multicast/IPTV: no longer need routes to be specified, cleaned up igmp logs
It's now possible to specify DNS server IP address in the AP mode (added to IP Config page)
Added new flashfs option: try 'flashfs enabled' to enable flashfs loading forever
Added new http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable repository: use 'ipkg.sh install ipkg-opt' during initial ipkg installation
Fixed PPPoE clamping code (set Maximum Segment Size to actual MTU)
L2TP: server name resolution, persist/reconnect fixes
NFS: added statd for proper locking
SMB: Server string, new r/w share mode
/etc/fstab: swapon and post-mount called now properly
USB storage detection should work correctly for Philips mass storage devices
/proc/cpuinfo now reports CPU model, revision and packaging options
Changed connection tracking TCP timeout to 6 hours vs. 5 days
Some WL-HDD IDE fixes
Yet more fixes for built-in flash support (WL-500gP, WL-500W)
Some minor kernel fixesletöltés : http://oleg.wl500g.info/
nekem már ez fut

-
Nando25
csendes tag
válasz
csaboca66
üzenetére
Szia!
Huhh ez most nekem bonyolult volt. De arra gondoltam, hogy nem lehet olyant csinalni hogy teljesen ledurni mindent es elorol kezdeni? Elso alkalommal nekem minden tokeletesen ment csak ujraraktam a pendriveot es akkor kezdodtek ezek a gondok.
Azota a samba sem hajlando elindulni.
Ujra fel kell tenni a firmwaret vagy hogyan lehet teljesen 0-rol kezdeni?
-
csaboca66
csendes tag
Nalam ez van beallitva:
A webes feluleten az USB application/Samba oldalon:Enable Samba Demo mode? Yes
Enable hidden read-write share? Yes
Workgroup name: XXXXA workgroup name persze nem XXXX. Igy mukodik...
Eloszor telepitettem samba 2-t, azutan samba 3-at,egyikkel se jott ossze
, leszedtem minden sambat az ipkg-vel, majd macsat leirasa alapjan beallitottam, es mukodik. Ja meg kellett hozza a WAN&LAN oldalon a LAN IP Settings-nel egy normalis Host Name is, anelkul ez sem ment.
Az /opt/etc/samba alatt pedig az smb.conf-ba beirtam, milyen megosztast akarok.
XP es Fedora alol is siman elerem
.Megtalaltam, ezt kovettem: Samba beuzemeles Nem irja, de a hostname fontos volt, addig nem mukodott. A webes oldalt sem irja, de valamiert beallitottam, mar nem emlekszem, miert kellett...

-
csaboca66
csendes tag
válasz
tomboy1000
üzenetére
Nem tudom... Regebben sokszor, illetve neha mostanaban is hasznalok Azureust, es nekem is allandoan (felorankent) problemazik, hogy elvesztette a kapcsolatot. Ettol fuggetlenul dolgozik szepen.
Milyen csomagokat (verziokat) telepitettel a routerre? Esetleg arra tudok gondolni, hogy ott lehet valami problema
. A 256Mb-bol nekem mostanaban ~180-200 MB-ot hasznal, de 10 torrentre. -
Sharp.
csendes tag
Sziasztok!
Rég jártam már itt, így feltenném kérdéseimet, hátha tud valaki segíteni.
Asus WL-500gP routerre Vistáról való bejelentkezésre van-e már valami megoldás (normál lan-os elérése a vinyónak)? Nálam az ''NTLMv2 authentication'' megváltoztatása a secpol.msc-ben nem jött be, csak ftp-n keresztül tudom elérni, ami nem olyan, mint a lan-os. Esetleg van-e már újabb telepíthető Samba a routerre? -
csaboca66
csendes tag
válasz
tomboy1000
üzenetére
Most mennyi nalad a swap?
Amugy nalam 256MB swap, es enhanced-ctorrent-dnh2.2 fut a seaky's ctcs-vel. Hetekig mennek a torrentek, neha 10-15 is egyszerre, es semmi baja. Esetleg kiprobalhatod ezt az osszeallitast is.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
tomboy1000
üzenetére
arra tippelek, hogy megeszi maga alól a memet. akkor szeretnek így megpurcanni.
-
tomboy1000
tag
Sziaztok!
Oleg alol futtatom a transmissiont vagy a ctorrentet.A problémám,hogy pár óra letöltés után lefagy a router.Cak a restart segít.Kihagytam vmi beállítást a webes felületen,vagy mi okozza a hibát?
Már pár hónapja így szenvedek vele.A letöltés így nem megbízható,mert lefagyás után a letöltött állományt leellenőrzi,el is indul újra,majd hibát ír ki és nem folytatja tovább.Sok félig lehúzott torrentem van,és így csak az arányaimat rontom.Kérlek segítsetk,mert ezért vettenm ezt a routert,és pont ez nem működik rendesen!
-
r0by
addikt
Sorry, kicsit elsiettem a segélykérést.
Természetesen ahogy a log is írja, látja a nyomtatót szépen, csak a printing service nem volt bekapcsolva

-
r0by
addikt
Üdv!
Lassan már egy hete én is boldog tulajdonosa vagyok ennek a kicsikének. Átolvasva nagyjából a forumot, az utócs oleg mellett döntöttem.
Viszont most mégis kellene egy kis help. Nincs még egyenlőre winyo hozzá, most csak a nyomtató szeretném valahhogy működésre bírni, Canon IP1500.
A log szerint látja a router:Oct 30 19:04:51 kernel: hub.c: new USB device 01:03.0-2, assigned address 4
Oct 30 19:04:51 kernel: printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 4 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x1091
Oct 30 19:04:51 kernel: printer.c: usblp0 Device ID string [87]='MFG:Canon;CMD:BJL,HAPS,BSCCe;MDL:iP1500;CLS:PRINTER;DES:Canon iP1500;VER:1.00;STA:10;'Viszont az admin felületen nem teszi be a printer szekcióba?
Mit kellene tennem? -
tpeter
aktív tag
Sziasztok!
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a WAN-ra való csatlakozásnál van-e valami szkript ami lefut? Olyasmire gondolok mint bootolás után a /usr/local/sbin/post-boot.
Előre is köszönöm
-
csaboca66
csendes tag
válasz
Nando25
üzenetére
Ez erdekes, nekem van fent glib csomag, de most a /feeds/unslung/wl500g konyvtarban nincs
. Viszont van a /feeds/optware/oleg/cross/stable/ alatt. Probald ki, hogy onnan letoltod, es installalod.
Csak ovatosan vele, mert konnyen elofordulhat, hogy mindent upgadelned kell az optware-bol, mert nem teljesen kompatibilisek a csomagok. Nekem a perl miatt kellett az optware (a miniperl nem volt jo), es a uClibc miatt a csomagok nagyreszet ujra kellett tenni, mert nem indultak a programok
. Emiatt nekem az ipkg.conf-ban nincs is unslung, csak optware. -
Nando25
csendes tag
Sziasztok!
Valamiert nem megy fel az mc. Mikor inditom az installt ilyen hibaval leall. Szerintetek most hogyan tovabb??
Installing mc (4.6.1-3) to root...
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 1.
Collected errors:
ERROR: Cannot satisfy the following dependencies for mc:
glib
[admin@(none) samba]$ ipkg install glib
Nothing to be done
An error ocurred, return value: 4.
Collected errors:
Cannot find package glib. -
bbaccsi
tag
hi
adsl-ről váltottam át upc-ra és az lett gyanús, hogy akkor is villog a wlan led, amikor elméletileg nem csinál semmit a neten. ez normális?
netstat csak az ssh-t írta established-ra, wlan és dhcp status csak az én notimat írja, de ha a notit kikapcsolom, akkor is folytatódik a wlan villogás... -
csaboca66
csendes tag
válasz
üzenetére
Oroszul en sem tudok, de a babelfish meg a gugli segitett valamennyit.
Azt irja, hogy kell egy ellenallast is forrasztani a nyak aljara, ami a kepen pirossal be van keretezve, kulonben csak 64MB-ig kepes cimezni. Eloszor ket hynix ramot tettek bele, de instabil lett a cucc, ekkor probalkoztak mas markakkal, infineon sem volt jo, vegul egy samsungra csereltek, de csak az egyik csipet
. A samsungot valami thinkpad modulbol banyasztak.Talaltak meg valamit: ha a masodik csipnek (ami samsung lett), az egyik labat levalasztjak
a nyakrol (vagy eleve nincs is rajta?), es egy ellenallassal a GNDre kotik, az valamiert jo nekik (ha jol ertem a stabilitast noveli), es igy talan a hynixszel is stabil lesz
, de ezt mar nincs kedve kiprobalni (gondolom azert, mert a samsunggal jol megy). Nem igazan ertem, pontosan mit akar mondani, mert annyira jol angolul sem ertek
. Valaki kesobb irja, hogy neki a ket samsung sem jott ossze, csak az emlitett lablehuzos trukkel.Es meg egy dolgot talaltak: egy kihasznalatlan USB portot
. Ez az a kep, a tetejen, ahol mindenfele drotok vannak forrasztva a nyakra, es egy szurke kabelbe mennek bele. Ket ellenallas kell hozza, meg egy-ket forrasztas
. Ugy tunik a via csip tud tobbet, a kepet elnezve, lehet, hogy meg egyet tudna
. Nagyon kihasznalatlan az a kornyek a csipen.Amit nem ertek, hogy folymatosan 300 MHz-rol beszelnek, de nem talaltam olyan leirast, ami arrol szolna, hogy felemelik az orajelet ennyire (mondjuk nem is nagyon kerestem).
Az is lehet, hogy a ket hynixes instabilitas nekik a 300 MHz miatt van.Nekem kb ennyi jott le, azert tenyleg jo volna, ha valaki oroszul, vagy nalam jobban angolul ertene (ez utobbi nem nehez
), es megnezne. -
Badb0y
addikt
válasz
csaboca66
üzenetére
Ki fogom próbálni, de amit ő is ír, amikor ctrl+x akkor nekem állandóan at ajánlja fel, hogy mentse, de nem menti teljesen úgy néz ki. Végig csinálom ezt a fajtát, kíváncsi leszek. Egyébként, hogyan kell majd hálózati meghajtóként hozzáadnom ? Nem tudom ott a legördülő listába kiválasztani (SAJÁTGÉP)
-
csaboca66
csendes tag
válasz
üzenetére
Akkor ha jól értem noti RAM-okat kell vennem a routerhoz
Ebben nem vagyok biztos, mert mintha olyat lattam volna guglizas kozben, hogy a noti RAM-ok csak 32 bit szelesek
, es akkor azokon csak 8 bites csipek vannak
. De valaki, aki latott mar kozelrol notiba valo modult, megnezhetne a ramok tipusszamat, abbol kiderul.
Ja, es a noti modulokon (legalabbis a hynixnel) nem TSOP tokozasu csipek vannak hanem FBGA, es nyilvan nem kompatibilis a ketto
.A ram típusszámából meg lehetne tudni, hogy milyen órajelű ram kell
Az enyemben -5 a vege, ami a hynix szerint 200 Mhz-es csipet jelent. A RAM orajele pedig nem biztos hogy ugyanaz, mint a procie, el tudom kepzelni, hogy pont fele akkora, igy esetleg eleg lenne 133 Mhz-es ram is de mostanaban inkabb a lassabb ramok beszerzese problemas, 266Mhz-esnel kisebbet nem is lattam.
-
törölt tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Akkor ha jól értem noti RAM-okat kell vennem a routerhoz, mivel azokon van 4 chip..
Ha jól számolom 128-as mem-ből 64Mb ram jön ki a rooternak ( 128/4*2 ), 256-osból pedig 128 ( 256/4*2 ).
A ram típusszámából meg lehetne tudni, hogy milyen órajelű ram kell. ( google biztos megmondja ) Nem biztos hogy elég neki a 266Mhz, mivel a router procijának gyári órajele 300Mhz, amit Asusék visszavettek. ( gondolom én a melegedés miatt, bár ebben nem vagyok biztos )
-
csaboca66
csendes tag
Szerintem ne fat32-ot tegyel ra, mert az nem bir el egy dvd isot (legalabbis nekem max 2GB megy ra). Torrentezesnel pedig az alap
. Az ntfs-t meg a linux nem kezeli (ez igy nem teljesen igaz, de ebben az esetben ebbol erdemes kiindulni).
Nem tudom, mire akarod hasznalni a particiokat, de kell egy a programoknak is. En nem szorakoztam sokat, van egy 256 MB-os swap particio, a tobbi pedig ext3, azon vannak a programok, illetve egy alkonyvtarban a torrentek.
Egyebkent nekem a 12GB kevesnek tunik torrentre
. -
csaboca66
csendes tag
Az, hogy sata vagy pata, mindegy, ha normal USB drive-kent latja. Hogy elbirja-e a winchester aramignyet, azt nem tudom, nekem 3.5-os van, itt az USB racknek van sajat tapja, igy nalam ez nem kerdes. En USB-rol maximum a mobilt toltom, winchestert nem biznek ra, valahogy nem bizom benne, de ugy tudom, tobben hasznaljak 2.5-ossel is.
-
csaboca66
csendes tag
Oleg? A macsat leírása alapján csinálod? ([link])
Én ez alapján csináltam, nekem simán ment. Jó helyre akarod létrehozni (/usr/local/sbin/post-boot)? Bocsi, nem akarlak megsérteni, csak azért kérdezem, mert velem is fordult már elő olyan, hogy elírtam valamit, és sokáig nem értettem, mi a baj.nem tudom se a nanoba se a vi szerkesztőbe elmenetni amit változtattam rajta
Van valami hibaüzenet? Vagy csak egyszerűen nem menti el?
-
csaboca66
csendes tag
remélem valaki rálr válaszolni!
Öööööö.... mi is a kérdés?
Ha az, akkor igen, a router alkalmas mindarra, amire szeretnéd.
Nálam jelenleg 8 torrent fut, most éppen mind seedel. 11 peer kapcsolódik hozzám, de egyszer volt már 16 torrent ~130 peer is
. Bírta, igaz, akkor inkább letöltöttem, nem fel.LAN kiválóan megy rajta (eddig még csak két géppel próbáltam, de nem hiszem, hogy akár néggyel is problémája lenne), Wifi is megy, bár nekem kb 15 méterről 4 téglafalon keresztül nem túl stabil, általában 1 Mbitre visszaveszi magát, néha le is szakad, de lehet, hogy azért, mert eddig csak 25-ön állt a power. Tegnap felvettem 75-re, de azóta nem volt még időm kipróbálni. Utcáról, egy téglafalon keresztül jó volt.
Távoli elérés is megy, bár nekem a seaky's ctcs kivülről nem elérhető, de be lehet állítani, az ssh viszont szépen működik távolról is. Alapból tud dyndns.org, tzo.com,és zoneedit.com kliens lenni.
Mebízhatóság: éppen tegnap volt egy kis affér a routerrel, de szerintem én rontottam el valamit. Sikerült helyreállítani, egyébként kb egy éve megy éjjel-nappal, fél éve lóg rajta egy 40 GB-os winchester és azóta van rajta Oleg. Eddig kétszer kellett rebootolni, mert furcsán kezdtek viselkedni a torrent kliensek, de úgy néz ki, ők maguk okozták a problémát (vagy én, mert állandóan telepítgetek mindenfélét, hogy kipróbáljam, aztán leszedem
).Én nem bántam meg, újból ilyet vennék
, különösen, hogy most sokkal olcsóbb, mint mikor én vettem. -
Badb0y
addikt
Próbálom előkészíteni a winchesteremet formázás mountolás ... , és amikor a post-boot-ot akarom létrehozni, egyszerűen nem tudom se a nanoba se a vi szerkesztőbe elmenetni amit változtattam rajta. Így ugye újraindításnál nem mountolja fel. Miért van ez? Vagy mit csinálok rosszul

-
m.joco
csendes tag
router vásárlás elött állok és ezt néztem ki magamnak a torrentezés miatt!
PC-lan; Noti-WiFi; esetleg PDA wifi -t használnék rajta.
Az elvárásaim a routerrel szemben:
torrentezés akár 10 sloton keresztül, a net 8M/512K
távoli elérés, akár a munkahelyemről is el tudjak indítani egy letöltést.
megbízhatóság
.remélem valaki rálr válaszolni!
Előre is köszi!!!! -
csaboca66
csendes tag
válasz
csaboca66
üzenetére
nem erem el se az eredeti IP cimen, se az altalam beallitott cimen
Kb 2 ora idegeskedes, EZ-Setup button es RETORE button atgondolas nelkuli nyomkodasa, EZ-setup utility futtatas, device discovery futtatas, tapkabel tobbszori ki-be rangatasa utan a router ugy dontott, megis elindul. Cserebe teljesen lenullazta magat (az oleg maradt), minden beallitast ujra kellett csinalni. Most ott tart, hogy ami eszembe jutott, es ugy gondoltam, hogy tenyleg kell, azt visszaallitottam, es most latszolag minden jo, kiveve, hogy az mc alaphelyzetben nem szines
, pedig regebben az volt. Kibirom.Hirtelen otlettol vezerelve kivettem a swicthet a modem es a router kozul, es egyelore ugy tunik, szepen megy, eddig meg nem volt szakadas, pedig van forgalom rendesen. Lehet, hogy az nvram torles segitett rajta.
Amit meg eszrevettem, mintha gyorsabban allna fel reboot utan, regebben kellett neki majdnem egy perc, mire ki tudtam menni a netre, most nincs fel perc.Ha tudnam, hogy tenyleg ettol javult meg, javasolnam, hogy akinek szakad a net, torolje az nvramot, es allitsa be ujbol a routert.
A swicthet egyelore nem rakom el, hatha szukseg lesz meg ra
. -
balcs
csendes tag
Sziasztok!
Próbált már valaki 2,5" külső hdd-t (ami usb-ről kapja a tápot) rákapcsolni
wl-500gp-re? Ha van valakinek tapasztalata, vagy esetleg infója arról hogy milyen
típusú hdd-vel érdemes próbálkozni kérem ossza meg velem.Előre is köszönöm.
-
csaboca66
csendes tag
válasz
ngabor2
üzenetére
a memek valóban az árnyékolás alatt vannak
Koszi, kozben megneztem en is. Nekem is DDR van benne.
Viszont hatalmasat szivtam, mert visszaraktam mindent, router latszolag megy, viszont nem erem el se az eredeti IP cimen, se az altalam beallitott cimen
. DHCP-n keresztul sem ad IP cimet, pedig be volt allitva, WIFI nem latszik. Indulaskor a modemet megpiszkalja, de hogy van-e kapcsolat kifele, azt nem tudom.
Pillanatnyilag a PC van a modemre kotve, mert dolgozni kell, de mit lehet ilyenkor csinalni?
A RESTORE gomb mit csinal pontosan? -
csaboca66
csendes tag
válasz
csaboca66
üzenetére
Apropo, hogy kell szetszedni?
A tappancsok alatt vannak a csavarok. Viszont nem latom a memoriacsipeket, a nagy femlemez alatt vannak? Nem kapcsoltam ki, es emiatt nem merem lerangatni, nehogy zarlatot csinaljak.
Viszont a WIFI egysegen latok egy nem hasznalt antennacsatlakozast. Van valakinek tippje, hogy mire szolgal? Lattam, hogy vannak olyan routerek, amiken ketto antenna van. Erre is lehetne tenni meg egyet?
-
Seci
tag
Sziasztok!
Oleg firmware van a routeren és URL-re, ha lehetséges az URL-ben lévő szavakra szeretnék tiltást. Hogyan lehetséges ez? Gyáriban láttam, hogy van URL-re tiltás, de nekem Oleg alatt kellene! Esetleg egy minátnak nagyon örülnék! Pendrieve és HDD sincs még rákötve, remélem ezek nélkül is lehetséges!
Előre is köszi! -
ngabor2
nagyúr
válasz
üzenetére
a jelszó: 16 bit széles... tehát a 64-bites modulokon 4 chipnek kell lennie. 256-ost se sikerült már szerezni...
a proccos utolsó infóim szerint 266MHz-en szaladgál, ezért valszeg a 266-os is jó neki.
hogy milyen chip van benne... ez csak szétszedés után derül ki, lehet, hogy csak az új típusokban van ddr.
-
törölt tag
-
tpeter
aktív tag
Sziasztok!
Valaki esetleg találkozott olyan jelenséggel, hogy boot után a /tmp/harddisk alá mountolódik egy partició? A post-boot -ban meg van adva, hogy az /opt alá tegye, de a valamiért nem érdekli. Ha kézze kiadom a mountot, úgy megy. Elég nagy szivás ez, mert emiatt elég sok gond adódik.
Előre is köszönöm
-
csaboca66
csendes tag
válasz
ngabor2
üzenetére
Ez kellemetlen. Nem tudod, mi a RAM tipusszama? (ami benne volt).
Viszont DDR rambol konnyebb szerezni nagyobbat, nem?Valamelyik este megnezem en is az enyemet. Apropo, hogy kell szetszedni? Nem talalok csavarokat rajta. A tappancsok alatt vannak? Vagy szetpattintos? Nem mertem eroltetni...
-
ngabor2
nagyúr
ramcserénél vigyázzatok! az van több helyen írva, hogy sd van benne... holott az enyémben pl. ddr volt
a legszomorúbb, hogy ez forrasztás után derült ki, úgyhogy kajtathatok ddr után 
-
Seci
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Nekem erre nem reagált, lehet azért mert előtte oleg volt! Asus 1.9.6.8. és 1.9.6.9. és újjabbal is próbáltam oleggel szintén!
Végső elkeseredésemben pin9 mókára gondoltam, de egy szép fémlap van felette és azt már nem akartam bántani annak nyoma lett volna!
A megoldást nekem az OpenWRT hozta meg:
1. Recovery módban tftp -i 192.168.1.1 put openwrt-brcm-2.4-squashfs.trx
2. putty-al ssh-tam utánna nvram törlés: mtd -r erase nvram (Köszönet seaky77 nek ezért a mondatáért is! Az OpenWRT-ben van egy beépített parancs (mtd) amivel ujra tudod flashelni az eszközt.)
3. Innentől kezdve recovery módban visszaraktam a legújabb gyárit és később az Oleg félét is! -
tpeter
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja én is szereztem egy ilyen csodát, de van vele némi gondom. Felhúztam rá az Oleg féle legfrissebb FW-t és szépen elkezdtem megcsinálni a tutorialt.
A post-boot szkript tartalma a tutorial szerint a következő:
# test if USB disk has been attached
# if not - then insert needed modules
#
# uncoment the following 4 lines if using an USB HDD.
if [ ! -d /dev/discs ]
then
insmod scsi_mod && insmod sd_mod && insmod usb-storage && sleep 5s
fi
#Wait for /opt to mount
mount /dev/discs/disc0/part2 /opt
i=0
while [ $i -le 30 ]
do
if [ -d /opt/etc ]
then
break
fi
sleep 1
i=`expr $i + 1`
done
mount /dev/discs/disc0/part3 /tmp/harddisk
# Activate swap
swapon /dev/discs/disc0/part1
# Run all active services - active means starts with S
/opt/etc/init.d/rc.unslungA baj viszont az, hogy a part2-es partició valamiért nem mountolódik a /opt-ba. Ha kézzel csinálom úgy minden oké. Amúgy ha nem mountolok kézzel, csak simán, reboot után kiadom a df parancsot, akkor ez a kimenete:
[admin@(none) sbin]$ df
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2880 2880 0 100% /
/dev/discs/disc0/part1 190806716 131228 180983072 0% /tmp/harddisk
/dev/discs/disc0/part3 190806716 131228 180983072 0% /tmp/harddisk
/dev/discs/disc0/part2 988244 16428 921616 2% /opt... ami távolról nézve is teljesen rossz. miért van két partíció ugyan oda mountolva?
Előre is köszönöm.
-
törölt tag
ngabor2, csaboca66:
Ha elvégeztétek a RAM cserét, légyszi írjátok meg a tapasztalataitokat!
Az az érzésem, a mi kis routerünk a RAM csere után gyorsabban fogja letölteni a torrenteket. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Oleg 1.9.2.7-7f-post2 firmware van a routeremen. Nemrég szert tettem egy noti-ra. Xubuntu 7.10-et telepítettem rá. Van a routerhez csatlakoztatva egy HP LJ1200 lézernyomtató.
Tud valaki segíteni, hogy hogyan kell a Xubuntu-t beállítani, hogy nyomtasson a HP-re -
ngabor2
nagyúr
válasz
csaboca66
üzenetére
igen, aktuális. hét végén be lesz építve 2 (tehát marad még kettő), a többit pü-ben megbeszéljük.
Honkydoo: mivel az én routeremre mindössze 1 hét gar van (részletek nem igazán publikusak, de ettől függetlenül legális), ezért nem. a linksysre is volt még fél év gar, mikor beépíttettem az mmc-olvasót. nekem a komolyabb használhatóság fontosabb, mint a garancia. legalábbis egy összeg alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha nanoval megnyitom /tmp/local/sbin/post-firewall fájlt és beírom az általad leírtakat,akkor pl.:10 torrent részére nyitok szabad portot?Kell ezután flashfs save/commit/enable,reboot?
pen_socket_in(826)

Már pár hónapja szívtam vele.Most kicseréltem egy másik rackre,tesztelem,már 1 napja fut stabilan.
. Lehet, hogy babona, de valahol olvastam, hogy egy srác az 1-es LAN porttal nem boldogult, a 4-esen viszont sikerült feltennie az Oleget. Nosza váltás a 4-esre, majd Restoration tool-al ismételten az Oleg 1.9.2.7-8. És láss csodát,
.
.

, leszedtem minden sambat az ipkg-vel, majd macsat leirasa alapjan beallitottam, es mukodik. Ja meg kellett hozza a WAN&LAN oldalon a LAN IP Settings-nel egy normalis Host Name is, anelkul ez sem ment.

), es megnezne.
. Visszatettem a switchet, szerintem igy jo lesz.