Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
retifosas
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Igen, olvastam azokat az írásokat és kiderült, hogy csak a PPPOE-n nem működik megfelelően. Volt aki ezt kikerülte, vagyis másodiknak kötötte be a rutert és úgy már elérte a 900Mb/s-ot is. Ha ez valóban így van, az azt jelenti, hogy nem hardveres a probléma, hanem szoftveres, amit később valószínűleg javítanak. Mivel egyébkét UPC-s netem van, így engem nem nagyon zavar a probléma. A UPC-nél jelenleg max 240Mb/s-os net van és az sem PPPOE-n működik. Ráadásul nem gondolom, hogy a 68U-ért kétszer annyit kellene adjak, mint a 56U-ért, közben feleannyit tud USB 3.0-n.
Üdv! -
gyilkos répa
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
na elmennek a fenébe...
-
jeni
félisten
Üdv
A kettős wifit a 2,4Ghz és a 5Ghz egyidejű használatra hol kell bekapcsolni a routeren belül? Ezt nem találom.
A mobilom nem találja az Asus 5G wifit jelét.Az AC56U tudta.
-
retifosas
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, én is tudtam, hogy mi miatt lett lassúbb az 68U usb 3.0-a. Igazából itt az lett volna a kérdés, hogy milyen megfontolásból csinálták meg ilyenre? Ilyen szinten már nem hiszek a véletlenekbe. Én inkább üzleti húzásnak gondolom.
-
retifosas
csendes tag
válasz
ritterkrisz
üzenetére
Nem egészen 90nm, és a ruterek nagyjából középen voltak elhelyezve.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
retifosas
üzenetére
Netgear R7000-el is lesznek gondjaid, mert WAN irányba nem megy rendesen a HW-NAT benne, erre itt a prohardveren is panaszkodtak, illetve nemzetközi fórumokon is, vanamit nagyon elcseszett benne a Netgear csapata.
Én is Netgeart akartam venni, de több volt vele a gond mint amennyit akkor kértek érte, főleg a stabilitási problémák a HW-NAT-tal zavart, ezért esett inkább erre a routerre a választás.Amúgy nekem ilyen gondjaim nem voltak ezzel az AC68U routerrel nálam rendesen megy, az is igaz, hogy én Merlinnel használom 500-as nettel.
-
retifosas
csendes tag
Sziasztok! Volt szerencsém kipróbálni és tesztelgetni az AC56U és a AC68U rutereket. Itt mindjárt megjegyezném a készülékeket nem kaptam, hanem megvásároltam. Mindkettő megvásárlásánál úgy indítottam, hogy ha nem leszek vele elégedett, akkor a vásárlástól elállok és visszaviszem! A célom az volt, hogy lecseréljem a már elavult TP-LINK 1043ND-s ruteremet és legyen egy új, korszerű, és minden igényemet kielégítő ruterem. Sajnos végül mind a kettőnek elálltam a vásárlásától . Igazából csak azt írnám itt le nektek, hogy az egyik vagy a másik miben volt jó és mi volt az amiért visszavittem. Fontos tudni a vásárlásnál nem a vételár volt az elsődleges szempont, de az sem volt azért elhanyagolandó. Az első az 56U volt. Ami nagyon tetszett benne az az ára és a fantasztikusan gyors USB 3.0. Lan-on 50MB/s (megabájt/másodperc) feletti sebességet mértem tartósan. A sok jó szolgáltatásról nem is beszélve, de az mindkét ruterben meg volt. Ami miatt visszavittem, az sajnos a gyenge wifi jelerősség. 5GHZ-en egyenesen siralmas volt a térerő. Egyébként erre már vásárláskor is gondoltam, de úgy voltam vele egy próbát megér. A belső antenna miatt, sajnos itt nincs mit tenni. A majdnem kétszer annyiba kerülő 68U-nál az elvárásaim is kétszer akkorák voltak. A wifi jelerősségét kielégítőnek tartottam, de az árához mérten egyáltalán nem volt kimagasló, viszont itt már azért lehet az antennákkal variálni, ha szükséges. Az üzletbe végül a csapni való USB 3.0 miatt került vissza. USB 2.0-án még magasabb sebességet mértem, ami elérte a 30MB/s-t, míg USB 3.0-án csak max 28MB/s körüli értéket kaptam. Ez adta meg a löketet, hogy elálltam ettől a készüléktől is. Nekem így egyik készülék sem jött be. Önmagában egyébként mindkettő jó lehet, ha a gyengeségeik valakinek nem számottevők. A legnagyobb csalódást mégis inkább a 68U-tól kaptam. 50000 ft-ért közel sem tudott annyival többet, mint az 56U, sőt. A 68U-nál nem tudom hogy cseszhették el ennyire az USB 3.0-át, fogalmam sincs. Közben arra is gondoltam, hogy az 56U-ra szakember igénybevételével hátha lehetne valahogyan külső antennát barkácsolni? Néztem, az e-bay-ról a szükséges hozzávalókat belehet szerezni. Ha egy szakember azt mondaná, hogy megoldható, akkor én tuti bele mennék. Most éppen egy Netgear R7000-es velé kacsintgatok. Az összehasonlító tesztekben jónak ígérkezik.
-
AtHoS
nagyúr
Egyelőre a Merlin verziót próbálgatom. Beüzemeltem optware-en keresztül a Transmission-t, de úgy látom, hogy rtorrent-et jobban be lehetett konfigolni rutorrent-tel melyik torrent milyen fel/letöltési sávszélt kapjon, mennyi ideig maradjon seedben, stb... Ja és a Transmission alap jelszó megváltoztatásához mivel kellene kódolni a jelszót, hogy berakható legyen a settings.json fájlba?
Ahogy néztem elvileg minden általam használt funkció megtalálható merlinnél is, bár DLNA-t nem próbáltam ki működés közben (egy üres winyót üzemeltem be gyorsan, így nem volt mit osztogatni).
Router leállítást nem találtam sehol a felületen, szóval csak egyszerűen lekapcsoltam, miután leválasztottam a winyót róla.
A Shibby féle Tomato milyen extrát tud nyújtani Merlinhez képest? Megéri feldobni inkább azt? Most még gond nélkül variálhatok szerencsére. Bár a Transmission hiányosságok miatt lehet bepróbálkozom Tomato-val és arra felrakni az rtorrent-et
-
AtHoS
nagyúr
Ennyit találtam debian-ról, bár erre biztos Te is ráakadtál már: HOW TO INSTALL DEBIAN WHEEZY - ARM
-
r0by
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is szemezgetek most ezzel a routerral.
Optwaret már nem akarnék használni, annyira régi. 2 rtorrent egyidejűleg pedig mindenképpen kellene.
Entware oldalán pedig azt olvastam, hogy például debiant kell használni és kész.
Neked vagy valakinek van ezzel tapasztalata? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kösz, mivel új lesz az egész így tiszta lappal indítok majd. Meglátom mi sikerül a végére.
Bár láttam transmission-höz is linkeltetek GUI-t így még maradhatok merlin-nél is. Ha jól vettem ki, akkor a gyáriban az van -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Mivel ARM SoC, így entware nincs, csak optware, és sajnos az is elég régi!
Egész biztos feltehető az rtorrent, de szerintem nincs még róla összefoglaló írás, így improvizálnod kell majd! Persze a szokott útmutatók megvannak, az használható, aztán a hatodik lépés gyanánt egyelőre ennyi, innentől pedig önállóan...
-
AtHoS
nagyúr
emag-ról vettem egy AC68U-t jó áron. Olvasgattam a témát és nem derült ki számomra, hogy optware vagy entware legyen a vége?
RT-N16 lesz váltva, itt rtorrent-et használok és használnám tovább, ha jól működik ezen a routeren is.
R16 topikban találtam entware telepítéshez helpet, ez itt is használható ARM-nél? [link]
Jelenleg egy 500GB-os winyó üzemel az R16-ra kötve. Viszont egy 4 TB-os winyót is tervezek beüzemelni hálózati megosztásra.
Az elképzelés az lenne, hogy rtorrent töltene az 500 GB-os winyóra, majd mikor végzett a beállítások szerint az aktuális torrent-tel átrakná a 4 terás-ra a cumót.A 4 terás mivel időszakosan lenne csak használva (hálózati lejátszás- DLNA, befejeződött torrent átrakása) gondolom lekapcsolgatna ha nincs üzemben. Legalábbis ilyesmiben gondolkodom, hátha megoldható
-
krx21
nagyúr
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Köszi, én már rendeltem is... Már megelőztek evvel a hírrel...
-
gyilkos répa
tag
Hátha valakit érdekel: az emag.hu-n ma a black friday miatt jó áron beszerezhető...
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért tudnám eladni a kb 2 hónapos Asus RT-AC68U routerem?
-
kezo0
addikt
-
daam
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Észrevettem egy furcsaságot, lehet, hogy ez zavar be az usb-nek?
két különböző hdd-nek is ugyanaz lett a neve sdc1, amiből az egyik valójában sda1-nek kéne lennie.
viszont puttyba beírva, sdc1 leválasztásra sda1-et és sdc1-et is leválasztja.
Nem lehet, hogy emiatt is nem akar az usb3.0 port működni?
Vagy csak már nagyon meg akarom fejteni mitől nem működik?
-
daam
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
oh, hogy ez miért nem jutott eszembe köszönöm
-
daam
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát lehet lett gy kis problem, de kezdem az elején.
Tomato alatt ráraktam a 2,5"-os usb3.0-ás vinyót 34MB/s-all olvasott róla
Merlin alatt 28MB/s ez érdekes volt mert a 2.0-ás porton 29MB/s-ot tudott
aztán fel akartam rakni a tomatot, ami elvileg fel is ment de azóta böngészőben csak ezt látom

visztont putty ezt mutatja

köze lehet ennek ahhoz, hogy nem oszt valamiért ip cimeket?
recovery modba elvileg belép, mert a power led villog, de akkor is csak a fenti szöveg jelenik meg.
Mi lehet? -
daam
tag
Most, hogy egy kicsit jobban körülnéztem, megtaláltam az Asus router forumodon Intruder2k5, hogy már más is szembesült ezzel a problémával, esetleg nem lett valami megoldás a problémára?
Ha felrakok Merlin féle firmware-t, és úgy egy transmissiont, nem orvosolja ezt a problémát? Visszaraktam a gyári fw-t azzal úgy tűnt működik a 3.0-ás port, bár elég rövid ideig teszteltem. -
daam
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hello!
Köszönöm a segítséget, végül is sikerült minden, működne is, már csak egy apró probléma lenne, amivel nem nagyon tudok mit kezdeni, remélem valakinek van erről valami tapasztalata.
A hibajelenség az, ha USB 3.0-ás kábellel csatlakoztatom, a router 3.0-ás portjára, akkor pár perc alatt leválasztódik, egy idáig a router el sem érhető, majd a router elkezd kommunikálni, de nem látja a meghajtókat.
Ha ugyanúgy a 3.0-ás bemenetbe dugom, de 2.0-ás kábellal működik rendesen.
A router 2.0-ás portjára bármivel csatlakoztathatom működik.
Ma még megpróbálom, egy másik usb 3.0-ás meghajtóval, de az 2,5"-os így féló, hogy a külső táp hiánya is zavart okozhat.
Próbáltam utánanézni a neten, de nem találtam semmi ilyesmit, bár ez nem jelenti azt, hogy nincs
Valakinél valami ötlet?

-
Peci
csendes tag
Sziasztok!
Én csak ma vettem észre azt, hogy van új firmware.
Maga az eszköz ajánlotta fel, és nálam úgy fest minden oké az új és javítottal.
Version 3.0.0.4.376.3626Külön kedves megmozdulás az, hogy a kezdőknek segítendő a fontosabb menüpontokra egérrel menve "?" jelenik meg és kattintásra súgó is van. Lovagias lépés.
Az NTP javítás nálam külön öröm. Macera volt az élet a hibással. :-)
Kellemes napot mindenkinek!
-
daam
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos megint egy kicsit elakadtam.
Igazából sikerült felrakni, el is indult, remot gui-val láttam is, hozzáadtam egy torrentet, elkezdte ellenőrizni, de egyszer csak az egész felcsatolt vinyó eltűnik, mintha kihúznám a ruterből.
Ha leállítom, a hdd-t és újraindítom, akkor persze újracsatolja, de ha hozzáadok egy torrentet, akkor megint pár perc után leválasztódik, és mintha ott se lett volna.
az rt-n66u-val gyönyörűen működikGondoltam megpróbálom a tomatoba beépített klienst. Azt viszont hiába engedélyezem, nem lehet látni kintről azt a portot ami ott be van állítva: 51515
próbáltam script, firewall alá ezt betenni, de semmi, bár lehet ennél a routernél máshogy kell írni?iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 21 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPvalami ötlet
köszi a segítséget.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
daam
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megtennéd, hogy ezt leírnád valahogy kezdőbb nyelven? :-)
Mit tudok csinálni, fel kell rakni újra az entware-t?
-
daam
tag
Sziasztok!
Lenne némi problémám, remélem valaki tud segíteni, mert most kicsit tanácstalanul állok, azaz ülök itt.
Szóval a problémám, van nekem egy RT-N66U-m, gondoltam meg mivel rámszakadt némi pénzösszeg lecserélem egy RT-AC68U-ra. Ez a mai napon meg is történt, rádobtam ezt a Tomatot: tomato-RT-AC68U-ARM--124-AIO-64K.trx.
Beállítottam mindent úgy ahogy az N66-on volt, sikerült is mindent a helyére mountolni, de nem működik semmi.
Ha megpróbálom puttyban indítani az egységeket ilyen válaszok jönnek:root@unknown:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/rc.unslung start
/opt/bin/find: line 1: syntax error: unexpected "("
root@unknown:/tmp/home/root# mc
/opt/bin/mc: line 1: syntax error: unexpected newline (expecting ")")és persze semmisem megy.
Mi lehet az ok? Valamit elcseszek, vagy....?
Köszi a segítséget.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
[Release] Tomato-ARM v124 available
[RELEASE] 124
All versions:
– OpenSSL: update to 1.0.1j
– LZO: update from 2.06 to 2.08
– OpenVPN: update to 2.3.5
– OpenVPN GUI: Selectable LAN interface to bridge with TAP
K26ARM
– Minor multiLAN bugfixes
– MultiSSID: fix web UI errors with dual-radios
– Dlink DIR868L support
– Fix IPTraffic support -
kezo0
addikt
Szia,
és túl azon, hogy működik, van valami lényeges újítás, fejlesztés, ami a gyakorlatban is hasznos?
(A leírás alapján ez nekem nem egyértelmű.)
Másik kérdés, hogy érdemes-e az update előtt visszaállítani a gyári alapbeállításokat, és arra tenni fel az új fw-t, vagy mehet-e rá simán a meglévő beállításokra? -
Hyena
senior tag
Ma kaptam valaszt a roppant furge, es jol informalt magyar ugyfelszolgalattol a mult heten megoldodott problema ugyeben, miszerint kuldenek egy beta firmwaret ami megoldja a problemat.
Nemileg kissebbiti az erdemeiket, hogy mas ugyfelszolgalat ezt mar kozel egy hettel hamarabb megoldotta, es mar a hivatalos weboldalon is fentvan a vegleges firmware.
"Magyarorszag en igy szeretlek" !
-
Criton
veterán
Sziasztok,
cégemtől kaptam utalványt, így be tudok egy ilyen routerba ruházni, a kérdésem, ezt a routert tudom a mostani ADSL-hez használni és leváltani a T-Homes-os ZTE routert?
-
Mano66
senior tag
Akit érdekel most már minden Win rendszerhez elérhető az új FW.
http://www.asus.com/Networking/RTAC68U/HelpDesk_Download/
Version 3.0.0.4.376.3626
A hibás 3602-t leis vették.
-
Hyena
senior tag
Igen tenyleg csak ezeket a rendszereket valasztva lathato mintha nem lenne mindegy a szamitogep oprendszere egy router firmware tekinteteben

Igen en kiprobaltam, nekem mukodik semmi problemat nem tapasztaltam. -
Hyena
senior tag
mostmar hivatalos
http://www.asus.com/Networking/RTAC68U/HelpDesk_Download/
Version 3.0.0.4.376.3626
Description ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.376.3626
[Important] Please press the reset button more than five seconds to reset the router after firmware updated- Fixed the EU/JP/China 5GHz disappear issue which is caused by 3.0.0.4.376_3602
- Increased the firmare partition size in preparation for furthur new features.Network map new features:
- Click the lock icon in client profile to assign fixed IP for client.
- Added number on client icon to show how many clients connect to repeater and AP under router
- Added the DHCP and static IP identification.
Known issue. If the IP is fixed in client side, Network map would show DHCP.Security
- Upgraded OpenSSL library to 1.0.0oBug fixes
3G/LTE
- Fixed HUAWEI E180, E261, E1750, E1780, EC122, EC1260, EC1261, EC150, EC167, ET128, compatibility issue.
- Fixed ZTE MU251, T A356, AC580, AC590 compatibility issue.
- Fixed BandLuxe C170 compatibility issue.
- Fixed HTC M8 USB tethering compatibility issue.Others
- Fixed NAT loopback issue.
- Fixed samba issue when plugging two USB drives.
- Fixed the NTP sync issue in AP mode.
- Fixed user interface issues for IPTV, Media bridge mode, VPN server. -
Hyena
senior tag
A nagyon ugyes magyar support ugyan meg nem valaszolt, de a lengyel asus support kozzetett egy firmwaret ami az elozo altal okozott problemakat orvosolja egyebkent eredmenyesen.
Akit erdekel az alabbi linkrol letoltheti:http://openitforum.pl/files/file/8-asus-rt-ac68u-firmware/
itt pedig egy uj beta firmware talalhato amiben szinten javitva van a hiba.
https://yadi.sk/d/om7hx6_2cgRUC
Talan hamarosan a hivatalos support oldalon is lathato lesz majd valamelyik, ha olvassa ezt egyaltalan valaki mas is ...

-
Hyena
senior tag
A legujabb ma kapott level szerint az informaciokat tavabbitottak a taiwani kozpontuknak es turelmemet kerik.
-
zsolt501
Topikgazda
Nem még nem kaptam semmi választ.
Én a Merlint használom és szerencsére azt sem frissítettem, mert ott is kijött a gond, mivel annak is a gyári az alapja.Nem is tudom mit csinálj, mert ilyenkor nehéz okosnak lenni, de én várnák, ha csak nem lényeges az 5GHz, mert ha igen akkor irány gariztatni.
-
Hyena
senior tag
Neked meg mindig nem irtak semmit Zsolt?
En most kaptam egy ujabb levelet, hogy vigyem vissza a keszuleket a vasarlas helyere, ahonnan majd visszakuldik a disztributorhoz, onnan a szervizbe, ahol majd megjavitjak es vissza...
Ez a procedura elegge hosszunak tunik, jobb lenne egy uj javitott firmware... -
zsolt501
Topikgazda
Ott van még most is, legalábbis ezzel a szöveggel.
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.376.3602
For US and TW only.Network map new features:
- Added number on client icon to show how many clients connect to repeater and AP under router
Known issue. If the IP is fixed in client side, Network map would show DHCP.Security
3G/LTE
- Fixed HUAWEI E180, E261, E1750, E1780, EC122, EC1260, EC1261, EC150, EC167, ET128, compatibility issue.
Hyena
senior tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Hat ez hihetetlen.
3 nap utan rajottek, hogy valamit elrontottak es modositottak a leirast az alabbiak szerint azaz a firmware csak US es TW routerekre valo.Verzió 3.0.0.4.376.3602
Leírás ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.376.3602
For US and TW only.Network map new features:
3G/LTE
Hyena
senior tag
Kaptam egy szupergagyi levelet az ugyfelszolgalattol az alabbi tartalommal melybol egyertelmuen kiderul, hogy kb semmit nem foglalkoztak a problemaval, ezt a valaszt kuldtek annak ellenere, hogy az mar a panaszlevelben tisztazva volt, hogy az uj bootloader miatt nem lehet csak ugy visszaterni az elozo firmwarehez.
Tisztelt Ügyfelünk!
A termékekehez elérhető szoftverek és letöltések minden esetben hosszas tesztelést követően kerülnek ki a honlapra. Mindenre kiterjedő tesztet, amely minden felhasználói körülményre felkészül nem lehet kivitelezni és előfordulnak utólagos szoftver hibák, amelyeket folyamatosan javít a szoftver részleg.
A korábbi firmware megtalálható a honlapunkon, amelyet az adminisztrációs felületetn keresztül az Administration menüben lehet korábbi verzióra frissíteni.http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wireless/RT-AC68U/FW_RT_AC68U_30043761663.zip
Tisztelettel,
-
zsolt501
Topikgazda
Kaptam válasz levelet az Asus-tól, és írták, hogy a problémán már dolgoznak, és 48 órán belül ígérik a javítást, remélem így is lesz.
-
Hyena
senior tag
Irtam az amerikai es a magyar supportra is reklamalo levelet (a smallnetbuilderes forum linkjet is beillesztve ahol sokan masok is igy jartak), majd meglatjuk mi lesz belole.
Esetleg ti is reklamalhatnatok, hatha gyorsabban haladna az ugy, ha mar en elvittem a szivas reszet innen a forumbol... -
zoltan6
addikt
ezért jó ez a topik,még jó hogy én sem kapkodtam el a frissítést.
-
Hyena
senior tag
Aki nem akar szívni ne tegye fel.
http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=20578&highlight=ac68u
Régebbi firmware nem segít ahogy a fenti fórumban olvasható, mert megváltozott a bootloader is. -
Hyena
senior tag
A mai napon jobban kiprobalva az uj firmwaret sajnos azt tapasztaltam, hogy lassult az 5ghz-s wifi kapcsolat.
Eddig Samsung Galaxy S4-el a legnagyobb sebessegu kapcsolat 433 megabit volt, most max 200.
Olyan mintha nem mukodne a 80 mhz-s csatorna.
A routert meg is reseteltem (gyari alapbeallitasok visszallitasa szoftveresen) de a helyzet nem valtozott.
Valami otlet? -
Hyena
senior tag
Amit eddig eszrevettem az update utan, illetve azzal kapcsolatban.
Az elso, hogy automatikusan nem kinalja fel az uj firmwaret, szerinte az rajtalevo elozo verzio a legfrissebb, manualisan kell feltenni...Tobb ideig tart az ujrainditas mint az elozo verzioval. Nem mertem le ugyan, de nekem igy tunik.
Esetleg aki meg nem frissitett megmerheti
Megvaltozott a lan menuben a NAT gyorsitas beallitasi lehetosege.
Egyes ikonok mashogy neznek ki.Hja, es ez ugyan nem kapcsolodik pont ehhez a temahoz, de nekem sem 100-as a router hatuljan a led vilagitas ki be kapcsoloja, pedig most hasznaltam masodszor...
-
Hyena
senior tag
Uj hivatalos firmware jelent meg, az alabbi linkrol letoltheto.
Verzió 3.0.0.4.376.3602
Leírás ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.376.3602
Network map new features:
3G/LTE
- Fixed user interface issues for IPTV, Media bridge mode, VPN server.http://www.asus.com/hu/Networking/RTAC68U/HelpDesk_Download/
-
zsolt501
Topikgazda
Új Merlin jelent meg.
-
zoltan6
addikt
miért van az hogy bizonyos oldalak időnként lassan töltődnek be a routerrel? (pld. facebook,tvstore,stb)van úgy hogy be sem tölt oldalakat.hetente legalább egyszer újra kell indítanom,utána minden rendben,digi 500-as csomaggal használom,gyári legfrissebb firmware-rel.
mintha megtelne a memóriája,dns automatikusra van rakva,digisre. -
ToxLee
őstag
Sziasztok!
Van 2 idegen wifi-n kapcsolódó (2.4Ghz-en) kliensem amit a Mac filterbe és rejectbe hozzáadva sem tudom kitiltani őket. A kliensek közt ott van ez a 2 kliens, egy androidos teló és egy Iphone. Mi lehet a baj? Miért kapnak IP-t a kitiltás ellenére is? Guest Wifi alatt lennének bejelentkezve? Arra nem érvényes a MAC filter?

-
galaxyst705
csendes tag
Munka
Akar valaki helyszíni beállítást elvégezni és a gyakorlattal kapcsolatban kioktatni Budán. Óradíjban fizetek.ASUS RT-AC68U - ASUS RT-AC68U routereket szeretnék WDS-be összekötni WLAN hálózatba + MAC szűréssel az egyes (főleg n-s) klienseket hozzáadni + VPN csatornát beállítani + Kamera rendszer külső androidos betekintését megoldani + USB-s wincesterre letöltést beállítani ....stb
Gondoltam valakit érdekel. Talán tévedtem.

Ha valakit érdekel válaszoljon privátban és mobilon vagy skypon megbeszéljük -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Én nem használok rajta mobilnetet, tehát nem tudok neked erről nyilatkozni, de feltenni az fw-t fél óra sincs, próbáld ki, és meglátod, ha meg nem megy, akkor be kell vetni a csúcs TP-LINK-et, és azt kell használni!
Mint írtam fentebb, nincs DualWAN funkció Tomato alatt, tehát sem backup, sem load balance, sem semmi ilyesmi nincs! Vagy ezt állítod be, vagy azt, és az működik!
Volt régebben DualWAN Tomato, de RT-N16 volt az utolsó támogatott cucc, már régen nem fejlesztik! Tudtommal legalábbis nem!
-
RedCat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Két dolog lenne fontos a számomra az egyik a 4G stick normális felismerése és lekezelése illetve a (esetleg) a dual wan funkció.
Gyáriban a 3/4G stickek kezelés egy rémálom. Tomato alatt jobb a helyzet? Egy 10 k-s TP Link 3420 ruter szét alázza az Asus 50k-s eszközét mobil stick kezelésben.
Tomato alatt mi a helyzet ezzel, illetve van e egy lista, hogy pontosan milyen modemeket támogat?
Illetve vagy Thome kábel vagy 3G modem által szolgáltatott netet ad a belős hálózat felé, vagy pontosan ez hogy működik Tomato alatt? Vagy-vagy? Esetleg együtt is? Vagy backup-ként működik az egyik?Köszi

-
galaxyst705
csendes tag
ASUS RT-AC68U - ASUS RT-AC68U routereket szeretnék WDS-be összekötni WLAN hálózatba + MAC szűréssel az egyes (főleg n-s) klienseket hozzáadni + VPN csatornát beállítani + Kamera rendszer külső androidos betekintését megoldani + USB-s wincesterre letöltést beállítani ....stb
Akar valaki helyszíni beállítást elvégezni és a gyakorlattal kapcsolatban kioktatni Budán. Óradíjban fizetek.
Elnézést ha off a kérdés, de egyszerűbb nekem, ha nem kell saját magam kitapasztalnom a buktatókat.
Ha valakit érdekel válaszoljon privátban és mobilon vagy skypon megbeszéljük. -
daam
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a segítséget minden sikerült, viszont most egy kicsit máshol akadtam meg.
Akartam állítani egy open vpn-t és ezt kapom csatlakozáskor:Sun Nov 02 10:32:04 2014 OpenVPN 2.3.5 i686-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [PKCS11] [IPv6] built on Oct 28 2014
Sun Nov 02 10:32:04 2014 library versions: OpenSSL 1.0.1j 15 Oct 2014, LZO 2.05
Enter Management Password:
Sun Nov 02 10:32:04 2014 open_tun, tt->ipv6=0
Sun Nov 02 10:32:04 2014 TAP-WIN32 device [Helyi kapcsolat 3] opened: \\.\Global\{05214119-1A00-465D-9919-40C096347CE9}.tap
Sun Nov 02 10:32:04 2014 Successful ARP Flush on interface [50] {05214119-1A00-465D-9919-40C096347CE9}
Sun Nov 02 10:32:04 2014 UDPv4 link local (bound): [undef]
Sun Nov 02 10:32:04 2014 UDPv4 link remote: [AF_INET]xx.xx.x.xxx:1194
Sun Nov 02 10:32:14 2014 Peer Connection Initiated with [AF_INET]192.168.1.1:1194
Sun Nov 02 10:32:17 2014 env_block: add PATH=C:\Windows\System32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem
Sun Nov 02 10:32:17 2014 env_block: add PATH=C:\Windows\System32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem
Sun Nov 02 10:32:17 2014 Initialization Sequence Completed
Sun Nov 02 10:32:48 2014 write UDPv4: No Route to Host (WSAEHOSTUNREACH) (code=10065)
Sun Nov 02 10:32:48 2014 write UDPv4: No Route to Host (WSAEHOSTUNREACH) (code=10065)
Sun Nov 02 10:32:48 2014 write UDPv4: No Route to Host (WSAEHOSTUNREACH) (code=10065)előszőr azt írta. hogy hiányzik neki valami "tap" nemtudommi, azt egy újratelepítés, és a kompatibilitási problémák kezelése megoldotta.
de ezzel nem nagyon tudom mit kezdjek.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
BW Limiterről kicsit bővebben...
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=38.0A vendég wifi sebességét úgy tudod legegyszerűbben limitálni, hogy létrehozol egy második, br1 vlan-t a basic -> network oldalon a lan szekcióban, és ezt a br1 vlan-t tudod egyben limitálni a bw limiter menüben, a "Default Class for LAN1 (br1)" részben!
Mit értesz az alatt, hogy nem hozza az elvárt teljesítményt? Ez nem NAS, ne is várj tőle olyan teljesítményt! Állítólag 35-40MB/sec elérése nem lehetetlen, egyes fw-k alatt még többről is írnak, szerintem ez nem rossz eredmény egy routertől! Persze lehet valakinek kevés, annak nem routerben, hanem NAS-ban, vagy Home Server-ben kell gondolkodnia, és nem USB-s HDD-n, hanem SATA2-n!
Nem tudom, nekem mióta entware fut optware helyett, azóta nem nagyon ellenőrizget feleslegesen az rtorrent! Egyébként nyilván gyorsabb lenne USB3.0-án ez is, mint minden más file művelet! RT-AC56U-n tesztelte egy fórumtárs, az szinte ugyanaz mint az RT-AC68U, csak WiFi-ben van eltérés...
-
DLDKox
aktív tag
Bandwidth Limiter-nél tudsz a wirtual wireless-nek külön sebességet állítani. Ha a wirtual wireless br1-be van akkor itt kell állítanod: Default Class for LAN1 (br1)
Download ceil érték a maximum letöltési sebesség amire korlátozni szeretnél a rate pedig talán a garantált sebességet jelöli. -
daam
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Helló.
Köszönöm, valóban ott volt, csak a szemem szúrta ki. :-D
Viszont feltennék egy pár kérdést, amit hiányos számítástechnikai tudásom, és nemlétező angol tudásom miatt kicsit nehezen értek. Előre is elnézést, ha egyszerű dolgokra kérdezek, majd próbálom rövidre fogni.
Sikerült beállítani a Virtuális Wifi-t viszonylag egyszerű volt, de jött rögtön a kérdés, hogy hogy tudnám a sávszélességét korlátozni?
Próbáltam a Bandwidth Limitert, de rájöttem, hogy azzal egyes, vagy tartomány IP-ket vagy Mac- címeket tudok lassítani. Ha ide beírom a Virtuális hálozat mac címét az nem hoz megoldást.
Viszont itt, ha már az szóbajött (hoztam), mik az egyes állítások pontos jelentései?
Mia a különbség a rate és a ceil között, és a végén mi az a két limit azzal mit szabályozok?Ha már itt írok akkor gondolkodom egy cserén rt-n66u-ról, rt-ac68u-ra, a csere oka a3.0-ás usb lenne, de olvasgatva kicsit utánna, látom, hogy nem hozza az elvárt teljesítményt, két viszonylag nagy hdd-van felcsatolva, és azért nem mindegy, hogy milyen sebességel érem el.
Itt lenne egy olyan kérdésem is, hogy rtorrent-et sikerült egy héten belül, már kétszer úgy elintézni, hogy újra ellenőrzi a 2TB-nyi adatot, mondanom se kell, hogy 2-3 nap mire végez vele, ha ez usb 3.0-án lenne akkor ez is gyorsulna? 3.0-ás dokkolom az van.Valaki akinek van ilyen router és usb 3.0-ás hdd van felcsatolva mérne egy sebességet, hogy mennyivel gyorsabb mint nálam. Köszönöm. :-)
És amit még nem nagyon vágok, eddig ezzel nem is foglalkoztam, ugye n66u elvileg n-es wifin tudnia kéne 450 Mbps-t az, hogy a laptop 150-el csatlakozik az az eszköz miatt van, de a telefon ami tudja az ac-t is az miért csak 300 Mbps-os kapcsolatot létesít?
A 68u az elvileg 1900 Mbps-tud, az előzőből kiindulva, nem tudom....
Nagyon köszönöm a segítségeket.
Üdv.
-
devil-k
nagyúr
Erre esetleg tud valaki választ?
Illetve, hogy mire érdemes állítani a csatorna sávszélességet és a vezérlőcsatornát a wifi esetében?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MotoGP & WSBK
- Robogó, kismotor
- Építő/felújító topik
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennyiért már rendeltem is...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)