- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Új színváltozatot kapott a Redmi Note 14 Pro+ 5G
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megmutatta erejét a Honor 400 Pro
-
Mobilarena
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krinyo
senior tag
A szolgáltatói cuccok tudják amire adják őket, gigabitet hardveres nattal ma már bármelyik eszköz tudja, amit kapsz. Ezt az alapfunkciót simán tudják, ugyanúgy, mint az AC68U, ami röhögve megbírkózik a gigabittel. Én is így használom, a Telekomos ont routol meg iptv-zik, az AC68 meg tolja a wifit, meg kábelen pár eszköznek (pl. XBox One-nak, meg RPi4-nek) switch-csel. Simán bírja ezt, ez nem terhelés... gépen, kábelen 460 le és 975 fel a Telekom "sara" nem az eszközöké.
-
AC86U-m van, és Smart Connect mellett is nyugodtan lehet állítani a csatornákat.
Tapasztalatom szerint az auto csatorna választás kiválóan működik. Bármikor teszteltem Wi-fi analyzerrel, a legjobb csatornán állt. Ez is a lényege, hogy mindig az adott pillanatban a legjobb csatornát válassza ki.
-
SztiviVander
addikt
Ha a dhcp-vel lenne gond akkor valami olyasmit ir az asus hogy a halozat nem elerheto. Ez amit ir azt jelenti hogy vagy kihuztad a wanbol a kabelt vagy az ellenoldalon (upc modem) nincs mukodo eszkoz. Mivel az asusnal en soha nem hallottam olyanrol hogy leallna a wan portja csak ugy, igy 95% hogy a upc modem szarja ossze magat es kb 5% az esely arra hogy szar a halokabel amivel a ketto ossze van kotve. Mivel ez utobbit gyorsabb csekkolni mint a upct rabirni a cserere igy tegyel be egy masik kabelt kozejuk es proba. Ha ugy is ezt csinalja akkor azt lehetne meg hogy direktbe radugni egy gepet (vagy masik routert ha van) a upc boxra es ha ugy is elhasal akkor mar nehezebben bujik ki a csere alol a upc (ket eszkoz azert ritkabb hogy rossz mint az egy upc box).
-
Klara_
őstag
Edesanyamhoz probara kerult egy az AC68U / AC66UB1 helyere. Sokkal gyengebb a WiFi tejseitmenye (hasznalhatatlan, 5GHz, 3x-4x csatorna, AC/mixed, 80Mhz) az AC65P-nek, vissza is adtuk. Aztan megmagyaraztak az emlitett topikokban, hogy 100-as csatorna felett kellett volna hasznalni es OpenWRT-vel, mert ugy jol mukodik, csak ezek a savok telitve vannak UPC altal, igy nem erdemes hasznalni. Nekunk nem valt be.
@(#5505) orearpad
Merlin 384.15 alfa minden eszkozunkon hibatlan. Merged with GPL 385_10002 -
-
-
-
-
kezo0
addikt
OK, most már be tudtam lépni... Addig-addig kapcsolgattam ki-be a routert, mígnem egyszer csak azt vettem észre, hogy hiába nyomom ki a hátoldalán a kis nyomógombot, az előlapon akkor is égve maradnak a ledek! Ezután már akárhogy nyomkodtam a gombot, a router nem akart kikapcsolni ettől. Szóval úgy tűnik, beszart rajta a ki-bekapcsoló gomb, és valószínűleg már korábban sem áramtalanította "rendesen" a routert és/vagy a gomb újbóli megnyomásával történt visszakapcsoláskor nem boot-olt be normálisan. (Egyszer fel is tűnt, hogy amikor lehúztam az USB-portjáról a rácsatlakoztatott külső HDD-t, a routeren égve maradt az USB-porthoz tartozó led, de a sok probléma közepette átsiklottam eme "apróság" felett.)
Mikor kiderült, hogy a hátsó főkapcsoló nem működik rendesen, akkor már úgy áramtalanítottam, hogy kihúztam a routerből a tápvezetéket, és az újbóli áram alá helyezés után már minden működött rendesen, a router konfig. felülete is egyből elérhetővé vált.Szóval most megy minden rendesen, viszont kipróbáltam, és sajnos egy speedtest-től most is elszáll a netkapcsolat, amint a letöltési sebesség felszalad a max. sávszélesség közelébe (FP 240-es netem van).
Kezdek a routerre gyanakodni, mert amikor pár órája a router kiiktatásával, közvetlenül a UPC-s modemen futtattam le több speedtest-et, akkor azok mind simán lefutottak – igaz, ezek a tesztek az esti csúcsidőben voltak, amikor a letöltésem meg se közelítette a csomag maximumát, és csak olyan 130-160 Mb/s-ot mértem mindannyiszor.
A routeren egyébként a legfrissebb gyári fw van, ami valamikor januárban jött ki. Okozhat az gondot, hogy a fw frissítése után nem töröltem az NVRAM-ot? Az az igazság, hogy én már jópárszor frissítettem fw-t ezen a routeren, de mivel sem az Asus driver-letöltős oldalán, sem a router konfig. felületén nem olvastam, hogy ezt kötelező lenne minden firmware update után megtenni, ezért én még sosem csináltam, és soha nem is volt ebből gond... -
-
Szia!
Köszi, olvastam
Az lesz valószínűleg.
A router logjában ez van közben:
Mikor lehal a net akkor a routerből ennyi jön be (mondjuk azt sem vágom miért magyarul, ha angolra álltottam a kezelőfelületet):
A modem pedig totálisan elérhetetlen ilyenkor:
Tehát ez innen eléggé modem gondnak tűnik, pláne úgy hogy a routeren az uptime csak nő szépen.
Üdv. core2
-
-
*H*
aktív tag
Ez nem csak az Asus-nál van így. Más eszközöknél/gyártóknál is előfordul, hogy a weblapon hamarabb letölthető a frissítés, mint az eszköz által közvetlenül elérhető frissítés. Némely esetben meg fordítva, hamarabb dobja fel az eszköz, hogy van elérhető, mint megjelenne a honlapon. Várni esetleg akkor érdemes, ha nem végleges, nem béta FW kerül fel. Ha nem béta, akkor felesleges.
Egyébként, ha már lehet választani, javasolt inkább egy előre letöltött fájllal helyileg frissíteni, mint NSU/OTA online módon. -
zsolt501
Topikgazda
A két készüléknek semmi köze egymáshoz, ráadásul a nem ajánlott típusok között szerepel amit ő vett.
[link] ha megnézed a tulajdonságait annak amit ő vett, akkor rá fogsz jönni hogy miért is nem ajánlott az AC51U.
Az hogy egy router AC-s és Asus az még nem azt jelenti egyenesen hogy mind jó. -
kezo0
addikt
Ma reggel újra megpróbáltam belépni a router menüjébe, és ugyanaz a képernyő fogadott, kb. huszadik alkalommal: folyamatban a frissítés...
Lemondóan otthagytam a gépet, nem is néztem, mi történik tovább. Aztán mikor reggeli után visszaültem a gép elé, egyszer csak bent voltam a router menüjében, és újra tudtam benne rendesen navigálni.
Látom, hogy közben újraindult a router, és most már a 3.0.0.4.378_4585-ös verziószámot mutatja a firmware.
Szóval köszi, de úgy tűnik, a probléma megoldódott "magától", még ha egy kicsit sokáig is tartott, és nem is értem a közben történteket. -
AtHoS
nagyúr
A gyors megoldásban [link] említett pl. service restart_firewall típusú infók össze vannak valamerre gyűjtve?
Milyen szolgáltatások vannak, melyeket lehet kézileg indítani, leállítani, újraindítaniEz a tűzfal újraindítós móka pl. számomra hasznos infó, ha kézzel belematatok a tűzfal scriptbe, akkor most már tudom, hogy nem kell újraindítanom az élesítéshez a komplett routert. Jó lenne hasonlókról is olvasni valamerre, hátha jól jöhet még valamikor
*H*
Kösz az infót, bár mivel csak LAN oldalról lehet kihasználni a hibát, így egyelőre nem foglalkozom 49_5 verzióval
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- EA Sports WRC '23
- PayPal
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest