Hirdetés
-
Mobilarena
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Sajnos nem hiszem, hogy gyári szoftverben ezt össze tudnád rakni, viszont Tomato (vagy akár DD-WRT) erre is feltehető! Furcsa igény, miközben a "megszokott trend" az, hogy a minél nagyobb uptime a jó! Esetleg van valami konkrét - eddig le nem írt - problémád, ami indokolja a napi újraindítást?
-
Peci
csendes tag
Sziasztok!
Először is üdv mindenkinek itt. Új vagyok, először írok ide. Az apropó az, hogy úgy 1 bő napja használok egy ASUS RT-AC68U routert, természetesen frissített gyári szoftverrel. (3.0.0.4.376.1663)
Az eddigiek alapján tökéletesen elégedett vagyok vele.
Egyetlen egy dolgot nem látok benne, pedig örülnék neki. Ez az ütemezett újraindítás. Korábban DD-WRT-s időkben ezt nagyon szerettem. Hajnal 3-kor ment is automatikusan.
A kérdésem az lenne a nálam tapasztaltabb Asus-os szakikhoz, hogy efféle úri huncutságra van-e esélyem valahogy szerintetek a gyári fiemware-val?
Köszönöm előre is!!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
varázsgömb
üzenetére
Mi vagyunk ma ügyeletben!

-
varázsgömb
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem gondoltam, hogy éjfél tájban ilyen gyorsan, több választ is kapok.

Neked is köszönöm! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
varázsgömb
üzenetére
Szia!
A router+HDD páros teljesítményben sosem fog tudni annyit mint egy NAS, viszont mivel jelenlegi routered elég régi, így routert a NAS mellé is venned kellene, tehát a router+HDD párost lényegesen olcsóbban megúszhatod, illetőleg később is kevesebb áramfogyasztód lesz!
A NAS előnye viszont, hogy célhardver, ergo HDD írás/olvasási sebességben mindig is gyorsabb lesz, mint egy router!
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
varázsgömb
üzenetére
A NAS mellett csak az szól, hogy az lényegesen erősebb vasat tartalmaz, ami által több torrent is futhat egyszerre illetve finomabban is hangolható pár dolog benne.
FTP, SMB megosztás, távoli vezérlés VPN gond nélkül megy rajta, és ha egyszerre nem sok torrentet akarsz futtatni akkor az is gond nélkül menni fog vele.
Van benne DLNA szerver is az is szépen és gyorsan fut rajta.
Szóval ha nem akarsz egyszerre 100 torrentet futtatni akkor ez is megfelel. -
varázsgömb
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni. Egy jó pár éves wrt54gl-t szeretnék lecserélni egy ily routerre. Háttértárat is akarok rákötni. Viszont nem tudok dönteni, mert nem annyira értek a dologhoz. Sokan nas-t használnak. Viszont azt olvasom, ez a router is tud torrentet futtani, köthetek rá nyomtatót. A rákötött hdd-t távolról is elérhetem. Akkor most mi a különbség a nas és a közvetlenül rádugott hdd között? Mi az, ami az egyik, ill. a másik mellett szól?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
RedCat
senior tag
Ha már 3G stick. Azt hogy tudod megosztani, illetve üzembe helyezni? Amikor bedugtam, felismerte hogy ztm modem. A beállítások között beállítottam hogy mit tárcsázzon, apn-t, stb, de amikor kihúztam a kábel modemet és csak a stick volt bent, akkor nem volt net. Korábban egy TP-link 3420-at használtam erre a célra, ott olyan egyértelmű volt, de itt valahogy nem. Sőt, ha a kábel modem nem volt bedugva és nem volt internet, akkor még a routert se tudtam elérni... Szóval kicsit zavaros ez a rész itt. Valaki már próbálta?
Esetleg Tomatoval egyszerűbb?
-
zsolt501
Topikgazda
Most vettem észre, hogy a router egy újraindítás, vagy áramkimaradás esetén elfelejti az adatforgalmat, ami kissé bosszantó, és nem értem, hogy az asusnak miért nem jutott az eszébe, hogy ennek nem kellene csak úgy elfelejtődnie, már csak azért is, mert mobil netet is meg lehet a routerrel osztani, és általában azok forgalom korlátosak, de több olyan szolgáltató is van, ahol a net forgalom korlátos, és jó lenne tudni egy áram szünet után is hogy hol tart a forgalom.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajna az nem ott van, de máshol beállítható, ami ugyan nem ugyanaz, mint aminek kellene lennie, de több mint a semmi ez a lehetőség is.
Nem is értem, hogy ott miért nem lehet ezt megtenni. -
zsolt501
Topikgazda
Új gyári szoftver jelent meg ma
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.376.1663
Network map new features :
1.System status can now show CPU and RAM usage.
2.Client status can show wireless clients signal strength.
3.Client icon is changeable.
4.Client name is changeable and parental control, QoS, manually assigned IP, static route, port forwarding client list can also refer to this name.Security related :
1. Upgrade OpenSSL library from 1.0.0d to 1.0.0mBug fix:
1. Fixed IPv6 and some VDSL modem compatibility issues.
2. Fixed 3G/ 4G dongle compatibility issues for some Huawei dongles.
3. Fixed secondary wan setting issues in dual wan fail over mode.
4. Fixed traffic monitor display issues.
5. Daylight saving time can be manually adjusted.Download master 3.1.0.88
1. Improved GUI response time.
2. Improved download speed.
3. A torrent downloading task may include multiple files and user can choose which files should be downloaded.Others:
1. Add Airtime fairness option in Wireless --> Professional -
RedCat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hardveres NAT nélkül 500 mbit-ig jó a router (így olvastam). Mivel a netem komoly 30 mbites, így ebbe vígan beleférek

Viszont a wifi sebességére nincs vmi tesztprogram, ami megbízható is? Pl mint a speedtest.net, csak épp wifi viszonylatban.
Tomato-t nem próbáltad még? Én gondolkozom, hogy ki kellene próbálni... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Kipróbálni? Két Gbit képes géppel, fix IP címeket beállítva ki tudod próbálni!
Például:
PC1 192.168.1.10 -> Router LAN 192.168.1.1 -> Router WAN 192.168.2.1 -> PC2 192.168.2.10
PC2-n indítasz egy FTP szervert, amire/ről tölthetsz a PC1 segítségével, és meglátod az eredményeket! De akár iperf-el is lehet mérni ugyanilyen felállásban!
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az jó lenne, amúgy találtam 2 bug-ot is a gyári szoftverben, az egyik az USB-s meghajtó kezelést érinti mégpedig a leválasztás után a HDD-t nem állítja le, illetve nem engedi a HDD-t használaton kívül alvómódba, míg más eszközök esetén ez pl. TV- vagy számítógép ez a lehetőség megoldott, vagyis nem hadija feleslegesen pörögni az eszközt, ha az nincs használva.
A másik hiba viszont az 5GHz-es frekvenciát érinti, ha módosítok valamit ezen az adón, akkor egyszerűen eltűnik ez az adó, vagyis a kliensek nem látják többet az 5GHz-s részét a routernek, csak a készülék újraindítása hozza vissza ezt a részét a routernek.
Ami érdekes, hogy ha a 2,4GHz-s részét módosítom akkor ilyen gond nincs, azt a módosítás után is tudja fogni a kliens, nem kell újraindítani hozzá a routert.Szóval kissé fura a gyári szoftver, jó lenne ezt jelenteni az Asus felé, csak az a baj, hogy az angol tudásommal nem akarom magamat égetni

Ha valaki megtenné és jelentené az Asus-nak azt megköszönném. -
RedCat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én feltettem, működik, de semmi extrát nem találtam benne. Ezt én is így gondolom, de kipróbálni hogy lehet a HW NAT-ot? Később a Merlinben találtam 1-2 érdekességet, ami bug lehet? Pl vpn szerver mindenképp fut 1 db, de miért? És miért nem lehet kikapcsolni?
Tomatót nem próbáltátok?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Igen, ez egy 2014/04/24 keltezésű fw, a fentebb linkelt RT-N66U-ra való pedig 2014/06/27, tehát újabb! Szerintem a következő buildbe itt is be fog kerülni, mert ez is ugyanaz az ASUSWRT alap!
Bevallom Merlin-t sosem próbáltam, nem is nagyon olvastam a dokumentációját, de szerintem abban működik, mert legjobb tudomások szerint annak alapja a gyári fw!
-
zsolt501
Topikgazda
Nem tudom, hogy a Merlinnel menne a HW NAT, vagy azzal sem megy?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen az utolsó, jelezte is a router, és az Asus oldalán sincs frissebb.

3.0.0.4.374_5656 ez a verziószáma ha ennél van újabb akkor nem találtam.
Néztem hogy a Merlinben benne van, de a gyáriban nincs.
-
zsolt501
Topikgazda
Sajnos nem lehet a MAC cím mellé gép nevet rendelni, csak IP címet.

Szóval jó lenne ha a gyáriban is megoldható lenne.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
"mint Open-Wrt esetén"
Tomato-ban benne van, ugyanúgy, mint OpenWrt esetén!De ha nem tévedek, akkor az ASUS fw-ben is benne van!
"4.Client name is changeable and parental control, QoS, manually assigned IP, static route, port forwarding client list can also refer to this name." -
zsolt501
Topikgazda
Az asus betehette volna a DHCP szerver részre a Manuális hozzárendeléshez a MAC cím mellé egy az azonosítást könnyebbé tévő részt, ahol gép nevet is hozzá lehet rendelni, mint Open-Wrt esetén.
-
zsolt501
Topikgazda
Meg van a router, be is állítgattam már, most finomhangolgatom.
-
RedCat
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valaki próbálta már a Tomatot ezek a kütyün? Érdemes feltenni? A wifi mennyivel lesz jobb/rosszabb mint a gyárin?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Tomato by Shibby - Build 121
[RELEASE] 121 - 2014-07-12
All version:
- add web module for ip6tables (fixed problem with access restriction)
- libcurl update to 7.37
- transmission upgrade to 2.84
K26RT-N and/or K26RT-AC
- fix VLAN order for RT-N66U – thx @tvlz
- fix VLAN/VID mapping
- fix support of Tenda N60 – please read INSTALATION-N60.txt first!
K26-ARM
- fix 3G modem support for ARM
- add RT-N18U suport
- ET driver upgrade – may fix high ping issue
- fix QoS for ARM
- fix Webmon for ARM
- add GRO CONTROL (should stabilize and speed-up dl/ul speed from Samba) – thx RMerlin -
zsolt501
Topikgazda
Erősebb az, csak be kell állítani, hogy pl ne ugyan azon a sávon dolgozzon a router, mint a környéked összes többi routere, illetve az antennákat is jól be kell állítani az is sokat jelenthet. Illetve a Vezeték nélküli beállítás > Professzionális beállításoknál az adó teljesítmény beállításoknál lehet emelni, mert az egy eléggé általános teljesítményen van. De van még ott néhány dolog, amivel szépen lehet finomhangolni.
-
zoltan6
addikt
na beálltam én is a csapatba egy ilyen routerrel,egy 6 éves linksys wrt320n-esről váltottam,tulajdonképpen azzal is megvoltam elégedve.de most a digi sávszélesség emelés miatt kellett az erősebb router.
eddig nagyon tettszik,igényes érthető a kezelőfelülete,most először van külső antennás wifis routerem,amin meglepődtem hogy nem igazán erősebb a wifi hatótávolsága,mint a régi belső antennás linksysemnek.azt hittem a külső antennásak jóval erősebbek. -
-
RedCat
senior tag
Most vettem egy ilyen routert, kíváncsi vagyok érdemes e feltenni a merlin féle fw-t, vagy esetleg a tomatot? A merlin miben több/jobb? Van erről tapasztalat?
-
zsolt501
Topikgazda
És az is érdekelne, hogy érdemes e a gyári szoftverben 533MHz-ról 666MHz-ra emelni a DDR-RAM sebességét az Asus által adott programmal?
Egyáltalán érezhető változás valamiben ettől? -
zsolt501
Topikgazda
A gyári szoftvert használóktól kérdezném, hogy a WiFi esetén a 2.4 GHz és az 5GHz mód kűlön külön ki és be kapcsolható?
Vagyis ha mondjuk nekem csak az 5GHz-kell akkor a 2,4GHz külön le kapcsolható a gyári szoftverben? -
-
Multibit
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mikrotik RB433AH. Csak 100 Mbites portjai vannak. Jó ideje szolgál már, most hogy a Digi belehúz, gondoltam veszek valami "trendi" kütyüt. Remélem nem csalódom az új gépezetben!
-
Multibit
nagyúr
Ha minden igaz, holnap megérkezik az AC56U routerem. Majd beszámolok néhány nap múlva a friss tapasztalataimról (két téglafalat kell átlőnie az 5 GHz-es wifi-nek). Gyere át később a topikjába, ha érdekel! Én nem parázok a belső antennától, annak ellenére, hogy öt évig külső antennás routert használtam. Igaz, most is elsősorban dróton használom majd az új kütyüt, csak a tapizós telefonok lógnak majd rádión.
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Áááá, nem tudom mit csináljak.

Alap gond, hogy a TV-m nem működik együtt a miniDLNA-val, legyen az ASUS - RT-N16-tal teszteltem, ott se volt jó - vagy TP-Link, így sajnálnák 30k-t kiadni egy ASUS routerért, amivel ugyanúgy nem jó a miniDLNA, és konvertálgathatom az mkv fájlokat mp4-be, amit hiba nélkül visz.
PC-ről Serviio-val tökéletes az mkv TV-n, így ha már beruházok lehet építenék egy Home szervert, vagy veszek egy Synology Nas-t, mivel arra van Serviio. De itt meg 60-70k elköltéséről beszélünk, tehát lehet visszadugom a külső merevlemezt USB-n a TV-re - ahol minden mkv hibamentes - és dugdosok, másolgatok PC-ről, mint a középkorban.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
"Van értelme a 3.0-és USB-nek, vagy csak vakítás, mert a 2.0-át se használja ki az eszköz?"
Fórumtárs visszajelzése alapján (saját fórumomon) Tomato-val még egyelőre nem az igazi, 35MB/sec körül van a Samba, de Merlin féle fw-vel 50MB/sec felett is mért már...
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok
A minap ki akartam próbálni a Shibby féle firmwaret RT AC68U-n. A firmwaret a router webes felületén telepítettem fel. AIO-s verziót tettem fel. Felrakta de most nem oszt ki nekem alapértelmezett átjárót. Nem tudok belépni a router webes felületére.
Ilyenkor mi a teendő?
Eléggé lehangolt ez a dolog hogy mennyire egyszerű téglásítani egy eszközt. -
sanzi89
addikt
Lehet, hogy a közeljövőben be kell szereznem egy normális routert. Az RT-N66U és az RT-AC56U között vacilálok. Teljesítményben és árban az AC56U nyer, csak kicsit tartok a beépített WiFi antennáktól. Milyen a WiFi lefedettség? Az AC-s cucc egyelőre nem érdekel, csak n-es eszközeim vannak. Továbbá ez már 800MHz-es, nem melegszik? Van értelme a 3.0-és USB-nek, vagy csak vakítás, mert a 2.0-át se használja ki az eszköz?
Az N66U javára írható a külső antenna, melyet 99%, hogy soha nem cserélnék, valamint, hogy talán régebben van a piacon, stabilabb rá a Tomato illetve többen használják.Plusz egyébként általánosságban kérdezem, nem melegszenek nagyon ezek a routerek? Az RT-N16 belsejében a kis barna matrica a nyákon megbarnult, a ragasztója teljesen kiszáradt, ami arra enged következtetni, hogy nem fázott a cucc. Idáig 3 ASUS routerem volt, mindegyikkel volt hardveres gond (WL-500g P v1 és WL-500W táphiba, RT-N16 táp és kondi hiba). Plusz ha jól informálódtam eredetileg az RT-N66U-nak volt egy kis beépített ventilátora is.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
A Download Master-t megnézheted az AC66U demo-jában, ugyanaz!
-
nilrem
aktív tag
USB3.0 rákötött vinyót használok. Sima hálózati megosztás-ként látja a mediaplayer. Így DLNA szerverrel sem kellett vacakolni (az is van benne)
Itt a demo a kezelőfelületről. Itt nincs telepítve a torrent kliens, de az csak egy klick a valóságban.
[link]Nincs ilyen összehasonlítási alapon a jelerősségről.
Újraindulás nem sok idő, de nagyon nem is kell, intelligens a kütyü.
Nem kaptam hozzá külön eszközt. Otthon nekem két cuccom is van ami 5GHz-et kezeli így ez nem is érdekelt.
-
atikó
őstag
Köszi a véleményt.
Szóval usb 3.0 csatlakoztatott merevlemezt használsz vagy lan-on csatlakozik?
Azt sem tudtam, hogy alapból kezeli a torrentet!
A wifi jelerősség erősebb vagy annyi mint az 5-6 ezer forintosnak?
Illetve ha módosítgatsz a beállításokban akkor sok idő mire újraindul?
Pcie vagy usb wifit kaptál hozzá vagy semmit?
Bocsi a sok kérdésért de kíváncsi vagyok. köszi.

-
nilrem
aktív tag
Szia,
NTFS-en hagytam nekem az új gyári firmware van rajta. Azóta hibátlan a torrent (nem áll meg), és 3DFullHD streaming egy 100MB-os porttal rendelkező medialejátszóval.
Ezen kívűl még FTP szerverként használom, ha melóhelyen rámjön a zenehallgatás akkor az otthoni gyűjteményből húzok le pár albumot.
Én nem bántam meg. Ezen az áron ami ennyi szolgáltatást tud nehéz találni mást. -
atikó
őstag
Sziasztok.
készülök megvenni a RT-AC68U routert és olvastam itt a gondokat, és a legutóbbi FW-t azt mostani 04.24, valaki feltette ezt?
És kijavították ezeket a problémákat?
érdemes megvenni?nekem komoly router kellene mert DLNA-n szeretnék megosztani filmet 10 db TV-n egyszerre.
Köszi a választ.
-
Kitakat
aktív tag
Sziasztok
Lehetséges valahogy az 5 és a 2.4 wifi mac szűrését külön kezelni nem egyben az alap gyári fw tudja merlin tudja tomatoban lehetséges valami megoldás erre????????köszönöm
Kitakat
-
nilrem
aktív tag
Két egy Terrás NTFS disket nem ismert fel, egy 750MB-osról szépen full hd filmet streamel.
Gond az hogy a torrent kliens néha megáll. Illetve hálózati meghajtóként 2mb/sec-el másol rá. Megállásnak valószínű oka, hogy ledobja a disket. Ennek mi lehet az oka? Rakjak fel tomatot? Valakinek van tapasztalata? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szia
Köszi
Szóval lényeg hogy működik
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ezt eddig nem figyeltem így konzolon, most próbáltam, és nekem is ezt dobja! De, egy dolog biztos, hogy a parancs így is működik, mert a portokat megnyitja, a router elérhető távolról! Ez nálam is így működik, és más sem panaszkodott eddig! Viszont meg lehet írni másképpen is, egy scriptben, hogy ne az iptables parancsba tegyük az nvram lekérdezést, mert a lüke láthatóan az iptables argumentumának veszi a get-et, és ezért nem tudja értelmezni! Valahogy így...
#!/bin/sh
WAN_INTERFACE=`nvram get wan_ifname`
LAN_INTERFACE=`nvram get lan_ifname`
iptables -t nat -A PREROUTING -i $WAN_INTERFACE -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination $LAN_INTERFACE:443De mivel működik, szerintem felesleges variálni vele!
Na, én meg mentem aludni!
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
De azt kell írni! Régi példa! De írhatod helyette ezt is...
nvram get wan_ifname
...és akkor majd kitalálja magának! Például...
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:443
iptables -A INPUT -j DROP -
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia
Hat ize mizé
Wan(ppp0)
Hmm ebbol nem gondolnam hogy tuzfalba ppp0 kene irnom?
Vagy igen? -
Kitakat
aktív tag
Hat Az AC még fagyos
)) -
Kitakat
aktív tag
Sziasztok
Valaki próbálta már a Siddy féle fw ezen a routeren?
Kiatkat -
Nokedli92
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Basszus.
Akkor marad ez a megoldás ez szerintem eddig a legjobb.
Köszi a gyors válaszokat! -
Nokedli92
aktív tag
Megabájt per szekundum
Akkor esélytelen? Néztem ezt a Tomato fimwaret amit mondtál a videóba a srác 80mb/s-gyorsasággal másolt az is már elég jó.
igazából nem tudom mennyit fogyaszt a kis szerver gépem de nagyon stabil és gyors is, csakhát jobb lenne ha a router csinálná mindezt ennyi pénzért 
Nekem a legújabb gyári ASUS firmware van, azzal teljes mértékben meg vagyok elégedve.
Csak ki akartam használni a Cloud Disk Smart Access és Smart Sync előnyeit. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Nokedli92
üzenetére
Szia!
Épp most írták a másik topikban, hogy gyári fw-vel stabil 25 Mbyte/sec a sebesség, ami fel-fel ugrik 28-30-ra is, de a tegnap megjelent béta Tomato-val jelenleg még elég beteges!
Persze kérdés még, hogy a "80-100 mb/s" megabit, vagy megabájt per szekundum akart lenni, mert utóbbi eset teljesen esélytelen minden routerrel!
-
Nokedli92
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sziasztok!
Van egy rt-ac68u routerem és szeretnék rá kötni egy külső usb 3.0-ás 1 terrás merevlemezt. Megoldható ezzel a 80-100 mb/s írás olvasás?
Van egy vortexboxom amit nas-ként használok ami ezt a sebességet tudja de le akarom váltani erre a merevlemezes megoldásra hogy jobban ki tudjam használni a lehetőségeit a routernek.
Sajnos csak usb 2.0-ás házam van de addig amíg nem bizonyosodok meg róla hogy tudja ezt a sebességet addig nem fektetek be rá. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Igen láttam! Sőt, bár mostanában nem sok időm volt olvasgatni Shibby fórumát, de állítólag, egy fórumtársunk elmondása szerint, Victek is Shibby változatát adta ki, aki önzetlenül elküldte neki munkáját, amivel melózott három hónapot, majd Victek gyorsan learatta a babérokat, és publikálta mint saját ARM buildjét!
-
bumbuc
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Shibby is kiadta a saját változatát.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hi!
Esetleg ha valakit érdekel, Victek kiadta az ARM Tomato verziót!
-
gyilkos répa
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Impulzus vásárlás eredményeként már gazdája vagyok én is egy 68asnak
. Eddig nincs panaszom, de sok időm nem volt még tesztelni, ezért az erősségeiről sem tudok egyelőre nyilatkozni.Szépnek szép, már amennyire egy háromantennás doboz szép lehet...

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Ettől függetlenül nekem így is inkább az ASUS jön be!
RT-AC87U
Igen olvastam róla egy kicsit én is...CPU BCM4709 1GHz
FLASH 128MB
RAM 256MB
WIFI 4T4R AC DualBand
USB 2.0 port 1db
USB 3.0 port 1db -
gyilkos répa
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bizony nem rossz a Netgear, én is néztem, hogy e tekintetben lenyomja az Asust. Viszont készülőben van egy ilyen is...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Egy kis teszt USB sebességet illetően!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
gyilkos répa
üzenetére
Igen láttam én is, hogy az ASUS lenyúlta az IPv6 interface-t!

-
gyilkos répa
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sziasztok!
Ezeket a hibákat, ha minden igaz, már javította az Asus a február 13-i firmware update-ben.
Ami vicces, hogy a tegnapelőtti update konkrétan is említi a Merlin buildet
.ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.374.4561
Security related issues:
1. Deny port 445 inbound connection from WAN.
2. Force changing FTP from anonymous to account mode after firmware upgraded.
3. Patched IPv6 user interface from [U]Merlin's build.[/U]
Others
1. Fixed IE and Firefox compatibility issues.
2. Network map will show notification when newer firmware available.
3. Modified auto channel selection method for EU region.
4. Fixed the Sonos connection issue of more than one Sonos devices hardwired to LAN ports.
5. Fixed Seagate Freeagent GoFlex USB disk compatibility issue.
6. Fixed UI bug for USB disk capacity/available space indication.gyr
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem okoz gondot, hogy a gyári FW már verziószámban előrébb jár?
Holnap teszek vele egy próbát
. Ha úgy néz ki mint a gyári, az még számomra szimpatikusabb is! 
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
HeavyToys
üzenetére
Nincs vele gond, Shibby is több munkáját integrálta már a Tomato fw-jébe!
- Add support for newer flash chips in latest RT-N66U hardware revision – thx RMerlin and Victek
- many cstats updates – thx RMerlin and Kevin
- many iptraffic updates – thx RMerlin
- Backported new exportfs method (365-exportfs1 patch from WL500g) – thx @RMerlin
- IPTraffic bugfix – thx @RMerlin
- Added ipset support – thx @RMerlin
- Implement multithreaded kernel building to speed up firmware compile time – thx @RMerlin
- Further optimize lzo compilation to help OpenVPN performance and This optimization gives us a 10% speed gain (thx RMerlin)
- Gives another nice performance boost, for less than 100KB tradeoff after LZMA compression ( thx RMerlin)Egyébként a screenshot-okat gondolom láttad, a Merlin fw a gyári fw módosított változata! Egész nyugodtan felteheted, simán webesen cserélhető oda/vissza a gyárival!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, de inkább megvárom a Tomato-t
, vagyis inkább úgy mondom, nem mertem még ezt kipróbálni. Vele (Merlin) úgy általában mik a tapasztalatok? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Egyébként Merlin féle fw van már rá régen... Vagy ezt már próbáltad?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt néztem már én is. Mondjuk nálam, semmi olyan nincs a hálózaton, amit egy cseppet is kéne titkolnom. De nyilván zavaró a gond.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Na, hát akkor itt egy másik baj is!

-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én már kb 3 hónapja használom, egyedüli bajom a gyári fw-el, hogy a Download Master alkalmazás le szokott fagyni. A router megy, csak nem tölt le. Emiatt cserélném.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Okés, én Tomatot-még soha nem használtam. OpenWRT-vel volt tapasztalatom TP-LINK-nél, de itt is szívesen kipróbálnám a costum FW adta lehetőségeket.
De akkor még egy ideig várni kell rá. Mondjuk gondolom, ha kiadja, akkor nagyrészt stabil és bugoktól mentes verziót tesz közzé.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez mikorra várható, stabil kiadásban egyébként?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
gyilkos répa
tag
Ha jól látom, ennek az ac-s Asus routernek még nincs saját topikja. A 66-ost váltja, csinos darab, bár ahogy az elődje, úgy ez sem egyértelműen nem a legolcsóbbak közé tartozik. Alább néhány vonatkozó weboldal és kép. Ha valakinek van tapasztalata az eszközzel kapcsolatban, az ne tartsa vissza magát!
Processzor: Broadcom BCM4708A, kétmagos
RAM: 256mb
Flash: 128mb
Portok: 4 x RJ45 for 10/100/1000/Gigabits BaseT for LAN, 1 x RJ45 for 10/100/1000/Gigabits BaseT for WAN, USB 2.0 x 1, USB 3.0 x 1
VPN támogatás: IPSec Pass-Throuth, PPTP Pass-Through, L2TP Pass-Through, PPTP server
Titkosítás: 64-bit WEP, 128-bit WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, WPS support
Adatátvitel: 802.11a : 6,9,12,18,24,36,48,54Mbps, 802.11b : 1, 2, 5.5, 11Mbps, 802.11g : 6,9,12,18,24,36,48,54Mbps, 802.11n : up to 600Mbps, 802.11ac: up to 1300Mbps
Működési frekvencia: 2.4GHz/5GHz
Antenna: 3x külső
Speciális tulajdonságok: 3G/4G data sharing, AiCloud, Printer server, Download Master, AiDisK, Multiple SSIDs (+vendég wifi), Parental ControlTeszt 1
Teszt 2
Kicsit túlreagált unboxing videó, fizikai összevetés a 66U-valAsuswrt-Merlin custom firmware

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Asus BR1100F Convertible - Intel N6000 I 8GB I 128SSD I 11,6" Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)