- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bacusuz
őstag
válasz
tr00p3r #18320 üzenetére
Nem biztos hogy ezzel sokat segítek mert dilettáns vagyok de azért leírom.
Nálam AX86U fő és AX86S node van összekötve.
Mind kettőn Merlin FW volt és egy frissítés után a nodenál hasonló volt a jelenség a sárga warning felirattal. Én úgy tudtam megoldani, hogy a nodera gyári FW-t raktam, azóta jó.
A WAN oldalról a nodeknak biztosan zöldnek kellene lennie viszont vannak olyan eszközeim amik 100mbps portosak azoknál sárga színű a csatlakozás most is(pl. sony tv) -
Anonymus23
veterán
válasz
tr00p3r #11768 üzenetére
Nem kell semmit sem állítanod, a setup is roppant egyszerű:
1., Elindítod az AX55-t, és setupnál asszem egyéb lehetőségek, és ott beállítod, hogy AiMesh Node-nak szeretnéd konfigurálni, next-next, amíg:
2., Fogja írni, hogy most pedig csatlakozz fel arra a routerre, ami a fő router, és az AX82U menüjében pedig az AImeshnél a Search/Keresésre kattintasz megkeresi magánka és be is állít mindent azonnal
Utána már össze is dughatod kábelen a 2 routert, és megy minden ahogy kell.Én pl úgy csináltam, hogy az AX55-t ráékötöttem kábelen egy laptopra, azon elindítoittam a setupot, amikor eljutottam odáig, hogy a fő routert csatlakouztassam, akkor pedig az asztali PC-n már meg volt nyitva a router, és ott ment is a keresés...
Vagy itt a képen látható menüben "+ Add AiMesh NOde", de a keresését el tudod indítani a Network Map menüben, a jobb oldalon látható AiMesh ikonra kattintva a jobb szélen lévő infóablakban is.
-
dkess
őstag
válasz
tr00p3r #11415 üzenetére
Igen, elméletileg lehetne AC-s is az AP. Ugyanakkor érdemes "multifunkcionális AP" -ban gondolkodni - azaz akkor legyen már (5 GHz -en legalább) AX -es meg mesh is (az egyéb kliensek miatt).
Különösen a linkeden található eszközzel szemben van előnyben pl. egy AX55 kb. minden szempontból (ár, mesh stb. stb.). Amennyiben meg esetleg repeater módban gondoltad azt a repeatert, akkor meg egyenesen tönkreveri azt ...
-
dkess
őstag
válasz
tr00p3r #11413 üzenetére
Igen, legyen bármennyi node is - mind kábelesen csatlakozzon a főrouterre. Érdemes továbbá a 2.4 és 5 GHz -es sávokat szétválasztani - külön SSID -vel. Kamera, kapucsengő és okoseszközöket 2.4 GHz -re. A t9bbi eszköznek meg csak a 5 GHz -re engedélyezzünk automata csatlakozást.
Egyébként az ilyen kamera, kapucsengő (helyhez rögzített dolgok) stb. lehetne egy AP -hoz "binding" -elni. Azaz hozzákötni egy adott egységhez, mely helyileg legközelebb van (avagy vétel szempontjából ideális helyen van az adott kliens szemszögéből) avagy terheléseloszlás szempontjából ideális.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest