- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szeretnék én nem foglalkozni vele, de nem az a bajom, hogy nem tetszik a felirat a címsorban, hanem az, hogy router.asus.com-ra nem meg az automatikus jelszóbeírás -- én meg nem tudom, hogy ez az átirányítás hol fogható meg.
Egyébként Vargalex kérdésére a válasz: a gyorsítótárat már töröltem, de az átirányítás maradt, és igen, inkognitómódban is.
MaCS
-
Érdemi megoldást még nem találtam, a probléma viszont mintha megoldaná magát. Jelenleg legalábbis mintha meglenne az összes vezetékes hoszt az AX92-esen, igaz, háromnál ott a kis kettes, hogy ő kettőt lát belőlük. De működnek, elérhetők.
A másik, kis kellemetlenség, ami már a 86-osnál is megvolt, de a 87-esnél és a 18-asnál nem tapasztaltam: ha a Chrome-ba beírom az IP-címet, automatikusan átvált router.asus.com-ra, és ezalatt jön be a router GUI-ja. Ez csak azért kényelmetlen, mert így nincs automatikus jelszóbeírás, én pedig elég cifra jelszavakat használok. Hol tudnám ezt kiütni, hogy maradjon az IP-címnél?
Köszönettel: MaCS
-
Megvan az AX92.
Az első benyomásaim:
A wifije bámulatos! 2,4 GHz-en majdnem azt a lefedettséget hozza, mint a 87-es, a pincétől a padlásig kiszolgálja a három szintes házat, és még a kertbe is jut elég -- csakhogy a 87-es sebességének a kétszeresével, háromszorosával.
Az 5 GHz is nagyon jó, csak az eldugott pincerészbe nem jut el, viszont baromi gyors az is, jóval gyorsabb mint a 87-es, és még sokkal gyorsabb, mint a 86-os.A vezetékes kliensekkel viszont ez is szórakozik, pont úgy, mint a 86-os. Hol 9, hol 15 kliens látszik éppen. Tesztként visszaállítva a 87-est minden megvan, betonstabilan.
Egyelőre ennyi.
Kár, hogy nincs rá Merlin, mert a gyári VPN lapok nagyon hitványak.
MaCS
-
Teljesen igazatok van.
Csak megszédített, hogy az összes általam olvasott tesztben ajnározták a 86-ost.
Azt, hogy nem fedi le az egész házat, nem igazán bánom, úgyis terveztem egy meshkiépítést.
De ez a 110 Mbps elkeserít. Vagy valami hiba van itt, vagy én csinálok valamit rosszul, de ennyire nem lehet rossz.
Az ereje viszont tetszik. A családi VPN sebessége megduplázódott vele.
Az AX92-essel az utolsó pillanatig kokettáltam, végül nem is a Merlin hiánya, hanem a pici antennái tántorítottak el tőle.
MaCS
-
a user manual végén van, hogy mennyi dBm-el sugároznak max. ebben az ac86 volt a legjobb. de sok tipusnál nincs megadva az érték csak, hogy milyen szabvány szerint vannak beállitva.
az ax92 picit alacsonyabb teljesítménnyel sugároz. gondolom közben változhatott az eu-s előírás.vagy valami ilyesmi. lehet nem lesz semmi előnye emiatt, de mivel mesh-képes az eszköz legfeljebb ráakasztokegy másik routert és le lesz fedve a lakás. vagy egy olcsóbbat, vagy az ax92-t.mert nagyon tetszik de tényleg felesleges még a tudása nekem.
a gigabitnetet úgyis csak az asztali pc/xbox-on tudom kihasználni igazán.
asszonyt sikerült kiakasztanom egyébként. ő csak annyit mondott rendeld meg a jobbat, minek ennyit agyalni a témán és felejtsük már végre el. lesz@arta már, hogy mennyibe került volna -
végül hosszas tanakodás után a ac86u-ra tettem le a voksom. tényleg elég a max ac képesség. később ezt tudnám továbbfejleszteni egy második mesh-es routerrel. ma átrendeztem a mostani routerem is, méricskéltem is a sebességeket, de gyakorlatilag használhatatlan. a mobilnetet ha itthon vagyok mindig ki kell kapcsolnom, különben ha nem figyelek, elfogy a havi adatkeretem, mert amikor nincs épp wifi visszaugrik mobilnetre.
na mire eldöntöttem el is fogyott az amazonos készlet. -
időközben teljesen elbizonytalanodtam. az ax-es vezérlőt kb nem használnám ki. és megtaláltam a router topicját is, ahol nagyon le lett fikázva..
lehet jobban járnék a tp-link deco rendszerével.
meg mintha olvastam volna, hogy openwrt-vel gyakorlatilag bármilyen routerekből lehet mash hálózatot kiépiteni. -
delibab
senior tag
Köszi még egyszer!
Egyébként amikor már megtaláltam ip cím alapján akkor ott is csak az fogadott, hogy töltsem le az app-ot... nem hittem a szememnek...
De utána viszont már minden jól ment, lehetett frissíteni, konfigurálni, összekapcsolni... tényleg jól működött a dolog! Addig volt szívás ameddig egyszerűen nem jött létre a kapcsolat... nem tudom miért volt de már mindegy is.
A következő lépés az lesz, hogy behúzok a csatornába egy utp-t és kábelen csatlakoztatom össze a két routert, de azt majd egy másik ünnepnapon...
-
delibab
senior tag
Követem a leírást, de az a baj, hogy eddig soha nem tudtam belépni a lyra kezelőfelületére, hogy pl megnézzem az fw-t... rádugom az AC68U-ra és eleinte nem is látta, hogy használva van az a port amibe dugtam utána már látta de nem tudtam belépni mivel nem is jött be, hogy konfiguráljam...
Próbálkozok még... de lehet, hogy csere lesz a vége...
-
Május
tag
-
Ha este hazajön a nejem, megnézem a Yogáját. A többi notebook itthon 8-10 éves.
Igen, a 65P wifijét egyértelműen a poroszsüveges födém nagyon megfogta, mint ahogy a 30-as téglafal is. (Nekem házon belül is vannak főfalaim.)
Amikor ősszel nagyon alaposan, műszerrel (is) körbemértünk egy átadás előtt álló lakóparkot, az jött ki, hogy a 65P kiváló a lakásokon belül, de a teraszon már csak az üvegajtó előtt. Az egyik leendő tulaj ezért vett akkor AC66-ost, mert az még a kertben is tudott csatlakozni -- használhatatlan minőségben ugyan, de az értesítésekhez még elég stabilan.
A 65P viszont, ahol stabilan csatlakozott, egyértelműen gyorsabb is volt.
MaCS
-
Megvan az első tesztkör az AX58-assal. (Valójában egy AC87-AC65-AX58 körteszt.)
Nem vagyok éppen boldog, többet vártam.
Az AX58 ha nem is sokkal, de érezhetően erősebb wifiben, mint az AC65P, de sajnos nagyon durván elmarad az AC87 mögött. Ha az ismételt mérések az első kört igazolják, akkor sajnos vissza kell vinnem, mert egészen egyszerűen nem alkalmas nálam az elkövetkező távmunkás időszakra.
Este jelentkezem a további eredményekkel.
MaCS
-
Az eddigi tapasztalatok az AX58-assal minimálisak -- amint lesz érdemi, megírom. Vélhetően még ma este.
Lesz itt egyébként beállításra egy 65P is, úgyhogy ismét tudok wifit méregetni.
Az AX58-ast eddig csak annyira próbáltam ki, hogy működik-e, és néhány nagyon alapvető beállítást végeztem el rajta.
Egyből bele is futottam egy problémába: a saját.asuscomm.com DDNS nevemet szeretném továbbhasználni, de nem engedi. Lehet, hogy a régi router "fogja" még? Ha igen, hogyan tudom elengedtetni vele?
-
Köszönöm, valahogy én is így okoskodom.
Az AX92-nél a második rádió a leírások szerint dedikáltan a backhaul számára került be, de én is ezerszer inkább preferálom a vezetékes megoldásokat.
Nálam egyébként az AC87 is bevált. Öt éve megy kifogástalanul. Az 5 GHz-es wifi titka az, hogy nem tesz jót neki, ha komoly forgalom fut az #1-es LAN porton. Én jelesül nem is használom ezt. Erősen szükségmegoldásnak tűnik, hogy össze vannak drótozva.
MaCS
-
Az AX92-essel kapcsolatban az a nagy kérdés, hogy milyen fejlesztések lesznek itthon, hogy látom-e előnyét a dedikált backhaul csatornának -- mivel eleve kábelpárti vagyok, és meg is tudom oldani a vezetékezést.
De ez az AX58 is nagyon-nagyon ígéretes! Jól sejtem ugye, hogy mindenben többet nyújt, mint az AC87-es?
MaCS
-
woodworm
veterán
Szerintem nem a tudásával van a gond, hanem csak egy wifi rádió van integrálva az soc-be. Ami ugyan tudja mindkét sávot, de nyilván csak single üzemmódban. A spec alapján 2,4 Ghz-hez van integrált erősítő is, így adja magát, hogy az 5GHz kapjon másik chipet a szimultán módhoz.
A wpa3-nak milyen hardveres követelménye van a számítási kapacitáson kívül? Szerintem azt már megugrották az utóbbi szériák, nem lenne gond visszamenőleg támogatni a jelenlegi routerek esetén sem, ez csak szándék kérdése. -
Szuper!
Lehet, hogy az RT-AX56u lesz a következő best buy eszköz?
Könnyen lehet, hogy routervásárlás előtt állok, és az RT-AC87 helyére kellene valami. Nagyon nézegetem az RT-AX58u-t.
A WPA3 támogatáson kívül vajon miben tud többet az RT-AX56-osnál? Ő is merlines, ugye?Őszintén szólva az RT-AX92 is nagyon csábító a három csatornás wifijével, de ennyit már fájna kiadni...
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Bittorrent topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest