Aktív témák
-
eezeerider
csendes tag
Csákány!
Nekem az A6R-B002 notim, ha Battery saving üzemmódban van és csak a winamp megy időnként lelassul a zene... szóval nem megakad vagy elhallgat hanem lelassul, mintha ''húzná a szalagot''Sztem ebben a módban azért egy winampot csak el kellene vinni hibátlanul nemde?!
Na mondjatok erre valami okosat, mit állítsak át az xp-ben?
Előre is köszi! -
eezeerider
csendes tag
Ezt olvastam az egyik fórumtémában:
''Egy tuning oldalon láttam, hogy a win rosszul managgeli a nagy cache-t, ezért a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\
helyen megadtam neki a valós méretet.''
Ehhez mit szóltok, van ennek valami realitása és valóságalapja??? Nekem az A6R-B002 notin kell ilyesmit átállítani????
Sztem ez elég sok embert érdekelhet... -
eezeerider
csendes tag
Sziasztok!
Na újabb A6R-B002 akkumulátorról történő üzemeltetési időt osztanék meg a Nagyérdeművel... [újabb vonatos élmények]
Egész éjszaka ment a töltés, reggel lehúztam, majd 13:05-kor gép bekapcs, Xvid kódolású filmet néztem 100percen keresztül winyóról, kikapcsolt wifivel, letiltott infraporttal, közepes LCD fényerővel, full hangerővel (elég ratyin szól a hangkártya) no meg DVD-movie energiagazdálkodási móddal.
Miután vége lett a filmnek, rögtön átváltottam Winamp-ra és az ment 15:25-ig totál kikapcsolt LCD-vel, Battery saving módban. Hazaérve gondoltam lemerítem totál az aksit. Na ez kb 40percig tartott pdf meg word dokumentumok olvasgatásával, közepes LCD fényerővel, Office/e-mail módban.
Ez összesen kb. 3óra. Szerintem ez egyáltalán nem rossz teljesítmény egy ilyen árkategóriába tartozó géptől, meg a sokak által szapult Celeron M procitól...
Gondoltam ezt megosztom a fórumon, hátha segítek valakinek a gépválasztásba.
Na legyetek jók! -
eezeerider
csendes tag
Figyelj én a vonaton csináltam az egyik beadandó házimat Szerencstől Győrig...
Szerencs - Bp Keleti 2,5óra az út és végig ment a gép, majd átszállás közben pihent majd Keleti - Győr kb 1,5 óra az út és itt is végig ment a gép és mikor leszálltam, még bírta vagy 15 percig...
Szóval ez saját tapasztalat!!!!!
Én totál meg vagyok elégedve ezzel a konfig-gal, bár ha lesz 1 kis lóvé fog kapni még 512 DDR2-t és akkor télleg minden igényemet ki fogja elégítni!
Amikor baszkurálom a PowerGear progit és utána a vezérlőpult/rendszer menüben is azt írja ki, hogy lassabb... most hirtelen nem tudom, hogy melyik módban mennyire csökkenti le de majd megnézem. Nemtom, hogy az pontos adat-e vagy sem. -
eezeerider
csendes tag
Ezt olvastam az egyik fórumtémában:
''Egy tuning oldalon láttam, hogy a win rosszul managgeli a nagy cache-t, ezért a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\
helyen megadtam neki a valós méretet.''
Ehhez mit szóltok, van ennek valami realitása és valóságalapja??? Nekem az A6R-B002 notin kell ilyesmit átállítani????
Sztem ez elég sok embert érdekelhet... -
eezeerider
csendes tag
Sztem a Celeron M is vissza tudja venni a sebességét... Nekem A6R van 1.6Celeron M procival és ha a gép CD-Audio vagy Battery Saving módban van elindítva az NFS MW-t úgy szaggatott mint állat... Visszatéve a gépet Game vagy High Performance módba (továbbra is aksiról üzemeltetve) a játok csodálatosan fut és nem szaggat 1 picit sem... Szerintem ez a proci sebességével is összefüggésbe van. Gondolom a Radeon is összefüggésbe van az energia takarékoskodással de az XP is lassabbnak ismeri fel a procit a különböző PowerGear módokban. Csak ezekből gondolom, hogy a Celeron M is szabályozza a proci sebességet.
De ha rosszul tudom okítsatok ki, de nekem ezek a tapasztalataim!
Ja és van jeletős különbség az PowerGear módok között. Én gyakran nézek filmet vonaton aksiról és tökre nem mind1, hogy melyik PowerGear módban van!
Ne tessenek szapulni a CeleronM procit, nem olyan rossz az!!!!!!
Írjatok, nektek milyen tapasztalataitok vannak? -
eezeerider
csendes tag
Csákány!
Na lestoppereltem az A6R-B002 gépemet, a bekapcsológomb megnyomásától számítva 2perc 28másodperc alatt áll fel a rendszer. Ilyenkor ki van kapcsolva a wifi meg az infra is,viszont automatice indul a Norton Internet Sec. meg a touchpad cuccai meg a hangkártyáé meg a noti telepítőlemezén lévő összes cucc...
Nem sok ez az idő egy picit... Kinek milyen ez irányú tapasztalata van uilyen géppel?
Ja és XP SP2 van a gépen...
Előre is köszi a segítséget!!!!! -
eezeerider
csendes tag
Beszarás télleg az infra adja ezt a hülye hangot... Most nézem, amikor jön ez az idétlen hang elkezd villogni haloványan az infra... Ha örökké élnék sem jöttem volna rá sosem!
Köszi a segítséget! -
eezeerider
csendes tag
Üdv mindenki!!!
Nektek milyen tapasztalatotok van a notik LCD zsanérjaival kapcsolatban...
Nekem, egy ASUS A6R-B002 van, kb. januártól használom, gyakran vonaton is és kicsit lazának, meg ilyen lógósnak érzem az LCD-t kinyitott állaptban. Ha a gépre merőlegesen áll kb 1cm-t tudom mozgatni gyakorlatilag nagyobb erőkifejtés nélkül. Ez normális jelenség? A haverom HP-ja valamivel passzosabb, de ő nem igazán használja vonaton.
Neketek milyen tapaszatataitok vannak ilyen téren????
Lécci segítsetek....
Visszavigyem a gépet, vagy csak körbe fognak röhögni?! -
eezeerider
csendes tag
Ja még valami... Hiába kímélem, a táskába mellette volt egy sima papír füzet és eléggé csúnya karcok keletkeztek a gépen.. pedig nem spirálfüzet vagy ilyesmi volt... elég trágya ez a fényezés, sztem sokkal praktikusabb lenne rücsisen.
Ha megy a gép és szép csend van, akkor a hangszóróból nagyon halk gyors kattogás-féle hang, majd 5-8sec szünet és ez ismétlődik... Ha elnémítom a hangkártyát akkor nem csinálja...
A NFS MW 800x600-ban eléggé megcsupaszított minőséggel kifogástalanul fut, sztem ez nem rossz teljesítmény...
Bár ez a lassú rendszer-felállás kicsit aggaszt... nem lehet, hogy a Norton Internet Sec. a bűnös?
Okos tanácsokat osszatok nekem lécci!!!!!!!
előre is köszi!
[Szerkesztve] -
eezeerider
csendes tag
Helló mindenki!
Januártól vagyok egy A6R-B002 noti viszonylag boldog és elégedett tulajdonosa.
Először is a véleményem a gépről (remélem segítek vkinek ezzel):
Irodai munkákhoz király (word, excel, net, film, AutoCad 2004 2D-ben használva)
Kicsit lassúnak találom viszont a boot-olást, lehet, hogy az XP-m szar és tele van szeméttel de nagyon nagyon hosszú idő kell, hogy felálljon a rendszer.
Az aksi sztem nagyon fasza, fullra feltöltve office vagy dvd-movie módban végignézve winyóról egy 2 órás filmet, még 35-40% van hátra a telepből, ami sztem nem rossz teljesítmény.
Gyakran használom vonaton az gépet és lehet, hogy ettől, lehet, hogy nem de én eléggé lógósnak érzem az LCD-t. Alapállapotból kb 1centit tudom mozgatni a becsukás irányába különösen nagyobb erő nélkül....A haverom HP-jához képest sztem eléggé kotyogós érzést ad, de nemtom visszavigyem-e emiatt...
Örülnék, ha ilyen irányú tapasztalataitokat megosztanátok velem privátban!!!!
Ja és még valami, hogy használjam az aksit, hogy a lehető leghosszab élettartama legyen? Fullra lemerítve töltsem, vagy félig lemerülve is tölthetem??????
Ezekkel kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket várok!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest