Új hozzászólás Aktív témák
-
christofer
csendes tag
Hello
Van egy Asus G53SX-S1146-os notebookom. Egy olyan kérdésem volna olyanokhoz, akinek ilyen laptopja van és már szét is szedte, hogy ebben a szériában mennyi a memória slot-ok száma? Mert elég ellentmondásos leírásokat találok neten. Pl. találtam olyat is már ahol azt írták csak 1 van. A 4 helyről már rég letettem, de 1db 4GB-os van benne és szeretnék mellé még egy 4-est ha ez lehetséges. A billentyűzet felől néztem ott nem találtam. A helye meg van, de maga az ajzat nincs ott. Így reményeim szerint alul van 2 db. Ha esetleg ebben tudna nekem segíteni valaki, aki már bővített ilyen gépet vagy szedett szét az megmondaná nekem mi az igazi helyzet ez ügyben.
Válaszokat előre is köszi. -
christofer
csendes tag
válasz
VateRicsi #14244 üzenetére
Az a helyzet hogy a mobil i5-ös processzorok azok csak 2 magosak. A megtévesztő az hogy a 4 szál van benne,de a processzorban található tényeges magok száma csak 2. Tehát akkor csak 8 GB-ig lehet bővíteni az i5-t.az i7-t pedig 16GB-ig. A nagyobb Hz számú ramokat én is úgy értettem hogy a benne lévőt is cserélem nagyobbra. De persze ha az alaplap többet nem kezel akkor fölösleges.
-
christofer
csendes tag
válasz
VateRicsi #14241 üzenetére
Köszi a részletes választ.
A billentyűzet leszedős megoldásról már hallottam.
Bíztam benne hogy legalább egy szabad modult találok lent.
De a lényeg közben aida64-el megtudtam hogy Samsung memória van benne.
1333-at már a vásárláskor tudtam. Viszont a program azt írja csak 1333Mhz-ig támogatja az alaplap a memóriát. Erről mit tudsz? Mert én már gondolkodtam a gyorsabb memória cserén is.
Én is későbbre terveztem a bővítést de olyan hírek rebbentek fel, hogy drágulni fognak jelentősen a memóriák árai ezért lett ilyen sürgős nekem. -
christofer
csendes tag
Hello
Van egy ASUS G53SX-S1146-om. Szeretnék benne memóriát bővíteni, de még garanciális a gép konkrétan 2 hónapos. 4Gb, van benne szeretnék mellé még egy 4GB-os modult betenni. Két kérdésem volna ezzel kapcsolatban. Az egyik hogy milyen típusú memória található ezekben a gépekben? Azért, hogy ugyan olyat vegyek a dual channel miatt. A mási kérdésem pedig hogy egy ilyen szintű beavatkozás ennél a gépnél garanciavesztéssel jár e?
Válaszokat előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged