Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Peter.70 #39276 üzenetére
ú abból is van sokféle változat, a nagyon gazdaságostól a félig meddig fém fedelesig is. Nagyon sokféle gép fut hasonló néven, mindig adott gép fajtánál, szériánál érdemes megnézni, hogy az milyen.
Sok gépben full integrált a ram és nem bővíthető, az is lehet szempont. Meg a kijelzők közt is lehet gyengébb tn-től kezdve oledig sokféle. Procikból is lehet gyengébb, erősebb.Péládul nekem a azt hiszem 2021-es vivobook s szériás van bővíthető rammal [link] 12gen H-s procival , de a következő évjáratban integrált bővíthetetlen ramos volt. Meg a csatlakozók közt is sok különbség lehet, én thunderbolt portost választottam, bár nem tulságosan használtam, mert az egpu dokkot ritkán kötöttem rá, nem nagyon játszottam
-
azbest
félisten
válasz
Peter.70 #39274 üzenetére
Annó azért vettem én is a vivobookot, mert az akkori választékból és árakon hasonló paraméterekkel durva különgség volt.
Azért vettem hozzá egy neoprém tokot is, hogy a táskában jobban védje. Valsz mai vékony gépeknél amúgy sem hátrány, nem olyan tankok, mint a régi thinkpadek -
azbest
félisten
válasz
Peter.70 #39270 üzenetére
a tartósságról nem tudok nyilatkozni, mert nem használtam még ilyet, nekem vivobookom van. De elnézve egy videót róla, a belsejétől, valsz átlagos. De van két ram slot, így bővíthető (talán 2x32-őt ígérnek, de esélyes, hogy valójában 2x64-et is tudhat) és két ssd slot (egyik kis méretű). [link]
Általánosságban azt nem tudom, hogy mitől üzleti széria az experbook. Mert amikor régebben kerestem, akkor nem láttam különbséget a vivobookokhoz képest ezekben: nincs kiszállásos javítás, nincs rendszeres bios frissítés. Bár lehet változott ez azóta.
Állítólag stapabírób [link] , bár általában csak marketing a katonai minősítés. A katonák szeirnt a katonai az, amit a lehető legolcsóbban tudnak gyártani és még talán a leg minimumot teljesíti
De amúgy régebbi szériában úgy láttam képeken, hogy ugyanaz az alaplap volt az experbookban, mint valamelyik vivobookban. Szóval talán nem jobb, de nem is rosszabb.Ár-teljesítményben viszont ez a H procis gép kifejezetten jónak tűnik. A H procit is vissza lehet lassítani energiatakarékosabb, csendes módra az asus progiba, de fel is lehet venni erősre.
Az ezüst színnél lehet kérdés, hogy vajon foszlik-e róla a festék vagy tartósabb, anyagában színezett-e.
A dell latitude drágább modelleknél botrányos, hogy lepereg az ezüst festék és aktívabb hurcolászással használva úgy néz ki, mintha háborúból érkezett volna, tele vannak fekete karcokkal és foltokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest