- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Moromel #6606 üzenetére
mind a két notiban sis chipset munkálkodik, ami azért nem az igazi...
visszafogja kicsit a noti teljesítményét, és hát nem is annyira stabil, mint például egy intel vagy amd chipset! amúgy a core 2 duo procit, a dedikált 256 mb memóriával rendelkező videókarit, és úgy általában a noti többi tulajdonságát nézve azért tűnik jónak az ár, mert a sis chipset a rejtett tényező, ami olcsóvá teszi a két említett notit! nem azt mondom, hogy nagyon pocsék a sis chipset, de egy normális intel vagy amd chipset mellett azért ráillik a lassú és a kevésbé megbízható jelző!
akkor már inkább legyen core 2 duo proci helyett core duo, vagy lehet akár amd is, vagy kicsitt több pénzért core 2 duo proci + olyan vagy hasonló dedikált videókari, csak a sis chipset kerülve legyen - ha mód és lehetőség van rá!
még talán ez a noti javasolt kb. árnál maradva; Asus F3SG-AP215
ebben t3200 proci van, viszont kicsivel erősebb vga mind az általad linkeltekben lévő hd3470, továbbá normális intel chipset, valamint 3 gb memória! -
szervíz szempontjából az asus és az acer is csak annyiban kérdéses, hogy egyiket sem magyarországon javítják/szervizelik - de például az asus esetében házhoz megy a futár, kiviszik a szervízbe, majd viszik vissza házhoz - de ez általában a csehországi oda és vissza úttal is gyorsabban(!), mint például egy msi noti szervizelése székesfehérváron (ahol is általában nincs raktáron semmi pótalkatrész, mindenre heteket kell várni, és egy apróbb javítás is minimum 3 de inkább 4 hét!)
az acer szervizeléssel nincs túl sok tapasztalatom - olcsóbb kategóriában nem szoktam javasolni/közvetíteni, de az általad írt árkategóriában az említett típus attól még jó lehet...
azt viszont merem állítani, hogy egy 250 e ft asus noti sokkal bátrabban bevállalható, mint egy azonos árú msi notebook - legyen szó tartósságról, anyaghasználatról, vagy bármi másról! én az asus mellett szavaznék! -
válasz
sanzi89 #6582 üzenetére
melyik része lötyög pontosan? a felnyitás/lezárás irányában? a képek elég homályosak, de elvileg maximum két rögzítési pont lehetséges; a tengely folytatása, ami a kijelző fedlapjába megy be, az megy át lapos formába, és abba mennek bele a csavarok, amik a fedlaphoz rögzítik a tengelyt, valamint ha a tengelyt tartó bak nem fix, akkor alulról/belülről azt is fogja csavar.
-
válasz
sanzi89 #6580 üzenetére
vagy csak kilazultak a csavarok, vagy esetleg a menet is kikopott/megszakadt rajtuk! előbbinél húzd meg a csavarokat, utóbbi esetben csavar csere, vagy ha a karban (anya) is sérült a menet, akkor eggyel nagyobb menetet kell fúrni bele, és a lapban is felfúrni az eggyel nagyobb méretű csavarhoz a furatot, valamint eggyel nagyobb csavart bele és kész!
-
konkrét konfig kellene mind a három noti esetében, akkor könnyebb lenne besorolni őket - mivel a proci mérvadó lehet!
a vga ami fix, az alapján a sorrend ugye ismert; gx620, gx600 és g1
őszintén szólva én látatlanban az asus mellett döntenék, ebben a kategóriában az megbízhatóbb, és jobb a szervíz is! (igaz nem magyarországon javítják, de házhoz megy a futár, és házhoz is viszik a kész notit - mindezt a külföldön történő szervizeléssel is gyorsabban, mint az msi noti székesfehérváron történő javítása esetében!)Szojka(koli); audio manager -> hanghatás -> hangkörnyezet? ha ezt elállítod, akkor vannak visszhagos profilok!
-
válasz
rootmin #6572 üzenetére
az asus notik supportja hírhedten gyenge volt! de amióta nem az a bizonyos cég szervizeli, azóta javult azért! igaz, már nem hazánkban szervizelik, hanem viszik külföldre, de házhoz megy a futár, majd kiviszik, javítják és viszi vissza a futár házhoz - és mindez jóval gyorsabban, mint például az msi notik esetében, ahol pedig van magyarországon (székesfehétváron) szervíz.
mindentől függetlenül ha a support a lényeg, akkor ajánlotabb a dell.
azért 200 e ft feletti kategóriában már asus noti is van, ami bátran megvásárolható!
a három link közül az első ok, a másodiknál nem tudom, hogy melyikre gondoltál, a harmadik felejtős (sis chipset) inkább. -
dehogynem venné észre! először függőlegesen, egymás mellett párhuzamosan elhelyezkedő színes csíkok, utána meg sötét kijelző...
tényleg nem értem azokat az embereket, akik csak azért képesek - lennének - széthajtani a notijukat, hogy a 3dmark néhány pont többletet mutasson. mert valóban csak ott lenne mérhető az a nagyon minimális növekedés a teljesítményben, játékokban aligha jelentkezne látványosan... -
válasz
raczger #6562 üzenetére
notebbok esetében nem ajánlott művelet a vga (vagy a proci) húzása - kivéve, ha a gyártó hivatalosan is ad ilyen lehetőséget, lásd például msi gx széria.
a vga esetében húzáskor a fő probléma a hőmérsélet megnövekedése lenne, és mivel notik esetében a belső elrendezés miatt nem megoldott a hűtés módosítása, így egy akár csak minimálisan is húzott vga (gpu) hőmérséklete hamar elérné a maglassulási küszöböt, magyarán többet ártana a dolog, mint használna! -
ahhoz, hogy 4 gb memóriát tegyél a notiba, nem szükséges a proci cseréje!
a legnagyobb procit, ami még jó a notidba; T2600 (2.16 GHz, 31 W, FSB 667 MHz)
ha a tiédben jelenleg T2400 (1.83 GHz, 31 W, FSB, 667 MHz) van, akkor még a T2500 (2.00 GHz, 31 W, FSB 667 MHz) is jobb tiédnél, ami még jó a notidba.
azért meg kell jegyezni, hogy eszement nagy különbségre, vagy félelmetes gyorsulásra nem lehet számítani, még a t2400 -> t2600 csere esetén sem!
továbbá azzal is számolnod kell, hogy 4 gb memória esetén a 32 bit asztali win oprendszerek (xp és vista) nem fognak kezelni, csak maximum ~3.12 - 3.25 gb memóriát, de az is lehet, hogy csak 3 gb-ot (az összesen címezhető 4 gb korlát miatt!), a 64 bit oprendszer használata meg kilőve (a core duo proci miatt!) -
hát a ragasztásra megoldás lehet, csak alapban is nagyon sérülékeny a matrica!
azt a részét/végét néztem, ami csak úgy lóg a levegőben, nincs ragasztva sehová, de olyan szinten van preparálva, hogy szinte átlátni a bevágásokon, alig kell hozzáérni, esik szét darabokra magától... régen jobb volt! -
válasz
Matthewsz #6507 üzenetére
az asus notiban nekem is pont ilyen van. amúgy igen, cseréhető! könnyű kicserélni!
de én nem cserélem, mert egyenlőre itthon még nem látom szükségét, a kis msi notiban meg "n" képes van, ha vinnem kell notit valahová, akkor úgyis mindig azt viszem.skornail; konkrét típustól függ, mivel nem minden típus esetében van garis matrica a proci hűtőjén!
-
válasz
Matthewsz #6500 üzenetére
nézd meg az eszközkezelőben, hogy pontosan milyen wifi kártya van a notiban, úgy könnyen kideríthető. ha a típusa alapján nem egyértelmű, akkor szintén az eszközkezelőben, a wifi kártya tulajdonságlapján a speciális fül alatt megnézheted, hogy hivatkozik-e valamilyen beállítási lehetőség az "n" funkcióra, ha igen, akkor van benne!
-
ha amúgy üzemidőben aránylag a korának és állapotának megfelelően bírja, akkor nem cserélik ki, csak meghibásodás esetén - például zárlatos lesz egy cella...stb!
találkozta már olyannal is, hogy egy új - általam kibontott - noti szintés új akksija 20%-os elhasználódással bírt!mivel üzemidőben jól bírta, ezért maradt az ismerősnél, azóta közel egy év alatt csak + 2% elhasználódással tetéződött a dolog.
mostanság adtam el egy a6m notit, abban a 8 cellás akksi közel 2 év alatt csak 14%-ot hasznákódott el, és időben alig bír kevesebbet, mint új korában!
szóval érdekes dolgok ezek... -
válasz
Matthewsz #6483 üzenetére
pedig lehet, csak nem egyszerű - és mint említettem kicsit veszélyes is!
szándékosan nem csak a program letöltési linkjét szúrtam be, hanem a főoldalt! nem csak letöltendő az alkalmazás, hanem illik elolvasni a leírásokat is...
például az advanced hivatkozás alatt leírtak mondanak neked valami? -
-
válasz
hacsahu #6453 üzenetére
csak a ház hátsó paneljén van meg a kialakítás (vagy inkább könnyítés a műanyagon) a kimenet számára, de hardveresen nem tudod hová kötni a kimenetet - csak azért van rajta a hely, mert a házat több szériához is használják, és van, ahol az alaplapon integráltan van dvi kimenet!
amúgy a6m-qxxx notid van? -
válasz
bexinho23 #6451 üzenetére
a notid konkrét típusát leírhattad volna (főként a chipset miat!)
kingston esetén sajnos nem garantált az, hogy megfeleően fog együtt menni a gyárilag a notiban lévő modullal, típusa válogatja! (személyes tapasztalat!) csak akkor vedd meg a kingstone memóriát, ha előtte volt lehetőséged kipróbálni a két modult együtt!
kingmax modul esetén viszont szinte látatlanban mondható, hogy megfelelően menni fog a jelenleg is a notiban lévővel! például; link -
az utlsó 0911 is elég régi, de a 0903 hát az nagyon...
a bios frissítése veszélyes - lehet -, de noti esetében ugye kiesik a legnagyobb ellenség; az áramszünet! ráadásul ennél a notinál oprendszer alól is lehet, ami elég egyszerű, csak egy stabil oprendszer kell hozzá! xp alól vagy? -
elég régi leírás, de még aktuális; PCI IRQ Routing Table Specification
nyomj egy bios -> default beállítást, majd noti újraindít, és nézd meg, hogy még mindig kiírja-e?
melyik bios verzió van a notidon? a 0911 vagy attól régebbi? ha régebbi, akkor a bios frissítése is megér egy próbát! -
nekem személy szerint nincs ilyen notim, de fordult már meg nálam néhány ebből a típusból is, és azoknál nem volt ilyen gond.
hivatalos (értem úgy, hogy az asus konfiguráláson átesett, az asus honlapjának a letöltési részlegéből letöltött, vagy az asus által a notihoz adott lemezen lévő) illesztő az általad használt 5.10.0.5717 verzió? mert találkoztam már többször olyan problémával, hogy egy új, de még az asus konfiguráláson át nem esett illesztő - ami amúgy valóban az adott típusú videókarihoz, hanghoz, hálókártyához...stb készült -, nem ment megfelelően az asus notin. az eszköz gyártójától (nvidia, realtek...stb) letöltve nem megy minden illesztő megfelelően a notin, de ha azt a verziójú illesztőt az asus a notira szabja, és eztán már az asus letöltési részlegéből letöltve, immár tökéletese működik. és ilyet nem csak asus notik esetében tapasztaltam... -
0% elhasználódással az akkumulátor elvileg frankó!
xp vagy vista?
érted ezt az időtartamot úgy, hogy;- intel speedstep aktív (ha nincs hajtva a rendszer, akkor nem megy maximumon a proci)
- a kijelző háttérvilágítása alacsony(abb) szinten működik
- olyan alkalmazás nem fut - a háttérben sem -, ami folyamatosan terhelné a rendszermert akkor valóban nem sok az 1 óra 39 perc. bár a dedikált vga erősen korlátot szab az akkumulátor üzemidejének, de azért egy kicsivel több lenne várható...
a szervíz látszólag felesleges kör lenne... -
-
válasz
wandor0930 #6343 üzenetére
fut rajta az xp, csak az ahhoz szükséges illesztőket nehéz beszerezni, mivel a gyártó honlapjának a letöltési részlegében csak vista alá vannak illesztők és alkalmazások!
-
tudom, benne van a topic címében a pda, de nem nagyon követett itt el mostanában senki sem pda-val kapcsolatos kérdést/hozzászólást.
szerintem gyorsabb és hatékonyabb lesz az alábbi részlegekben;
saját topic; re_teszt_asus_p535_szep_es_jo
vagy; azonnali_pda-s_kerdesek_oraja -
válasz
akockas #6326 üzenetére
magát a billentyűzetet kiszerelni aránylag könnyű - tisztítani már kevésbé...
ha meg kapott alatta esetleg az alaplap - vagy más részegység is -, akkor komoly és elég drága meló lesz! mondjuk egy sima billentyűzet sem olcsó...
ha nem vágod annyira az ilyen szerelést, akkor vidd el inkább szervízbe - olyanba, ahol ingyen vagy nagyon olcsón adnak rá árajálatot, mert sok helyen már a bevizsgálás is 8 - 10 e ft-ná kezdődik -, és aztán eldöntöd, hogy mennyit ér meg neked! -
válasz
King Charles #6285 üzenetére
ár - teljesítmény arányban asus notit nem nagyon találtam jobbat, csak gyengébb videókarival.
-
válasz
King Charles #6281 üzenetére
sis chipset; általában azt szokták rá mondani, hogy lassú! igen ám, de mihez képest?
többféle felszereltségben is átment már a kezem alatt f5sl noti sis chipset párosítással, és bátran mondhatom; az általad leírt igényeknek bőven megfelel ez a noti, a t5750 proci 3 gb memória és a hd3470 videókari kíséretében elég jól pörög! -
válasz
jani0625 #6275 üzenetére
bizony, rosszul tudod! az xp és vista 32 bit opreszerek is összesen kezelnek 4 gb memóriát, de ebben minden benne van; vga...stb. szóval xp és vista esetében is csak a 64 bit verziók kezelik le a 4 gb-nál több memóriát! vista 64 bit lesz a neked megfelelő, ha a 32 bit verzióval nem volt gondod, az x64 sem fog problémát okozni...
de erre a notira vista 32 bit nagyon kár lenne! a 4gb összesen megcímezhető részből lejönne a videókari (+ esetleges más apróságok), és a ténylegesen benne lévő 4 gb memórából jó, ha 3.2 gb vagy 3.0 gb memória maradna ténylegesen kihaszálva! -
válasz
Mikee007 #6271 üzenetére
ezeknél a notiknál (főként játék szempontjából) a szűk keresztmetszet az integrált videókártya! a proci már kevésbé, mivel a t5550 a t2390 vagy akár a tl-56 is simán vinne 2 gb memória mellett az általad említett játéktól húzóabbat is - persze csak egy erősebb dedikált vga esetén...
én a F5N- AP220 típust választanám, a videókari abban a legjobb a linkelt verziók közül, és bár amd procis, de az a proci nem gyengébb annyival a két valamivel erősebb intel procitól, hogy az erősebb videókari nem kárpótolná a különbséget.
fogyasztásban és melegedés szempontjából sincs panasz a tl-56 procira! -
válasz
Bence413 #6269 üzenetére
hogy legyen kb. viszonyítási alapod a videókarik és a procik terén;
Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List
Mobile-Processors-Benchmarklist
én az első és az utolsó közül választanék, talán inkább az elsőt!
-
válasz
longjoe #6219 üzenetére
a turbo memory funkció xp/2000 alatti letiltásához készült az alkalmazás!
azt találták ki, hogy mivel xp/2000 alatt nem működik a funkció, ezért letiltják az alkalmazás használatával, hogy az eszközkezelőben ne virítson az illesztő nélküli eszközre utaló figyelmeztetés... -
pont annyival, amennyivel többért akkor kapod majd meg az újabb típusú és nagyobb tudású notit, mint most az akkor már kifutó/kifutott szériásnak számítót...
így már tudod a választ?
sosem szabad - de legalább is nem érdemes - egy noti árával egy évre előre számolni!
kinézel most egy notit, és legyen az még a jobb és erősebb széria tagja is, egy év múlva annyival jobbak lesznek, hogy másikat - újabbat, jobbat, nem kifutott szériásat - akarsz majd, hidd el... -
az igazi az lenne, ha két teljesen azonos modul dolgozna a notiban, például; 2 * 1 gb 667 mhz ddr2 notebook ram - kingmax vagy csx tökéletes a notinak, kb. 7 - 8 e ft között beszerezheted a párost!
ha megtartod az 512 mb-os modult, és mellé 2 gb-ost akarsz tenni, akkor vidd magaddal a notit a jelenlegi memóriával, és próbáld ki együtt a modulokat, mert eltérő méret és típus esetén kényeskedik néha a noti, nem mindig mennek együtt a memóriák! -
válasz
jamesss #6055 üzenetére
minden gyártó egy - egy gyengébb szériájának lehet néhány sérülékenyebb darabja, ami átlagos használat mellett is hamarabb kopik, reped vagy törik, de nem jellemző az asus esetében (sem)!
a 18 hónapja használt asus notim akksija még kifogástalanul bírja, és kopásnak, repedésnek vagy törésnek nyoma sincs - igaz én mindig vigyázok a cuccaimra!
stabilnak is bátran mondhatom az asus notimat - örülni fogok, ha az ifjú msi is úgy bírja majd!billywood; maradj csak a 32 bit verziónál - ha nem akarsz magadnak problémákat...
-
gyorsjavítások, amiket érdemes feltenni! ha valamihez - például az említett procihoz - nem megy fel, akkor vélhetően nem a megfelelőt próbáltad telepíteni - vagy megfelelőt, de egy sp vagy korábbi más jellegű összetett frissítés már tartalmazta azt a javítást, és ezért a rendszer akkor már nem érezte szükségét, amikor te próbáltad felhúzni...
-
igen, az elem haldoklása miatt is szokott pittyegéssel figyelmeztetni, de ha neked olyan "kedves vendégeid" vannak, mint az említett állomány - és csatolmányai -, akkor akár ők is előidézhetik - volt már példa ilyesmire is -, jöhet a csökkentett módban történő keresése és gyilkolászása a kártevőknek, vagy inkább teljesen húzd újra a rendszert!
-
találkoztam már több olyan notival is (volt több gyártótól is, nem csak asus), aminek az akksija 0 percesen, már az első bekapcsoláskor 10%-on, illetve kicsivel még rosszabb értéken is állt az elhasználódottsága. hiába voltak 0 percesek ezek az akkumulátorok - tudom, hiszen én bontottam ki a gyári csomagolásból a notikat -, álltó helyükben amortizálódtak, vélhetően sokat álltak raktáron...
az újabb típusú (li-ion, li-pol) akksik esetében az sem lehet rossz hatással az akksira, ha csak 80%-ig meríted és ott nyomod rá a töltést, hiszen erre vannak kitalálva - nem kell "teljesen" lemeríteni őket a feltöltés előtt, sőt...
használd bátran úgy a notit az akksiról, ahogy szükségleteid megkívánják, bírni fogja, amíg csak teheti. léteznek vallott szisztémák, például több ismerősöm is kiveszi az akksit a notiból, amikor hálózatról használja azt, mégis ramatyabb állapotban van a kb. azonos korú akkumulátoruk mint az enyém, holott én sosem vettem még ki a notiból a 18 hónap alatt! -
ebben az árkategóriában egy ilyesmi megfelelő lehet; F5VL-AP011
minden van benne, ami általánosságban kellhet - még kártyaolvasó is, annak ellenére, hogy sok helyen nem írják -, dedikált (nem integrált!) a videókártya 128/384 mb, valamint ajándék táska és egér is jár hozzá! ja, és xp támogatás is van! -
az x3100 videókari több intel chipset széria alól kikerülhet, és nem mindegyik rendelkezik azonos tulajdonsággal - legyen szó akár a vga által maximálisan használható memória méretéről...stb.
a te notidban lévő chipset nem a lehetséges leg erősebb, így a notebookcheck tesztjét nem szabad ennyire alapul venni!
amúgy a bios megfelelő beállításában hány mb-ot enged maximálisan beállítani a vga esetében? -
a hd3470 nem integrált (a vram, az vram!)
ATI Mobility Radeon HD 3470 & Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List
szép is lenne, ha integrált lenne, és úgy verné a nem integrált hd2400 és a gf8400 szériát... -
válasz
dominik009 #5917 üzenetére
a t5550 proci erősebb mint a tk-57 , viszont a sis chipset gyengébb kicsivel, mint az ellenfélé...
Sycora; az időzítés a lényeg - ha azonos, akkor ok -, mivel mindig a gyengébb időzítésre áll be a rendszer. ha tudja a noti a dual-channel kezelést, akkor az csak azonos méretű modulok esetén működik, például; 2 * 512 mb. ha nincs dc, akkor teljesen mindegy, jobb lehet akár a több (512 mb + 1024 mb) memória is - már ha megy együtt a kettő, mert a notik sokkal érzkenyebbek a memóriák kezelésére, gyakran két eltérő modul már nem is megy együtt! ha két teljesen azonos újat veszel, vagy ha a meglévő mellé teszel/veszel másikat, akkor is próbáld ki előtte, hogy boztosan minde okés legyen!
a notik tényleg nagyon kényesek erre...formasu; semmi gond az amd procis, vagy amd chipset által vezérelt notikkal, az ellenlábasnál is vannak/lehetnek problémás típusok/darabok!
dominik009; az alábbi két oldal segítségedre lehet;
-
válasz
doddencs #5912 üzenetére
ha a wifi (gyártó) saját programja kezeli a kapcsolatot, akkor annak a felületén kell új profilt kialakítani a szükséges paraméterekkel, ha pedig az xp, akkor új a vezeték nélküli hálózati kapcsolatot kell létrehozni, ahol megadod a szükséges adatokat. elképzelhető, hogy rejtett hálózat lévén, csak a profil teljes létrehozása után történő kapcsolódáskor fogja megtalálni a hálóztot, de akkor már biztosan.
fontos; a profil neve és az ssid eltérő legyen!ha tuti védelmet akarsz; ssid rejtése, wpa/wpa2 és aes párosítás, mac szűrés (csak azok a hálókártyák kapcsolódhatnak, amik szerepelnek a listában), valamint jó hosszú kulcs, ami kis- és nagybetű,valamint számok kombinációjából áll!
-
válasz
doddencs #5896 üzenetére
az ssid (service set identifier) a szórt hálózat azonosítója (illetve annak rövidítése), ami router esetében a gyártó által előre definiálva van - de ez megváltoztatható, sőt érdemes is átírni! ha az ssid szórása engedélyezve van, akkor ha a szórás elérhető körzetében rákeresnek az elérhető hálózatokra, úgy az ssid jelenik meg, mint az elérhető hálózat azonosítója. ha az ssid szórása tiltva van, akkor illetéktelenek előtt nem jelenik meg mint elérhető hálózat, vagy csak annyi jelenik meg, hogy rejtett hálózat - ebben esetben ha valaki csatlakozni akar a rejtett hálózathoz, akkor kérni fogja a hálózat azonosítóját, és csak ezt pontosan megadva kerülhet sor a jelszó (wep, wpa, wpa2 - tkip, aes) megadására. azért érdemes megváltoztatni - még rejtett hálózat esetén is - a gyártó által definiált nevet, mert bizonyos emberkék ha találnak rejtett hálózatot, akkor a szokványos router gyártók által használt neveket végig szokták próbálgatni...
ha az ssid szórása tiltva van, akkor noti esetében érdemes előre létrehozni egy profilt a pontos adatokkal (ssid, hálózat üzemmódja, biztonsági szint, kulcs...stb), így biztosan megtalálja a noti a hálózatot. -
anyagában kb. azonos a két széria, közel azonos felszereltség mellet árban sincs túl nagy eltérés közöttük, de az f3u valahogy mégis azt a hatást kelti, hogy jobban egyben van... na meg a vga (ami integrált lévén mind a kettőnél adott) is jobb az f3u esetén!
amúgy mind a két széria esetén adottak az xp alá az illesztők. -
válasz
Crockoo #5884 üzenetére
fogyasztásban is kb. azonos súlycsoport a két noti. a két chipset között sincs egetverő nagy eltérés teljesítményben és sebességben, sőt...
ha ténylegesen csak a felsorolt trió számít, akkor valóban inkább az inteles platform a nyerő, mert az intel proci ugyan csak kicsivel jobb a szóban forgó ellenfélnél, de a videókari esetén már nagyobb a különbség az x3100 javára! -
válasz
Crockoo #5881 üzenetére
nem lebecsülendő ám az az intel chipset sem, viszont én mégis az elsőt választanám! igaz, jobb egy kicsivel az intel proci és vga is, mint az ellenlábas procija és videókarija, de annyira jelentős különség azért nincs!
van eltérés viszont másban; nagyobb vinyó, webkamera, táska + egér -> ezek az első noti javára! ezek szerintem megérik azt a +10 e ft különbözetet... -
válasz
Kicsirics77 #5879 üzenetére
nekem sajnos igen, pedig a sok közül csak 3 wifi router üzemel a közvetlen közelben 6-os csatornán - kettő a közvetlen szomszédban -, és hát néha tényleg elnyomva éreztem magam... (és ez sajnos a jel erősségének a csökkenésében és néha szakadásban is megnyilvánult) most az 1-es csatornán minden tökéletes!
-
válasz
Kicsirics77 #5876 üzenetére
a 6-os csatorna az alap, de ha túl sok router van a közelben, ami szintén az alap 6-os csatornán üzemel, és elnyomják egymás jelét, akkor lehetőség szerint inkább lefelé kell skálázni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest