Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Sidorovich #30533 üzenetére
Az teljesen jó.
Köszi a leírást! -
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Sidorovich #30488 üzenetére
Szia!
Elvileg igen, tudnia kell.
Bővebb felvilágosítást (esetleg megerősítést) az Asus ügyfélszolgálat adhat, írj nekik egy levelet (Asus felületén keresztül) tudom ajánlani Háncs Gábort (telefonon pl. kérd őt)Laptopok
Nyitvatartás : Hétfőtől péntekig, 09:00-17:30Terméktámogatás
+36-1-505-4561
-
MaxxDamage
félisten
Érdeklődnék,
Valaki már hívta az Asus (US/CA) CID team 855-714-0471 számát? -
MaxxDamage
félisten
válasz
Sidorovich #30474 üzenetére
Én ha vennék most gépet, nem is tudom mi lenne a "kiválasztott" és számomra megfelelő
Jelenleg ez van (+RAM és 3 SSD+ODD), és ez az ami minden szempontból megfelelő a számomra. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Sidorovich #30472 üzenetére
1-2 Hét max. (Feladástól a vissza érkezésig eltelt idő)
Én 200km(+) távolságra vagyok Bp.-től.A folyamat úgy néz ki:
RMA igényed online leadod (gari futár)
1 nap futár elviszi
2.-ik nap megérkezik/atveszik
3.-ik nap a szerviz technikushoz kerül
4.-ik nap a tesztek lefutottak és alkatrész csere esetén azok rendelése is megtörténik.
5.-ik nap és azutáni pár napban a berendelt alkatrész/alkatrészek beérkezésére varva ez pár napba bele telhet, aztán újra Asus tesztek futnak le és ha minden rendben akkor munkalap elkészülte/lezárása után küldik vissza (GLS) futárral a felhasználó részére.Egyik pozitív tapasztalatom szerint:
Telefonon gyorsan elérhetők a szerviz technikus, kérésre (hozzáértés szerint és személyes RMA tapasztalatom alapján) a javaslatok, tanácsok megfelelő alkalmazása szerint kérhető + csere/javítás elvégzése is! Korrekt szerviz/szervizes. /eddig 50x biztos beszéltem vele telefonon/ -
MaxxDamage
félisten
válasz
Sidorovich #30470 üzenetére
Szia!
Asusban valóban nincs WebCam, de tudtommal jár hozzá USB-s (jó fajta) WebCam
Nekem most van negyedszer szervizbe a gépem és eddig korrektül járt el a szakszerviz -alaplap csere újra /400k+ HUF kategória/, +komplett hűtő csere, TG Conductonaut CPU&GPU-ra, LiquidPro CPU-ra, MX2 GPU-ra, stb..- (FixDirect) a gépemmel kapcsolatosan, egyedül a gyártó (külföldi) aki nem adja be a derekát. /cserét kértem újra/ -
MaxxDamage
félisten
válasz
Tuomas #30407 üzenetére
Persze.
Nálam a CPU&GPU hűtésre nincs hatással (mivel zárt és plexis 3D VC), a billentyűzet/felső felület is hűvös marad alapba is.
Alulról az a szellőzés amit a pad ad az az NVMe SSD-k , Sata3 SSD és RAM (2DIMM) aminek jól jöhet, de azok se nagyon melegednek nálam 40c fölé.Bár most egy Lenovo T430 van rápakolva (az jobban hasznát is veszi ennek a +levegőnek)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
blue_23 #30394 üzenetére
Nálam 83-85c volt a jó (új alaplap csere után) aztán most megint elszállt valami, mert 99c (max. gyári értéke 100c) szóval durva. Vagy megint új lapot kap, vagy kp. vissza. Most beszéltem a szerviz technikussal és már nála van a gépem. Intézi (megbízásomból) a gyártó felé a kp. vissza dolgot, vagy MB csere megint (400k+ ár kategória) és vagy-vagy. Bolt megszűnt ahol véve lett, nagykert megtudtam gyártótól, hogy ki volt. Ha kp. vissza lesz (utalvány, stb..) akkor a nagykerrel kell felvennem a kapcsolatot és vele kell rendeznem az anyagiakat és nem kapom vissza azt az árat ami a számlán van, hanem azt az árat csak amiért ő adta a boltnak át. (elvileg)
Szóval sehogy sem jó ez. Az biztos, hogy vagy ez a gépem kell, vagy kb. semmi (új gépek sz@rok kb. - ami meg jó az 1.5 milla és biztos nem fizetek rá még 700k -t pluszba az utalványra...inkább akkor pénz vissza, ha nincs más) -
MaxxDamage
félisten
válasz
kodo_88 #30386 üzenetére
Aksi mellett természetes, hogy nem adja le azt a teljesítményt, mint hálózatról üzemeltetve.
Használd a lapot úgy, hogy az aksi benne van és "szünetmentes" szerepét látja úgy el.
Én is így használom, bár az enyémbe ki sem lehet venni az aksit (beépített) és még nagyon jó állapotban van. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Tuomas #30377 üzenetére
Mennyit mutat ott? /képet lőhetsz róla/
Más:
Nekem is lenne egy kérdésem, hátha tud valaki válaszolni, meg Asus notival kapcsolatos ügy.
Levásárlás az hogyan történik az Asus-nál? (ha kérem és jóvá is hagyják) vagy kp. vissza az jobb volna, ha lehetséges ilyet.
Melyiknek mik a feltételei, levásárolhatóság helye, kp. vissza hogyan történik, stb... ? -
MaxxDamage
félisten
válasz
Tuomas #30373 üzenetére
Nálam nincs ilyen beáll. alkalmazva. Gyári értékek/beáll.-k szerint van használva. (90%+ mindig)
Eddig 6% -os elhasználódás van -10 töltési/lemerülési ciklus összesen.- és 2017 év végi vásárlás a noti.
Főként arra van használva, ha pl. áramszünet van, akkor nem kapcsol le -
MaxxDamage
félisten
Kaptam Asustól személyre (gépre) szabott driver/szoftver lemezt (.zip-be) amit kiírtam DvD-re és ez fogadott (kicsit elnézték a verziót nem?9
Most megírtam nekik az SN számot és hátha jót küldenek...
-
MaxxDamage
félisten
G752VSK -n az USB-C csak töltésre használható, adatátvitelre nem is?
Csatlakoztattam Dokkolóval HDD-t az USB-C portra és semmi (nem látja) -
MaxxDamage
félisten
válasz
apollo12 #30251 üzenetére
Szerintem menne simán.
Nekem első felállásra 1x8GB Samsung CL17 (2400MHz) + 1x8GB Micron CL21 (2400MHz) volt a laposba és mentek párban gond nélkül. Most csak Samsung van mindenből (SSD-k, és 3 db RAM Modul, 4. DIMM üresen hagyva, mert a 40GB bőven elég mindenre)[link] -
MaxxDamage
félisten
válasz
BLUE TORNADO #30247 üzenetére
Ha jól emlékszem, az X59SL (volt nekem is anno) XP/Vista lemezekkel volt, tehát azok voltak hivatalosan "támogatottak" így a Win10 kb. esélytelen, hogy menjen rajta. SSD-t én abba nem tettem, így véleményt nem tudok mondani róla.
-
MaxxDamage
félisten
Kíváncsiságból megnéztem én is ezt az F1 2018 Gamet (huhh régen de szerettem az autós Gameket - most valahogy nem jön be - már törlöm is le
) és nálam 83-85c fok a max. CPU temp. /azért használja is a gépet szépen/ GPU is 99-100% -n tekert és UHD felbontáson (3840x2160) futott nV Experience által ajánlott beállításokkal (Optimalizált)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
mondeo61 #30199 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Elsőként majd megpróbálom az első opciót, ha az nem sikerül, akkor az általad mondottat.
Asus-tól várom a teljes spéci szoftver lemezt a pontos laptop típushoz -SN alapján csinálják- (saját készítés általuk, vagy a PenDrive-t)
Linket is megköszönnék az említett fájlból (GDrive-n megosztás a legjobb pl.) ami általad csinált. -
MaxxDamage
félisten
válasz
apollo12 #30194 üzenetére
Mi is a baja?
Én is 2x küldtem el, második alkalommal Asus-al konzultáltam, meg mikor szervizbe ért azokkal is felvettem a kapcsolatot, végül új alaplapot kapott... ez megoldotta minden gondját. /új lapos volt, ezek szerint gyári hibás volt a cucc/ előfordul ilyen is. -
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Papooo #30187 üzenetére
Köszi!
MS fiókkal nem vagyok, de van MS fiókom amivel van beregelt Win10 x64 Pro (Retail) kulcs.
Korábban próbáltam másik SSD-re friss rendszert felrakni és nem volt lista (Pro, Ultimate, Home, stb..) amiből választani lehetett és mikor Setup Complete volt és bejött Win is (MS fiókkal belépve) csak Home-t kaptam. (az lett) -
MaxxDamage
félisten
Tudtok mondani egyszerű megoldást arra, hogy lehet megcsinálni azt, ha teljesen új rendszert rakok fel (meglévő SSD-re vagy újra, nagyobbra) a jelenlegi "gyári" Asusos telepítés/konfig (szoftver, driver) meglegyen így ahogy van (ahogy a gyárból kijött kb.)
Azt is megtudtam, hogy BIOS-ba a Security részen (valahol - még nem néztem) a kulcsok (mint pl. Win10 x64 Home - esetemben ez járt hozzá, mint OP-System) az ott megtalálható a Security részen (valahol)
/Pro rendszer amire át akarok térni majd.../Ötleteket, javaslatot, segítséget hozzáértő kollégától előre köszönöm!
-
MaxxDamage
félisten
Teljes mértékben.
Külön kérésre tesztelték 3-4 napot is az új lappal, mikor bekerült.
CPU fesz. / VRM szabályzási gondjai voltak, 97c fok volt max. (+ thermal throttling) terhelés alatt (pl. Crysis 3 max. grafikával) és 1x le is kapcsolt a gép (6 nap üzemidő van a laposba, tehát kijelenthető, hogy a lap ami eredetileg benne volt, gyári hibásnak is mondható volt kb.) UV nem segített rajta semmit.
Most a lapost szerelő technikus szerint (CPU+GPU stress teszt alatt) 84c fok volt a max. CPU részről, GPU részről meg 79c fok. -
MaxxDamage
félisten
Tegnap írtam az Asus -nak és rákérdeztem a garira, mivel új lapot kapott, így mi változik.
Ezt a választ kaptam rá most:Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
A regisztrációban szereplő adatok nincsenek összekötve a szerviz rendszerrel, így nem látjuk mi van oda feltöltve.
A készülék garanciája tartalmaz 1 éves kötelező és egy éves önkéntes jótállást tartalmaz. Az önkéntes jótállás a gyártó előírásai szerint működik. Ebben az időszakban nem indul újra a készülék garanciája például.
Az alkatrész csere az önkéntes garanciális időszakban történt meg, így a javítás lezárásától számítva az alaplap 1 év garanciát kap újra. Tehát az alaplapja 2020 március 12-ig lesz garanciális. A készülék többi alkatrésze a vásárlástól számított két évig.
A készülék alapgaranciája a szervizben töltött idővel hosszabbodik meg ez számításaim szerint 15 plusz napot jelent. A logisztikai idők nem számítanak bele sajnos a kiterjesztésbe.A készüléke a tegnapi napon elkészült. Ma vagy holnap kézbe is veheti.
-
MaxxDamage
félisten
Úgy kell szét szedni, hogy ne legyen rajta sérülés.
Enyém is 2x szét lett szedve és azóta már volt 2x garis javításon is (1x Thermal Pad csere, aztán 2x-ra alaplap csere - most várom vissza) és nem olcsó / könnyű (tömegre) gépről van szó. [link]Szóval csak bátran és magabiztosan!
YT-n vannak szétszedési videók, ha kell kiindulásnak kis segítség. -
MaxxDamage
félisten
válasz
XFishboneHUN #30141 üzenetére
Mellekeltem hozzá pár HWiNfo full képet is és részletesen leírtam minden teszt eredményt is. (így már nem lehetett nehéz dolguk, meg másodszorra küldtem vissza, előtte meg a felküldésig folyamatosan konzultáltam az ügyben az Asusal)
Én kíváncsi leszek, hogy most új lappal mit produkál majd hőfokilag egy átfogó Pentek/Szombat/Vasárnapra otthagyott/futtatott teszttel
Hétfő dél környékén fel is hívom a szerviz technikust és rákérdek mi lett a vége. Lap csere megoldja, vagy full hűtést is kell vagy sem cserélni. -
MaxxDamage
félisten
válasz
-FLY-> #30139 üzenetére
Hát gariba pedig meg kellett volna nem?
(ha OS-el kaptad a gépet)
Én felküldés előtt rá szoktam kérdezni az Asusnál, hogy mi merre meddig (mik a lehetőségek)...stb.. és úgy készülök (tájékozottság nagy előny és maileknek nyoma is van, plusz telefonos beszélgetéseknek is, mert mind rögzítve van - nálam is)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
-FLY-> #30134 üzenetére
A "rossz" alatt lehet azt is le kellett volna írni, hogy konkrétan mi a hiba jelenség. (részletesen kifejtve)
Én is le írtam, hogy CPU hőmérséklet problémám van...erre mit cseréltek? Thermal modul (hűtő szivacs lapokat) és most második nekifutásra meg kiderül, hogy alaplapi (cpu/vrm) fesz. szabályzás hiba okozza... így új alaplap remélem megoldja.
Ja és nálam a lap maga csak 2-300 ezres (+) kategória -
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
apollo12 #30126 üzenetére
Csak nem a FixDirect?
Mi a probléma a lapossal? (szerviz előtt és után)
Enyém is most van ott másodszor és tettem az ügy érdekében, most rá álltak rendesen az ügyre (teljes kivizsgálás, új alaplap berendelés (2-300k ár.kat.lap) és most azzal tesztelik a hétvégén (fut rajta a teszt) és Hétfőre kiderül, azzal minden stimmt-e vagy sem...
Nálam csak CPU temp. probléma állt fent. CPU/VRM (voltage) szabályozási gond az alapja a hibának, elvileg a lap csere meg kell oldja.. én felvettem a kapcsolatot az Asus-al (első javításból vissza érkezés és tesztelgetés után), ott kértem részletesebb kivizsgálást és hiba javítást már másodszor és külön értesítsenek, tájékoztassanak a szerviz technikus(ok) a laposommal kapcsolatban. Fel is hívtak, korrekten meg lehetett beszélni mindent. Eddig csak jót tudok el mondani az FD-ről (mint hivatalos Asus szerviz)Ami fontos még a szerviz felé, az a részletes hiba leírás, esetleg dokumentum, képek, stb.. csatolása a lapossal együtt és akkor biztosan látják, tudják a hibát hol keressék. Legtöbb esetben nem futtatnak részletes tesztet, de kérésre, speciális hiba leírás meglétével már tudnak mit kezdeni és részletes tesztelést is csinálni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Damwise #30084 üzenetére
MSI AB-vel monitorozható Game közben minden.
Prime95 Blind test + FurMark GPU Stress test és azzal is látod (közben FurMark GPU Stress test alatt monitorozza az MSI AB amit beállítasz.Igen, UV az megoldás lehet a problémára.
Én ma leadtam a megrendelést RMA-ba szállításra és alaplap cserét kértem, mert VRM vezérléssel lehetnek gondok, mivel esetemben az UV nem hozott hőmérsékleti különbségeket, pedig Core UV-t is próbáltam erős Voltage UV-vel egybe. Stabil volt, de érdemi különbséget nem hozott hőmérsékleti szempontból.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Damwise #30074 üzenetére
Igen, de ez nem elvárt egy 4.4kg -os lapostól (mint esetemben) és ebbe (is) benne van az anyag (és nem vékony).
XTU a program.
Core OffSet Voltaget -0.100v kezdetnek, ha nem megy, akkor kevesebbel pl. -0.080v visszaveszel és teszteled. pl.GPU-t meg MSI AB -vel (AfterBurner) kell.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Damwise #30071 üzenetére
Nekem is 7700HQ van a ROG -ba, GTX1070 (8GB) -al és 93-97c fok volt (Friss MX4 felkenés után!) Crysis 3 alatt (FHD/G-Sync 120Hz full grafon) és elküldtem gariba és cserélték a Thermal Modult + BIOS frissítés volt meg újra pasztázás (LiquidPro-ra) és most nagyon max. fel-fel ugrik 91c fokra. /most kezd elvileg beállni a hőfok nálam, a paszta ez ilyen fajta/
Te is nézd meg a Crysis 3-t FHD/max. beállítások alatt. Nálad milyen hőfokot ér el a 7700HQ CPU?
Nálam a GPU max. 80c fok körüli, tehát az teljesen jó. -
MaxxDamage
félisten
válasz
mondeo61 #30064 üzenetére
Igen, Home verzió van az eszközre regelve (gyárilag) és ha a Pro-val (Key-el) felülírom a Home (Key-t) akkor nem a Home verzió települ legközelebb, csak a "Pro" ?
1803-as verziónál még választható volt, hiába Pro volt akkori PC-be "integrálva" , hisz Retail kulcs, bárhová felhasználható épp..nem olyan, mint az OEM verzió.
Sokan mondják, "minek Gamer laposra Pro OS?" Hát nekem az a megszokott -
MaxxDamage
félisten
Én is tapasztaltam kékhalált ma, mert megfagyott a HWiNfo. Restartoltam a gépet és akkor jött [kép] ki sem kapcsolt. (kikapcs gombbal kapcsoltam ki) aztán újra be és olvastam, hogy VGA Driver Update... Megtettem és azóta nem tapasztaltam.
Asus laposon a gyári Win-t (Key) hogyan lehet kivenni? Home rendszer van gyárilag. Most raktam be másik SSD-t (próba) és új 1809-es rendszert raktam rá és nem volt lista amibe választható a telepíteni kívánt verzió (home, pro, business, stb..) nekem van Pro retail kulcsom is, akár fel is használnám.
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
apollo12 #29981 üzenetére
Szerintem no para
Lényeg, hogy ne sérüljön semmi (alatta főleg)
Mi a G752VSK-t is szétkaptuk, bill. alatti részbe bepakoltuk 2x16GB RAM-ot és újra lett pasztázva a CPU/GPU is. Aztán ingyen háztól-házig futár igénylés előtt (gari futár RMA-ra) megint szét lett kapva és kiszedtem a RAM KIT-et (úgy kell RMA-ra küldeni, ahogy a gyártói spec. szerint volt - 1TB NVMe SSD-t is kikaptam, full gyári /állapot szerint küldtem RMA-ra. (02.12.-n érkezett fel és hozzá is kezdtek a tesztelésnek, javításnak, hűtésnél lesz valami csere, alkatrészt rendeltek hozzá - nem írtak semmit, hogy garit megvonják, mert bele lett nyúlva stb.. korrektek!)Amúgy ilyen kaliberű notinál az sem érdekel, ha nem gariba javítanák, mert nem érdekel... minden pénzt megér, hogy jó legyen minden!
Bill. alatti részen van 2xDIMM (RAM foglalat) és szerelőablaknál hátsó részen is van 2xDIMM foglalat, 4 RAM Modul pakolható bele, 2 NVMe SSD és 1 db 2.5" HDD)Majd biztos felküldöm szervizbe, mert + RAM akarok bele pakoltatni mi? (biztos nem)
-
MaxxDamage
félisten
Asus notim nekem is a szervizbe van (gariba) mert kicsit túl meleg a cpu. Ha vissza érkezik és minden rendben, abban az esetben elgondolkoznék egy + SSD-n.
Gyári HDD-t (1TB 7200rpm) érdemes lecserélni SSD-re? (2.5" Sata3) a HDD mellett van még 2 db NVMe SSD is (256GB+1TB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Medence topik
- PlayStation 1 / 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Óvodások homokozója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest