Új hozzászólás Aktív témák
-
sentry0
tag
Olvasva az itteni és külföldi kommenteket, meg megnézve pár videót borzasztóan örülök annak, hogy visszakértem az árát megjelenés napján. (Mert nem bosszankodom az aktuális megjelenéseken
)
És abban is kezdek kételkedni így május elején, hogy ez a játék valóban 1.0-ás állapotban lesz decemberben.Max annak kamuzzák be. De nem akarom bántani a fejlesztőket, óriási fába vágták a fejszéjüket. Rengeteg meló előtt állnak. Szerintem ebből 2026 nyár előtt nem lesz valóban kész játék.
-
sentry0
tag
válasz
Bandit21 #394 üzenetére
Nem tudom, hogy ezt olvastad-e, de ez túl sok jót nem ígér.
-
sentry0
tag
válasz
zsozsa74 #387 üzenetére
Én megjelenés napján már vissza is váltottam pénzre a szimulátor árát
. Én nagyon gyorsan realizáltam, hogy nem akarok ezzel 1 évet szenvedni, és havonta szembesülni a frissítésekkel, és mindig szokni, ahogy változik valamit a szimukátor és bosszankodni, hogy még ez sincs kész, ezt is jó lenne megcsinálni, stb. Inkább még megjelenés előtt megveszem, ha már mindenki azt írja hogy közel kész a játék, vagy megjelenés után 2-6 hónappal, ha már tényleg kész is lesz.
De mindenkinek respect aki megfinanszírozta a játékot előre, és ők anyagi biztonságban fejleszthetik tovább.
Soha nem voltam az early access híve. Beam NG-t leszámítva, mert ott tényleg látom, hogy valami olyant csinálnak, amit eddig soha senki. És lehet 5 év mire kész leszHa valaha kész lesz
De sajnos szerintem a megjelenés napján nagyon erősen alfa verziós volt a játék. És bevallom, nem tudom nagyon elhinni, hogy ez kész lesz idénre, teljesen, úgy, hogy minden amit ígértek kész lesz. Remélem tévedek. De gyanítom hogy ez 1-1,5 év múlva lesz olyan állapotban amilyenbe a többség látni szeretné.
Én nagyon nem örülnék, ha ez lenne az új irány, hogy félkész játékokat szponzoráljon meg a játékos közösség egy része. Főleg hogy előtte a hype-ot az egekig verik. És ahogy látom szépen leült a topik is, nem túl sokan hajtják napi szinten. -
sentry0
tag
Mennyi komment fog még születni az elkövetkezendő hónapokban, hogy mennyi mindent kell még hegeszteni a motorháztető alatt, hogy ebből versenyautó legyen.
De ez így van rendjén! Mindenki megtapasztalja, milyen is építeni valamit.Bár szerintem a többség tisztában van ezzel itt.
Mivel nekem a szakmám is ilyen (nem IT, mérnöki) én szeretném már csak élvezni a kész terméket.
Elég az életben, ha egy területen kell ezt végigcsinálni.
-
sentry0
tag
válasz
RobexX10 #190 üzenetére
40GB? Megjelenés napján 15GB-ot szedett le steamről és azt csomagolta ki/telepítette. Azóta még hozzávágtak laza 25GB-ot?
Vagy az még azért volt mert csak 6 autó volt elérhető és mikor 20 lett, akkor lett hirtelen 40GB? Kétlem, mert este csak egy pár megás patch jött és már volt 20 autó.
(Én refundoltam, szóval nem tudom tényleg hány GB most, de megjelenéskor 1000000%-ra mondom hogy 15GB-ot szedett le a steam) -
sentry0
tag
válasz
KaraDani #178 üzenetére
Mivel saját grafikus motort építettek, szerintem ebből jön az hogy 1) még nincs jól optimalizálva 0.1.x verzióban, és 2) bőven van lehetőség még optimalizálni mire megjelenik.
De az biztos hogy kell is optimalizálni. Szerintem ez csak kicsit szebb mint az ACC, de még bőven GPU igényes. Ami mondom még egyszer, a jelenlegi verziószámból és saját motorból egyértelmű következik is szinte.
Viszont ha nem tudnak rajta csiszolni, az viszont szerintem ultragáz és akár a bevételben is megjelenhet. De nem aggódom. Azért 10-11 hónap alatt sokat lehet ezen javítani és fognak is. -
sentry0
tag
Naivan kikapcsoltam a youtube shortsokat eltűntető chrome beállítást, hogy na végre valami érdekes.
Erre semmi újat nem hallottam.
(Lando Norrisnak van egy jó videója, ahol egyik haverja végigszenvedi Lando egyik edzésnapját. Persze van amiben meg se tudja közelíteni. Ott pl bennavan, hogyan edzik a nyakukat az F1 pilóták erre nagy G hatásra.Bedobom a linket hátha érdekel valakit. Nem igazán érdekes videó, max ez a jelenet belőle. Odaidőzítettem. )
-
sentry0
tag
Én nem akarok beleszállni a vitába, de a gondolataimat leírom, mert bízom benne, hogy van haszna.
Szerintem minden mérnök tudja, hogy egy jó szimuláció az, ha a legkisebb energiabefektetéssel a legegyszerűbb módon/modellel a valósághoz legközelebbi eredményt tudjuk utánozni. (Ennél is szebben meg lehetne fogalmazni).
Emiatt én úgy gondolom, hogy mi a valósághoz minél közelebbi (valósághű szót nem véletlen kerültem), és mi az egyén szerint a "jó" vagy számára megfelelő szimulátor, az két halmaz. Aztán hogy ennek a két halmaznak mekkora az uniója, az már az egyén ízlésétől is függ.
Valószínűleg fel is rajzolható egy vaáósághű-költség függvényen, hogy hol lehet annak az optimális tartománya, ahol megéri a szimulátort olyanná fejleszteni (software-esen ls hardware-esen), hogy az ne legyen még túl drága (az legyen rá kereslet és megtérüljön), de még a valósághű érzésben minél feljebb legyen. A piacon kapható szimulátorok ezen a "valósághű" érzés tengelyen valahol elhelyezkednek, nekik a profit a cél. És vannak versenyistállóknak fejleszetett, átlagember számára teljesen megfizethetetlen - és felesleges - szimulátorok, amik még közelebb visnzek a valósághoz. Ahol edzik, vagy akár képzik, fejlesztik is a valódi pilótákat. (számos ilyen van, jó párat kipróbálhattak híres pilóták, vagy szimulátorosok is).
Nem tudom hány évtized kell, hogy egy piaci szimulátor ehhez közel kerüljön, de biztos egyre közelebb leszünk, és abban viszont én kételkedem, hogy ez a többségnek tetszen-e. Nehéz lehet jó szimulátort fejleszteni átlagembereknek, mert van akinek X a priorítás, van akinek meg Y a piroítás egy szimulátorban. Nem véletlen, hogy az simcade és arcade játékokat vásárolják többen. De még a szimulátorokban (ami jóval kisebb piac) és állandó vitatéma, hogy mi a jó szimulátor.
Szerintem soha nem lesz abban megegyezés, hogy mi számít a piaci szimulátorok között valósághűbbnek (mert olyan brutál különbség nincs, mert van ami ebben jobb, van ami abban kicsit) és mi a többég szerint mi a jó/élvezetes, stb.
Én remélem ezzel valami építőjellegűt hozzá tudtam tenni.Köszi ha elolvastad!
-
sentry0
tag
Lehet itt csak olyanok vanank akik már megvették (és van aki már refundolta is
), de szerintem ez egy nagyon korrekt elemzés a 0.1-es verizóról.
Kedvelem Jimmy Broadbenttel.Sosem fikáz, nagyon kedvesesen nagyon óvatorsan elmondja a gyengeségeket is a pozitív dolgok mellett.
Ez viszont brutál adat egy szimulátortól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest