- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saphirahick
tag
válasz
#00983040 #4502 üzenetére
Közben rájöttem, hogy valszeg azért nem működött a CMOS Clear mert közben nem lőttem le a tápot, így most életre kelt, kicsit összekutyultam az USB elrendezést, de továbbra sincs hosszútávú ötletem. Kétlem, hogy tápot tudnék cserélni kipróbálni, hogy úgy is csinálja-e, de meglepne amúgy, ha azzal lenne gond, jövő héten szerdán lesz mindössze 1 éves... és 5 év gari van rá. Apropó, SSD-hez az AHCI mode-on kívül miket illik beállítani BIOS-ban (pl ahci-ide combined mode meg ahci bios rom vagy mi, kell? - ennek lehet ehhez bármi köze?)
Köszönöm. -
Saphirahick
tag
válasz
#00983040 #4502 üzenetére
Hát úgy értem, hogy ha gyorsan kapja a funkciós inputokat akkor konkrétan befagy a billentyűzet, ha akkor kihúzom és visszadugom működik megint. Más USB gonddal még nem találkoztam, minden jól működik, legyen az egér, controller, pen drive vagy bármi más. Az USB portra azért nem gondolnék, mert sokx kihúzok mindent, és erősen kétlem, hogy mindent az eredeti helyére dugnék vissza, i.e. nagy a valószínűsége, hogy adott eszköz több usb port-on is volt már. De biztos ami biztos megpróbálom. Bár, hogy ha CMOS Clear után sem indul el, nem tudom mit tehetnék... szétszedem, összerakom, más ötletem nincs perpill
-
Saphirahick
tag
válasz
#00983040 #4451 üzenetére
Sziasztok, na, hát megnéztem, amit küldtetek, minden jól volt beállítva a BIOS-ban. Csináltam egy ideig, hogy kihúzott billentyűzettel indítottam a gépet, de aztán pár indítás után akkor is sípolt. Cseréltem billt (annak alapvetően nincs baja, a vezetéke kontaktos ha egy bizonyos szögben áll, azért vettem újat), egy ideig jó volt, aztán ma reggel teljesen off. CMOS Clear SEM segített rajta.
Ötlet? Lehet, hogy a valahol rossz bill kinyírja az alaplapot, ilyen formán, ha újat veszek, azt is kinyírja? Alapvetően a bill működik (ha a funcition gombokat nyomogatom össze vissza akkor szokott ritkán befagyni), tehát nem igazán tudom demonstrálni a boltnak, ahol vettem, hogy rossz. Milyen címszó alatt vigyem vissza garanciális javításra? Amúgy ő az új bill:
[link]
Köszönöm szépen a segítségeket előre is! -
Saphirahick
tag
válasz
#00983040 #4445 üzenetére
De fuck ezt nem régen vettem nincs egy fél éves... bár kétségtelen, hogy néha képes befagyasztani a rendszert
Simán garanciás még, milyen szöveggel vigyem vissza? Kinyírja a gépem?
Bár hozzáteszem, nem értem, hogy ha a bill a ludas, hogy lehet, hogy a CMOS clear után elindul?
-
Saphirahick
tag
válasz
#00983040 #4443 üzenetére
Sziasztok, na megint kezdi, most viszont sípolt, három hosszút, fura hogy erre kb semmit nem találtam
Valahol memory-t írnak, valahol keyboard/keyboard card-ot, valaki tud segíteni? Egy CMOS clear megint segített, de ez így nem lesz jó. Az Asrock annyit írt a levelemre, hogy szerezzek top-down design hűtőt a procira, hogy tudjon hűlni a surroundings... most egy Hyper 212 EVO van rajta, amit nem neveznék rossznak, folyamatosan szoktam figyelni a hőmérsékletet, kordában van tartva. Nem értem a dolgot :\
Ötletek? Köszönöm!
-
Saphirahick
tag
válasz
marquuard #4429 üzenetére
Én semmiféle feszt nem állítottam sehol, akkor az enyém hogy megy még 8350-nel?
Nem vettem észre, hogy a gép stabilitásával bármi gond lenne. Amúgy vettem rá egy böszmenagy hűtőt (a gyári eléggé ovis volt), az kordában tartja a hőmérsékletét. Annyit mondjatok, tervezzem-e az EXTREME 4-et, vagy elmuzsikál még ez a lap egy darabig?
-
Saphirahick
tag
válasz
Dr. Gonzο #4424 üzenetére
Igen, alapból kellett neki hogy BIOS update, hogy tudja kezelni ezt a procit, most 14-én lesz pont egy éve amúgy, azóta nem volt vele gond, csak most. Azt mondjátok újra frissíteni kéne? Az az érdekes, hogy a gyártó honlapján, ehhez az alaplaphoz nem is látom a 8350-est, mint supported CPU... tavaly, mikor vettem még benne volt
Viszont az oprendszer újratelepítés, lehet, hogy nem ártana, az utoljára még CPU csere előtt volt. Köszi a válaszokat, ha bárkinek eszébe jut még valami, írjon bátran.
Köszi szépen -
Saphirahick
tag
Sziasztok!
Az a gyanúm, hogy az alaplapom kopogtat. 970 Extreme 3. A múltkor mikor vettem új procit nem indult, kellett neki egy CMOS clear, azután sokáig nem volt gond, az elmúlt hónapokban párszor csinált olyat, hogy indulásnál kiírta hogy "PMBUS address error", aztán újraindításnál nem volt gond. Ma reggel viszont sípolt párat (nem figyeltem sajnos mennyit), minden pörög, utána indításnál nem sípol, ismét kellett egy CMOS Clear, hogy magához térjen. Valakinek bármi ötlete, hogy ezt mi okozza?
Előre is köszönöm!Config:
Asrock 970 Extreme3
AMD-FX8350
2x4GB KingsonHyperXBlu 1600MHz
Sapphire HD7770 Vapor-X 1GB
FSP Raider 550W
Seagate 1 TB
Western Digital 1 TB
ODZ Vertex3 120 GB SSD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest