- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@nH.
aktív tag
válasz
daninet #13679 üzenetére
Szia
Szintén kezdő vagyok, de ha jól értem valami ilyesmit szeretnél.bool buttonState = 0;
bool lastButtonState = 0;
void setup()
{
pinMode(2, INPUT);
pinMode(13, OUTPUT);
Serial.begin(9600);
}
void loop()
{
buttonState = digitalRead(2);
if (buttonState != lastButtonState)
{ if (buttonState == HIGH)
{
Serial.println("on");
}
else
{
Serial.println("off");
}
delay(5);
}
lastButtonState = buttonState;
}
-
M@nH.
aktív tag
A 8 bites tárolási kapacitás per cím miatt gondoltam kicsit trükkösnek a dolgot, de annyira valóban nem is vész.
Igen már rendeltem is esp-ket, várom már, hogy kipróbálhassam, valóban ez a lap lesz a legmegfelelőbb erre a feladatra. Az adatbázis is felkeltette az érdeklődésemet, de mindent csak szép sorjábanelkezdem és folyamatosan gyarapítom, tanulok vele és majd jönnek az újabb projektek. Köszönöm a segítségeket
Janos250: Igen erre én is gondoltam, hogy a sok írás megviseli az eepromoz, vagy sd-t, ezért is gondoltam, hogy lenne egy korrekciós beviteli mező a webfelületen, ha túl nagy az eltérés. -
M@nH.
aktív tag
Utána néztem, kicsit trükkös a dolog (az adat max nagysága miatt binárisan), de nem lehetetlen. Köszi
Egy másik dolog. Arra van mód, hogy egy "unsigned int" változót ethernet segítségével weblapon keresztül változtassunk? Pl. egy szövegdobozba bevitt értéket gombnyomásra beíratok? -
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Nem régóta foglalkozom arduinoval, de nagyon tetszik. Sok minden alap kapcsolást/programot kipróbáltam már és most az első tényleges projekt is alakulóban van. A lényege, hogy 2 fogyasztásmérő s0 pulzusait számlálja a program, ami azt jelenti hogy 2000 impulzus számlálása után, hozzá ad 1-et a kW számláló értékéhez, majd nullázza az impulzus számlálót. Így számolva külön a 2 fogyasztásmérőn lévő fogyasztást. A két értéket majd egy weblapon akarom megjeleníteni. Viszont az első probléma ami eszembe jutott, hogy ha áramszünet van akkor a változók nullázódnak. (tudom lehetne szünetmentes is, de most erre a problémára a megoldás nagyon érdekel)
Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne eltárolni úgy a két számláló értékét, hogy ha visszajön az áram, akkor az utolsó állapottól folytassa a számlálást?
Elsőre egy SD kártyára gondoltam, hogy kW-onként frissíti egy txt file tartalmát, majd áramszünet után ugyanabból a fileból olvasná be a változók értékét, így folytatva a számlálást.
Ez így megvalósítható? Vagy van egyszerűbb módja is ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest