- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zahze
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat hogy 1 jelzésre 2 megszakítás történik ? Ha igen mi nyújtott megoldást ?
Részletesebben: Mega-m van, egy ajtónyitás érzékelővel és ez a kód. A kiírásnál pedig van amikor egyszer ír ki jelszintváltásra, van pedig amikor kétszer...
Van bent egy 2kohm-os lehúzó ellenállás (nem tudom mekkora kéne ehez)const byte interruptPin = 2;
int szamlalo = 0;
void setup() {
Serial.begin(9600);
pinMode(interruptPin, INPUT_PULLUP);
attachInterrupt(0,interr,CHANGE);
}
void loop() {
}
void interr() {
Serial.print("interr: ");
Serial.println(szamlalo++);
}Ötlet ? :/
-
Zahze
csendes tag
válasz
Teasüti #3385 üzenetére
"mint az őrült azt a ledet" - Hogy kéne írnom ?
Amúgy ez csak egy egyszerű példa lenne rá, hogy valami nem kóser a megszakításkezeléssel egy ekkora programba se. (Lehetőség szerint, kizárni a programozási hibát...)
Amúgy ez egy riasztórendszerhez kéne, szebb lett volna így megoldani, ha már van benne ilyen lehetőség hogy megszakításokat használjak. Eddig amúgy a loop-ba volt simán if(digitalRead(2)) - el megoldva, az működött...
Kapcsolási hibát... hát, ennél egyszerűbben nem tudnék semmit összekapcsolni
Szóval szerintem nem ott a hiba.
A kapcsolást is és a képet is az Elektromanoid-ról szedtem. Annyi változtatás van az én kapcsolásomban hogy egy NC-s nyitásérzékelővel működik.
Ennyire macerás/instabil ez a jelszint váltás elkapása az arduino számára ?
-
Zahze
csendes tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget a megszakításkezeléssel kapcsolatban.
Ami leírást találtam róla így első körbe, az alapján leírtam ezt a kódot.int led = 9;
volatile int state = LOW;
void setup() {
pinMode(led,OUTPUT);
attachInterrupt(0,blink,CHANGE);
}
void loop() {
digitalWrite(led,state);
}
void blink() {
state = !state;
}Nah most annyi lenne a bajom, hogy nem működik stabilan a Led ki/bekapcsolása amikor lenyomom a gombocskámat, amit a Mega 2-es lábára kapcsoltam, persze felhúzó ellenállást használva.
Ez mitől lehet ? A leírásokból úgy vettem ki hogy a CHANGE-el, akkor is változnia kéne a Led állapotának amikor lenyomom a gombot, és akkor is amikor felengedem a gombot. Ugyanakkor, van amikor nem veszi figyelembe valamelyik eseményt...
Ez mitől lehet ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged