- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Korábbi projektem kissé megakadt idő hiányában.
Tehát képen látható orosz csodát szeretném modernizálni ezzel a kóddal ami egyelőre kicsit túl mutat rajtam.
Amikor elindítom egy ideig semmi gond nincs aztán, halk búgás hallható ami később erősödik.
Ekkor kikapcsoltam azon nyomban.
Nem kellene a motor lábaira kondenzátor? Hogyan méretezik azt?
A motorshield lábait lelehet vágni, azokat amelyek a arduino boardról tápfeszt kapnának?
A gondom az ezzel, ami már korábban írtam. A z usb portról akarja táplálni a motorshieldet is hiába van külső tápra jumperelve. Amikor kipróbálnék valamit a programban és feltölteném folyton össze kell dugni a két lapot elkerülendő az anomáliákat. Például az egér is lekapcsolt mér emiatt egyszer.Köszönöm!
-
Oryctolagus
tag
-
Oryctolagus
tag
válasz
Oryctolagus #6608 üzenetére
Ma próbálgattam a shieldet és ebben a leírásban található programmal sikerült mozgásra bírni a két motort.
Miután feltöltöttem és elindult a program azt tapasztaltam, hogy a board lecsatlakozik a PC-ről.
Lehetséges, hogy nem kap elég kraftot.
Kellene két külső adapter ami külön-külön táplálja az eszközöket.Még próbálgatom a programot is, mert szerintem van ennél egyszerűbb is. Kezdőknek.
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Megérkezett az eszköz.
Hogyan tudom Windows10 alatt használni?
Milyen drivereket kell feltelepíteni?CH340/A ATmega 2560
Köszönöm a válaszokat!
-
Oryctolagus
tag
válasz
Tankblock #6134 üzenetére
Köszönöm, de szerintem maradok az Arduino mellett.
Szerintem ez is elég lesz nekem, bár ez olyan mintha lenne összehasonlítási alapom a két eszköz működésével.
Pont ezt a keresgélést és a fórumok turkálását nem szeretném kihagyni.
Ez lesz az első ilyen projektem. Érdekesnek tűnik..
Később persze jöhet az ESP is. -
Oryctolagus
tag
válasz
Tankblock #6107 üzenetére
Ezt az ESP32 Development boardot nem ismerem és te is említetted hogy a támogatottság növekszik amiből arra következtetek hogy, ha elakadnék még több időt kellene a megoldás felkutatására szánnom.
Ez a két termék elég lehet nekem, szerintem.
Esetleg ez a 2. helyett.
Én már elégedett lennék magammal, ha motor megmozdítaná a gépezetet és mondjuk egy gombot a billentyűzetről hozzá tudnék rendelni eme funkcióhoz.
-
Oryctolagus
tag
Üdv!
Segítséget kérnék a választásban!
Melyik típust kellene megvennem, ha az elsődleges cél egy hernyótalpas játék mozgatása a cél.
Később talán vonalkövetés és távlati célként telefonról irányítás is.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Netfone
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged