- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Netfone
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Oryctolagus #6635 üzenetére
Én a leginkább rentábilisnak a 12V-os led tápokat találtam, mert ebay-en is, piacokon is elég olcsók. A panelokat mindig DC/DC konverterrel táplálom, főként mert gyakorlatilag csak 3.3V-os lapokat használok, 3.3V-s táp meg alig van. A DC/DC konverterekből sokféle kapható elég olcsón ebay-en, Alin, stb.
-
válasz
Oryctolagus #6635 üzenetére
A 9V jó, az 1A tuti kevés, még talán a 2 is. Bár attól függ, mekkorák a motorok.
A kép alapján nem tudom, de gyanús, hogy nem is kellene, hogy tápot kapjon a lapról! Mivel a Vin lábon keresztül megy a kraft, gyanús, hogy a regulátoron visszafelé folyik az usb 5V-ja, ami semmiképp nem egészséges helyzet. De javítson ki valaki, ha tévednék. -
válasz
Oryctolagus #6633 üzenetére
Én például 18650-es li-ion cellákat szeretek használni, de bármi jó 7-12V közt, vagy stabilizált 5V. A kínai lapok állítólag nem jól tolerálják a 12V feletti tápfeszt, inkább maradj jóval ezalatt a biztonság kedvéért. A motorokat semmiképp ne a lap 5V-járól tápláld, mert a lapon lévő feszültség regulátort könnyen megfőzheted (én már ilyet is csináltam, szerencsére a lap nem ment tönkre, csak a hordó tápcsatlakozóról és a Vin-ről már nem tudom táplálni, de 5V-ról szépen működik). A linken lévő motorvezérlőn amúgy is úgy látom, hogy van külső tápnak csatlakozó (a zöld színű), nézz utána mit lehet rákötni! Van rajta egy jumper, a külső tápot rákapcsolja a Vin lábra, szóval ha max 12V tápot használsz, arról elmegy a lap is, afelett vedd le a jumpert és gondoskodj külön tápról az arduino számára.
-
válasz
Oryctolagus #6631 üzenetére
Külső táp nélkül, az usb-ről ne működtess motort, főleg ne kettőt.
Egy polyfuse védi az usb portot a túlterheléstől, egy nagyobb zöld (?) alkatrész a csatlakozó közelében. Ha megterheled a portot több mint 500mA-rel, tűzforró lesz és megszakítja a tápot. Az elején sokszor futottam én is bele ebbe a hibába, ennek az alkatrésznek köszönhetem, hogy a laptopom usb-je még mindig működik.
-
Oryctolagus
tag
válasz
Oryctolagus #6608 üzenetére
Ma próbálgattam a shieldet és ebben a leírásban található programmal sikerült mozgásra bírni a két motort.
Miután feltöltöttem és elindult a program azt tapasztaltam, hogy a board lecsatlakozik a PC-ről.
Lehetséges, hogy nem kap elég kraftot.
Kellene két külső adapter ami külön-külön táplálja az eszközöket.Még próbálgatom a programot is, mert szerintem van ennél egyszerűbb is. Kezdőknek.
-
válasz
Oryctolagus #6610 üzenetére
A beépített blink programhoz csak táp kell.
-
válasz
Oryctolagus #6608 üzenetére
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Oryctolagus #6109 üzenetére
-
válasz
Szia! Én smart car-t építettem, olyasmi igényekkel, amit te is írtál. Most én is lánctalpast kezdtem építeni. Én Mega board-ot javaslok a nagyobb memória és a sok láb miatt, motor shield-et ilyet használok, nagyon jó minőségű, és csak két lábat igényel, i2c buszos (Uno-nál ez még nagyobb jelentőségű a kevesebb láb miatt). Valamint hc-06 bluetooth-t, filléres, nagydíj könnyű vele dolgozni és rengeteg Android app van hozzá a távirányításhoz. Ha segítség kell, írj privátot, szívesen megosztom a tapasztalataimat.
-
Janos250
őstag
válasz
Oryctolagus #6112 üzenetére
Persze olyan eladótól sem szabad semmit venni a neten, ahol nincs személyes átvételi lehetőség, csak posta, vagy futár. Gond esetén az ilyen eladók elérhetetlenek, mert oda van írva, hogy számlaadás nincs, pedig félezer terméket árul pl. az egyik. A futárhoz hiába mész reklamálni, a futár cég "nem tudja", hogy ki adta fel a csomagot.
Hogy érdemlegesen is hozzászóljak:
Én nem javasolom senkinek, hogy a mai világban még UNO-t vegyen. Az STM32 sorozat nem drágább, gyakran még olcsóbb is, annak ellenére, hogy sokkal-sokkal többet tud, amit persze nem kötelező kihasználni. Az UNO-ra írt programok - ha valami nagyon extra nincs bennük - simán fordíthatók és futtathatók ezeken is. Az arduino keretbe illesztésük tulajdonképpen tökéletes, nagy a támogatottsága. Ha a későbbiekben telefonhoz akarod kapcsolni, akkor ESP8266, vagy ESP32. Az előbbi is sokszorosát tudja az UNO-nál, kevesebb árért. Hátrányok: ESP8266, kevés láb. ESP32: még nem teljes a támogatottság, pedig egy nagyon-nagyon jó vas. -
tvamos
nagyúr
válasz
Oryctolagus #6106 üzenetére
Én egy Raspberry Pi Zero-t vennék.
-
Janos250
őstag
válasz
Srácok, ne legyetek már ennyire balekok, hogy a vateráról rendeltek ilyesmit. Ezek az eladók nem csinálnak mást, mint a Ti címetekre megrendelik ebayen az árut, nem ritkán dupla áron.
Őket - érdekes módon - nem cseszegeti az adóhivatal. Vagy azért nem, mert nagykutyák állnak mögöttük, vagy az is lehet, hogy külföldről intézik álnéven a rendeléseket.
Lássuk pl. "New L298P Shield R3 DC Motor Driver Module 2A H-Bridge 2 way Fr Arduino UNO 2560" holmit: ott van a vaterán, hogy Kínából jön az áru, tehát ugyanakkor érkezik meg, mintha saját magad rendeled meg, csak a vaterás csajnak - ha valóban egy csaj egyáltalán - is fizetsz majdnem ugyanannyit, tehát majdnem dupla áron veszed!
Ha nem tudjátok, hogyan rendeljétek meg, leírjuk, de ne ezeknek adjátok a pénzeteket, már csak az elv kedvéért se! Ha megnézed, hogy nagyjából hétezer db. árut adott így el, könnyen kiszámíthatod, hogy egy kisebb lakás árát szedte el másoktól anélkül, hogy valami érdemlegeset tett volna! -
Tankblock
aktív tag
válasz
Oryctolagus #6106 üzenetére
Hello,
Lehet hogy a többiek megköveznek ezért...
Én vennék ESP32 Development boardot,
rengeteg felhasználható PIN, beépített Wifi, Bluetooth, Én a minnél kevesebből darabból hozzuk ki elvet követem. A támogatottság növekszik, bár lehet hogy inkább a freeRTOS mennék rá mint az arduino vonalra.
240MHz és a két mag bőven elég és a ESP8266 yieldezés sem kell alkalmazni....Vagy valami bivaly erős STM32 ...... + modulok......
Vagy Rasperry Pi3 és társai.....Hmm lehet ezzel most nem segítettem
.....
Azt kellene eldönteni hogy mi a fontos, lehessen mindenféle prognyelvven programozni, vagy célhardver legyen, hogy kombinálható legyen camera képfeldolgozóval.....
Mekkora bonyolultsági fokot szeretnél....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Villanyszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest