- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rivaul #14475 üzenetére
Szia! Infra ledet nem javasoltam, azt úgy szoktam venni, hogy éppen milyen van a boltban.
Ha viszont rendelsz, arra figyelj, hogy a TSSP4038 vevő a 950nm-es infra jelet szereti, de amire írtad, hogy masszívabb, annak csak 850nm-es a fénye. Én a 940nm-eset venném, bár olyan kis távolságon talán a másik is működne. A másik, hogy SMD lednek tűnik, nem tudom olyat tudsz-e forrasztani.
A többi alkatrész az, amit akkor javasoltunk. -
Rivaul
addikt
válasz
Rivaul #14188 üzenetére
Sziasztok!
A válaszolt projektemet kicsit elvitte az ünnepek meg egyebek. Lehet aryes-nek lesz igaza és ballagási ajándék lesz belőle
Szóval vagy 3x át olvastam amit a kérdésem után írtatok, végül ezeket ollóztam össze:
[ESP32] vezérlőnek
[TSSP4038] infra vevőnek
[VSLB3940] infra led vagy [VSMY2853G] (erre nem érkezett ajánlás csak kerestem valamit, nekem az utóbbi masszívabbnak tűnik)
[WS2812B] programozható led szalagEzek lennének a kapu alapjai ha minden igaz. A legolcsóbb fellelhetőséget még keresem amennyiben rá bólintotok. Most csak össze ollóztam hogy lehessen látni.
-
válasz
Rivaul #14195 üzenetére
Nem hülyeség! De ahhoz kell egy nagy áramú stepdown konverter, ami a 11(?) voltból 5V-ot csinál a LED szalag számára, vagy dedikált LED tápegység (az ESP32 3,3V tápot igényel, de azt ő megoldja magának, ha olyan modult veszel, pl ez itt). A lap itthon elég drága, Kínából ha van időd, fele ennyiért megkapod.
-
válasz
Rivaul #14193 üzenetére
Mielőtt bevásárolsz, majd tedd be ide, hogy mit döntöttél, és találd ki azt is, hogy mivel fogod táplálni az egészet, akku vagy külső táp (utóbbi gyerekbiztos legyen). A LED szalagok a ledek számától függően elég sok áramot tudnak kérni! És nem árt, ha az egész csak annyira lesz komplikált, hogy még érettségi előtt el tudjon készülni.
-
válasz
Rivaul #14188 üzenetére
Ezek szerint a másik kettő kislány.
A terv nagyon jó, egy gyenge pontját látom, mégpedig a lyuk körüli ledszalag ügyét. Akár a lyukba, akár köré ragasztod, elég nagy esély van rá, hogy egy közepes rúgás a labdával széttöri a ledeket, vagy leszakítja őket a szalagról. Be kéne marni a szalagot az anyagba olyan mélyre, hogy ne érhesse ütés, ahogy a szenzort is a lyuk peremébe, de a vezetékelést és az elektronikát nehéz lesz gyerekállóra megcsinálni. Esetleg lehetne üregesre csinálni, két bútorhátlapból (nem tudom mi a hivatalos neve), közé merevítéssel, így javítható lenne, a visszajelző ledeknek pedig lyukakat kellene fúrni a lapba és belülre szerelni.Az elektronika részéhez: a mikrokontroller lehetne ESP32, ahogy Janos250 kolléga fogja javasolni
(tévedtem, nem javasolta). Ez egyrészt a LED szalag meghajtására is alkalmas lesz, a szenzorokat is le tudja kezelni, és olyan kunsztot is tud, hogy wifin keresztül, például egy mobillal, rá tudsz kapcsolódni, és mindenféle okos dolgot művelni, például nullázni a jelzőfényeket, gólstatisztikát nézni stb.
-
gyapo11
őstag
válasz
Rivaul #14188 üzenetére
Ilyen infrás érzékelőre gondolok. Rögzítés nem lesz egyszerű a focilabdával jól megrugdosva, főleg ha két oldalról jönnek a lövések. Szükség lehet a túloldalon egy fényelnyelő valamire vagy ferde tükörre, hogy ne verődjön vissza az infra fény a földről vagy a kapu mellett elsétáló emberről, csak a labdáról. És figyelni kell arra, hogy a visszapattanó labdát ne érzékelje áthaladónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged