- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
chrome11 #21046 üzenetére
Kezdő szettet azért nem javasoltam konkrétan, mert van sok féle, az AliExpress-en érdemes szétnézni és amelyik tetszik és jó áron van épp. Én nem vettem ilyet az elején, mert konkrét célom volt, amit építeni akartam, később vettem kéz alól egy Raspberry-hez való szenzor kit-et (3.3V), de a mai napig alig használtam belőle valamit.
-
Ton-ton
tag
válasz
chrome11 #21046 üzenetére
Ponthegesztés...
Mindenképp kell hozzá időzítő (555-ic a legegyszerűbb).
Valamilyen nagy áramú kapcsoló eszköz (ez lehet Fet, de akár relé is)
És persze tápegység. Ez utóbbi lehet egy sima pc táp is, a 3,3 volt jellemzően tud több mint 20 ampert, ami bőven elegendő.
Illetve mikrohullámú transzformátorát szokták áttekercselni (ha digitális mikrót bontasz, abban van egy 15 volt körüli transzformátor, és nagyáramú relé is, ami ide felhasználható) -
válasz
chrome11 #20977 üzenetére
Ha tanulás a cél, és nem akarod a kész áramkört tokozni vagy beépíteni, akkor
- breadboard
- jumper kábel (apa-apa, apa-anya)
- multiméter
mindenképp kelleni fog a prototípusok készítéséhez / teszteléshez.
Diszkrét alkatrészből mindenféle színes LED, hozzá 120Ω, 220Ω, 330Ω előtétellenállásnak, hogy látványosabb legyen, amit csinálsz. A szenzorokhoz illetve kapcsolókhoz, nyomógombokhoz fel- és lehúzó ellenállásnak 10kΩ, diódák, ami most eszembe jut.Abban az esetben, ha a használni kívánt szenzorokra nincs gyárilag ráforrasztva a tüskesor, kelleni fog forrasztópáka, meg ami ahhoz kell. Később, ha nem a gépre kötve fogod használni az alkotásodat, kell majd külső táp, esetleg li-ion vagy AA NiMH akku.
Illetve nem írtad, mivel rendelkezel, de érdemes valami kezdőkészletet beszerezni, amiben eleve sok hasznos alkatrész benne lesz, illetve nem kell forrasztani.
-
sonar
addikt
válasz
chrome11 #20977 üzenetére
Nem tudom, hogy itt mennyire populáris, de én a tinkercad.com-ot használom.
Kezdő arduinosként nekem tökéletes, hogy virtuálisan pakolom össze a dolgaimat és kódolgatok. Különösebb invesztició nélkül tudok debuggolni, basic szkópot használni...
Jah és én mivel erősen hely szűkében vagyok, nem kell magam után elpakolni.
De nyilván ez erősen virtuál és limitált. (ez is egy lehetőség)[ Módosította: MADcat ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged