- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Vagy tényleg a max áramerősséggel kellene számolni a legrosszabb esetet?"
Sőt. Én még hagynék is rá pár %-ot.
Vagy próbáld ki gyengébb táppal, és empirikus úton győződj meg róla, hogy a gyakorlatban hogy bírja.
Még mindig nem írtad, mit építesz. Ha nem titok.
Neked kell tudnod, hogy a legrosszabb eset be tud-e következni (ti. az összes szervó max teljesítményen egyszerre dolgozik).Ha tényleg 0.5-1A közt vesznek fel, és ritkán megy 1A fölé 7,1V-on, akkor szerintem 6V-ra lekonvertált feszültségen 10A-nek elégnek kéne lenni 10 szervóhoz. Plusz kellene hozzá egy nagyobb kondenzátor, ami a hirtelen terheléseknél leveszi a terhet a tápról.
-
Én 2 v. 4db 18650 akkut feszültségszabályozó nélkül kötnék a szervókra, az adatlapjuk alapján 7,4V-ot el kellene viselniük. Két cellát sorba kötnék, esetleg még kettőt párhuzamosan, hogy nagyobb áramfelvételt is ki tudjon elégíteni. Egy ilyen 2A-es feszültségszabályozó egy pillanat alatt kiadná a lelkét, ha a 10 szervó egyszerre próbál meg fejenként úgy 1-2A áramot felvenni. Ha jól tippelek, itt 20A is lehet a csúcsfogyasztás szélsőséges esetben.
Mit építesz?
Egy ilyen cucc tápellátásához szerintem nem lenne túlzás akár 8db 18650 cella, 4x2 elrendezésben (7,4V). Ha van helyed.
Szóljatok, ha hülyeséget írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest