-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
dave0825 #854 üzenetére
Szia, a BC337 és BC327 kötőjel utáni száma csak a feszültségerősítést jelzi, aminek - mivel itt csak kapcsolóként használjuk - nincs jelentősége, a legolcsóbbat kell megvenni. A rajzokon alulnézetben mutatják a tranzisztorokat, erre figyelj oda. A negyed wattos ellenállások nem ide valók, legalább 0.4W-ost, vagy 0.52W-ost vegyél. Egyébként bármilyen általános tranzisztor megfelel erre a célra, én csak azért használom ezeket a típusokat, mert anno vettem belőlük több ezer darabot fillérekért. A BC337 helyett használhatsz BSS170 vagy hasonló MOSFET-et is, ebben az esetben az 1K ellenállást is elhagyhatod, de a fet jóval drágább a tranzisztornál. Magyarul mindegy mit használsz, csak az a lényeg, hogy ne az arduino kimenete legyen terhelve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ford topik
- NBA és kosárlabda topic
- Nyaralás topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox Classic / Xbox 360
- Netfone
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest