- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Én annak idején a pointerekbe keveredtem bele, és el is hajítottam a C könyvet. Szerencsére a C++ -ban már kevesebbet kell használni. Igyekszem is - ha csak egy mód van rá - elkerülni a pointereket. Mivel pointer = tömb, így van is rá lehetőség. A tömb neve a pointer, a tömb[index] pedig a pointer + index. Ahogy a pointernek bármilyen - értelmes - értéket adhatunk, ugyanúgy a tömböt is rádefiniálhatjuk bármire, pl. akár a processzor perifériáinak hardver memóriájára is, akár többféleképp is, hogy ha úgy tartja úri kedvem, akkor uint8_t - ként, vagy uint32_t -ként érem el. Ugyanez megoldható a struktúrával is, az is bárhova definiálható a memóriában, bármilyen más néven használt mezőre is.
Sokkal kisebb a hibalehetőség, mint pointerezni. Mindamellett arra se kell vigyázni, hogy a new által létrehozott felszabadításra kerüljön, mert másként, idővel baj lesz. (Bár ezt már az okospointerek tudják, hogy felszabadítják.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest