- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Annak idején amikor ACS712-20 áramszenzorral dolgoztam, akkor volt a legjobban használható, ha sima osztóval állítottam be a féltápot. Nulla áramnál elvileg féltápra áll be, és az áram irányától függően megy ez alá, vagy fölé. Van némi offszethibája, amit szoftveresen próbáltam kompenzálni több-kevesebb sikerrel. Sajnos ez az összes HALL elemmel működő áram szenzorra igaz, és ez korlátozza a felhasználhatóságukat.
Később MCP3221 A/D-vel dolgoztam fel az ACS kimenetét, ez filléres árú, 12bites A/D és egész gyors, azaz sok mintát lehet vele venni rövid idő alatt. Szoftveresen is könnyű a kezelése. Ugyanarról a tápról ment mint az ACS, így volt a legkisebb az offszethiba.
Viszont ezzel lehet a legegyszerűbben leválasztott módon mérni, és ez DC-re is alkalmas. Ezen kívül ha csak AC-re használjuk, akkor a kimenete leválasztható kondival (és máris nincs offszethiba), és lehet AC-ben erősíteni, meg opamp-al preciziós egyenirányítót építeni. Illetve mindez megoldható szoftveresen is, ha van idő elég sok mintát venni és feldolgozni. Viszont csak AC-re, az áramváltók is teljesen jók, sőt talán jobbak is.
Preciz söntöt használva, megfelelő opamp-al erősítve lehet a legpontosabban lehet mérni, de ott viszont nincs leválasztás. Ha ez nem lenne gond, akkor ez lenne a legjobb választás árammérésre.
-
A legpontosabb mérést úgy lehetne elérni, ha
- lm385-2.5 referenciafeszültség-forrást használnál az opamppal, de erősítés nélkül!
- az Arduino ADC-nél pedig a belső 1.1V-os referenciafeszültséget használnád a méréshez referenciaként a default tápfeszültség-referencia helyett.Így az analóg mérés a 0-1.1V közti feszültségekre adna 0-1023 közti értékeket, a mérés pedig tápfeszültségtől és hőmérséklettől függetlenül is pontos lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest