- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy 12V-os autós akksiról tovább üzemelne, mint amennyi idő alatt az akksi az önkisüléstől magától lemerülne. Csak ahhoz kellene egy 5V voltage regulator, vagy egy stepdown converter, ami rontja a hatásfokot.
Én 1db Li-ion cellára gondoltam, ami 4.2V-3.0V-ig szolgáltat tápot (3V alá nem szabad meríteni), vagy 3db ceruza elemre, ami kb 4.8V-tól ameddig működnek a rá kötött dolgok, vagy 3db ceruza akkumulátor, 4.5-4.2V és lemerülés közt. Utóbbi megoldásokban az a jó, hogy nem kell hozzájuk regulátor, mert az AVR-ek 5.5V-2.5V közt bármiről elmennek, utóbbihoz alacsonyabb órajel szükséges.Janos250: ez utóbbi tulajdonsága miatt szeretem, akkumulátoros dolgokat lehet vele tervezni baromi egyszerűen, ha 1MHz-es órajelre állítom, kis túlzással két lemerült ceruzaelemről is elmegy, vagy egy 3V-os gombelemről, vagyis nemcsak önmagában pici, de semmi nem kell mellé, se kristály, se regulátor, csak direkbe kötöm rá az elemeket és kész. Ráadásul lehet vele usb eszközöket emulálni (most éppen egy midi billentyűzetet építek a fiamnak itthoni gyakorlás céljára digispark-ból).
Ráadásul miután kaptam helyette egy maréknyi attiny12-t, amit megtanultam assembly-ban programozni, már egészen értem a 8bites AVR-ek lelki világát is, egyszerűen imádni való az egyszerűségük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- HP notebook topic
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest