- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Teasüti #10664 üzenetére
A GCR kódolás. Az volt a baj, hogy ha túl sok 0 vagy 1 jött egymás után a soros adatfolyamban, megzavarta a vevőt, elmászott a gain (begerjedt?
), az adatlapon lehet olvasni, hogy bizonyos jelhosszúság (0) után kötelező szünetet (1) beiktatni.
Először az 5 bites, Commodore-féle változatot próbáltam, de az csak az egymást követő 0 bitek számát maximálta 2-ben, az 1 biteket nem, így akár 8db 1-es bit is jöhetett egymás után, és nem akart úgy működni, ahogy vártam. Ezért kitaláltam egy 6 bites kódolást, ahol se kettőnél több 0, se kettőnél több 1 nem jöhet egymás után, és ezt már szereti a vevő.Plusz két ellenőrző bitet használok az átviteli hibák detektálásához. Így a normál soros kommunikáció 11 bitje (1 start + 8 adat + 1 paritás + 1 stop) helyett ugyan 16 bitet küldök (1 start + 2x6 adat + 2 ellenőrző + 1 stop) egy byte átviteléhez, de azt akár 4000baud sebességgel (~230byte/s), és majdnem minden átviteli hibát ki tudok szűrni.
A hibás adatot felismeri a rendszer és eldobja.
Így most nem az történik, hogy bizonyos távolságból elkezd a hasznos adat közé mindenféle szemét keveredni, hanem van egy
határozott távolság, ahol egyszerűen megszűnik a kommunikáció. És ez volt a cél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged