- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Budos nagy BS! Halal fingj@ nincs a bloat mentes minimal kornyezetrol de ami ennel is szornyubb az az, hogy a pingvinnel most ismerkedokben (lasd te) siman elulteti a butasag csirajat.
Vannak jo kulfoldi tecsövesek akiktol valoban sokat lehet tanulni, inspiralnak, ertik azt, amit csinalnak.
Ne dolj be az ilyen krisz titttusz csak magyar kiadasban emberkeknek -
IstvánLászló
őstag
Ó Ó Ó Ó ohhh ezt a tésztát egy film víjátékban hallóttam sohasem fogom feledni..
Mondod nekünk hogy linuxok, azok természetesen ingyenesek bárkinek.
Disztribucioknak hívnám így egy fejlesztő csapatot sem bánt ez a kífejezés...
Tudod én is tesztelek egy egy disztrot,főleg: pure ArchLinux-okon a szívenek a csűcske,sohasem bámom meg a sok sok tanúlást mert ennélkűl 0 lenne a tapasztalatom és őrűlők és hálás is vagyok egy jó csapatban lenni....
Ennyi no comment....
-
IstvánLászló
őstag
Igen de a rendszer fogyasztása is fűgg melyik felűletet válsztod és általában ma már mai-gépenken 16-32Gb rammal vagy tőbbel ez
az a pónt hogy-nem száít - mennyit is eszik a redszer 1.5giga ramot+gyorsítótárazással és ez tejesen is ó értékek.Mindenki méskép csínálja van ez a nóta aimi igaz,hajrá sok síkert....
-
vargalex
félisten
Attól, hogy telepíted a programot, ha nem indítod el, akkor nem fog RAM-ot fogyasztani. De egyébként a RAM azért van, hogy használjuk. Annál jobb, minél több shared/bufferelt dolog benn van a RAM-ban, mert akkor egy ismételt indításkor már onnan elő tudja kapni, illetve a shared object-eket több alkalmazás is használhatja, de csak 1-szer foglal memóriát. A cache-ből pedig bármikor ki tud dobni dolgokat, így semmi hátrány nincs belőle, ha ott van. (Persze a neofetch így számolja a használt RAM-ot).
Ha nem DE lenne (jelen esetben Gnome), akkor még jóval kevesebb RAM-al is beérné a rendszer. Az egyik legtöbbet fogyasztó DE szerintem a Gnome (mondjuk én is azt használok). -
vargalex
félisten
Megnéztem a videót (nagyjából), kigyomlálva szerintem nincs semmi. Az Arch eleve olyan distro, hogy magától nem rak fel semmilyen sallangot, csak amit a felhasználó kér.
Az első bejelentkezéskor felugró ablakról el is mondja, hogy egy más által készített alkalmazásba vett fel újabb telepíthető alkalmazásokat, amiket egyébként pacman-al/pikaur-al/yay-al kezdőként is fel tudsz telepíteni, különösen, ha megnézed az Arch wikit, amiben minden nagyon jól dokumentált.Szóval igen, ez egy Arch, csak nem te válogatod ki, hogy mik legyenek telepítve (itt az első bejelentkezés alkalmával curl-al letöltött és futtatott scriptre gondolok), hanem ők kitalálták neked. Felrak egy csomó olyan dolgot is, amit lehet, hogy soha nem fogsz használni. Persze linux esetében ez csak a helyet foglalja, nem lassítja a rendszert.
Így azt mondanám, hogy kezdőnek jó, de ha valóban érdekel az Arch és az, hogy mi miért történik, akkor előbb-utóbb inkább a Wiki alapján telepíts egy saját vanilla Arch-ot (a telepítési videóban lévő archinstall script egyébként természetesen az Arch linux telepítő része, azt nem a videó feltöltője készítette).
-
Sz_Imre
senior tag
Semmi probléma nincs ebből. Mindenki azt használ ami neki teszik, illetve kényelmes.
Ha megtanulod a mikéntjét, akkor utána már könnyebb lesz a helyzet.
Esetleg ha valami specifikus problémába ütköznél, akkor lehet jobban jársz ha a discord oldalukra lépsz be, ugyanis ott könnyeben tudnak segíteni, aki ugyanazt a rendszert használja. -
IstvánLászló
őstag
Csódás szép jó napot kívánok mindenkinek.
cibus
Kollégánaknak ajálom imerkedésre:EndeavourOS-t Linux x86_64 ami ténylegesen Arch linux alpokon műküdik,ha már érdkli ténylegesen.
A rendszer stabilan műkődik és grafikus az installere,több felülettet lehetséges is választani,xfce és ami éppen kel.
A nagy gépemen van duálboot-ban pure Arch linux+az EndeavourOS,mind a kettö rendszert használom tetszés és ígény szerint beállithtóm,akár játékoknak a futtatására és minden másra.
Arch linux forewer lives system.
-
vargalex
félisten
Viszont virtuális gépben ezt nem valószínű, hogy tudod vezérelni.
#9018 Lenry: Nem tudom, hogy azóta változott-e, de gondolom csak a támogatott modelleknél elérhető KDE alatt is.
Gnome alatt szerintem a Battery Health Charging Gnome Shell Extension-el érdemes próbálkozni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest