- Android szakmai topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szerintem a wiki-ben nagyjából ott is a válasz: "
Haveged was created to remedy low-entropy conditions in the Linux random device that can occur under some workloads, especially on headless servers."Márpedig az Arch Linux ARM elsőslegesen headless server-ekhez készült. Ezért is része több dolog az alaptelepítésnek, hiszen egy olyan rendszert kell elindítani, ami rögtön távolról is elérhető, tehát pl. az SSH kulcsok generálása is megtörtént (ehhez pedig kell a random úgy, hogy semmi felhasználói aktivitás nem volt).
Az már más kérdés, hogy a projekt indulása óta már több olyan board is van (pl. a kolléga által használt Raspberry Pi), amire kijelző is köthető, tehát akár teljesértékű desktop rendszerként lesz használva. Én anno pl. Seagate GoFlex Net-en használtam nagy megelégedéssel. -
Archttila
veterán
x86-on valoban ugy van ahogy irod, nincs alaptelepites, ARM-en viszont egy elore elkeszitett tomoritett allomany maga az alaprendszer.
En is jobban szertem a Firefox-it mint a Chromium-ot, viszont ARM-en sajnos erezhetoen lomhabb. Ezt még Manjaro alatt vettem eszre, igy ott nem sokaig hasznaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: MárkaLánc
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Android szakmai topik
- Revolut
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC! i9-9900K / RTX 3060 Ti / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- Dell Latitude 5501,15.6" FHD,i5-9400H,16GB DDR4,512GB NVMe SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,ÚJ AKKU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB