- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szerintem a wiki-ben nagyjából ott is a válasz: "
Haveged was created to remedy low-entropy conditions in the Linux random device that can occur under some workloads, especially on headless servers."Márpedig az Arch Linux ARM elsőslegesen headless server-ekhez készült. Ezért is része több dolog az alaptelepítésnek, hiszen egy olyan rendszert kell elindítani, ami rögtön távolról is elérhető, tehát pl. az SSH kulcsok generálása is megtörtént (ehhez pedig kell a random úgy, hogy semmi felhasználói aktivitás nem volt).
Az már más kérdés, hogy a projekt indulása óta már több olyan board is van (pl. a kolléga által használt Raspberry Pi), amire kijelző is köthető, tehát akár teljesértékű desktop rendszerként lesz használva. Én anno pl. Seagate GoFlex Net-en használtam nagy megelégedéssel. -
Archttila
veterán
x86-on valoban ugy van ahogy irod, nincs alaptelepites, ARM-en viszont egy elore elkeszitett tomoritett allomany maga az alaprendszer.
En is jobban szertem a Firefox-it mint a Chromium-ot, viszont ARM-en sajnos erezhetoen lomhabb. Ezt még Manjaro alatt vettem eszre, igy ott nem sokaig hasznaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 3D nyomtatás
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
BoB