Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Szerintem nem használja a helyi pihole-os DNS-t, hanem helyette azt a szolgáltatóit, amit a routertől kap, a szolgáltatói DNS-ben meg csak a WAN címek vannak, LAN-os nincs. Csak tipp. Rá kéne erőszakolni a hálózati kapcsolatok beállításánál, hogy a pihole-féle DNS-t használja. Ezt végső soron be lehet írni a /etc/resolv.conf fájlba, nameserver Mö.Hö.Hö.Hő IPv4 formában, de azt alapból felülírja a drágalátos systemtré (igen, jól mondjátok, tényleg zseniális alkotás) bootkor, amit meg lehet ugyan akadályzni, ha elveszed róla az írási jogot, de az meg nagyon favágás (amit Archon meg is léptem).
Egyébként a helyi háló neveinek feloldására egyáltalán nem kell systemd-resolvd. Az csak ahhoz kell, ha azt akarod, hogy a systemd is állítgassa a /etc/resolv.conf-ot vagy valami másik systemd-megoldást akarsz mögé, pl. Network Manager.
Nálam Archon is, system-resolvd nélkül működik a dhcpcd, simán kezeli a resolv.conf-ot. Gentoo-n meg megint csak egymagában dhcpcd, ott az OpenRC miatt szóba sem jön egyéb megoldás.
Helyi címeket fel tudsz venni a /etc/hosts fájlba is, pl.:
192.168.2.1 router
192.168.2.2 pihole
192.168.2.3 gép2
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB