Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
EUFI bootnál nincs olyan, hogy egy lemez bootolható-e vagy nem. Nincs olyan boot flag, mint MBR-nél. Az UEFI nem a bootflaget keresi, hanem a FAT32-re formázott EFI partíciót, és az azokon lévő binárisokat.
(#6389) samujózsi: Archon nekem sem megy az EFI stub boot, amit te akarsz használni, pedig jól csinálod, én is így próbáltam, és nekem sem ment sehogy sem. Viszont az EFI systemd boot az alig más ettől, és az simán megy Archon, ha az érdekel, abban tudok segíteni, úgy UEFI-val még egyszerű bootolni, úgy, hogy nincs GRUB.
Egyébként EFI stub bootnál azt ellenőrizzed, hogy a kernel a -l "\vmlinuz-linux" binárissan induljon, és a paraméterek így add át neki: -u "initrd=initramfs-linux.img root=PARTUUID=bla-bla rw".
Illetve még fontos, hogy chroot környezetben, felcsatolt boot partíció után lefuttasd az initramfs-t generáló scriptet:
mkinitcpio -p linuxMaga az efibootmgr a nevével ellentétben nem bootmanager, csak egy bejegyzést tesz az UEFI-be, elhelyezve az UEFI RAM-ben egy egy soros bootbejegyzést. De ilyet sok UEFI-ben kézzel te is tudsz csinálni, efibootmgr használata nélkül is.
-
samujózsi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- GAMER PC! Ryzen 3900X / RX 7600XT 16GB / B550 / 32GB DDR4 / 500GB NVMe! BeszámítOK
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB