- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Apple Watch
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Közelebb van a Galaxy TriFold startja, mint gondoltuk
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #5223 üzenetére
Jó neked, hogy ilyen 10-12 gigás SSD-kkel beéred, én 480-525 gigás kategóriában nézelődök
Tudom, hogy elgépelted, gondolom a 12-es az 120 gigás akart lenni, az Intelnél meg a 10 az lehet 120 vagy 180 giga?
Abban igazad van, hogy átlag felhasználó, amilyen én is vagyok, elvan planár TLC-vel is, mivel nem ír annyit rá, hogy számítson a TLC, 3D TLC, MLC írásterhelhetőségi különbsége. Amúgy is a vezérlő fárad el, nem a cellák. Szóval nyugodtan meg lehet venni ilyen kifutó SSD-ket olcsón, nem baj az se, ha planár TLC, csak sokat nem szabad érte adni.
A 16K-s align onnan jön, hogy 3D TLC-nél 16K-s lapokba vannak a cellák szervezve, nem 4K-ba. Ez az átlag usert nem érinti, mivel a modern particionálóprogik és telepítők továbbra is úgy alignálnak, hogy mindenfajta eszköznek megfeleljen tekintet nélkül a fizikai szektorméretre, az OS felé meg tudják a 0,5K-s módot emulálni (egy szektor 512 bájt sémát). A lényeg, hogy ilyen DOS-os meg meg Win9x-es progikkal nem szabad particionálni, meg XP és annál régebbi Windows telepítőjével sem, azok a partíciókat 63-mal osztható szektoron kezdik, mivel a HDD-ken egy sávban 63 szektor volt. Ez az SSD-nek nem jó, jelentősen belassul tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EAFC 26
- Androidos fejegységek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- E-roller topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest