Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
Megint lenne egy hülye kérdésem:
megnéztem a /etc/passwd és a group fileokban az UID számokat
az manjaroban (Chakraban is):99, a Kubuntuban :65534
Ezt találtam róla a neten:
The UID 65534 is commonly reserved for nobody, a user with no system privileges, as opposed to an ordinary (i.e., non-privileged) user. This UID is often used for individuals accessing the system remotely via FTP (file transfer protocol) or HTTP (hypertext transfer protocol).UIDs 1 through 99 are traditionally reserved for special system users (sometimes called pseudo-users), such as wheel, daemon, lp, operator, news, mail, etc. These users are administrators who do not need total root powers, but who perform some administrative tasks and thus need more privileges than those given to ordinary users.
Ez miért más ARCH-ban?
És még egy extra kérdés:
Csoportban: /etc/group
Kubuntuban csak: nogroup:65534 bóvan
Arh-ban csak: nonody:99
Opensuse.ban: nobody:65533, nogroup: 65534 is van (még mindig csoportról beszélek)Ez mitől függ? (mármint, hogy mindkettő létezik). Hol lehet erről többet olvasni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Tőzsde és gazdaság
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T450s notebook hibás kijelzővel - 14", i5, 4GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB