- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iOS alkalmazások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- iPhone topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Néhány héttel ezelőtt fedeztem fel az Arch Linuxra épülő Manjarot.
Nemcsak a linuxscreenshots.org képgyűjteményében gyönyörködtem, hanem pendrájvra is kiírtam a Manjaro néhány változatát, az alap és a közösségi kiadásokból válogatván. Meglepetéssel láttam, hogy ez a disztribúció nagyon profi rendszernek tűnik, az AUR-ban keresgélve pedig jó kis csomagokra leltem.
Leginkább az XFCE és a KDE alapú Manjaro tetszett meg, pedig alapból már régóta Gnome-felhasználó vagyok. Az XFCE az áttekinthetőségével, a KDE már alapbeállításon is élesen kontúros betűivel igézett meg.
A Live-futtatás során az alábbi kérdések merültek fel bennem:
- Az XFCE variánsban nem leltem az Octopit, lenne-e értelme feltelepíteni vagy anélkül is jól használható ez a kiadás?
- Az XFCE kiadás csúnya betűkinézettel fogadott. Az XFCE settingsben nem láttam ennek grafikus felületen történő konfigurálhatóságát, ám lehetséges, hogy csupán elkerülte a figyelmemet, miközben lenyűgözött ez az Arch alapú rendszer. A megjelenítést "könnyű úton" javítani lehetséges?
Az új KDE a tetszetőssége mellett mindig visszariaszt, mert számomra valahogyan "áttekinthetetlen", viszont alapból ebben a kiadásban benne rejlik az Octopi és a kde-nm-connection-managerrel könnyen be tudom konfigurálni az Internet vezeték nélküli megosztását is (Gnome alatt szintén ezt a KDE programot szoktam használni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 10% tól elvihető BANKMENTES , KAMATMENTES , RÉSZLETFIZETÉS Legion Slim 5 16APH8 - Type 82Y9
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3640
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest