- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Néhány héttel ezelőtt fedeztem fel az Arch Linuxra épülő Manjarot.
Nemcsak a linuxscreenshots.org képgyűjteményében gyönyörködtem, hanem pendrájvra is kiírtam a Manjaro néhány változatát, az alap és a közösségi kiadásokból válogatván. Meglepetéssel láttam, hogy ez a disztribúció nagyon profi rendszernek tűnik, az AUR-ban keresgélve pedig jó kis csomagokra leltem.
Leginkább az XFCE és a KDE alapú Manjaro tetszett meg, pedig alapból már régóta Gnome-felhasználó vagyok. Az XFCE az áttekinthetőségével, a KDE már alapbeállításon is élesen kontúros betűivel igézett meg.
A Live-futtatás során az alábbi kérdések merültek fel bennem:
- Az XFCE variánsban nem leltem az Octopit, lenne-e értelme feltelepíteni vagy anélkül is jól használható ez a kiadás?
- Az XFCE kiadás csúnya betűkinézettel fogadott. Az XFCE settingsben nem láttam ennek grafikus felületen történő konfigurálhatóságát, ám lehetséges, hogy csupán elkerülte a figyelmemet, miközben lenyűgözött ez az Arch alapú rendszer. A megjelenítést "könnyű úton" javítani lehetséges?
Az új KDE a tetszetőssége mellett mindig visszariaszt, mert számomra valahogyan "áttekinthetetlen", viszont alapból ebben a kiadásban benne rejlik az Octopi és a kde-nm-connection-managerrel könnyen be tudom konfigurálni az Internet vezeték nélküli megosztását is (Gnome alatt szintén ezt a KDE programot szoktam használni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Házimozi belépő szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest