Hirdetés
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13465 üzenetére
másfél évesen adtuk be, voltak az elején szokásos nehézségek, de semmi komoly (nagyon pragmatikusan álltunk hozzá, és bejött) azóta is jó döntésként értékeljük ezt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bugizozi #13454 üzenetére
jók is az ilyen véranyaklubok...
nekünk az a tapasztalatunk hogy a két leghangosabb idióta a hangadó minden kérdésben, és vagy tombol a dekadens igénytelenség (jóazagyereknek miisfelnőttünk) vagy mindenre a csécsizsálya cseppek és a borostyán bokalánc a megoldás, meg a mosipelus mosódióval.
szóval szépen átszoktunk arra hogy szűkebb társaságok (pl. barátnők, vagy valamilyen lokál módon szerveződő) anyukák csináltak kismamacsoportot, és azzal lehetett is kezdeni valamit.
-
DeFranco
nagyúr
működik az egészségügy ebben az esetben, ez titeket is véd adott esetben ha kedves anuta esetleg úgy gondolná majd a bölcsiben hogy a kis leokádia már egészen kigyógyult a kaliciből hiszen már csak 5x kakil naponta és csak kicsit zöld, igazán mehetne már vissza a többi gyerek közé.
na akkor lesz érdekes hogy amíg nem kap a labore egy negatív mintát addig senki sehova.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13345 üzenetére
az oviig ugyanez, mi az ovit még nem emlegetjük, annyira nem vált be eddig.
de az alvással ugyanez van, próbáljuk azért szigorúan fogni, de amíg lehet megy a varia. a tegnap éjszaka elég zorall volt, egész nap elesett volt, hamar fáradt, enyhe hőemelkedést is mértünk nála, mindenét fájlalta a vállától a hasán át a bokájáig, plusz látszik hogy nyűgös mert hamar törik a mécses, rosszul is aludt.
ma programja van, kiváncsi vagyok hogy fogja bírni meg az egészsége megmarad-e.
-
DeFranco
nagyúr
egyébként náluk az a rendszer most (4,5 év) hogy mese, puszi, aztán 15 percig egyedül hagyjuk próbáljon meg elaludni önállóan (5 perccel kezdtük, folyamatosan növeljük), utána visszamegyünk, ha nem alszik, akkor vele maradunk amíg el nem alszik, ez kb. 10-15 perc alapesetben.
ha kukorékol, akkor újabb 15 perc egyedül
nem bánjuk ha ez plusz törődéssel jár, betudjuk érzelmi kötődésnek, egyébként szigorúan van fogva, ennyi belefér.
amikor kicsi volt vele maradtunk végig amíg el nem aludt, kortól függően csitítottuk, nyugtattuk hogy ne kukacoskodjon alvás helyett, ha kell alvást tettettünk, azt általában bejött.
elég következetes szülők vagyunk de úgy éreztük hogy ezen a ponton lehet kicsit engedékenynek lenni, de elvárás hogy ezzel ne éljen vissza mert különben bukja az előnyt.
-
DeFranco
nagyúr
nekünk volt ilyen izzadás elleni betétünk szerintem nem sokat ért. autóklímával nagyon óvatos lennék a gyerekkel az autóban, akkor is veszélyes, ha amúgy a rendszer makulátlanul csírátlan (nem az).
a minimum hogy itatjátok mint a gödényt, mert a klímától kiszárad a nyálkahártyája azon meg megtapad minden kórokozó.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
sagesz93 #13327 üzenetére
ez gyerekenként változó, hatalmas a szórás, függ a gyerek habitusától, a szülők elveitől, a környezetben hallott és átvett megoldásoktól.
ezzel most nem lettél okosabb, tudom de tényleg az a legjobb, amit csinálhatsz hogy higgadtan ésszel átgondolod, hogy szerinted a Ti összképeteket tekintve mi lehet egy értelmes megoldás és azt konzekvensen alkalmazod.
rengeteg a faktor, ezt így még olyan szinten sem lehet belőni hogy 6 hónapos vagy 2 éves korban reális a nyugodt kb. önálló elalvás.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13311 üzenetére
jé, tényleg, 0-18-as, nem is néztem, csak azt, hogy elég "érdekes" a kialakítása.
alapvetően én sem ezt választanám, vannak szerintem sokkal ésszerűbb választások de feleslegesnek érzem beleállni. nekem van egy saját, tapasztalatok alapján kialakított preferenciarendszerem, az alapján írtam itt is máshol is tanácsokat, ennyit tudok tenni.
@jansky1: mi is csak akkor cseréltük amikor már nem fért el a gyerek lába. a legjobb döntésünk a bázistalp megvétele volt egyébként abban az időben.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13309 üzenetére
nekik egyel nagyobb kell, nem a hordozos meret
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Jofi81 #13282 üzenetére
nekünk sajnos komolyabb beszélgetésünk volt, igaz talán valamivel később.
alapvetően mindegy, hogy pontosan mit mondtunk, az elvek a lényeg:
- megmondtuk hogy pontosan mi történt
- elmeséltük hogy ennek milyen súlya van (nem kel fel többé, stb. nekik ez nem triviál a mesevilágban)
- nagyon fontos, hogy elmondtuk hogy erről ő nem tehet, semmilyen módon nem volt szerepe ebben (énközpontúak nagyon ilyenkor még, első reakció az volt, hogy elsírta magát hogy "nem akarta")
- világossá tettük hogy igen, ez egy szomorú dolog, ez természetes érzés, mi is szomorúak vagyunk, ezt helyes, ha megéli, bármikor beszélgetni szeretne róla vagy kérdése van, jöjjön nyugodtan, itt vagyunk
- elmondtuk, hogy ilyenkor abból lehet erőt meríteni ha arra gondol hogy milyen jó dolgok kötik az eltávozóhoz, milyen jó emlékei vannak és örülni kell ezeknek az emlékeknek hogy vannakmit nem mondtunk:
- nem mondtunk betegséget, kerüljük el a fóbiát
- szerk: valóban elalvást sem mondtunk szintén for fóbia reasons
- nem mentünk bele a mindmeghalunkba korai meg felesleges, majd megkérdezi ha szeretné, akkor megbeszéljükalapvetően a gyerekeknél van egy nagyon erős védekezési mechanizmus az ilyen traumák ellen, ha picit megtámasztod, akkor magában nagyon jól fel tudja dolgozni neked csak fogni kell a kezét ott ahol bizonytalan a többit a kis tudata szépen elrendezi úgy ahogy neki egészséges ezt felfogni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13252 üzenetére
tényleg, látom árat emeltek (a mi konfigunk 29 helyett 38 lenne, de 3,5k helyett ingyen szállítással)
stabil ágyak ezek. tartós használatban azért a kötések megfáradnának de arra, hogy esetileg akár melléfekvés akár ágycsere (beteg a gyerek alszik anyával, apa meg megy a gyerekszobába, hogy tudjon holnap termelni) miatt ott aludjon egy felnőtt, teljesen OK
-
DeFranco
nagyúr
válasz
salieri. #13231 üzenetére
nézd ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz, mindannyian mások vagyunk más tűréshatárral.
én 9-18-ban bevállaltam a használtat mert ott rövid ideig használod az ülést, és jó áron el is tudod adni, 15-36-ban már újat vettem mert azt amennyi ideig használja egy gyerek, kb. jó eséllyel le is rúgja, meg az anyag is öregedik.
plusz én külön vettem a két méretkategóriát, leírtam miért.
de ez én vagyok az én preferenciáimmal.
én ha a kettő közül kellene döteni az újat venném mert annyival jobb amennyivel drágább és sokáig lesz használva.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
salieri. #13229 üzenetére
csapj le erre, ha kell kapcsolatokon keresztül intézve a szállítást. egy 9-36-os ülést nagyon sok évig használnak, ha egy gyerek is használta akkor is 8-9 évig volt nyúzva plusz annyira öreg a műanyag.
nekünk ennek a 15-36-osa van (free-fix, annyi hogy nincs a pajzs elem) szeretjük.
-
DeFranco
nagyúr
%-ot mondtam, ha 20 centi akkor nyilván 16-4, de ezt majd ő tudja... beszélj egyel, mondd el hogy ilyesmi az elképzelésed, mit tanácsol, ha szimpatikus, csináltasd meg.
nekem rokonom kárpitos, ő javasolta és csinálta meg a matracot, elmondta hogy mit javasol a többit rábíztam.
amikor elkészült, kipróbáltam többször is, szuper érzés volt belefeküdni még az én súlyommal is
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
salieri. #13210 üzenetére
cybexeket szokták dicsérni, ha mindenképpen 9-36 kell, de szerintem elsődleges ülésnek inkább külön a két méret (max. eladod) mert a kicsinek nagy lesz a nagynak meg kicsi.
a cybex annyival jobb, hogy annak a mérete rendben van a nagynak is, de a kicsinek talán kevésbé komfortos mint egy fekvősebb üléspozíció. plusz te is kevésbé tudod állítani. 9-18-ban még fontos, hogy egy mozdulattal tudj dönteni rajta, ha aludni szeretne a gyerek, plusz kényelmesebb is neki a kissé döntöttebb üléspozíció.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13202 üzenetére
só nem hiszem hogy használ, popcorn ok, háztartási keksz jó ötlet
nem jellemző hogy égne a gyomra, most sem biztos hogy az volt, mert elég egészségesen eszik, sok főtt étel, sok rost, sok gyümölcs, viszonylag kevés édesség (az is házi sütemény vagy magas minőségű bolti, nem nugát és pakura) csak érdekelt, hogy ha kell valami akut megoldás, akkor mit lehet adni vajon.
-
DeFranco
nagyúr
felmerült tegnap egy probléma és rájöttem hogy nem tudom a megoldást.
Elnök úr panaszkodott hogy fáj a hasa, fent gyomorszáj tájékon fájlalta, nem rendszeresen de néha-néha feljajdult, simogatásra elmúlt.
gondoltam a legegyszerűbb ok a gyomorégés lehet, ha lehet egyáltalán 4-5 éves gyereknél ilyen, próbáltam adni neki egy kis salvus vizet, azt tudom hogy kaphat. persze nem akarta meginni mert sós íze volt, hevesen tiltakozott ellene.
később elment aludni az éjszaka és a reggel rendben lement, viszont nekem ma azon jár az eszem, hogy vajon van-e kifejezetten gyerekek számára készített készítmény, amit lehet adni gyomorégésre. a rennie-t biztosan nem lehet 12 éves kor alatt, azt olvastam.
nektek erről van valami infótok? találkoztatok már ilyennel?
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Elemental #13172 üzenetére
nekem az a tapasztalatom hogy a szülők nem hajlandóak (félnek) konfliktust felvállalni a gyerekkel. berezelnek hogy jajj mi lesz ha beállnak nagyterpeszbe és kijelentik hogy "nem". megsúgom, semmi, a gyerek igazodik. feltéve hogy van a szülőnek szemernyi respektje amit még nem játszott el.
mi probléma nélkül mondunk nemet, húzunk határokat, fegyelmezünk ha kell, érdekes módon a gyerek pillanatok alatt idomult ehhez hozzá, érti, érzi hogy ez érte van, mi meg megfeszülve figyelünk arra, hogy mindig méltányos, és főleg nagyon-nagyon konzisztens legyen amit elvárunk.
persze így is vannak dilik, konfliktusok, próbálgatja a gyerek az akaratát, de ez megáll a négy fal között és egy nagyon egészséges szinten, ha kevesebb lenne, aggódnék mert nem szobanövényt nevelek hanem gyereket.
a külöalvással nálunk nem volt gond, megmondtuk hogy ott a helye, ott alszik önállóan mert neki is jobb ha zavartalanul pihen, meg nekünk is, természetesen az elalvásban segítünk. aztán tada.wav ott aludt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13150 üzenetére
a dm-ben vettük, valami ilyesmi: [link] [link]
nem mindig van és ha van se mindig jó, de amit mi vettünk, az jó, kitart már harmadik éve. nyilván ha megtekered 360 fokban ez is eltörik, de rugalmas a szára, rugalmas a kerete is valamennyire, ha ésszel használja a gyerek akkor jól bírja, véletlenül nem esik szét.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13080 üzenetére
-
DeFranco
nagyúr
válasz
V.Stryker #13070 üzenetére
nem tudom, hogy lehet-e érdemes-e befolyásolni a döntésedet de szerintem ez még évekig felesleges neki aztán meg már valid választás lesz a telefon.
amíg nem képes önállóan és megbízhatóan közlekedni (és jó pár évig nem lesz) addig ha bármilyen helyzetben felügyelet nélkül marad, az nagyon súlyos nevelői, felügyelettel megbízotti vagy (lássuk be) szülői hiba. erre alapozni egy ilyen eszközt szerintem teljesen felesleges, maximum hamis biztonságérzetet nyújt de azt is alig.
sokkal többet teszel azzal ha megtanítod neki hogy hogyan keressen egy kedves, rendezetten kinéző nénit, esetleg rendőrbácsit ha van, akiktől tud segítséget kérni és akik tudnak rá vigyázni addig is míg megjön a segítség. emellett tudja betéve, de úgy hogy stresszhelyzetben is eszébe jusson a címeteket, a nevét és apa anya nevét, a telefonszámotok meg legyen nála egy bilétán valahol rögzítve kabátban táskában.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CharlieDrop #13063 üzenetére
ezt én is akartam már kérdezni...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ghoosty #13031 üzenetére
+1
nálunk is tiszta és világos elvárás hogy a saját ágyában aludjon, mindig is az volt, viszont ha bármi gondja van éjszaka (elalvás után, elaludni muszáj a saját ágyában) akkor átjöhet és bevesszük magunk mellé.
nagyon jól működik, többségében átalussza az éjszakát a saját helyén, vannak olyan időszakok amikor valami baja van (lába fáj, lelki baja van, akármi) amikor rendszeresen átjön aztán magától marad a helyén amikor elmúlik a vész.
megmarad a biztonságérzet, megvan a bizalom, kapott kompetenciát és bizonyított hogy jól tud élni vele.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
adalbert1 #13023 üzenetére
Halász Judit néni még mindig hasít, menni kéne megint. nálunk is rendszeres a csiribiri egyszer voltunk koncerten is (még addig amíg aktív a művésznő menjünk el alapon) de ott az előadás alatt ment fel 39 fokra a láza, szegénykémnek nem sok maradt meg belőle, pótolni kell. Gryllus Vilmost ne hagyjátok ki szintén karcol (maszkabál kötelező, de vannak nagyon jó live performanszok jutubországban)
a kullancsot meg hiába irtják a bölcsiudvaron, ahol van zöld (és az a jó ha van zöld) ott megmaradnak, játszón, sövényen, akárhol, és amilyen kis éjszakai állatok ezek, nem is feltétlenül akkor másznak bele az emberbe amikor összeszedi őket, hanem éjszaka vagy másnap.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #13020 üzenetére
simán bent vannak a városokban, nálunk eleve sok a zöld, rendszeres a kullancstalálat.
vettem kullancs csipeszt, odaadtam a nevelőknek hogy legyen ha kell, meg magunknál is tartunk.
meg ahogy lehetett be is oltattuk Elnök urat, kell a francnak a folyamatos ideg, egyszer legyen letudva aztán már csak figyelni kell (tudom hogy az oltás nem véd mindentől de a legdurvább dolgoktól viszont igen)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #13016 üzenetére
megúszni
-
DeFranco
nagyúr
pedálos bicikli kérdés:
ismerősnek az a terve, hogy a futóbicikli után a pedálosra váltást úgy oldja meg, hogy nem rak fel segédkereket hanem egyből két kerékre váltanak. mivel nálunk is aktuális a dolog, szimpatikus a gondolat, kérdés, hogy a jelenlevők közül kinek mi a tapasztalata ezzel, voltak-e ilyen próbálkozások?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Jofi81 #12988 üzenetére
hát én kérnék egy komplett új fejet, egy szétszedett és valahogy összeberhelt fej az már csökkent értékű...
...persze lehet nem feszülnék rá de ez lenne az első gondolatom.
valahol felháborító ez a kisipari igénytelenség aztán meg jönnek még ezzel is hogy barkácsold meg magadnak.
mondom ezt úgy hogy nekünk is dany ágyunk van, ha ilyen mértékű hibája nincs is, de nem makulátlan az sem, és ennek ellenére elégedett vagyok vele, de baromira fel tudom húzni magam azon, hogy lehetne jól is csinálni és ilyen igénytelen valamiket adnak ki a kezükből.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Elemental #12981 üzenetére
"most, hogy két kattintás az információ majdnem nehezebb, mint amikor még nem volt net."
nem tudom mennyire vagy ismerős faluhelyen, vidéki kisebb településeken, mi beszélgettünk ott pár védőnővel gyermek-egészségügyben dolgozó szakemberrel (orvossal nem de asszisztenssel igen) informálisan, hát...
...nagyjából ott tartanak mint a mi gyermekkorunkban, talán kicsit visszább.
nem tudjuk milyen jó dolgunk van sokszor.
persze pár tapasztalatból nem lehet általánosítani de számunkra meglepő volt amit tapasztaltunk
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Elemental #12979 üzenetére
sokan mondanak sokfélét, még a szakemberek is, meglehet egyébként hogy ezt még szakmailag felkészülten és csupa jóindulattal is teszik, de ezek nem olyan egzakt tudományok mint a matematika, sokkal egyszerűbb biológiai folyamatok okát és kezelését sem tudják 100%-ost megközelítő biztonsággal megoldani nem hogy ilyeneket, hogy egy viszonylag rövid, és korlátozottan vizsgálható időszak mozgás- és idegrendszeri összefüggéseit megoldják évtizedes átfedésekkel.
minden tudományágnak megvan a maga eszköztára hogy mivel tölti fel a fehér foltokat egy-egy esetben, még egy tudományágon egy egyetemen egy szakon belül is gondolhat két prof teljesen mást egy kérdésről. az emberi szervezet, a biológia ilyen, eszméletlen keveset tudunk a miértekről, rémítően keveset.
éppen ezért szoktam azt mondani és gyakorolni hogy kiválasztok 1, max 2 szakembert akiben megítélésem szerint megbízok és onnantól rá és a saját józan paraszti eszemre hallgatok, másra nem, max meghallgatom. nem tudsz igazságot tenni nem tudsz minden szakembernek eleget tenni, az ösztönödben meg magadban kell bízni hogy kiválaszd mi lesz az irány. aztán meg ahhoz tartod magad és akkor legalább konzisztens leszel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
kraftxld #12957 üzenetére
én sem tervezem, 180x80 neki elég lesz ha csak nem nő meg 2 méteresre (nekem is elég volt a magasságommal megegyező hosszal rendelkező ágy) aztán majd összebújnak a leszmenyemmel ha lesz.
ez is tiszta fa, kezelt fenyő, szoktunk benne ketten is aludni ha szükséges, stabilitásban megbírja.
gondolkodtunk mi is nagyobb méretben, emeletesben, tanulósarkosban de így adta ki a méret a hosszú de keskeny szoba miatt, teljesen megfelel, és tokkal vonóval volt az egész ~190 NZD vagy ~110 EUR
ennyiért ha "csak" 10 évig lesz ágy akkor is nyertünk. de én simán fogadnék minimum 15-ben.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Jofi81 #12954 üzenetére
mi is dany-t vettünk, bár nem ezt a típust, hanem a sima dany-t.
alapvetően elégedettek vagyunk vele, jók a lekerekített vonalak, stabil a felépítmény, az ágyrács kifejezetten masszív, az egész szerelhető, javítható, egy nagyon racionális választás, a sima dany kifejezetten olcsó is.
szebbet már láttam, de azok laminált bútorlapból készültek derékszögű élekkel, ami egyrészt valamivel sérülésveszélyesebb másrészt a laminátum sérülékenyebb is, nekem ezek az ágyak racionálisabb választásnak tűnnek.
mi teljesen egyedi méretet kértünk mert hosszra szerettünk volna legalább 180-asat, annyi nagyon sokáig elég, akár nagykamasz korig is elég lehet, szélességben viszont nem fért el a 90-es, simán legyártották méretre, korrekt árazással.
a kivitelezés nem hibátlan, szerintem linkeltem itt is fotókat a topicban, alapvetően magyar kisipari minőség, minden működik, minden patent, de nem foglalkoznak vele ha rossz helyen van egy csomó vagy sorjás a marás. ez ilyen. ettől függetlenül elégedettek vagyunk.
szerintem a matrac fontos, nekünk van kárpitos kapcsolat, de szerintem ha megkeresel egy kárpitost, olcsón összedob neked egy váltott keménységű matracot (középen kemény mag, egyik vagy mindkét oldalon vékony komfort réteggel) meg kérsz rá két angint váltásnak és azzal elvagytok 10 évig, teljesen jó, ha eltaláljátok a keménységet.
simán mehet egyből a nagy, nem fog benne elveszni. a logo-t lehet nem nyomják rá, ha nem kéred, de sima matrica szeritnem ha rá is kerül le tudod szedni. amúgy nem csúnya.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szakalistvan #12912 üzenetére
változó kinek mennyire jelentkeznek a mellékhatások, szerintem nyugodtan lehet vinni bölcsibe, nagyonmax. beadatjátok pénteken és akkor a hétvégén otthon van.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #12903 üzenetére
igen.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #12900 üzenetére
nem, inkább az elektroszmog.
vállalom hogy ez ezotéria én, mivel volt lehetőségem rá, ezt figyelembe vettem az ágy elhelyezésénél.
-
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
sima, egyszerű, de megbízható bébiőrt keresek. fontos hogy itthon, boltból megvásárolható konkrét modell legyen, sok kritérium nincs de ami van az fontos:
- töltős, és (tölthető) elemes működés, lehetőség szerint úgy, hogy ha sima alkaline elem van benne akkor kotyog magától, ha tölthető elem akkor a saját töltőjéről mehessen töltve az elemet is. ez most így bonyolultan hangzik de az angelcare-k azt hiszem pont ilyenek, töltő-elem hibrid, tölthető elem töltési opcióval, nem beépített akksival.
- tiszta hangminőség - az angelcare-hez ezért nincs bizalmam, amikor azt használtuk nagyon sokszor csak statikus recsegést hallottunk beszéd vagy normál hangok helyett
egyéb felügyeletre lesz, nem gyerekhez, szobahőmérséklet, éjszakai fény, stille nacht játszás, stb. nem kell, kijelző sem, tudjon hangot továbbítani tisztán meg legyen rugalmas az elemkezelése de ne legyen beépített akkus.
tudtok tippet adni ilyen eszközre?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
adalbert1 #12844 üzenetére
először angelcare kombinált légzésfigyelő és bébiőr volt kb. 1 éves koráig, aztán kb. 2,5 éves koráig ikeás bébiőr, akkor hagytuk el amikor megkapta az ifjúsági ágyat, mert akkor már át tudott jönni.
10-ből 9-szer hallod ha felébred, ha esetleg nagyon ki vagytok ütve, lehet hogy később, mi is ezért használtuk (plusz hogy ne kelljen mindig fülelni sorozatnézés közben) de szerintem ez az információ bináris, fent van, vagy nincs fent, ez meg átmegy audio módban.
ha alszik akkor nem nézegeted, ha nem alszik úgy is átmész. olyan meg nincs, hogy ébren van, de ninja módban kötelet sodor a matracvédőből és lábujjhegyen kimegy meginni a dugipálinkát meg összekeveri a bitfejeket a szerszámosban, ha felébred akkor biosból pingeli a szülőket.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Melack #12836 üzenetére
Ciberefix freefix dönthető, de kb. úgy mint a trabantülés, kicsit kihúzod az ülőlapot és hátranyaklatod a háttámlát szentimentálisan (egy függőleges állású akadási pontja van meg egy döntött). menet közben nem tudod úgy dönteni mint egy 9-18-ast, csak ha nincs benne a gyerek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
salieri. #12801 üzenetére
mik az elvárások?
mi dany gyerekágyat vettünk ott még szabványtól eltérő méretet is kérhetsz (mi is azt kértünk) elégedettek vagyunk vele, jó darabig elég lesz (180x70)
tömör fenyő, szép a pác, pici hibák vannak de ez a fa természetességéből meg a magyar kisipar jellegzetességéből adódik (b.nak bele) viszont nem is laminált bútorlap
mondanám hogy Elnök úr magának rakta össze de ez csak részben igaz mert későn jutott eszembe hogy a kezébe adjam az imbuszt aztán már a végét ő csinálta
a matrac fontosabb, abból csináltattunk egy nagyon extrát, mert volt ismeretség, többrétegű, válogatott keménységű forgatható ergonomikus stb.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
davenport #12791 üzenetére
nem tudom ugyanarról beszélünk-e ennek fél kiló csak a zsanér (darabja), a deszka meg teljesen merev, de műanyag (előtte egy méregdrága fa ikeá-s volt, ami pár év alatt feldagadt).
a rögzítés teljesen stabil, ötletes, masszív, a csillapítás szuper, bár kicsit nagy az ellenállása.
-
DeFranco
nagyúr
most volt a lidiben beépített szűkítős wc deszka (tudod, az a 3 rétegű, hogy fedő, szűkített ülőke, rendes ülőke) az volt az igazi áttörés, azt már egyedül is tudja használni szereti is. nem volt olcsó, de egyébként masszív, minőséginek tűnő darab, és nagyon kényelmes a használata.
a bilit elfogadja de csak alternatívának ha foglalt a porcelán.
-
-
DeFranco
nagyúr
sixx kiborul pedig aztán neki tényleg sok ráfér az arcára
nem mellesleg igaza van.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #12733 üzenetére
a felvetés az volt hogy ha most kiabálással és/vagy fizikai ráhatással tereli a gyereket (és vegyük észre, hogy ez most a gondolatmenetből kiragadott rész-állítás, kérem hogy senki ne vegye magára vagy arra amit egyébként kivételes esetként megfogalmazott, kiemeltünk és felnagyítottunk egy részletet) akkor mit fog csinálni 5-10 év múlva amikor a gyerek már immunis ezekre egyszerűen azért mert megszokta
nyilván nem állítasz a sarokba egy 15 évest de ha már 5 évesen is lesz*ja ha üvöltenek vele, mert megszokta és tudja hogy igazából sok súlya nincs akkor ott hamar kell nagyobb dózis után nyúlni és egy idő után nem lesz hova fokozni. akkor meg mi van?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro #12731 üzenetére
és akkor a 15 éves gyerek azt csinál amit akar? vagy mi van ha a szülő nem ért egyet a gyerek aktuális ötletével?
-
DeFranco
nagyúr
amúgy ez a háromig számolás nálunk is van, és nagyon hatásos.
én nyomatékpárti vagyok, azt igyekszem elérni hogy ha valamit mondok/kérek akkor annak legyen a lehető legnagyobb nyomatéka, akkor is ha szépen kérem. a megfelelően nagy nyomatékot pedig az arányossággal és a következetességgel igyekszem elérni.
elsősorban következetes vagyok és ezt elvárom Feleségemtől is. ha valamit mondok akkor az úgy van, nincs apelláta, nincs módosítás, ha döntés született akkor az végleges* és ha valamit kérek akkor azt végig is viszem nem lehet megúszni. természetesen ugyanez igaz az ígéretekre is, amit megígérek azt tűzön-vízen keresztül betartom amennyiben fizikailag lehetséges (hiszen a jó szülő nem csak ígér, be is tart
).
*természetesen kivétel, ha tévedés történt vagy új, érdemi információ merül fel, akkor bármit újra lehet értékelni, de akkor az egy új helyzet és világosan el is van magyarázva hogy a döntés/kérés változtatása ezért és ezért történt mert ez így és így változtatja meg a helyzetet.
ez így nagyon szárazon hangzik de felnőttek vagyunk egymás között tudok így fogalmazni, tartalmilag ugyanezt mondom el Elnök úrnak is csak az ő nyelvén (ami azért sokban nem különbözik a miénktől, lingvisztikailag is terhelem, hadd szokja
)
másodsorban meg arányos, legalább is nagyon igyekszem annak lenni, egy leejtett kanálért nincs üvöltés, harmadszori szólásra nem jövésért nincs szobafogság, de ha halmazati bűntett van akkor a büntetés is halmozódik, ezeket az összefüggéseket elég hamar (a második harmadik alkalommal) belátják és nem hülyék nem akarnak rosszat maguknak. ha megtalálod a helyes nyomáspontot szépen terelhetők.
emellett igyekszem a leghiggadtabb maradni, és a legkisebb impulzussal a legnagyobb eredményt elérni hogy ha esetleg egyszer rá kell üvölteni (verni nem tervezem) akkor annak legyen akkora (megint csak) nyomatéka hogy akkor ott gyökerezzen bele a lába a földbe és forduljon meg vele a világ. nagyon egyszerű: erre tényleg azért van szükség, mert ha most 3-4 évesen elmegyünk a falig mit csinálok vele 15 évesen? sokkolózom?
ezeket szépen rendszerben alkalmazva nagyon jól lehet nevelni, tényleg együttműködésre késztetni, és ha van együttműködés, akkor van lehetőség arra is hogy engedékenyebbek legyünk és több engedményt, szabadságot, teret kapjon. akár a dilizésre vagy a kisebb szót nem fogadásra is.
aztán persze van hogy újra kell kicsit húzni a rendszert de max. 2-3 nap alatt szépen kitapogatja a merevre húzott határait aztán kis segítséggel be is tartja azokat.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #12662 üzenetére
azért jó ez mert így valós tapasztalat alapján alkottál megalapozott véleményt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szakalistvan #12659 üzenetére
Elnök úr is másfél évesen ment bölcsibe, életünk egyik legjobb döntése volt, pont jókor került be, nagyon sokat profitált belőle. Igaz ehhez kellett az hogy nagyon jó helyre került nagyon jó nevelőkhöz, de szerintem pont időben kezdte. Szintén "kényszerűségből" adtuk be másfél évesen mert csak szeptemberben van kezdés a bölcsiben. Én bátorítalak, jó lesz neki, a lényeg, hogy Ti akarjátok, mert a vérszagot azt megérzik.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
salieri. #12613 üzenetére
mi 301R-t béreltünk, két padosat. abból a szempontból jobb, mint a digitális kijelzős modell, hogy utóbbinak a kijelzője a gyenge pontja, soknak elhullik, ez bérléskor mindegy, vásárláskor szempont lehet. vannak barom design dolgai, azzal kapcsolod be amivel csatornát is váltasz meg ilyenek, meg a hangátvitel az inkább csak recsegés az első pár másodpercben de ezekkel együtt lehet élni mert amúgy meg biztonságos, stabil, pontos.
bérlés, vásárlás vérmérséklet függvénye, ha használtan megveszed, akkor pici bukóval el tudod adni, 0-5k között megúszod, ha bérled az egy évre kb. 10-15k. vásárlásnál ott a kockázat, hogy ha nálad megy tönkre akkor buktad az árát és venni kell mégegyet, ha bérelsz akkor ha elromlik, azonnal cserélik.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
salieri. #12609 üzenetére
a videósat feleslegesnek tartom, nincs relevanciája, ha esemény van úgy is mész, ha nincs akkor meg minek nézegeted, láthatod eleget. a légzésfigyelőt (főleg a bébiőrrel kombináltat) én fontosabbnak tartom, és javaslom a márkás, jól bevált modell használatát, lehet kapni használtan is aztán egy év múlva eladod kis bukóval.
mi eleve béreltünk egyet, az árának töredékéért, és így nem volt kockázat, mert ha elromlik, instant csere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nyomtató topik
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Milyen Blu-ray írót?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest