- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
privacy99 #35710 üzenetére
Igen, napi használat mellett egyetértek. Azonban én sokat konvertálok videót és az i5-2500K konkrétan állva hagyja a Mac-et. Erősen gondolkodom egy új asztali gépen emiatt, csak hát az OS X-et sem szívesen hagynám hátra. Viszont Mac-ben ilyen asztali teljesítményt 1 millió környékén kapok. Monitor van, 3440x1440 LG UltraWide, szóval csak valami rá kellene akasztanom.
Készítettem egy táblázatot, ahol a saját, aktuális gépem vettem alapnak. Így elég jól látszik, mi mennyibe kerül és mivel ad többet.
Például, ha megvenném a legerősebb 13-as MacBook Pro-t, akkor így nézne ki:
+24% CPU teljesítmény
+29% VGA teljesítmény
+37% árkülönbözettel az akkori árhoz képest
Nem túl fényes... Ha az alap verziót nézem 540-ért, akkor még rosszabb. -
-
Ragnar95
félisten
válasz
privacy99 #34937 üzenetére
Pont nem írtál semmit, hogy mire nem elég, a "profi célok"kal pont semmit nem mondasz, mivel ez egy elég megfoghatatlan fogalom
Professzionális felhasználásba tartozik minden munkakör, ha a klasszikus értelemben vesszük a szó jelentését, márpedig elég kevés munkakör van, ahova kevés a 15"-os rMBP (videóvágás, CAD programok, esetleg grafika) foghat max ki rajta, de ezeknél jóval több olyan feladat van, amihez bőven elég (programozás, irodai feladatok, zenélés, PS, stb), szóval azt a "valami"t ha nem pontosítod, semmi alapja nincs a mondandódnak. -
Ragnar95
félisten
válasz
privacy99 #34932 üzenetére
"Mondjuk az alapból nem notebookot vesz szerintem
"
Ez mondjuk nettó bullshit. Ma már a legtöbb munkakör nem helyhez kötött vagy nem egy adott asztalhoz az irodában, így a legjobb helyen már legalább 5-10 éve notebookot adnak munkára is...
Persze vannak olyan területek, ahova még a 15"-os dGPU-s MacBook is kevés lehet, oda valóban asztali gép kell, de ez a munkahelyek elég kis százalékát teszi csak ki. -
megema
őstag
-
válasz
privacy99 #33441 üzenetére
MacBook Pro 13'
Kizárólag.
Majd ha akadozni, szaggatni kezd a másik, akkor bánod meg, hogy nem a Pro mellett döntöttél. Inkább legyen kicsit nehezebb, de hasítson. Nem beszélve arról, hogy 2-3 év múlva is simán eladod. Első generációs a MacBook, engem ez is visszatartana. -
KMan
őstag
válasz
privacy99 #33315 üzenetére
Grafikai munkara szvsz a pro jobb valasztas, kijelzo es 16GB ram miatt. Air kijelzoje atlagos felhasznalasra megfelelo, de komoly munkara sztem keves. Nekem Air-em van, de sosem volt Pro-m igy osszehasonlitani nem tudom oket. Ha kerdesed van az Air-el kapcsolatban arra tudok valaszolni.
-
Ragnar95
félisten
válasz
privacy99 #33315 üzenetére
Valóban TFT LED kijelző van az Air-ekben.
Viszont grafikára lehet kelleni fog a retinás Pro ereje, de 8GB RAM mindenképp kelleni fog az Airbe hozzá. A Proban a retina kijelző már IPS, nem TFT, de ha otthon ki tudod kötni normális monitorra, akkor ez talán nem akkora gond, hogy az Airben csak TFT, inkább a hardver lehet a szűk keresztmetszet grafikai munkához az Airben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest