- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha nem esim, akkor kb. tökmindegy mit csinálsz. A névjegyeket, sms-eket jó eséllyel cloudban tárolod (pl. google), vagy mag a teelefon tárolja, de akkor át is viszi. Én költöztem már úgy is, hogy utólag raktam ár a sim-et, semmi gond nem volt. Viszont.a viber, whatsapp üzeneteknek nézz utána, mert azt hiszem előbbit csak úgy simán nem fogod tudni átvinni, de van valami áthidaló megoldás.
-
Lenémítod, akkor nem lesz hangja, kivéve, ha Kínából származó modell, ott mindig van hangja (ottani törvényi előírás).
Szken: files app, felül jobb felül 3 pont : Scan document. Mindig PDF-et ment így, több oldalt is lehet egybefűzni. Valamint a Notes appban ugyanúgy lehet skennelni, a végeredmény ugyanaz.
-
Na meg is jött a Ringke Onyx Magnetic. Hát, szépen fed, gombok jók, de ez az anyag... főleg a hátlapon. Érdes, de nem a jó értelemben. Egyszerűen rossz hozzáérni, annyira "bőridegen" az anyag. Nem ez lesz a kedvenc tokom, szóval akkor lesz rajta, ha pl. céges buliba megyek, és kell a nagyobb védelem.
-
válasz
MikeWazowski #2254 üzenetére
Settings - sounds & haptics - Change with buttons: ha ez ON, akkor ha nem játszol le méditartalmat, akkor a értesítési hangerőt állítja (álatalánosan), ha hangot játszol le, akkor médiáét.
Viszont, ha néma módba raktad a telefont, akkor az néma lesz, tökmindegy, hogy a csúszka hol áll. Viszont szerintem ha valami focus módot belősz, akor már lehet azt,hogy alapból néma a telefon,de kivételként az adott alkalmazásnak legyen hangja.
-
-
Ami a legfontosabb, hogy iOS-en nincs átmozgatás, csak tag-elés. Vagyis minden ömlesztve lesz egy helyen. Mappákba rakhatod őket, de ezzel csak tag-eled az adott mappához, az ömlesztettben ugyanúgy minden benne lesz. Ha app-al rakod át ("move to iOS" app), akkor is ugyanez lesz, amit írtam. Ez az iOS sajátossága.
-
válasz
MikeWazowski #2173 üzenetére
Nagyon rég csináltam, még iTunes-al, akkor ment. Viszont évek óra, a zenestream szolgáltatásokkal úgy gondoltam, ez teljesen kihalt. Nálam biztosan, Spotify-t használok, nem drága, de pl. Apple music még olcsóbb (1790/hó).
-
Ugye a 80% limit is olyan, hogy tovább tölti, ha úgy ítéli meg, hogy több kraftra lesz szükséged. Án mindig optimalizálttal használtam és teljesen elégedett vagyok. Vezeték nélkül töltöm, éjjel. Nyilván, az idő múlásával degradálódik, mint mindegyik. Más gyártóé is ugyanúgy, csak ott nem látod a %-ot.
Néhány esetben a gyári kapacitás fölé van lőve az akku, így igazából pl. 104-105, stb %-ról kezd el romlani, azért van olyan sokáig a 100% kijelzés az akkuteljesítményre. -
Igen, a titák keretbe van beillesztve az üveg hátlap. Máshogy szerinted hogy lehetne 2 különböző anyagot összehozni? Nekem egyenletes körben egyébként az illesztés. És igen, ahogy az kb. összes ilyen telefonnál ragasztva van, nézz meg pár szerelős videót, nem véletlen melegítik a hátlapot, mielőtt lefeszegetik.
-
válasz
MikeWazowski #2126 üzenetére
Ha egy értesítés van, akkor sajnos csak az az opció amit írsz. Ha több akkor rányomva lenyitja, mint pakli és mar van törlés:
A YouTube értesítésre lockscreenen hosszan nyomva nem lesz olyan opció amit keresel? -
válasz
MikeWazowski #2030 üzenetére
Settings - camera - formats: most compatible ( ez lesz a JPEG).
A másik pedig: kamera appban jobb felül a sárga kör: ha aktív akkor live fotót csinálsz, azaz ez egy gif, ha utána rajta tartod az ujjad a képen akkor mozog. Kikapcsolni úgy tudod hogy rányomsz a körre az appban.
Hanem marad úgy a következő indításnál, akkor pedig:Settings - camera - preserve Settings: és itt legyen bekapcsolva a live photo. Akkor megőrzi az utolsó beállítást, így nem kell mindig a live photo-t kikapcsolni.
-
válasz
koxkids #2026 üzenetére
Én már évek óta PM-et használok, amióta megjelent az a széria. Zsebben egy nagyobb zsebű farmerben sem gond, nyilván érzed,hogy ott van, de egy vékony Pitaka/Latercase/Tactical aramid tokban rendben van a dolog (és nem, nem ilyen 5 mérettel nagyobb nadrágokat hordok, teljesen átlagosakat). Viszont leguggolni cipőfűzőt kötni, stb. kiveszem a zsebből, nem kérdés. Egy vastag, védő tokkal pedig már ülni is kényelmetlen, hogy a zsebben van. Maga a kijelző méret azonban mindenért kárpótol, nem mennék vissza kisebbre.
-
-
válasz
MikeWazowski #2020 üzenetére
Persze, ez csak akkor lényeges. Plusz a szokásaidnak nagyjából ugyanolyannak kell lennie, csak abból tudja megjósolni, mikorra töltse fel.
-
válasz
MikeWazowski #2018 üzenetére
Viszont a significant locations kell az optimalizált töltéshez: [link]
-
válasz
MikeWazowski #2016 üzenetére
Itt el is mondja, hogy ha "familiar locations" valamelyikén tartózkodik a telefon, akkor nem kéri a delay-t: [link] . Még vannak ezzel kevésbé biztonságos szituk, már 17.4-ben is fognak rajta finomítani. Nyilván ez már annal sokkal jobb most is, mint mikor csak ellesték a passcode-od, és onnantól mindent lehetett.
-
válasz
MikeWazowski #2014 üzenetére
Az a baj, hogy “otthon” vagytok, csak akkor kér egy órát ha olyan helyen vagy, amerre nem jellemző, hogy jársz.
-
válasz
MikeWazowski #2008 üzenetére
Én használok, mindent feltölt, amit csinálok, vagy a galériába helyezek. Plusz amit meg kell szoknod, hogy itt nincs áthelyezés, csak tag-elés. Magyarul, hiába csinálsz egy könyvtárat pl. a háttérképeknek, és adod hozzá őket, attól a fotók között ott lesz ömlesztve ugyanúgy.
-
válasz
MikeWazowski #2005 üzenetére
-
válasz
s.Oliv3r #1979 üzenetére
Én pl. azért sem tudom elképzelni a sima pro-val a 8-10 óra SOT-ot, mert az én felhasználói szokásaimmal szerintem még a Prom max-om sem tud annyit
Btw 17.3-al végre megszűnt a billentyűzet erőszakossága (már nem illeszti mindenáron a rosszul javasolt, de ki-x-elt szót). -
válasz
s.Oliv3r #1974 üzenetére
Ezen nem fogunk összeveszni
Te pl. AOD-ot sem használsz, én meg amióta létezik, igen. Már eleve ez is elég nagy különbség. Egyébként én sem szoktam nézni a SOT-ot magát, az számít, hogy kibírja-e nap végéig, vagy nem. Átlagban pedig igen, sőt. Nyilván, amikor repültem külföldre meló miatt vagy épp jöttem haza, reptéri várakozás, utazás, stb. akkor meg még a 11PM vagy a 13PM sem bírta ki végig, pedig azok voltak a legjobbak akkuban.
-
válasz
gretzky77 #1969 üzenetére
Nem lehet épp ez a szívás benne. A napit is ugye 0-24ig mutatja. Vagyis ha pl. éjfél után még használod 1-2 órát, majd úgy teszed töltőre, akkor az a napi SOT-hoz hozzáadódik. Plusz a napi részen még rá kell nyomni az adott napra, addig az átlagot mutatja. A másik meg ugye az elmúlt 24 óra, ami mindig az adott pillanathoz képest vissza 24 órás intervalllumban mutatja a SOT-ot, így ott is lehet töltés előtti és után is benne a SOT-ban.
-
válasz
s.Oliv3r #1953 üzenetére
Én sokáig a sötétet vettem, majd utána váltottam fehérre, az is maradt végig (12-13-14 PM-ek), majd most natúr titán, de leginkább azért, mert az AWU már megvolt, aztán akkor menjen hozzá. Szép szín, elégedett vagyok ezzel is, de ha kéket/feketét vennék egyszer, nem gondolnám, hogy a kopás miatt paráznék. Igaz, a munkám sem olyan, hogy nagy elhasználódásnak lenne kitéve.
-
válasz
gretzky77 #1934 üzenetére
Én még S2 watch-al kezdtem, volt utána S4-S7, majd ultra van most. Eleinte azt gondoltam, felesleges dolog, de mostmár meg nem tudnék lenni nélküle. Próbáltam csomó okosórát, de egyik sem olyan jó, mint az AW. Ez minden területen hoz egy erőset, de nem kiemelkedőt. Úgy értem, ott van pl. a Garmin órák, sportra jobbak, viszont mint okosóra, hívás, értesítés, stb. kezelésben messze elmarad egy Apple Watch-tól.
Plusz durva, milyen szépen rezeg a benne lévő "taptic engine" itt is remekül teljesít. Mindig felébredek rá és asszony meg nem zavarja, hogy a telefon csörög (bezzeg fordítva, ő két telefont szundiztat 5 percenként min. egy órán át).
-
válasz
MikeWazowski #1881 üzenetére
Ezek az appok nem kerültek be a Settings - Apple ID - Subscriptions részre?
-
válasz
MikeWazowski #1876 üzenetére
A 3rd party appok általában teljes hozzáférést kérnek, aztán mivel saját felhőbe syncelnek mindent, amit leütsz, stb. így azt csinálnak vele, amit akarnak. Nyilván az Apple sem szent, mégis jobban bízom abban, hogy maradjon minden "házon belül".
-
válasz
MikeWazowski #1867 üzenetére
Nincs magyarul ami még nem is lenne gond, iOS 16 alőtt szépen meg lehetett tanítani a billentyűzetet, időt kellett rá szánni, de szépen adta be utána már aj avaslatokat. Viszont ezt elrontották iOS 16-al, azóta hülye teljesen. Plusz jött még ez a bug, hogy hiába X-eli ki az ember, amit felajánl hülyeséget, fogja, és akkor is beilleszti, ha space-t nyom az ember, vagy entert. Remélem, a 17.3-ban már legalább ez megoldódik.
Van másik billentyűzet, gboard, swiftkey, de elolvasva a privacy polcy-t inkább szívok az Apple saját billjével.
jacis: Kábelen osztottad meg, mert akkor érthető, hogy csak ennyit merült.
-
Nekem van egy reminder appom (Ticktick), sokat fejlesztik, nagyon népszerű, hibákr azonnal reagálnak, így inkább az iOS-nek tudom be, hogy egy kalap sz.r, már elnézést. Igen, többször mondtam, 2008 óta vagyok iOS user, de ami az utóbbi pár évben megy, az kritikán aluli.
Most épp gondolok itt a "interactive widgets"--- hát a nagy lóf... elnézést a beszédért tényleg.
Van kirakva egy widgetem a home-ra és a lockra is az említett appból. Ki lehet pipálni a taskokat. Na, hát kipipálom a lockon, simán ottmarad mind nem teljesített tétel a home-on és fordítva. Egy idő után eltűnik, vagy a belépek az appba akkor frissülnek, de tiszta káosz az egész. Más appokkal is előfordul. Jövőre inkább ne legyen újítás, csak javítsák ki a bugokat. Billentyűzet is még megannyi update után ki-x-elek egy szójavaslatot, erre nyomok egy elküldést/space-t, mégis átjavítja arra, amit ki-x-eltem. . -
Felteszem itt is a kérdést, mert specifikusabb, mint a sima iPhone gyűjtőtopik:
15 pro maxra talált már valaki olyan üveget ami ha sima akkor rendesen kiér a szélére (spigen ezfit pl. épp egy kicsit kellene még, hogy jobban kiérjen és tökéletes lenne), ha pedig fekete keretes, ne takarjon ki a szélén pixeleket a kijelzőből?
Benks fekete keretes már majdnem jó, de egy pixelsort az is kitakar. Mint írtam, nem zavar a dolog, de kíváncsi vagyok. ESR Armorite volt az első rajta, ami szintén fekete keretes, az is kitakart.
Ami meg sima üveg, ha nem ér ki eléggé a szélére, akkor oldalról nézve a telefont az üveg szélének fénytörése belelóg a kijelző szélébe és zavaró. -
-
-
Csinálj rá parancsot.
Shortcuts app, ott a plusz jel, majd add action - call.... kiválasztod, kit hívjon. Ha kész, akkor alul a megosztás jelen nyomva kiválasztod, hogy "add to homescreen". Minden kontaktnak csinálsz egyet, majd berakod az általad említett mappába. Done.
-
válasz
TheBikerider #1752 üzenetére
Nem kell parázni, már rég kiderült, hogy azt is az okozta, hogy egyes appok az új A17Pro procira nem voltak megfelelően optimalizálva, és simán a háttérben futásukkal túlpörgették (pl. instagram). Okt. 2 óta használom, még egyszer sem éreztem max langyosnak. Illetve de, volt az Alza appnak is egy "korszaka", amikor melegedett tőle a telefon nagyon, de gyorsan updatelték, azóta jó.
-
Érdekes cikkeket olvashattál... ez 120 Hz, de ahol nem kell, ott lejjebb veszi. Görkegésnél, stb. felmegy 120-ig. Az meg, hogy egyes appok nem támogatják, nem az Apple hibája. Elég egy ilyen, ami a másik oldalon megy 120-al, itt meg nem, csinálni egy ilyen videót és lehet is min csámcsogni. Mint mindig. Viszont érthető,hogy zavar, ha mást szoktál meg. Én pl. többször próbálkoztam droiddal, Samsung Note szériákkal, ott pl. a gyári billen egy nap alatt többet ütöttem félre, mint iPhoneon egy év alatt. Ebből azt szűrtem le,hogy utóbbi milyen pontos, közben mindkettő az, de megszokás kérdése.
-
Nyilván a fel helyező keretben maga az üveg is tud elmozdulni tized millimétereket, vagy akar egyet is, attól függ, mennyire nyomja rá az ember, amíg a fedő fólia részt kihúzza az üveg és a telefon között.
Valahogy csináltam rajta alul egy elég mély karcot, lehet cserélnem kellene, de emiatt sosem lehetek benne biztos, hogy szuper pontos lesz. Ettől még jó fólia, és szerintem jól felmegy, csak van benne kis rizikó. Persze sokan észre sem veszik, amit egy kocka/techb.zi, mint én igen. -
válasz
ForRedGlory #1692 üzenetére
A gyári érték feletti a kapacitása, így 100 felettről számolja a degradációt.
-
válasz
ForRedGlory #1600 üzenetére
Csak a messengernél meg a mailnál de az bugos egy ideje mindkettő.
-
válasz
mindthecrap #1551 üzenetére
Akkor nem tehetsz mást, mint jelzed a hibát a fejlesztőknek…
-
válasz
mindthecrap #1541 üzenetére
Újratelepítés megvolt?
-
Tudom, milyen volt régen, 2008-ban, vagy hogy kezdtem, az első iPhone-al, amit még jailbreakelni kellett,hogy itthon tudd használni. Akkor is volt azért bug, de nagyon ritka volt, de emlékszem pár respring-elésre, pedig nem volt tele a telefonom cydia-s megoldásokkal.
Persze, jóval egyszerűbb volt az OS, emlékszem, csomó ideig még multitask sem volt, meg copy-paste, stb.
Az biztos, hogy évek óta a sok felesleges változtatás, meg a nyolcszázadik emoji helyett inkább az alap, sokat használt funkciók működnének rendesen... -
válasz
zenit73 #1518 üzenetére
Nem!
Amúgy a sima iPhone topikban is mindig csak csodálkozom - nyilván nem rád értem -, hogy hányan vannak, akik beírnak 1-1 bugot, de eszükbe sem jut legalább újraindítani a telefont, vagy 1-1 appot újrarakni, stb. Csak állnak és néznek, hogy akkor most mivan, meg beírják a fórumba. Nem is értem.
-
válasz
MVM-Next #1495 üzenetére
Ha mar itt tartunk, ez a kapcsoló arra jó, hogy ha kevés a kraft az órában, kapsz értesítőt lefekvés előtt hogy töltsd fel, ha pl. alvás figyelésére akarod használni az éjjel, legyen benne elég szufla. Ez nincs hatással arra, hogy kiírja a telefon, ha feltöltött az óra.
-
-
válasz
ricshard444 #1488 üzenetére
De az ilyen tokok nem is szóltak soha a nagyfokú védelemről. Ezt azért veszi az ember, mert akar némi védelmet, de nem akarja túl bumszlivá varázsolni a telefont. Erre pedig jó mindegyik, Pitaka, Tactical, Benks, Latercase, stb.
-
válasz
zenit73 #1479 üzenetére
Úgy néz ki a billentyűzetet végre javították, és nem írja át, miután space-t nyomsz akkor se, ha ki-X-eled, amit felajánl. Ez egy rohadtul idegesítő bug volt. Kicsit gyorsabban merül, de ez ilyen "tizedesjegy" verziófrissítésnél normális, pár nap és beáll a régi fogyasztásra.
Az animációk gyorsabbak, simábbak, bár előtte sem volt vele problémám már. -
-
válasz
zenit73 #1423 üzenetére
Igen, biztos vagyok benne. Bár a saját tapasztalatom alapján ugye nem ég be, így igazából nem is érdekel, mi a mögöttes megoldás rá.
A fényerőt szabályozza, ha túl sötét van, kikapcsolja. Még lehet rajta finomítani, de mikor először bejött, ahhoz képest már most sokat igazítottak rajta.
3 napot AOD-al biztosan nem fog elmenni, max akkor ha hozzá sem nyúlsz a telefonhoz. -
válasz
madkiller #1407 üzenetére
Megvettem én is köszönöm, az auto dark mode appal együtt is ugyanannyiba került, így még jobb. Kicsit körülményes az, ha nem egész weboldalt fordít az ember, hanem 1-1 szót (share-elni kell), de amíg a gyári nem tudja a magyart addig mindig plusz egy lépés lesz. Annyi baj legyen, ez mar bőven élhető.
-
válasz
Pityu89 #1396 üzenetére
Safari tud, de a magyar még nem került bele sajnos, várni kell rá (hogy meddig jó kérdés).
Gyári bill nem tud swipeot magyarul szintén. Pl. Swifrkey igen, de bármi más nem gyári billt használsz majd, ne lepődj meg, ha jelszó, és egyebek kitöltésénél visszavált a gyárira privacy okok miatt.
-
válasz
tuzpenge #1338 üzenetére
Hát pont nem ezt írtam. az 1500D ami jobban tapad, a 600D kevésbé. A tactical az pl 1500D-s, és jól tapad. Most itt van a telefonon, nekem nem mozog benne a telefon, akárhogy próbálkozom. Rendeltem egy Benks ArmoAir-t is, de arra még várni kell. Az ugyan 600D, de meglátjuk, más gyárónál is jellemző-e, hogy kevésbé tapad ez a szövés.
-
válasz
tuzpenge #1315 üzenetére
Tapasztalataim szerint az 1500D jobban tapad sokkal, mint a 600D-s szövés. Én is ezért nem mertem bevállalni, Pitaka-ból is ami utóbbi, az nem elég "grip" szerintem. Használattal javul, mindegyik olyan, mintha új korában volna rajta egy viaszos réteg, ami ha lekopik, akkor tapadósabb lesz a kézben.
Én most Tactical Aramid-et használok, ami az eddigi legjobb, ha mindent nézünk, egyedül talán ebben is az az egy negatívum, hogy a magsafe része nem mágnes, csak sima fém karika körben, ami nem is gond, de néha sikerül azért nem pont középen felcuppannia és akkor igazgatnom kell. Persze akkor is tölt, meg minden, csak az én szemem bántja, hogy nem tökéletesen áll a telefon a töltőn. Az biztos, hogy ez is, miután lekopik az említett réteg, nagyon jól tapad a kézben, és ez a legfontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Iphone 14 PRO 128 GB 88% akksi
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged