Hirdetés
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150
aktív tag
Nekem az ilyesmi bugok közül EZ a legviccesebb
-
Elk_hound
tag
válasz
Gangraena #13 üzenetére
Beindult a kíváncsisághangya, ezért megnéztem a kapcsolási rajzot.
Az a bizonyos oszcillátor a hangrendszerhez köthető, de nem az (U13) SPC700-hoz, abban nincs órajelgenerátor.
A kerámiaoszcillátor (X2, 24.576 MHz) a (U14) Sony Sound Chip-hez kapcsolódik amiről a gyanúsított is órajelet kap.
Azt viszont csak a kis japánok tudnák megmondani, miért ezt az órajelet tekinti a rendszer alapnak, amikor van benne egy elvileg stabilabb (X1, 17.734 MHz) kvarcoszcillátorra épülő (U18) órajelgenerátor is
-
Gangraena
friss újonc
válasz
Elk_hound #10 üzenetére
Nem, te a Ricoh 5A22-es CPU-ra gondolsz de arról itt men esik szó. A DSP-t irányító 8-bites SPC700 CPU-ról ír minden cikk az elmúlt 1-2 hétben. Lényegében a CPU eredetileg 32,000Hz lenne de 2007- ben emulátor fejlesztők 32,040Hz-et mértek idén 2025-ben pedig 32,182Hz-et. Bár a cikkek alatt néhányan azt írták a hozzászólások között hogy 35 éve is mértek hasonló frekvenciákat és hogy a rezonátor nem idővel gyorsul, hanem csak a hőre változik.
-
Dester31
tag
Gyerekként nem értettem, hogy a 386-osom (40 MHz) miért lett kicsivel gyorsabb idővel. Amikor megvettük, 40 MHz alatt volt kicsivel, amikor kiszedtem a gépből évekkel később, már 40 fölött kicsivel - ugyanúgy DOS alatt mérve, ugyanazzal a szintetikus benchmark programmal. Most már értem.
(Néhány tized MHz-ről van szó, ha jól emlékszem.) -
Gangraena
friss újonc
A DSP-t irányító 8 bites CPU-ról van só. Semmi köze a játékmenethez meg hogy mekkorát ugrik a Mario.
-
Nyugati gémereknek nagyon sok a szabadidejük...
-
Busterftw
nagyúr
Ideje lenne leporolni a jo oreg SNES-t
-
Én ezt a feature-t már a a 486SLC procis gépemben is tapasztaltam és ki is használtam a Captain Dynamo játékban. Turbo gomb bekapcsolásával indítottam a játékot, majd mikor betöltődött kikapcsoltam, így sokkal lassabban mozgott minden, volt idő a pixeleket számolgatni, hogy hova ugorjak.
-
.LnB
titán
Kéne venni egyet, pár éven belül lehet, hogy fullos gamer PC-vé "érik".
-
ftc
nagyúr
válasz
fatpingvin #2 üzenetére
Azt semmi se fog működni
Azt a részt én se értem mit keres az audio részben.
Az ok -ár, a kvarc drágább, de pontosabb .Kvarc stabilitása 0,001% még a kerámia 0,5%. A pontosság nem volt szükséges -
ergoGnomik
tag
válasz
fatpingvin #2 üzenetére
Az Ars Technica-n olvastam erről. Ott azt írták, hogy meg is csinálták az órajel generátor cserét, de csak részleges volt az öröm. A másik elbaltázott részlet a SNES-ben a reset áramkör, ami a rákötözött alrendszereket teljesen véletlenszerű módon indítja újra, így ezek között mindig van fázis eltérés. A hardveres speedrun maestro-knak meg teljesen determinisztikus rendszerre lenne igényük a pontosan kiszámítható eseménylefutás elérésére, ami elengedhetetlenül szükséges a vezérlés pontos generálásához. Már ha jól értettem az olvasottakat.
-
fatpingvin
addikt
elektrotechnikai ismeretekkel ezen igazán nincs mit csodálkozni. ha a szoftver ami rajta fut clock-locked módon működik (azaz maga a végrehajtó egység órajele egyben az időalap is) akkor ez nem hogy anomália hanem konkrétan az elvárt működés. főleg egy kerámia rezonátor esetében, amit amúgy nem is értem miért került egy audio DSP-be, ugyanis lényegesen pontatlanabb a legócskább kvarcoknál is.
megfejtés: clock generatort cserélni benne egy pontosabbra. kvarckányhát a nintendóba -
$p@rr0w
őstag
Ez rendkívül érdekes téma számomra, bár nagyon sokat nem értek hozzá, de az átlag embernek elmagyarázni pl. hogy mitől megy tönkre egy okostelefon egyik napról a másikra talán egyik leghétköznapibb válfaja ennek a témának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph De most komolyan. A szóban forgó konzol a hő hatására lassan, de biztosan gyorsul, aminek hatása van a játékmenetre is.
- ZIDOO médialejátszók
- Jön a DirectX Raytracing 1.2, de nem sok újítást hoz
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Sorozatok
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Szuper áron dobozos új DELL XPS 15 9530 /i7-13620H/16 GB Ram/1TB SSD/IPS/INTEL ARC 370/Gari/
- Lenovo LOQ 15IRX9, 15,6" FHD gamer laptop , i7-13650HX, RTX 4050,Windows 11
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7400 i7 8665U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest