- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Android felhasználók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
anytime #57593 üzenetére
Nálam a képernyőkímélő csak akkor müxik, ha valamilyen töltőn van (mindegy, hogy vezetékes, vagy vez.nélküli..). A listában pedig olyanok szerepelnek, amely app -ok erre a funkcióra is programozva vannak. Mint láthatod, nálam is elég nagy a szórás, de java részt live-wallpaper -ek vannak.
-
válasz
anytime #57582 üzenetére
Ezt most nem igazán értem (függetlenül attól, hogy nem vagyok Samsung felhasználó).
Ha a képernyő kikapcsol, akkor bármilyen háttered van, kikapcsol a kijelző, nem?
Amit folyamatosan tud mutatni a telefon, az az AOD.
Ha ott nem lehet beállítani tetszőleges hátteret, akkor valószínűleg sehogy, csak extra programokkal, esetleg roottal lehet csak megoldani.
Gondolom valami képernyőkímélő szerűséget szeretnél. -
-
gerner1
nagyúr
válasz
anytime #56035 üzenetére
Samu -n, többnyire akkor keletkezik ilyesmi, ha például be van állítva, hogy a készülék csináljon biztonsági mentést a dolgaidról google fiókra, vagy Samsung account -ba. Továbbá, a Smart Switch mentése is a belső tárolót terheli (ha van ilyen...), ha nincs micorSD -d, vagy nem a microSD-re készítetted a mentést.
De, például felhőbe szinkronizáló 3rd party app, vagy beragadt beszélgetés hangrögzítő is okozhat hasonlót.Bár a gyorsítótár mérete közel sem ekkora... -azért megkérdezem, hogy "wipe cahce partition" mikor volt utoljára, recovery -ből ?
-
Quqesz
nagyúr
válasz
anytime #55977 üzenetére
Kérdezz nyugodtan, segítünk ha kell.
S8+
Szóval van pár dolog amit megszoktam és hiányzik:
Contra
-Fülhöz emelve felveszi a hívást
-Kezdőlap körkörös görgetése
-Kezdőlap átmenet változtatása
-widget gomb a képernyő lezárásához
- honoron az okosgomb nem volt hülyeség(értesítő sáv volt lehúzható vele)
-nekem sem az írisz(szűk szemnyílásaim vannak, mintha mindég hunyorognék), sem az arcfelismeres(sokszor nem ismeri fel), sem pedig a frankó helyre rakott ujjlenyomat érzékelő nem jött be
-van olyan téma, ami huawei-en is van, csak ott ingyenes, de azért talaltam ami tetszik
-IR hiánya
-képernyőzárra nem rakható ki a lépések száma(csak az ért sávba)
- ha beírom a kijelző záró pin kódot, akkor kell okézni is(8.0-ban már így lesz)Pro
-bár manualis max záridőn nem voltam elégedett, de azt kell mondjam a kamera tényleg élmezőny, főleg az elővesz kattint tekintetében.
-nincs baj a felülettel, sok beállítási lehetőség van(de nem olyan fluid, mint az emui a honoron)
-AOD nekem bejött, nem érdekel mennyit zabál
-aksi idő is jó
Összességében a hiányok része inkább megszokás kérdése, és meg lehet szokni. -
kengyel
nagyúr
válasz
anytime #55935 üzenetére
Szia !
Minden kép amit fent láttál, az automatikus módban készültek, és teljesen nyers képek. Megmondom őszintén, nem is nagyon értek a manuális módhoz, az automatikára bízom a képeimet. Szerintem, ezek a telefonok már képesek jó képeket készíteni, persze ezt mobilos határokban értem. Ha többet szeretnél kihozni a masinából, nézz be a fotós topikba, ott vannak hozzáértő emberek, biztos segíteni fognak. -
gerner1
nagyúr
válasz
anytime #55914 üzenetére
Az a helyzet, hogy gyakorlatilag minden készüléket érint, csak más-más mértékben. Még szifont is. Ahol gyenge a térerő, ott elég gyakoriak ezek a hibák. De például az is okozhat ilyet, ha az adott torony, abban a pillanatban hívásokkal túlterhelt, és éppen a hívásforglamat más tornyokra is átterelik 3G-n, miközben adatforgalomra van szabad kapcitása. Akkor is lejebb vált 3G -ről ⇒2G -re...
-
gerner1
nagyúr
válasz
anytime #55911 üzenetére
Biztosan lesz különbség. Egyébként a VoLTE sem mindenhol elérhető, mert nem minden cellatornyuk tudja (még). Ezenkívül, sajnos a Telekom, és a Telenor 3G lefedettsége sem olyan jó, mint a Voda 3G lefedettsége. Így, ebből a szemponból, a Vodások helyzete jobb (kevesebb is az ilyen jellegű hibák miatti panasz...). Ugyankkor, ha 3G/2G aut. -on használod, az gyenge térerőnél csak 1 szintel lejjebb léptetést jelent, ami még simán belefér(het) a speckóba. Míg 4G -ről ugyan ez ⇒2 szint is lehet (2G -re kényszerülés), ami több idő.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
anytime #55909 üzenetére
A 2g lefedettsége a legjobb itthon, nem csoda a stabil jel. Ráadásul mivel csak 2g van beállitva nem keres olyan veszettül hálózatot, aksi kímélésben sokat számít. Viszont a samsung térerő kijelzője csalóka, mert más telefonnal összhasonlítva azonos térerőn kevesebb vonalat jelez, mert csak 3 csík van(máshol 4 v 5)+ picit tompább is a jelvétel(S8+ biztos).
-
gerner1
nagyúr
válasz
anytime #55887 üzenetére
Inkább fallback hibának tűnik. Amennyiben nem vagy aktív VoLTE használó (ez csak a telekomnál lehet) akkor a te készüléked is visszavált hívskor (hívás és fogadás is!) 4G -ről ⇒3G -re, vagy ha azt az adott pillanatban nem talál megfelelőt, akkor 2G -re. Ezzel azonban annyi idő elmehet/elmegy, hogy a megadott speckóból kicsúszik, és ezért vagy bentragad a hívás, vagy szétkapcsol.
Amenniyben van megfelelő térerőd 3G -n, akkor állítsd át a készüléket 3G/2G aut. -ra.Hívás ugyanis, csak ezeken tud lebonyolódni (kivéve ha van VoLTE -d...). Így ignorálva a 4G -t, és így nincsen fallback 4G -ről, és az ezekkel járó problémák. 3G -n is lehet neztezni, és szerintem elegendő is mindenre, hacsak nem 4K -t stream -elsz, vagy napi min.15-20+ fotót töltesz fel (vagy le) valahová... Talán egy próbát megér, mondjuk ~4-5 napig, aztán ha továbbra is megvan, akkor lehetne tovább gondolni.
Más készülékeknél is ugyan így előfordul, de inkább hely függő. Szóval, szerintem nem a Note 8 hibája. -
-
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
anytime #50263 üzenetére
Hivatalosan csak a gyári (Samsung) ROM -ot rakhatod fel. Minden más esetben ugrik a Knox számláló, és a garancia (amennyiben még van..) véglegesen megy a kétbetűsre .
Alternatív lehetőség, valamilyen "főzött" ROM felrakása (Knox számláló ugrással jár mindenképp..). Tehát, amennyiben létezik a J3 (2016) -ra ilyen Android Go "átirat", akkor van lehetőség. Más módon nincs.
-
gerner1
nagyúr
válasz
anytime #50073 üzenetére
"Azonban ezt a fejlesztői beállítást nem találom ...."
Beállítások →A telefon névjegye →Szofveradatok →Build száma -t megkeresed, és addig érinted egymásután többször, amíg ki nem írja, hogy a "fejlesztői üzemmód..." . Utána már ott lesz, legalul, a "Beállítások" menüben...
-
gerner1
nagyúr
válasz
anytime #50066 üzenetére
Csak azokat az app -okat lehet SD -re irányítani, amelyek úgy vannak megírva. A legtöbb esetében azonban az realizálható, hogy maga az app a teló belső tárolójára kerül mindenképp, és csak az adatait tárolja microSD -re. Vannak például játékok, amelyek futnak úgy, hogy a teljes méretük nagyrészét adó *.obb tartalmukat a microSD -ről is elérik. Aztán, navigáicós programok egy részénél megoldható, hogy szintén a teljes méret legnagyobb részét adó térkép, domborzat, épület, poi adatokat a microSD -ről olvassa, tehát ezekkel nem terhelődik a belső tároló, de magával az indító apk -val igen... Azonban, Samsung készülékek többségében, a Beállítások →Fejlesztői beállítások -ban, ehhez aktívra kell állítani a "Külső tárhely alkalmazásaina.." opciót, amely lehetővé teszi bármely alkalmazás külső tárhelyre való írását, a jegyzékértéktől függetlenül. 100% -osan nagyon kevés app helyzhető microSD -re, és futtatható onnan.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
anytime #50066 üzenetére
Én a képeket/videókat/zenéket átmásolnám gépre és egy gyári visszát csinálnék. Az a vegyes nem tudom ki lehet, honoron is van ilyen, de nekem kb 500mb....a foglaltakban levővel tudsz játszani. A kártyát akkor tudod felhasználni appoknak, ha engedi az android verziója. Ezt a beáll/alkalmazásoknál tudod megnézni. A régebbi droidon lesz egy áthelyezés v hasonló megnevezésű app, aminél az áthelyezhetőek ott szerepelnek pipálási lehetőséggel. Van ahol ha ebben a menüben bemész az appba, ott lehet kiválasztani. Az új droidoko alapból beleszámolja, és a tárhely mérete kiegészülve jelenik meg, nincsen külön bontva. De ez készülék függő melyik. Sajnos van ahol nincs lehetőség áthelyezni....
Aryon
A jelszó: smart tv! Jó a 4k, csak ha tvzésre használod, akkor rengeteg még az sd adás...ha másra, akkor meg nem kérdésPhilo
Ezmiez?Aprokaroka
Én telefonon sose kapcsolok ki semmit. 5 mail/2 időjárás app folyamatos szinkron 24h-ban. Hol wifi, jol mobilnet. Viszont azt észrevettem, hogy van olyan telefon, ahol a wifi többet eszik(pl G4). A tabon is 24h a wifi+ugyan ennyi szinkron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Napelem
- PlayStation 5
- Autós topik
- Gitáros topic
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Asus RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged