Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollyon

Korrektor

válasz crok #37717 üzenetére

Nos hát történt egy elég kellemetlen dolog... Azért volt lassabb a telefon és lagos a menü, mert be volt kapcsolva az energiatakarékos üzemmód, és elfeledkeztem róla. :U :DDD
    Mentségemre szóljon, csak bizonyos helyeken látni a figyelmeztető ikont és üzenetet, továbbá a legördülő menüben a gyorsindító ikonoknál a "második oldalra" raktam az akkukímélő ikont, így nem vettem észre.

LOS13-ban pirossá változtatta az értesítési sávot, ott nem lehetett elfeledkezni róla. Na mindegy, a probléma megoldódott.)

Szerintem egyébként nem olyan kevés a hardver a 9-es droidhoz (én inkább így szeretem megnevezni Oreo, Pie stb. helyett), xda-n az a3-as kistesójához is főztek 9-esre épülő romokat. Legalábbis nekem eléggé gördülékeny a rendszer – így már, hogy ki van kapcsolva az akkukímélő mód. ;D

Azt hozzáteszem, hogy én elégedett voltam már az 5-ös, és 6-os droidokkal is, bár mindkettőből csak a lineageOS-eket használtam, a 6-osra épülő LOS annyiban tetszett jobban, hogy ott az appok jogosultságainál már lehet állítani, hogy mi kapjon netet és mi nem és milyet.
    Privacy az első, pl. egy billentyűzet ne pofázza már ki a netre miket gépelek be. Swiftkey-nél volt, még mielőtt rájöttem volna a turpisságra, hogy időközönként generált pár KB-os adatforgalmat, így hát változtathattam is meg a jelszavaimat vagy 50 helyen. Jó móka volt...

Na szóval nekem egy 6-os droid is elég volna, szerintem felesleges a folyamatos verzióváltogatás csak hogy megjavítsuk azt ami már eddig is jó volt, meg kapitalizmus stb. Először erre az a5-ös telóra egyébként 15.1 LOS-t tettem fel, az ugye 8.1-es droidra épül, az is elég lett volna igazából, de voltak bugok, pl. shutdown-nál csak simán újraindította a telefont, és be kellett mennem TWRP-be, hogy onnan kapcsoljam ki, illetve a hangban is volt ilyen pattogás szerű zavar (crackling). Meg ott témázás sincs ha jól emlékszem, itt a 16-os LOS-t már lehet feketére színezni és nem sugározza ki a rikító fehér menürendszer a retinámat mint 7-8-asra épülő droidok.

Ez a 9-esre épülő 16-os LOS egyébként nagyon tetszik, szerintem jól működik, illetve pár bug itt is van, a vezetékes headset mikrofonja nem megy híváskor, azaz én hallok de engem nem hallanak, ellenben a headset gombjával fel/le tudom tenni a hívást, indítani/megállítani tudom a zenét.
    A shutdown működik, de recoverybe lépés opció nem, ezt csak úgy tudom kivitelezni hogy bekapcsolásnál, vagy újraindításnál nyomva tartom a megfelelő gombokat (azaz a droidból recoverybe újraindítás csak a droidot indítja el újra).
    Más gondom nincs vele, a menü logikus, az ikonok jók és egyértelműek, működik a doubletap meg minden egyéb kellemes LineageOS funkciók amik miatt használom is végül ezt az OS-t.
    Továbbá mert itt nincs kötelező gúgel-ökoszisztéma ugye.

Köszi a blogod, érdekes olvasmány + a többi írás is, így már azért tiszta a Magisk mire jó. Egyelőre azonban nekem elég bőven az innen feltett root funkció. Igazából csak 1-2 programhoz kell, amúgy ki szoktam kapcsolni a fejlesztői beállításokban, amikor épp nem kell, de jó ha van. Továbbá mi az manapság, hogy egy usernek hackelés nélkül nincs root joga? Bezzeg a play.services-nek van...
    Próbálnánk meg egy Debian vagy bármilyen linuxot emelt jogok nélkül használni. Banki-/pénzügyeket meg nem intézek telefonon, hiába van fent most a legújabb biztonsági frissítés (így most a Magisk sem kell), ilyesmire használok inkább desktop linuxot.

Köszi még az /e/-s ajánlást is, érdekes és nagyon tetszik, így elrakom talonba, egyelőre azonban maradok LOS16-on, ezzel most elégedett vagyok, ha nem muszáj nem szeretnék "romhoppolgatni".

Ha nem vagyok indiszkrét, te amúgy valami android dev vagy, hogy ilyen részletesen ismered a droidot, vagy csak hobbi? :B

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák