- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Lehetséges, h átirjam a hosts fájlt, h a localhost a webszerver ipje legyen? Van olyan app, ami ettől meghülyül?
Köszi!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz Keeperv85 #18499 üzenetére
Akkor jól gondoltam!
Köszi!
Más: Sokat másolok mobilon terminálból. Sajnos nincs benne alapból a cp, ezért busyboxszal használom. De picit idegesít h mindig elé kell írnom a busybox szócskát. Nem lehet valahogy "beleégetni" a romba a cp parancsot? Vagy lerövidíteni? (Jó, gondolom .profiles fájl, ha már linux )
Illetve az alap droid usernek mi a neve? A mappaszerkezetből ítélve 0 a neve nem?
Ja és hogyan lehet egy shell scriptet (.sh-t) futtathatóvá tenni? (chmod +x-et próbáltam, de nem működik... )
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nemtudom mennyire illik a szakmai topicba, de azért felteszem...
Bootanimációval lenne kérdésem. Azt szeretném elé, hogy ha "végigment" a boot animáció, kezdje elölről az egész animációt. Meg lehet ezt valahogy oldani? (Gondolom descr.txt)
Illetve hangot hogy rakok be bootkor.
Noob kérdés:
Mivel lehet átméretezni, lehetőleg nem fázisonként az animációt?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Most h előjött a link2sd eszembe jutott egy probléma a programmal kapcsolatban.
A probléma a következő:
Át akarok helyezni egy appot. Simán megy. (Apk-t, libet, data-t, cachet) Míg egy másiknál vmi olyasmit ír, hogy "
Hiba
rm failed for /data/sdext2/data/com.google.android.apps.plus/lib
Is a directory" Történetesen a gugli+ került volna áthelyezésre. A hibát magát értem, de nem szimpi nekem, h néhány appnál kézileg kell linkelnem adb-n/terminal emun...Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz feketemark92 #18419 üzenetére
Próbáld ki egy másik telóban.
-
Mr Dini
addikt
válasz Feri1977 #18404 üzenetére
Nézz utána a recoverynek gugliban! Szinte elengedhetetlen.
Rakd fel a cwm-t vagy a twrp-t. Későbbiekben is hasznos lehet. De ha ragaszkodsz a gyári recoveryhez, akkor fastboottal csak bootolj a mobilodnak megfelelő recovery.imgről és csinálj egy full backupot, majd ott formatoljál/factoryzzál.
Olvass utána és ásd bele jobban magad a témába! Angol fórumokról simán össze lehet kukázni az infókat. Pl a 10-én lett 14 éves fiam augusztus végén kapta 1. Droidos mobilját (semmit nem tudott róla előtte) most meg ott tart, h programokat ír eclipsben droidra illetve romokat főz... Én tanulok tőle. Szal nem nehéz dolog. Bár joggal kérdezheted az lg-t-guglit, h minek ez az upgrade mizéria... Hát azért, h feladjad, azt vegyél egy eleve lilapopós mobilt...
Fogadjunk rá fog kérdezni a cwmre v a fastbootra...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Feri1977 #18394 üzenetére
Fentebb ezt is írtam... :/
Najó stepbstep:
Lementesz minden fontosat külső sdre, vagy tudomisénmire.
Recoveryből factory reset, utána nem índítod be a droidot, mert akkor megint elkezd pakolni a datara!
Aztán felrakod vmi pcs flasher toolal a romot. (Fogalmam sincs melyik progi a legjobb, nekem soha nem volt lg-m de a kdz sztem a legjobb. De ezt sztem a telefon topikjában.
Ui.: Bocs de én többet nem tudok helpet nyújtani neked, mert egyrészt dolgozom, másrészt picit felment az angry levellem és nem akarom, h a kedves vendégek lássák rajtam...
-
Mr Dini
addikt
válasz Feri1977 #18380 üzenetére
Nagyszerű! Márcsak a bootloop kellett.
Ilyen akkor szokott jönni, ha nem passzol/nak a kernel/ek, vagy ha nem volt data format és a lolliból vmi zavaró megmaradt...
Sorry a data resettel elkéstem...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Sándor -P20- #18344 üzenetére
Bocs lusta vagyok visszaolvasni. Ez milyen telefon? Húzd újra, mert lehet h megsérült valami komolyabb dolog.
Illetve számot akkor nem ír át névvé, ha a telefonkönyvben többször is benne van.
Ja és érdemes beszerezni 1 stabil telefon appot.
Ui.: Volt egy concorde tab one (fosom). Na az csinálta kb. h h 1 hónapig jó volt, aztán a gyerekek, mikor rekordot döntenek a játékban "bedurran" és elkezdi, ezeket az anr-eket dobni... Majd egy bootloop. Utána csak az LS segít... Aztán rájöttem, h a gyári romba rossz a kernel, illetve csökkneteni kell a bootkor induló appokat.
Szerk.: Lenovot flashtoolal lehetne újrahúzni esetleg. Bár én mtk+Kínai gyártókban nem vagyok otthon...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Sándor -P20- #18339 üzenetére
A phone app nem crashel? Rom cserék előtt volt format data/cache/system stb?
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Tudtok küldeni pm-t a gyakran előforduló droidos problémákról/kérdésekről, illetve annak megoldásairól?
Jöhet BÁRMI, amit droid kapcsán érdekesnek találtok.
Szakmai blogot tervezek, h ne kelljen mindig ua. leírni.
Köszi!
MrDini[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz 7Sony7 #18302 üzenetére
Szerintem húzd le a progit, azt szedd le helyette a SuperSU-t!
Ha a root is megszűnik pl SuperFlashel gyerekjáték rootolni. (Itt ne a frisset szedd le, mert az szarkalábas kínai, hanem a régebbi angolt)
Itt egy perfekt leírás róla:
http://logout.hu/bejegyzes/lasy/root_jog_megszerzese_superflash_programmal.htmlVagy ha a superflash nem megy, akk esetleg framaroot.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Mainap folyamán az s4-emen a metrón zenét hallgattam, plusz elég sok minden nyitva volt és picit megfeküdt tőle, amit sztem egy bug formájában kaptam vissza tőle. A bug a következő:
- Taskerrel fejhalgató bedugásakor alap esetben elkezd szólni a zene megh. hangerőn. E helyett az történt, h egyszerre a mobil speakerje és a fejhallgató is elkezdett muzsikálni.
A kérdésem a következő: Hogyan tudnám ezt, h mind a 2 helyen szóljon a zene mesterségesen előállítani?
Kössz a válaszokat!
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz sacsabi #18248 üzenetére
Ha úgy nevezett bloatware appok, akkor csak roottal tudod egy root app deleter progival (vagy egy szimpla rootos fájlböngészővel) kitakarítani készüléked. Ha meg te töltötted le, akkor nyilván le is tudod szedni.
-
Mr Dini
addikt
Ok. Mostmár megkaptam a magamét... Szerintem száljunk le az off mennydőrgő nyiláról! És bocs a szőkéknek... Ne vegyétek a szívetekre.
-
Mr Dini
addikt
Annyira nem bonyolult. Mert ebbe még nincs knox.
Leszeded az Odin 3.* verzióját, leszeded a romot, driver fel, mobil hangerő le+home+power gomb. Majd yes. Utána odinba start és a legrosszabb gépen is max 5 perc alatt megvan.
Ez biztosan megoldja a problémát.
Ja és mondjuk egy barna hajfesték a csajnak...[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
válasz HoTaZo #17919 üzenetére
Igen. Feltéve, ha nincs az apk mellé még obb is. Nézd meg, ha van mentsd azt is. Am lehet, hogy a mapokat is csak 10 napig lehet leszedni(a complett packot) utána lehet h csak update állomány lesz rá. Úgyhogy ha biztosra akarsz menni, akkor mentsd le Tibával!
Egyébként nem értem minek szöszölsz vele... Kb minden híresebb apkmegosztó oldalon fent lesz kis idő múlva.
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz Redcaster #17766 üzenetére
Srry csak most értem ide. Esti műszakom van.... :/
Ha csak adb kell és winre, akkor ne rakd fel az sdk-t, hanem elég ez:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979
Ui.: ha kérdésed lenne, akkor írj itt, v pmben.
Szerk.: kihagytam a lényeget...
Ez maga a command:
adb shell pm set-install-location 2 (ha 0 akkor ő dönti el, ha egy, akkor belső, ha 2 akkor pedig sd)
Ezt a módszert én nem használom, de úgy rémlik, működik.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz gaben1993 #17764 üzenetére
Szia!
Ha nem akarsz rootolni, akkor adb-n van egy egyszerű parancs.
Ha meg rootoltsz, akkor ez kell neked:
http://danforuma.uw.hu/index.php?topic=14.msg14#msg14
Illetve, ha az appok sdre helyezett .obb fájljai nagyok, akkor foldermount(szintén rootos)
-
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Taskerrel meg lehet oldani, hogyha xy hív, akkor a hívas erejéig aktiválja a hangot, utána vissza rezgőbe. Tasker topikban segíthetnek. (De csoportokat nem biztos, h lehet csak ha egyenként a taskerbe rakod be a számokat)
A gpst meg valszeg azért kéri, hogy be tudja mérni helyzeted és ehhez mérten írja a hőm.-t. Ezt úgy tudod inaktíválni, hogy fix helybe állítod. (Pl.: Budapestre és akkor mindig azt fogja mutatni)
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
A megszokott jenámra flasheltem volna cm7-t cm10.1-ről.(bár ez sokat nem számít, mivel volt format)
Cwmben első hiba az assert miatt volt... Az eszközöm neve jenad és nem jena, ami az assertbe van. Jó azt letöröltem. Ok. Hurrá!!! De utána jött a feketeleves... Ezt írta:
E: format() excepts 5 args, got 3
Majd semmi.
Úgyhogy backup vissza...
Mi ez az arg? Argunmentum?
Rakjam vissza a "szűz" stockot és azzal próbálkozzak? Nincs erre vmi pc nélküli megoldás?Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz Unteroff #17588 üzenetére
Ha van állandó mobilneted, akkor ingyenesnek ott van az android eszközkezelő, fizetősnek pedig ott van a cerberus.
De ezt inkább az Android Appz topic tudná eldönteni...
Ui.: (személyes vélemény) viszont sajnos ezek sem érnek sokat, mert még egy "hátesvírem" tolvaj is a sim kártya kiszedésével kezdi a lopást... Én sajnos már jártam így.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
válasz oliwire #17573 üzenetére
Mondom nézd meg, hogy van e su nevű fájl a /system/xbin alatt. A recovery mód megnyitása minden eszközön más... Tableteknél ált. Hangerő le+bekapcs, samunál hangerő le+home(ha van)+bekapcs{itt van amikor hangerő fel is kell}, htc-nél pedig hangerő le+search+bekapcs gomb. Persze kikapcsolt állapotban.
Nemtudom neked milyen recovery van fent, de az adb csak custom recoveryből működik ált. ...
A factory reset csak a data/cache particiót törli alapesetben... A root pedig a /system/xbin/su. (Persze van ahol nem) A systemhez pedig nem nyúl. {Bár vannak egészen spec. esetek, amikor resetnél egy képfájlból rakja magát újból... De ez most más téma... }
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Oldman2 #17553 üzenetére
Gondoltam, h ez lenne a válasz... Csak jó lett volna. A hardverembe pedig inteles proci van, ami elvileg kompatibilis egy moddolt iossal.(egy régivel)
Na mind1. Inkább veszek egy iphonet is.Kössz!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Hogy valahogy lehet e a gyári droid helyett mondjuk egy wp vagy egy ios romot tenni. Mert jó lenne dualbootból hol az egyiket, hol a másikat használni. Tárhelyem van bőven system particiót akár 4fele is tudnám osztani, szal jó lenne.
-
Mr Dini
addikt
Lehet erre akár vm szinten normális wp oprendszert rakni? Gondolom a válasz nem, mert a kugli sem ad találatot... A launcher nem elég...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz szelidori #17547 üzenetére
Szerintem nem éri meg lilapopóval szenvedni... Nehezebb rootolni, sok módszer zárt hála a kuglinak. De ha ragaszkodsz hozzá, akkor hajrá.(ez csak az én véleményem) Olvass utána miket csináltak benne és utána döntsd el. (Nagyon jó példa Keeperv85 leírása)
Szal sztem nem éri meg...
-
Mr Dini
addikt
Annak idején, mikor a romokat teszteltem én is virtuálisan kezeltem. Most látom, h véletlenül ( ) pont megvan ennek a romnak egy változata. Intel kártyáim vannak, bridge-elttel nkm is csak kábelen ment. Natolással nkm minden stimt.
Igaz nem jelzi a droid, hogy wifi connected(mert nem tudja honnan a net) de jó volt.Bár nem értem minek neked a virtuális cucc. Semmi sem megy fel rá és egy idő után belassul...
Persze ez csak az én személyes véleményem.
Amit Orionhilles javasolt egy próbát megér!
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Taskerben beállítottam, egy dashclockos dolgot. De valamit sikerült elszúrnom, ezért bootloopba keveredtem. Újraraktam a mobilt egy régi nand backupból. De abban nem volt telepítve a dashclock. Fel is tettem, de nem jelenik meg a lockscreen widgeteknél... Pedig előtte ott volt. Nand restore előtt volt format system/data/cache. Reboot megvolt. Appot letöröltem, majd újra felraktam. Dalvikból is töröltem... Mit tegyek?
-
Mr Dini
addikt
válasz macilaci78 #17314 üzenetére
Szia!
Valószínűleg megsérülhetett a system. Amit egy reset nem old meg. Rakd újra a gyári romot! Akkor 99%, hogy megoldódik. Amúgy a jelenséget bootloopnak hívják. Keress rá guglin hátha van konkrétabb megoldás is.
Szervízmenü alatt mi értessz?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Taskerben van olyan opció/shell script, ami kiír a képernyő aljan egy fekete dobozban lehetőleg ékezetes szöveget? Ez a fekete doboz pl a supersu/superuser "Tasker has been granted superuser permission" hoz kéne hasonlítson.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Apollyon #17199 üzenetére
Szia!
A lucky patcher ha jól emlékszem Chelpus találmánya, amibe vann iap hack és custom patch többek közt a link2sd prora. Gondolom a hexáját módosítja donate verzióra. De ez warez, ami egyrészt nem az én műfajom, másrészt kicsapnak a PH! Ról, ha ilyeneket reklámozok...
Azt meg nem akarom ezért max pm-ben kérdezz! (Én soha nem használtam, de ismerem sajnos hogy mire való...)
Offba rakom.
Ui.: Kérem, a moderátokat, hogy töröljék ezt az üzenetem, ha eljutott a címzetthez ha lehet. Thx!
Meg minek használsz akkor friss droidot? Biztos van valami 2.3.6-os rom a készülékedre. Tedd fel azt a mobilodra!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Apollyon #17176 üzenetére
"Szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy nem támogatom a visszafejlődést. "
Ez gyártó/romfüggő is. Pl nekem jenán 2.3.6 GB stockon volt ezzel az áthelyezéssel errorom. Ahogy felment rá a 07/07 improved (droid 4.2 cm 10.1) megszűntek az errorok.
Egyébként mint írtam, ha nem akarsz perkálni (magyar szokás) akkor Lucy P!
Más:
Recoveryt akartam terminal emuból felrakni, de vmi partitions error -1 et ír... Mit tehetek?
Csorbul, mert a Google már nem tud mit kitalálni.
Nekem van lilapopós cm-m és ott még a selinux is fel van oldva. (Szval semmi sem lehetetlen, csak némi idő kell neki míg a gugli belátja, hogy így nem marad versenyképes)
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Apollyon #17172 üzenetére
Ha nem vagy képes fizetni érte, ezzel is támogatva a fejlesztést még mindig ott van az a sok cracked apk a kuglin, vagy haverom szerint LP-n is van rá custom patch... (Én a helyedbe megvenném. )
Valóban vannak itt libek, amik kb. Max 5mb helyet foglalnak. A dex a dalvik vm extracted, amikbe pl a smalik vannak. A data pedig a userdata. Ezeket mind átlinkeli.
Ha esetleg a belső sd-n lévő obb-k gondot okoznak akkor pedig FolderMount, vagy xposed obbonsd.
De ezekhez mind kell root!
MrDini
-
Mr Dini
addikt
Valaki már próbálkozott azzal, hogy egy odinból portolható *.tar.md5 filet átalakítson egy flashable zipre? Konkrétan a mobilomra (nagy jenás vagyok tehát galaxy mini 2) kerestem twrp-t. De csak az odin féle van... Mobil odin nem megy, mert cm romom van. És én mindig váltogatnám hol cwm hol twrp kellene. Csak nem mindig van kéznél a gépeim egyike.
Más: Az mitől lehet, hogyha felteszem a twrp-t utána folyamatosan arról bootol és nem a droid jön be? Ezt már cwm-el is megjártam, amikor megláttam a reboot recoveryt. Csak egy rom update segített. Mintha felülírta volna a bootot.
Örök hálám!
Szerk.: konkrétan ez: https://goo.im/devs/thewhisp/jena-recovery/twrp-build-3-06052013.tar.md5
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Előre is sorry... Tudom már már nagyon untok engem, de mivel most találtam rá erre a fórumra az eddig felhalmozódott problémáimra szeretnék megoldást keresni.
Az egész ott kezdődött, hogy egy rendező barátom felkeresett egy sg pocket neoval. (T-mobilos locked)
Namármost. Elege lett a 4.1.2 és a samsung touchwiz egyvelegével. Megtetszett neki a cm. Fel is raktam rá a cm10.1-t, de mikor berakom az simkártyát service kódot kér... Ezt csak a cm11-el sikerült ideiglenesen megoldani, úgy, hogy beállítottam (kis hekkelés által) azt, hogy a sim kártyát mint dual sim 2 foglalat lássa. Mert az első mindenképp locked. Nem értem ezt az egészet. Az én simemmel nem kér semmilyen service kódot... :/ Hogy a ******-ba lehet ezt megoldani?
Egyébként köszönöm kelzsocának a tippet. Azóta kipróbáltam a pacmant és a miuit. Szerintem egyik sem az igazi... Az egyikben csak a tablet ui és a baromi pici rendszerméret nem volt szimpatikus, de gondolom ezt tabokra fejlesztették. A másik meg egy ilyen csillivilli húúúde szép lancher azt annyi... {Persze ízlések és pofonok --> én pl a teljesítményre hajtok} Úgyhogy most nagy rom fabrikálásba fogtam. Ha valakinek vannak jó ötletei/app tippjei, akkor szívesen várom pm-ben.
Egyébként miért nincs az 1 hsz-ben leírás? Ezt a foldermountot már 100+1-szer megkérdezték....
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz kelzsoca #16943 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Tényleg... Hogy én erre nem is gondoltam.
De ugye ha átírom, akkor nem kell újra szignózni?
Más: Lehet csinálni/Létezik olyan recovery, ami sok samsung mobilra jó és közvetlenül a stock recoveryből csak egy zipet kell feltolni? Tudom, hogy más a screen resolution stb... Elég hülye kérdésnek tűnik, de jó lenne.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Ma probáltam felportolni egy pacman és egy miui romot tesztetés miatt. De a cwm error-t dob, mert ha jól értelmeztem az errort nem megfelelő a készülék. Nekem gt-S6500-am van ez meg gt-s6500D-re jó. Pedig csak annyi a külöbség, hogy az enyémbe van nfc.(nem baj, ha nem megy) Hogy lehet módosítani a zipet, hogy felmenjen? (Úgy sejtem a meta-inf mappában kell kontárkodni)
-
Mr Dini
addikt
Üdv megint...
Keresgéltem xposed modulokat és ráakadtam erre: screenoffanimation. Nagyon jó kis app! De a screen on csak akkor megy rajta, ha a feloldás nincsre van állítva. Ha mintát/pint/csúsztatást állítok be, akkor nem megy. Hogy lehet megoldani, hogy működjön? (Nem cm locker, meg hasonlóra gondoltam)
Megoldható valahogy 4.2.2-n?
Satryicon:
Ha egyszer bejelentkezel és az ő mobilján van vmi sniffer app, akkor így is-úgy is megszerzi....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- További aktív témák...