- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
szupermacs
veterán
válasz
Mr Dini #19756 üzenetére
3 napos telefonnál kicsit félek olyanba belekezdeni amit még sose csináltam és még nem is hallottam róla, de azért köszi a segítséget. Egyébként az én 5005 NFC-mhez sem találtam rootot bárhol is néztem. A 4500-assal csak annyi a probléma, hogy jobban féltem, mert édesanyám telefonja és nem szeretném tönkrevágni vagy téglásítani. Nagyon féltem a garit, mert nem én használom.
-
vicze
félisten
válasz
Mr Dini #19753 üzenetére
Igen a Broadcomokhoz van módosított driver többnyire(+persze ami nem publikus
). Mondjuk Linuxon azért láttam elég sokhoz, de azért ez a terület annyira nem éri, meg hogy másra is megcsinálják. Mondjuk atomokon érdekes lenne, mert Intelhez biztos, hogy van.
Note-tal is megy amúgy, meg mindennek amiben az adott Broadcom chip van, persze kérdés, hogy forgatott-e bárki rá külön kernlet. -
vicze
félisten
válasz
Mr Dini #19665 üzenetére
A sony milyen theme enginet használ?
Mint írtam sajátot, RRO (Runtime Resource Overlay). De már az AOSP része és talán M-mel bekerül a Nexusokba is, de majd kiderül még nem biztos, vagy aktiválja Google vagy nem, de a kód maga benne van opcionálisan.
CM ennek a módosított változatát használja CM12 óta.SELinux 4.2 AOSP-ben nincs, csak 1-1 gyártónál(Samsung, HTC) kerül bele a kernelbe. AOSP-be a SELinux 4.3-mal került bele permissív módban.
-
vicze
félisten
válasz
Mr Dini #19662 üzenetére
Kicsit le vagy maradva.
Sony írt egy theme managert, amit beküldött az AOSP-be és már része az android fő ágnak 5.0 óta, Sony 4.4 óta használja(azt hiszem, vagy régebben). A CM12 is erre a motorra állt át, de az módosítva van erősen, már nincs T-mobil motor. Amúgy Samsung és HTC is ezt a motort használja témázásra. Nem csak a rendszert módosítja de az alkalmazások megjelenését is, bármit ami támogatja, a tárcsázótól a beállításokig bármit. Mivel GUI nincs hozzá hivatalosan, így nincs Nexus-okon és minden gyártó kicsit máshogy implementálja és ezért nem kompatibilisek egymással.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #19635 üzenetére
A sebesség relatív. Ilyen vonatkozásban nem ismerem a Tasker -t, de a Robotot igen. Amikor a hangvezérlés ötletét írtam a Tasker topikban, akkor is az volt a reakció, hogy programozás szempontjából kókány, erőltetett és lassú lenne. Én nem vagyok programozó, így nem tudhatom, hogy milyen egy kókány megoldás. Tamás úgy szokott fogalmazni, hogy "szép", vagy "nem szép" parancs. Sztem csak működő, vagy nem működő van. A hangvezérlés lehet, hogy nem "szép", de működik. Tamás beépített a "kimenő hívás" eseményhez egy "megszakítás" kapcsolót. Ez "csak" annyira működik gyorsan, hogy OS felületen semmilyen nyoma sincs annak, hogy indult egy kimenő hívás. Eddig kb. 20 -an kérték a projectet és még senki sem írta azt, hogy lassú. Szóval, én bízom a Robot hatékonyságában. Másrészről, most hogyan detektálod azt, hogy a user kilépett egy alkalmazásból és nem csak háttérbe rakta? Annál ezerszer gyorsabb és hatékonyabb lenne.
Keeperv85:
De akkor mi lenne a hatékony vírusírtó? Repcsit napalm -mal megrakni és irány Korea? -
törölt tag
válasz
Mr Dini #19633 üzenetére
Ha a shellparancsot sikerül a getevent kapcsolóival úgy megadni, hogy csak két koordináta érték legyen a kimenet, akkor az egyből mehet egy változóba, ami kisebb/nagyobb operátorokkal összeveti a gomb kezdő és vég koordinátáival. Ha a kimenet értékei közéjük esnek, akkor a gomb lett megnyomva. Nem lenne végtelen koordináta özön sem, mert a getevent "DOWN/UP" értékei jelzik a gomb megnyomását és elengedését. Csak a DOWN értékekhez tartozó koordinátákra van szükség. Nagyobb problémának látom, hogy a getevent kimenetében a koordináták hexadecimálisak. Tegnap kérdeztem Tamástól, hogy a Robot operátorai tudnának -e hexadecimális értékeket is kezelni. Ha nem, akkor sajnos, konvertálni kell.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Mr Dini #19599 üzenetére
"De cm alatt is produkája a cuccot, ha xposed és link2sd fent van. Xposed még a bootot is nagyon meghúzza, de Gravitybox, Greenify meg a root cloack miatt kell."
A probléma itt van és ne is gondold tovább! Alkalmazások sokaságát tartod fent arra, hogy a többi alkalmazást optimalizáld. Erőforrásokat foglalsz az erőforrások kezeléséhez...
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #19550 üzenetére
Sztem az egy kicsit túl lenne bonyolítva.
Addig megvan, hogy "netcfg" -re kilistázza az interfészeket. Az én telómon, a "ccmni0" -ként definiált interfészhez írja a publikus IP -met. Ezután:
ifconfig ccmni0
-ra kiírja az IP -t és a maszkot. Ezt ki is írathatom bárhova (pl.a felhasználói gyökerébe), mondjuk, egy IP.txt nevű fájlba, az:
ifconfig ccmni0 >/storage/emulated/0/IP.txt
paranccsal. Ezzel már lehet kezdeni valamit, de jó lenne rögtön a parancs kimenetét csak az IP -re szűrni, hogy ne a Robotban kelljen molyolni vele. -
törölt tag
válasz
Mr Dini #19547 üzenetére
Persze, hogy meg lehet oldani! Köszi a pythonos -t, de nem kell nekem egy teljes project, mert azt inkább én szeretném megcsinálni (tudod, az "alkotás" öröme
)! Csak egy shellparancs kéne. Emlékszem, hogy miniPC -n a dmesg -et egy ilyen paranccsal kimentettem txt -ben. Most csak az IP -t kéne fájlba menteni, de a shellparancsokat még nem tudom úgy faragni, ahogy épp az adott szituban kéne. Maga a project nem egy nagy etwas. X időnként lekérdeztetem az IP -t, amit letárolok egy változóba. Ha az érték nem egyezik az előzővel, akkor az új IP -t fájlba íratnám és mehet a Gdrive -omba. A kliens pedig onnan lekérheti csatlakozás előtt. Ennyi. Szeretném kikerülni a no-ip -s reget.
-
beg
veterán
válasz
Mr Dini #19523 üzenetére
Közvetlenül az után érkezett, amelyik napelemet csinál a kijelzőből és úgy tölti az akksit.
A szomorú csak az, hogy erre tényleg létezik app a playen
-
törölt tag
-
törölt tag
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Mr Dini #19455 üzenetére
Köszi, megcsináltam még egyszer, nyomtam a 3 gombot, de ott kellett hagynom pár percre, ezért leraktam és amikor visszajöttem rendben is volt, müködik
Köszönöm még egyszer a segítséget!cwm: nem tudom mi ez, a CyanogenMod merült fel bennem többször, de olvastam, hogy sok esetben nem müködik minden vagy el sem indul, így marad ez rajta.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Mr Dini #19452 üzenetére
Köszi, eddig jutottam, de bármilyen gombot nyomok nem csinál semmit. Nem új rom -ot akartam rárakni, csak egyszerűen nem a bekapcsolás után az android feliratnál megállt.
Addig jutottam, hogy a Bekapcs-Kezdőképernyőgomb együtt nyomva, megjelenik a
Fastboot mode started
udc_start()felirat, ha ekkor rácsatlakoztatom a PC-re, akkor ez jelenik meg:
STALL GET_DESCRIPTOR 128 6 3840 0 5
fastboot: processing comands] -
törölt tag
válasz
Mr Dini #19398 üzenetére
Robotban van ilyen funkció. Használom is. De csak OS szinten tud közbeavatkozni, nem kernel szinten. Előfordul, hogy 1 másodpercre megjelenik a hívásfogadó activity. Talán még a csengőhang is megszólalna, ha nem raktam volna az elejébe egy kis szünetet (persze, lehetne némáról is indítani és a blacklist kivételével változtatni a hangerőn).
Az Avast -ban is van ilyen funkció, csak nem tudom, hogy az root nélkül is működik -e. De, az is ugyanúgy becsörren. -
szundybence
aktív tag
válasz
Mr Dini #19394 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Igen, olvastam, hogy az jó, de sajnos az én telefonomhoz nincsen rootolási lehetőség. Szóval valahogyan másképpen kell megoldani.
Egyébként érdekes, mert amiket kipróbáltam (eddig 5 félét) mindnek működött az a funkciója, hogy minden hívást tiltson le. De egyiknek sem működött a fekete-lista letiltása. Nem tudom miért. Tudnátok segíteni? -
törölt tag
válasz
Mr Dini #19378 üzenetére
Neeeem. Lolli nálam kizárva.
Pontosan az ilyenek miatt volt feltétel a telóvásárlásnál, hogy max. KK. De, ahogy Keeperv85 is írta, a gyári zárképernyő belekeverése nem lenne nyerő. Ezekbe nem lehet "csak kicsit" belenyúlni. A ledes értesítés kezelésnél is az lett a nóta vége, hogy kikapcsoltam mindet és az egészet a Robot vezérli.
-
ksanc
őstag
válasz
Mr Dini #19366 üzenetére
Az, hogy hol van a superuser app, teljesen lényegtelen abból a szempontból, hogy tudja-e telepíteni vagy sem a su-t.
A system/app csak annyiból érdekes, hogy mezei userként az ott lévő appokat nem tudod törölni/uninstallálni és factory reset után is megmaradnak, ennyi. -
ksanc
őstag
válasz
Mr Dini #19352 üzenetére
Systemhez nem kell
Gond nélkül felírtam eddig a módosított system.img-t. Még a system is maradt Official az Odin módban. Csak a rootolt image nem akar összejönni.
fpeter84:Amennyire én tudom, hiába is próbálod ezt a frissítési frekvenciát növelni, a valós koordináta frissítés nem lesz gyakoribb. Már ha normál, civil felhasználásra szánt hardvered van. Olyan, amilyet a boltokban kapni
-
fpeter84
senior tag
válasz
Mr Dini #19342 üzenetére
Van egy ilyen fájl:
/data/data/com.agbooth.usbgps/shared_prefs/UsbGpsActivity.xmlViszont ez egyértelműen csak "kimenet", nem konfigfájl, mert hiába írom át benne a baud-ot bármi másra, amint elindítom a programot egyből visszaugrik benne az érték arra ami a program beállítása volt az előző leállításkor. Tehát ezen keresztül vezérelni nem lehet...
Az apktool alatt azt érted, hogy kibontani a programot, átírni valamit a binárisaiban és úgy összecsomagolni? Belenéztem, és szöveges konfigfájl biztosan nincsen benne - ugyan a baud és a 4800/9600 értékek szerepelnek a .dex és .arsc-ben is, de nem hiszem hogy csak úgy lehetne egy ilyen binárist büntetlenül mókolni, forráskód és újrafordítás nélkül...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Mr Dini #19207 üzenetére
Oh, az nem az!
Amire gondolsz, az egy beépített lekérdezés, ami azt nézi meg, hogy rootolt a készüléken futó rendszer is, vagy sem! Amiről én beszélek, az pedig egy flag, ami azt mondja, hogy a futó konzol, pl. az adb, vagy a recovery bináris milyen jogokkal bír!
Gondold csak végig: a recovery csomagok mindegyike tudja írhatóra csatolni a system-et, ami csak root jogosultság mellett lehet!
Insecured módban van a kernel, ha recovery alatt vagy, tehát a legmagasabb jogokat kapod meg, ami jelen esetben a root!
szerk: Vonatkoztassunk el attól most, hogy ez technikailag mikro vagy nem mikro kernel, mert ebből akadt pár "csodás" szakmai vita. hivatalosan ez egy monolitikus kernel, ami pont nem mikro... De a legtöbb Androidos mégis mikronak nevezi, ami ezúttal nem a felépítésére utal, csupán a méretére...
-
Mustármag
őstag
válasz
Mr Dini #19174 üzenetére
Már nem garanciás, lassan 3 éves lesz.
Már ott tartok, hogy ha kifagy akkor csere, szóval jöhet bármi ami megoldhatja a problémát.
9 kor ellenőrzöm a telefont, akkor telik le a 3 óra ha kifagy vissza térek a GSG3-as topikban és kérek egy jóféle custom romot, hátha megoldja a dolgot.
Csak tudnám hogy egyik napról a másikra mi okozhat ilyen fagyást tétlenség alatt. -
Mustármag
őstag
válasz
Mr Dini #19166 üzenetére
Nem tudom leszedtem egyet amit engedett a Sammobile.com-röl név szerint I9300XXELLA_I9300OXFELL1_XEH ez egy egyfájlos 4.1.2. Odin 3.04-el sikerült föltennem.
Nem akart tovább menni a Samsung logónál de wipe data és cache reset után betöltött.
És névjegyben is 4.1.2.-szerepel de nem volt hálózatom.
Most a nagy kérdés az hogy ezzel vajon megoldódott e az eredeti probléma -
törölt tag
válasz
Mr Dini #19150 üzenetére
KIES és Odin összeveszhetnek, ha mindkettő telepítve van. A recovery -s wipe fölösleges, mivel a repart úgyis radíroz mindent.
Mustármag:
Odin nem telepíti a drivereket. Hiányoznak a telódhoz való driverek. S2 -höz én manuálisan telepítettem a drivereket. Soha nem látott KIES -t a PC -m (igazság szerint, még én sem láttam a felületét). -
válasz
Mr Dini #19125 üzenetére
nem lehetne berakni a su fájlt valahova, majd egy script, ami első bootkor beindul beteszi a /system/xbin alá?
(gondolom ez hülyeség)
Volt már hasonló ilyen... [link], de 5.x előtti Android verzióval. Bár ez minden egyes indításkor megcsinálja. Legfeljebb első indulás után, ha már ellenőrizte valaki a root meglétét, akkor vissza lehet tenni a nem peccselt eredeti boot.img-t. -
zsistvan
tag
válasz
Mr Dini #18958 üzenetére
Rákerestem, de erre a típusra nincs találat.
Lehet hogy félreérhető voltam, de nem a windows mellé kellene, hanem helyette.
Mondjuk hallottam olyan lehetőségről, hogy az SD kártyára telepítik az androidot, és így megmarad a windows is. Talán ez lenne a legszebb megoldás ha tényleg lehet ilyet. -
Puma K
nagyúr
válasz
Mr Dini #18910 üzenetére
Semmi egyéb megoldás nem tetszik ami nem úgy működik hogy csak rádugom a gépre a telefont és megy a másolás Windows Intézőből.
Nem tudom mi az a CWM.
Ez a gondom az Androiddal, hogy már-már olyan komplikált mint egy asztali gépre telepített Linux...Én a telefonomat csak használni akarom, nem újra konfigurálni és felpatchelni az egészet.
Mindenesetre köszönöm a segítséget!
-
Puma K
nagyúr
válasz
Mr Dini #18904 üzenetére
Igen, Win-t használok és nem.
Olyan mintha a telefon nem kommunikálná le, hogy szia itt vagyok telefon sok-sok GB-al amiről lehet le és fel másolgatni használd ki a lehetőséget és másolgass az Intézőben.
Pedig a gépen nem állítottam semmit a telefon meg mint írtam pár hónapja magától frissítette fel magát 4.4.4-re és azóta kakukk a másolásnak.
-
fpeter84
senior tag
válasz
Mr Dini #18865 üzenetére
Bár natív USB-s Arduino-val is össze lehet hozni, de én többre tartom a PIC-eket - főleg a hardverközeli dokumentációit, az atmel pdf-ektől rózsaszínt hányok, semmit nem találok bennük - ezért egy alap hardvernek nevezhető PIC24FJ64GB002-t használok
- P24FJ_bootloader : a Mikroe MikroPascal példaprogramját módosítottam picit > kvarc nélkül a belső órajelgenerátoráról megy, valamint az RB15 lábra aktiválja a belső PullUp-ot, és csak akkor inicializálja az USB-t bootloader módban ha ez földre van húzva az indítás pillanatában
- HID_Read_Write_Polling : ez is szintén a példaprogram módosítása elég fakocka módon bedrótozott LED-ekkel > read-only, csak figyeli az USB portot, és akkor reagál ha a kapott [0] byte ascii 1-es, akkor a LED-eket aktiválja a [1] byte értéke szerint. Továbbá sorosportra egy kis debug-ot küld...
- rawhid : a Teensy-féle "RawHid Test C source code" példából indultam ki > write-only, megnyitja a fixre drótozott eszközazonosítót, majd az első paraméter megmondja neki hogy hány további byte-ot olvasson be, majd küldje ki őket. Pl: ./rawhid_test 2 49 55
Az open ezzel a 4 paraméterrel hivatkozik az eszközre:
#define VENDOR_ID 0x16C0
#define PRODUCT_ID 0x0480
#define RAWHID_USAGE_PAGE 0xFFAB // recommended: 0xFF00 to 0xFFFF
#define RAWHID_USAGE 0x0200 // recommended: 0x0100 to 0xFFFFA VID/PID gondolom mindenkinek ismerős aki már mászkált a win eszközkezelőjében, viszont a rawhid usage page és usage nem igazán tudom mi. Mindenesetre az USBdsc.mpas -ben találtam egy olyan utalást hogy az usage_page az 0xFF00, usage paraméternek meg végigzongoráztam mindent amit találtam, semmivel se ment, végül a 0x0000-al meg tudja nyitni úgyhogy maradtam ennél az értéknél
Ami trükkös, az rawhid a fordítása - mivel ARMv7-hez kellene keresztfordítani, és igényli a libusb-0.1 -et is maga alá. Nem küzdöttem a keresztfordító környezet beüzemelésével és a Makefile-ok módosítgatásával > egyszerűen a meglévő BananaPi Raspbian környezetemen fordítottam le - annyi módosítással hogy -static -ot fűztem a gcc-hez hogy minden szükséges lib-et beleintegráljon a binárisba. Így 10K helyett 500K lett az exe, viszont megy és nincsen kedvem guglizni hogy hogyan lehetne ezt elkerülni
quad RPi 2-n valószínűleg ugyanígy végrehajtható ez a mutatvány mert az is ARMv7, a régi singlecore RPi-n viszont nem biztos mert az csak ARMv6. Ha natív ARM procis a tablet / telefon, akkor a CompleteLinuxInstaller-el felhúzott ubuntu-n vagy tetszőleges egyéb distro-n is lehet így fordítani szerintem, de x86-os droidon nem fog menni a hybid-összvér rendszer miatt.
Egyelőre ennyit sikerült összefoglalnom, ha valamit nem sikerült érthetően megfogalmaznom akkor kiabáljatok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Audacity - hangszerkesztés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Akciókamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest