- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ken.lfa
újonc
Sziasztok!
Bocsi, de nagyon alap szintről fogom kezdeni, és ennek sajnos az az oka, hogy egyáltalán nem értek az újabbnál újabb kütyükhöz, a megahertzekhez/hálózatokhoz.Külön van egy alap simkártyám amin beszélek (kevés perc, néhány sms) meg van egy 8gb-s mobilnetes simkártyám egy wifi hotspotban. Új telefon után nézek, mert <1,> a régit összetörtem (huawei honor, 7col, phablet) <2,> csak a telefonhoz kell a net (navigáció, face, viber, stb) viszont körülményes a hotspotot is folyton hordani, bekapcsolgatni, töltögetni.
Életemben először úgy gondolom lesz egy dual simes telefonom a két kártya miatt, és minden szuper lesz
vagy mégse...
Az a terv, hogy bármikor netezek, mobilarénát olvasok majd, viberezek, NAVIT használok az autóban, akkor ha valaki hív, fel tudjam venni headsettel zökkenőmentesen, és folytassam a többi dolgot, vagy én tudjak felhívni valakit, miközben egy webáruházban lapozgatok.
Amire nincs szükségem: FM rádió (frászom van tőle), gyorstöltés (olyan gyorsan még nem élek), Ujjlenyomatolvasó!? (bazzeg, ezt sose értettem). Ehelyett, ami kell: gps a navigációhoz; nem ijedek meg az 5-6colos telefonoktól sem; csak legyen fullHD; hardweresen (proci, ram, fényképező) üsse legalább a középkategóriát, meg ilyen apróságok.
Megnéztem pár tesztet, és azt láttam, hogy ha kiköhögök valahogy most 80ezret, akkor egy Zopo Speed 8-cal egy jó hosszú időre letudnám a problémát, mert csúcskategória ennyi pénzért (nem 200-250 ezer mint egy ájfon), na de olvastam pár dolgot erről a STANDBY vs ACTIVE dologról. A leírások alapján, nekem a standby nem jó, mert ha felveszek egy hosszú telefonhívást az autóban headsettel, akkor a közben futó googlemaps vagy valami navigáció meg fog szakadni internet híjján. Vagy ha telefonon mondja nekem valaki, hogy mit hol keressek meg a neten, de közben nincs internet elérésem a hívás alatt.Egy dual active készülék gondolom jóval drágább, ha van egyáltalán olyan felszereltségben ami nekem szimpatikus, ezért utolsó mentsvárként még gondoltam megeresztek egy levelet a Zoponak, hátha a Speed 8 mégis active lenne (mivel csak előrendelhető, nem láttam hivatalos tényállást ebből a szempontból). Nekik is egy hosszú, mindenre kiterjedő levelet írtam: hogy szeretném internetezni és telefonálni egy időben a két sim-ről. A cég válasza pedig úgy hangzott, hogy a Speed 8 egy dual-Standby telefon, ami azt jelenti, hogy amíg az egyik simről telefonálok, addig a másik még mindig csatlakozva lesz az internetre.
Elhihetem ezt nekik? (az is lehet hogy egy szakképzetlen ügyfélszolgálatos írt vissza) Vagy valaki más is igazolja, hogy tényleg csinált már ilyet standby-os telefonnal?
"3. Használhatom-e az egyik foglalatot csak internetre a másikat mobil hívásokhoz?
- Igen, mindenféle probléma nélkül, viszont azt tudni kell, hogy a GSM alapú hívások prioritást élveznek."
Ezt itt olvastam, és számomra azt jelenti, hogy vígan netezek a sim1-ről, jön a hívás a sim2-n, headsettel felveszem és neteznék tovább, de nem fog menni, mert a telefonban egy antenna van és a hívás prioritást élvez. De lehet, csak rosszul értelmezem, mert a Zopo cég supportja ennek az ellenkezőjét mondja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged