Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ken.lfa

újonc

Sziasztok! :))
    Bocsi, de nagyon alap szintről fogom kezdeni, és ennek sajnos az az oka, hogy egyáltalán nem értek az újabbnál újabb kütyükhöz, a megahertzekhez/hálózatokhoz. :W

Külön van egy alap simkártyám amin beszélek (kevés perc, néhány sms) meg van egy 8gb-s mobilnetes simkártyám egy wifi hotspotban. Új telefon után nézek, mert <1,> a régit összetörtem (huawei honor, 7col, phablet) <2,> csak a telefonhoz kell a net (navigáció, face, viber, stb) viszont körülményes a hotspotot is folyton hordani, bekapcsolgatni, töltögetni.

Életemben először úgy gondolom lesz egy dual simes telefonom a két kártya miatt, és minden szuper lesz :C vagy mégse...
    Az a terv, hogy bármikor netezek, mobilarénát olvasok majd :D , viberezek, NAVIT használok az autóban, akkor ha valaki hív, fel tudjam venni headsettel zökkenőmentesen, és folytassam a többi dolgot, vagy én tudjak felhívni valakit, miközben egy webáruházban lapozgatok.
    Amire nincs szükségem: FM rádió (frászom van tőle), gyorstöltés (olyan gyorsan még nem élek), Ujjlenyomatolvasó!? (bazzeg, ezt sose értettem). Ehelyett, ami kell: gps a navigációhoz; nem ijedek meg az 5-6colos telefonoktól sem; csak legyen fullHD; hardweresen (proci, ram, fényképező) üsse legalább a középkategóriát, meg ilyen apróságok.
    Megnéztem pár tesztet, és azt láttam, hogy ha kiköhögök valahogy most 80ezret, akkor egy Zopo Speed 8-cal egy jó hosszú időre letudnám a problémát, mert csúcskategória ennyi pénzért (nem 200-250 ezer mint egy ájfon), na de olvastam pár dolgot erről a STANDBY vs ACTIVE dologról. A leírások alapján, nekem a standby nem jó, mert ha felveszek egy hosszú telefonhívást az autóban headsettel, akkor a közben futó googlemaps vagy valami navigáció meg fog szakadni internet híjján. Vagy ha telefonon mondja nekem valaki, hogy mit hol keressek meg a neten, de közben nincs internet elérésem a hívás alatt.

Egy dual active készülék gondolom jóval drágább, ha van egyáltalán olyan felszereltségben ami nekem szimpatikus, ezért utolsó mentsvárként még gondoltam megeresztek egy levelet a Zoponak, hátha a Speed 8 mégis active lenne (mivel csak előrendelhető, nem láttam hivatalos tényállást ebből a szempontból). Nekik is egy hosszú, mindenre kiterjedő levelet írtam: hogy szeretném internetezni és telefonálni egy időben a két sim-ről. A cég válasza pedig úgy hangzott, hogy a Speed 8 egy dual-Standby telefon, ami azt jelenti, hogy amíg az egyik simről telefonálok, addig a másik még mindig csatlakozva lesz az internetre.

Elhihetem ezt nekik? (az is lehet hogy egy szakképzetlen ügyfélszolgálatos írt vissza) Vagy valaki más is igazolja, hogy tényleg csinált már ilyet standby-os telefonnal? :F :F :F

"3. Használhatom-e az egyik foglalatot csak internetre a másikat mobil hívásokhoz?
    - Igen, mindenféle probléma nélkül, viszont azt tudni kell, hogy a GSM alapú hívások prioritást élveznek."
    Ezt itt olvastam, és számomra azt jelenti, hogy vígan netezek a sim1-ről, jön a hívás a sim2-n, headsettel felveszem és neteznék tovább, de nem fog menni, mert a telefonban egy antenna van és a hívás prioritást élvez. De lehet, csak rosszul értelmezem, mert a Zopo cég supportja ennek az ellenkezőjét mondja.

Új hozzászólás Aktív témák