- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
KamuMazsola #113611 üzenetére
Cappa72-ről akkor olvastam először, mikor Thl W100-as telefonomra az általa portolt CWM-et telepítettem. Ráguglizol a nevére egy rakás mélyvízes cikket találsz, minden fajta telefonos témában. Szerintem tudja mit írt.
Jaj most nézem felkiáltó jel van a mondatod végén, bocs így már más
-
Ájvé
veterán
válasz
KamuMazsola #113603 üzenetére
"Basszus, azért te érted is amit csinálsz!"
Jó embernek írod te is. -
Ájvé
veterán
válasz
agy73p #113455 üzenetére
Miezu M2 vagy M2 Note, Xiaomi Redmi 2 Pro vagy Redmi Note 2 (Prime). Itt megtalálod őket.
-
Ájvé
veterán
válasz
hevizms #113415 üzenetére
Helio X10 jóval erősebb SoC, az már felső kategóriába van, S410 meg alsó-közép kategóriás (szintetikus teszteken ronggyá veri, de nyilván játékok alatt is sokkal jobb az X10, nincsenek egy súlycsoportban). Mindenben sokkal erősebb a Helio X10, persze többet is fogyaszt, de várható a teljesítmény különbség miatt.
Meizuk nem rosszak, jól kialakított közép kategóriás készülék az M2 és M2 Note is. Redmi Note 2 ezzel szemben Helio X10-el messze a legerősebb SoC-al rendelkező készülék talán 100 alatt (hazai viszonylatban, nem kínai árakat nézve).
Üzemidőben jobb az M2 Note, főleg IGZO panelnak és takarékos SoC-nak köszönhetően, ez az egyetlen előnye a Redmi Note-al szemben. M2 viszont tesztek szerint annyira nem is lett takarékos, így nem igazán tud sok mindent felmutatni a Redmi 2 Pro-val szemben, esetleg az újabb Androidot, még kamerája se jobb, hiába 13 Mpixeles.
Ez mellet mindkét Meizunak a második sim helyére megy a micro SD kártya is, ez is szempont. -
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #113378 üzenetére
Szerintem terméket is cserélhetik, szerintem nem fog még kijönni a Mi5.
-
Ájvé
veterán
De hülye vagyok, nem dual simes, megint nem néztem.
Ez viszont dual Motorola Moto X Play, bár árban már nagyon elrugaszkodtunk. Viszont B20, nagy akku/üzemidő, szerintem megéri a pluszt Mi4i-hez képest.
-
Ájvé
veterán
válasz
Motaba78 #113354 üzenetére
Akkor inkább Mi4c ma került fel róla ph-s teszt is.
Viszont egyik Xiaomi se tudja az LTE B20-at, így vidéken nem lesz 4G.
Mondjuk expansys-on nincs mondjuk, így akkor lehet még sem jó, B20 Mi4i-be sincs viszont.
Esetleg Motorola Moto X, semmivel nem rosszabb (sőt) mint a Mi4i, van B20 is. -
Ájvé
veterán
válasz
Motaba78 #113349 üzenetére
Egyikre se érdemes cserélned, erős visszalépés lenne minden téren.
Ha mindenképp cserélsz a dual sim miatt akkor esetleg Wileyfox Swift lehetne, ami szintén jóval gyengébb a G2-nél vagy P8 Lite, 4X elég gyenge ebben a mezőnyben. Swift előnye a P8 Lite-al szemben, hogy dual sim mellet is bővíthető a memória. Meg olcsóbb is, meg nagyobb az aksija, meg ki is vehető, SoC kicsit gyengébb. -
Ájvé
veterán
válasz
Tanisz #113289 üzenetére
Vibe P1m nagyon túl van árazva, ugyan ilyen SoC van a Doogee X5 Pro-ban vagy Lenovo A2010-ben is amik fele ennyibe kerülnek, ez eléggé lehúzás. Max 50-et adnék érte az LTE B20 miatt. Mondjuk 4000-es akku az elég jó, főleg ilyen kis fogyasztású SoC és 5"-os kijelzővel.
Meizu M2 Note-nak is jó az üzemideje, eustockon 50-ért jó vétel, ennél viszont az egyik SIM helyén van a micro SD kártya slot is, szóval vagy dual sim vagy memória bővítés. 3000-es akkuval IGZO panel mellett igen jó az üzemideje.
Esetleg sima M2 ami 10-el olcsóbb, kicsivel gyengébb SoC-al és 2500-as akkuval ami elég jó üzemidőt ígér.
P70 jó választás, ha Meizuk kiesnek micro SD bővíthetőség okan akkor inkább azt választanám, mint P1 m-et. -
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
Nincs már flash player támogatás androidon, de ne is zavarjon, mert annyival kevesebb a gond. Így is megy böngészőből gyakorlatilag minden videó HTML5 szabvánnyal amit alapba támogat.
P70 nem rossz, főleg üzemidő miatt, de kamera nem olyan túl jó benne. Esetleg még Huawei P8 Lite is jó vagy Zopo Speed 7. Ha kompaktabb telefon kell akkor Alcatel Idol 3 (4.7) (a leírást ne nézd edigitalon, mivel összeverték az 5.5"-os phablettel, szóval elég sok fals adat van leírva, itt megtalálod a valódi adatokat) vagy Samsung I9195I Galaxy S4 Mini VE LTE ez kifejezetten kicsi készülék. S4 Mini és Alcatel Idol 3 hátránya a kevesebb 1,5GB RAM és 8GB ROM, többi felsorolt készülékben 16GB ROM és 2-3GB RAM van. P8 Lite egyik SIM slotjába megy a memória kártya, így ha dual sim kell akkor nem tudsz micros SD kártyát tenni bele, de mindent összevetve talán a legjobb ezek közül. Hamarosan fekete péntek lesz edigitalon, mondanám várd meg, de jó eséllyel megint bedől a rendszerük így nehéz lesz bármit is venni majd.(#113277) janaman01:
Litle? Jó lesz Lite is esetlegLittle egyébként két t ha nem tévedek
-
Ájvé
veterán
válasz
kovbela10 #113270 üzenetére
Milyen instant üzenetek jönnek percek alatt? Emailt pushal szinte azonnal megkapom, viberrel és skypeal szintén nem volt sose problémám. Háttérben pedig nem lő ki semmit a MIUI, de ez beállítás függő is, ki lehet lőni a memória tisztítást és akkor nem történik ilyen. Mi4c-ben egyébként elég korai szoftver volt, folyamatosan fejlesztik heti frissítéssel és kevés kivétellel mind javít valamelyest a rendszer használatán és stabilitásán (ami meg nem azt kijavítják, vagy hogy mindjárt, van hogy következő frissítéssel, de most már van stabil MIUI7 is majdnem minden készülékre, így nem kell bajlódni a heti frissítésekkel se).
-
Ájvé
veterán
válasz
zo-lee #113243 üzenetére
K3 Note, erősebb SoC van benne. Mondjuk üzemidőben az M2 Note jobb, esetleg ha nem fontos a hardver, de lényeges az üzemidő akkor jobb lesz az M2 Note.
Egyébként meg Xiaomi Redmi Note 2 (Prime), mert abban még erősebb SoC van, de még gyengébb az üzemideje ezeknél (mondjuk nem olyan vészes, egy napot simán kibír azért ha nem egyfolytában nyúzod). -
-
Ájvé
veterán
válasz
pitagi #113149 üzenetére
Doogee X5 Pro akkor inkább.
-
Ájvé
veterán
válasz
myk74 #113058 üzenetére
LG Leon 4G LTE és vesztek rá egy piros tokot.
-
Ájvé
veterán
válasz
csubuka #113040 üzenetére
Igaz nem hazai forrásból van, de itthon biztosítanak hivatalos Wayteq garanciát, szóval megbízható bolt és jó áron van.
-
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat #113036 üzenetére
10 dolláron csak nem veszünk össze.
aytukabozs:
Nem, nem tudtam, de azért kíváncsi lennék az akkori árára. Gondolom nem 100 dolláros kategória volt, ami említve lett, sőt 50 alá se fért be szerintem. -
Ájvé
veterán
Kicsivel drágábban van Meizu M2, biztos beszrezhető külföldöről, de annyira nem követem honnan érdemes vagy nem most rendelni. Esetleg várj egy kicsit elvileg hamarosan lesz eustock.hu-n is, ott szerintem 50 alatt várható. Itt van EU raktáron is, ez tudtommal megbízható, bár én inkább várnék eustockra. Olyan sokkal mondjuk nem is olcsóbb kintről kb 10k-val, én venném inkább itthon garanciával.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
motoflug #112955 üzenetére
Nem sok lehetőség van ilyen méretben, nagyjából belépő szintű telefonok vannak ilyen méretben, de sok közülük elvárható minimumot se hozzák. LG Leon LTE is nagyobb, talán Lenovo A1000 lehetne még, de tudásban közelébe sincs az S4 Mininek.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #112906 üzenetére
Leírásban le van írva milyen hálózatokat támogat, amit te is írtál.
-
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #112882 üzenetére
Snapdragon 410-es verzió tud csak LTE-t, Honor 4c faq utolsó két kérdés. Kirin 620-as nem tud.
P8 Lite-ban is Kirin 620 van, de ez tud LTE-t, viszont Mali 450mp4 van benne, nem T628. Aliexpresst hagyjuk mér, nem egy hihető forrás, én is hirdethetek ott bármit és akármit oda írhatok leírásban. -
Ájvé
veterán
válasz
papsajt89 #112873 üzenetére
Hát arra nem gondoltam, hogy felbontás is nagy lehet, egyébként sok minden más is befolyásolja az akku időt, mai SoC-ok pedig simán bírják a FHD-t, ha nem játszol vagy végzel komolyabb tevékenységet (nem fut nagy hardver igényű alkalmazás) akkor számottevően nem fog ettől csökkenni az üzemidő csak ez miatt. Akku egyébként így se rossz benne, egy napot simán kibír, átlagos felhasználás mellett. Szín fenntartásokat megértem, bár sokan rohangálnak férfiak közül is fehér iPhone-al, még se nézi senki őket köcsögnek, de nyilván neked nem fér bele az is érthető, arany kitételt inkább megértem, mert az már elég giccses.
Lenovo P70 se olcsóbb egyébként, sőt inkább drágább.
Ennyi feltétellel nehéz lesz mobilt találnod, persze amiket írtál adottak, én mondjuk a felsoroltak közül Lenovon kívül egyik se venném, de te tudod. Már csak azért se, mert papíron nagyon jól mutatnak ezek a 3500-4000-es akkuk, de valóságban egyáltalán nem biztos, hogy ezek valós adatok. Helyedben teszteket néznék, ahol valós körülmények közt használták és ez alapján írták le a várható üzemidőt. P70-be pl sokak szerint nincs 4000-es akku valójában, persze ez feltételezés.
Mondanám a Meizu M2 Note-t aminek nagyon jó az üzemideje, de LTE 800-at meg nem tudja. Miezu M2 szintén. -
Ájvé
veterán
válasz
papsajt89 #112870 üzenetére
Akkun kívül mindenben jó, Zopo Speed 7. Mondjuk zenei téren elég gyenge a teszt szerint.
-
-
Ájvé
veterán
válasz
deleteman #112602 üzenetére
Van róla videó, fő különbség az Appdrawer hiány, ez mellett kínai appok is vannak előre telepítve ahogy néztem. Használatban nem tudom milyen különbségek lehetnek (üzemidő, sebesség) erről topikjában lenne érdemes kérdezősködni. EUstockon amúgy CM-et írnak, de mondjuk megértem ha nem onnan rendeled.
Hát újra rákerestem és nincs B20, bocsánat hogy megtévesztettelek, nem tudom hogy néztem így el. -
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat #112410 üzenetére
Akkor viszont 4.4 kellett legyen rajta, mert jóval fürgébb, mint az újabb 5.1 (nálam legalább is ez volt a helyzet, stock 4.4 és 5.1.1).
(#112417) Upo:
Processzor terén elég jelentős, ez mellett ARMv8 is ott van 64 bit alapon, ennek is lehet előnye már. Antutuba pont nincs jelentős különbség. Redmi 1s vs Redmi 2 és ZTE V5 összehasonlítás meg eleve esélytelen. Ezt csak akkor tudnád összemérni, ha azonos telefonon azonos rendszert futtatsz (mondjuk Redmi 1s és Redmi 2 1/8 azonos fő verziós MIUI7-el, bár ebben úgy se lesz különbség, mert MIUI nagyon fogja a rendszert, stock droidon lenne esélyesebb különbséget találni). 400-at 410-re cserélni tényleg felesleges, nincs olyan veszett különbség köztük, nem jelent kategória ugrást, viszont ha valaki most vesz készüléket akkor inkább 410-es alapút érdemes vennie a kettő közül, leginkább erre értettem. -
Ájvé
veterán
válasz
7Sony7 #112402 üzenetére
MT6580 és 82 csak alsó kategóriában elfogadható szerintem (30 körül), de itt is van már 6735P ami jelentős előrelépés.
Snapdragon 400 ma se rossz azért, de ugyan ilyen árban van már 410 is ami processzor terén jelentős előrelépés (GPU ugyan az), ezért nem igazán alternatíva már.
6572 tényleg gyenge és kerülendő, inkább 6580/82 már. -
Ájvé
veterán
válasz
deleteman #112379 üzenetére
Semmi gyakorlati előnye nincs, nem gyorsabb ez miatt, nyugodtan nézz geekbench vagy más teszteket, több olyan teszt van ahol 32 és 64 bites rendszeren is futtattak teszteket, semmi különbség. Programok pedig nincsenek 64 bitre amik használhatnák ezt, meg akkor inkább ARM v8-as telefont keresnék, mivel az az ARM 64 bites architektúrája és azt sokkal többen használják (fogják használni előre láthatólag).
-
Ájvé
veterán
válasz
Mr.Csizmás #112365 üzenetére
Akkor legyen már X5 Pro legalább.
-
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #112355 üzenetére
Régebben pontosabb volt, sajnos ma már nem az.
-
Ájvé
veterán
válasz
WOT-H-A-C #112345 üzenetére
Alapvetően ha van ugyan ilyen más verziós készülékre CM, akkor gondolom nem nagy kunszt rávarázsolni egyet, ha nem az van alapba rajta. Még árúkeresőn is CM-et írnak, persze lehet tényleg nem az van rajta. Eustockon is CM-et írnak, akkor érdemes ott venni esetleg.
B20 igaz, gsmarenan írták, de akkor régió függő. Itt viszont mondjuk nem írják, mostanában már szoktam ezt az oldalt is nézni, mert sokszor pontosabb, bocsánat most nem tettem meg, úgy tűnik nincs B20!
CM viszont van!(#112346) deleteman:
Asust nem vennék az Intel SoC miatt, nincs ARM architektúra, ami időnként problémát okozhat. -
Ájvé
veterán
válasz
nimfas #112214 üzenetére
Hol van egy milliméter a Redmi 2 és a P70 között? 134 x 67.2 x 9.4 mm és 142 x 71.8 x 8.9 mm a méretük, vastagságban jobb a P70 fél millivel, magasságban 8 milliméter, szélességben 4,6 milliméter a Redmi 2 javára. Vagy Redmi 1S-re értetted? Akkor 5 és 2,8 milliméter a különbség, vastagságban viszont pont egy milliméter a P70 javára.
-
Ájvé
veterán
válasz
GIJoe #112097 üzenetére
Nem feltétlenül a készülék háztól függ a tartósság, nem lesz semmi baja a műanyag háznak évek múltán se. Hardver viszont nem mindegy, Snapdragon 410 2 GB rammal azért egy darabig jó lesz azért, de ilyen fontos a tartósság nem 50k-ért kell keresgélni, vagy kintről kell rendelni (Redmi Note 2 pl elég erős és egy darabig jó lesz, persze ez is műanyag házas, mint a készülékek kb 95%-a).
Nem rossz a Meizu Metal, számomra mondjuk nem ilyen fontos a készülék ház, Mi3-am műanyag házas (fém váz mondjuk van benne) és tökéletes nekem így is, egyébként is 99%-ban tokban van. -
Ájvé
veterán
válasz
pècsimunkás #112086 üzenetére
Nézd meg a linket, letöltöttem és ezt írja a program, szerinted?
-
Ájvé
veterán
válasz
han_lev #112063 üzenetére
Xiaomi teljes nevén
Igen, ilyen extrák mint ujjlenyomat olvasó nincsenek, nem tudtam, hogy ilyen jelentőséggel bír nálad. NFC is hiányzik. Nyilván ilyen téren nem versenyezhet vele, mint kamera is gyengébb. SoC és hardver viszont adott, akku 3060-as, ami elég jó, bár üzemideje nem olyan nagyon jó (szoftveres optimalizáció hiányzik talán, de ha ezen múlik javulni fog), persze azért átlagot simán megüti így is.
Lesz hamarosan magyar lokalizált ROM, hazai támogatás nagyon jó. -
Ájvé
veterán
válasz
han_lev #112059 üzenetére
MX5 Pro ha három közül lehet választani. Kamera is ebbe lehet a legjobb, persze tesztek tudnák bizonyítani. Minden esetre hardveresen messze a legjobb ezek közül.
MX5 a legolcsóbb, de szerintem az is nagyon drága. Ugyan ezzel a SoC-al a Xiaomi Note 2 fele ennyibe kerül (persze a kamera rosszabb benne, de még is fele annyi). -
Ájvé
veterán
válasz
pècsimunkás #112035 üzenetére
-
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat #112016 üzenetére
Alapvetően butább az AGPS, hiszen Assisted vagyis "támogatott" GPS, ergo korlátozott funkcionálisan, azért mert segítséggel pozícionál. AGPS is GPS egyértelmű, de annál korlátozottabb, butább, kisebb teljesítményű, ezért van segítségként a GSM modul, mert saját erőből sokkal nehezebben talál és tartja meg a jelet. Nem arról van szó, melyik fejlettebb , tudni kell mit jelent és ismerni a lehetőségeit.
Úgyhogy alapvetően igen, AGPS korlátozottabb, ettől nem lesz rossz, de más a felhasználhatósága, mint egy normál GPS-nek, egy hegyi túrára nem telefont kell vinni helymeghatározásra, vagy mindig csak a magaslatokon kell pozicionálni, így mondjuk izgalmasabb -
Ájvé
veterán
válasz
femiki #112006 üzenetére
Játékra Oneplus Two ha ez lenne a kérdés.
fateless:
Így van, ha nincs hálózat akkor sokkal nehezebben fog jelet találni, mint egy "normál" GPS-el rendelkező készülék (nem telefon, mert a telefonokba AGPS van). Normál GPS vevők (leginkább autós navigációk) sokkal gyorsabban találnak jelet önerőből (nyilván AGPS gyorsabb lesz hálózattal, ez tény) és meg is tartják azt. Szóval nem mondtam, hogy rossz az AGPS, egyszerűen egy olcsóbb és energia hatékonyabb megoldás a normál GPS vevőkkel szemben. Más a felhasználási területe is, mondjuk akinek nagyon fontos a navigáció (mondjuk kamionos) az külön eszközt fog venni erre, nem fogja magát egy mobil AGPS-re bízni. De az általam linkelt oldalon is hoztak példát, túrázók is dedikált GPS-t fognak használni, nem pedig egy telefon AGPS-re várni térerő hiányában (ami egyébként könnyen meg is szakad, normál GPS eszközök egyszer jelet találnak akkor nehezen veszítik el, pl alagútba vagy hasonló esetben, ezzel szemben én mobillal sokszor hallottam, mikor mondta, hogy megszűnt a jel). Jó az AGPS, sokaknak ez is bőven elég (nekem is), de bizonyos körülmények között nem versenyezhet a normál GPS eszközökkel. -
Ájvé
veterán
válasz
fateless #111972 üzenetére
Te figyelj inkább, ez nem dedikált GPS, hanem egy olcsó költséghatékony megoldás.
Wolfskin:
Hívás megszakítást be lehet állítani a bekapcsoló gombra, így az éppen nem lehet akadály. -
Ájvé
veterán
válasz
Wolfskin #111968 üzenetére
Remélem tudod, minél ismeretlenebb kínai telefonról van szó. annál esélyesebb a kamu adatok esélye. 4200-es akku biztos kamu. GPS minden telefonba van, vagyis AGPS, de normál GPS ebbe sincs, az is biztos! Szóval téged nagyon csúnyán átnyomtak a palánkon ezzel a kínai csodával.
"telefon helyett ma már a számítógépünket hurcibáljuk"
Ez így van, telefon már nem csak egy telefon, sőt ez csak egy funkciója a sokból már, ezzel nincs is semmi baj, ha helyén kezeljük a dolgokat. Meg kell szokni azokat a tulajdonságokat amik ezzel járnak, de az általad taglaltak nem tartoznak ezek közé, mert sok telefon tökéletesen használható telefonként és sok minden másra is. Te akartál olcsón nagyon jót, csak hát ez egy csapda volt, te pedig szépen belesétáltál.
"a fizikai dedikált gombok elhagyása MINDEN készüléken az olcsósítás, butítás jele"
Hülyeség, egyszerűen nincs már rá szükség, legtöbb készüléken 3 gombra redukálódott a fizikai gombok száma, ezekből egyet nehéz lenne elhagyni (ki-be kapcsolás), másik kettő pedig ugyan lehagyható lenne, de elég fájó lenne a hiánya (és nehéz megoldani a gyors hangerő szabályzást mondjuk telefonálás közben, sőt eléggé kivitelezhetetlen). Többi gomb azért tűnt el mert felesleges, bár van aki megtartotta a home gombot. Szóval nem olcsósítás, sokkal inkább egyrészt trend, másrészt hely biztosítása a minél nagyobb érintő felülethez. Ezek alapján jól tetted, hogy visszatértél a régi nyomógombos telefonokhoz, neked nem való érintő képernyős telefon, nem mindenki szereti vagy tudja elfogadni.
"pontosabban a profitnövelés"
Profit növelés? Az hogy kihagynak egy gagyi 10 forintos panelt egy gombsorral? Egyik legdrágább alkatrész minden okostelefonban maga a kijelző, mondjuk nem maga a érintő képernyő, hanem az LCD vagy AMOLED panel.
"ha ég a kijelző, kisüti a szemem, ha a fülemhez emelem, megbüntet a rendőr. erre van az oldalsó gomb. eredetileg"
Nem erre a headset van, vagy autós kihangosító amivel telefon nyomkodás nélkül is fel lehet venni a hívást. Teljesen mindegy milyen telefont nyomkodsz vezetés közben, ugyan úgy büntetik, nincs kikötve, hogy buta telefon sok gombbal nem büntetendő. -
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #111955 üzenetére
-
Ájvé
veterán
válasz
RufuszX #111954 üzenetére
P8000-nek sincs kávája, csak telefon keret van körbe.
Mellesleg Meizu M2 Note 150.9 x 75.2 x 8.7 mm szóval ez még kisebb.
Nubia Z9 már tényleg keret nélküli, vagyis nyilván alul és felül van, de oldalt nincs se kávája se kerete, pontosabban van oldalt egy fém keret ami azért fogja, de elég minimális. -
Ájvé
veterán
válasz
atosan #111877 üzenetére
Kizárt, hogy Mali450MP2 legyen, esetleg talán még 400MP2, de tekintve, hogy MTK is 6582 alá sorolta számozásban, így valószínűleg gyengébb is lehet. De nekem nem hiszel akkor tessék, talán így már hihető lesz, ez az oldal elég pontos szokott lenni leírásban. Az biztos, bárhogy is nézzük 6580 egy nagyon budget SoC, ami belépő szint legaljára való, nem egy simán középkategóriába szánt készülékbe ahol S410, MT6732 és hasonló SoC-al rendelkező telefonok is vannak.
-
Ájvé
veterán
Nem kellene vernie. Krait 400-as gyorsabb azonos órajelen az A53-nál, így egy szálon jobb. 6732 meg közelében sincs semmilyen téren, órajele kisebb, ugyan úgy 4 magos, GPU sehol sincs az Adreno 330-hoz képest. Fogyasztásban sokkal jobb, ez biztos, de teljesítményben sokkal gyengébb.
RVR400:
6795 Antutu alapján pár ezressel többet tud, de antutu mint tudjuk nem lehet mérvadó. Egy szálon gyengébb, több szálon a magok száma miatt gyorsabb, GPU pedig gyengébb benne, ezt mondjuk normális bench programban látni is lehet. -
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #111774 üzenetére
Óriásit tévedsz, nem a memória sávszélességét jelenti, hanem processzor architektúrát. Te a memória sávszélességre gondolsz, de az teljesen más.
-
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #111764 üzenetére
Antutura mondtam, hogy hülyeség, nem magára a bechmarkra. Nem mutatja meg egyébként a valós különbséget, tessék egy valódi összehasonlítási alap, ez mondjuk csak GPU, processzorra megint más teszteket kell nézni, ezért se jó az Antutu, mert sok mindent néz és az összeset pontozza, másrészt már szakosodtak rá a gyártók, teszt alatt túlhajtja a hardvert (mondjuk ez más program esetén is előfordulhat). Megnézed mondjuk Geekbenchet, ott ki is jön az amit mondtam, egy szálon MT6732 a gyorsabb, még több szálon az MT6592. Sokkal reálisabb. Az is látszik, hogy nincs különbség 32 és 64 bit között.
-
Ájvé
veterán
Nem attól függ, hogy hány bites. Ez csak bizonyos esetben jelent előnyt.
Alapvetően a processzortól függ és annak órajelétől. Cortex A53 azonos órajelen is gyorsabb, mint A7 vagy A5, de mondjuk hiába régebbi az A9, annál lassabb is lehet (viszont sokkal kevesebbet fogyaszt).aytukabozs:
Antutu pontszámokat hagyjuk inkább, 6582 és 92-ben is Cortex A7-es van, aminél azonos órajelen az A53 akár 50%-al is gyorsabb lehet. Össz processzor teljesítményben 6592 lehet ezek közül a leggyorsabb, még 1 szálon 6732 a jobb. Nem csak ez nagy különbség, hanem a GPU is. Mali T760 sokkal jobb választás, mint a Mali450 (400-ról ne is beszéljünk). Csak hardvert nézve egyértelműen Elephone P6000 a legjobb a 6732-vel, sokkal modernebb, újabb a SoC benne. -
Ájvé
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged