- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #101870 üzenetére
Ennek fényében minimum furcsa, hogy az egyik Mlais M52 tesztben hol 39, hol 42 ezer pontot hozott a készülék.
Az első MTK-s telefonom 3000 pont körül hozott Antutuban.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #101839 üzenetére
De az MT6752-vel kizárt a 3X ezer pont Antutu-ban.
-
b0bcat
addikt
válasz
Terentius #101687 üzenetére
Akkor valaki hazudik. Vagy nagyon másképpen mértek.
Esetleg a GizChina cikk fizetett hirdetés.
It’s quite difficult to tell if a battery is as large as a manufacture tells us, and while we have heard reports of the M52 battery being smaller than it states (2800mAh claims one reseller), we are still seeing pretty good battery life never-the-less. Screen on time of about 6 hours+ is what we were seeing which is around the same as the iPhone 6+.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #101501 üzenetére
"RAM: 4Gb" -> = 512 MB?
"ROM: 16Gb" -> = 2 GB? -
b0bcat
addikt
válasz
Laza... #101114 üzenetére
A Lenovo A850+ - szoftveres okokból - a hasonló kategóriás Coolpad 7320-hoz képest okozott csalódást számomra. Zappa kolléga elmondása szerint másik rommal hasított a 8 mag (míg a gyárival a képernyő lapozás is szaggatott). Bekapcsolásig maximálisan elégedett voltam vele; jól össze volt rakva.
Valóban szükséges kompromisszumokat kötni az olcsóbb készülékeknél. Nálam például a GPS egy sosem használt funkció, és a kamerától sem várok sokat. (Éppen ezért egy forint pluszt nem fizetnék azért, hogy ezekben erős legyen egy telefon.)
Ellenben a beszédhangszóró minősége nálam is kiemelten fontos. Itt pedig el kell mondanom, hogy az eddig nálam járt telefonok közül a két Cubot-nak (C11 és S168, mindkettő alsó kategória) és a Haier-nek volt a legjobb a minősége, pedig járt nálam Lenovo, Coolpad, Huawei és ZTE is, nem csak C kategóriás vackok.
Szóval alapvetően egyetértünk, bár máshonnan közelítjük meg a kérdést.
Végszóként még annyit, hogy nagyon örülök, hogy mostanság 80 dollár környékén olyan képességű telefonokat lehet kapni, mint két éve kétszer ennyiért.
-
b0bcat
addikt
válasz
pluhm #101108 üzenetére
Pontosítás: ha a lítiumos akku töltöttségét kb. 20 és 80% között tartod (ez nem kb. 0,75 és 3 voltot jelent, hanem kb. 3,5 és 4 voltot, ugyanis nem 0 és 3,8 hanem kb. 3,3 és 4,2 V között, az üzemi tartományon belül értelmezendők a százalékok), akkor hosszabb lesz az élettartama, mintha mindig 100%-ról 0-ra merítenéd. (Cserébe lemondasz a kapacitás 40%-áról...)
-
b0bcat
addikt
válasz
Laza... #101098 üzenetére
Nem titok, hogy kb. 50 ezer forintnál többet nem vagyok hajlandó telefonra költeni (de szeretek inkább 100 dollár alatt maradni). De miért lenne ez baj? Én ezeket az olcsó vackokat "tesztelem", míg mások a közép- vagy a felső kategóriát. Így a fórum olvasóinak szélesebb körben nyílik rálátásuk a kínálatra.
szerk.: Nem vagyok mindennel elégedett. A Lenovo A850+ például csalódás volt számomra (akár gyári volt a szoftvere, akár nem - engem csak az érdekel, hogy dobozból kivéve nem olyan volt a telefon, mint amit egy 8 magos Lenovo-tól vártam volna
).
-
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #100641 üzenetére
Még a Huawei Y200 is 120 gramm.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #100584 üzenetére
Jogos, ezt a két igen lényeges dolgot nem említettem, pedig valójában fontosabbak is, mint a nyers erő: a 4G és az állítólag (most már) megbízható, jó GPS vételi képesség.
-
b0bcat
addikt
Egyelőre leginkább az erejükben mutatkozik meg, már ami a szintetikus tesztek eredményeit illeti. Antutu pontszám tekintetében (32+ ezer ponttal) a 4 magos, 64 bites MT6732 erősebb, mint a 8 magos, 32 bites MT6592. Az MT6752 8 magos, 64 bites, és Antutuban 40 ezer pont felett teljesít, ami a 805-ös Snapdragon szintje, ha szigorúan a pontszámokat nézzük.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #100536 üzenetére
"Már dolgozunk magyarországi szerviz kiépítésén, de egyenlőre a gyártó országában folyik a szervizelés."
Én nem bíznék meg egy olyan webshop-ban, ahol a magyar helyesírással sincsenek tisztában.
De legalább a "szerviz"-t nem hosszú "í"-vel írták - ez plusz pont.
-
b0bcat
addikt
válasz
CoolBoy323 #100161 üzenetére
Velem sem áll szóba hónapok óta, pedig semmi okot nem adtam rá tudtommal.
Mindegy, kerestem más forrást...
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #100132 üzenetére
Én most adtam egy esélyt az Elephone-nak. Elvileg hamarosan lesz egy G5-öm. Megnézem, mit tud.
-
b0bcat
addikt
válasz
coolicool_hu #100008 üzenetére
Tudod ezt az állításodat bizonyítani?
-
b0bcat
addikt
Jól látom, hogy csak az ájfón topik népszerűbb ennél a miénknél?
-
b0bcat
addikt
Nekem is részben ez volt a bajom az A850+-szal. Egy stock 4.4-es Android rendszerben 5-600 mega szabad RAM van alapból. Ott 200 körül volt. Tele volt a ROM számomra haszontalan appokkal, amik csak a memóriát zabálták. És még ezek tetejében magától telepített éjjel appokat...
Ettől függetlenül biztosan jók a Lenovo telefonok.
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
junkpod #99854 üzenetére
Röviden: az S168 mindent tud, amit anno bő másfélszer annyiért a közkedvelt ZTE V967S tudott, sőt, lényegesen szebb fotókat készít.
Hangminőségre és akkuidőben is jó a Cubot. A qHD felbontás pedig elfogadható 5 colon, kivéve ha az ember szeme 300-500+ PPI-hez van szokva.
-
b0bcat
addikt
válasz
Hawaii2249 #99807 üzenetére
35 ezer körül sokkal jobb ajánlatok vannak, mint 30-ig bezárólag. A THL T6S mellett ott van a Cubot S168 is. Ez utóbbi szerintem még kicsit jobb is, mint a THL.
-
b0bcat
addikt
Érdekes fejlemény. Vajon a 94 ezer forintos ár hogyan értendő?
-
b0bcat
addikt
válasz
RVR400 #99642 üzenetére
Gondolom azért, mert nem MTK proci volt benne.
Sajnos sehol nem találok hirtelen infót erről, de már többször felmerült ebben a topikban is ez a dolog, hogy MTK procival - azonos SIM-en - nem gond a párhuzamos net kapcsolat és a beszédhívás, és hogy ebben úttörő volt a Mediatek.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #99629 üzenetére
Jól írtad. Azonos kártyáról indítva hívást marad a net kapcsolat, másik kártyáról indított hívás esetén viszont megszakad.
Az MTK újítása volt anno, hogy - ugyanannál a SIM-nél - egyszerre mehetett a hívás és a net.
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #99432 üzenetére
És te ebből mit hámoztál ki? Mert én még a Gugli fordítóval sem értem sajnos.
@v-man: Köszi az infókat!
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #99361 üzenetére
Az én gyerekeim telefon-szempontból nincsenek elkényeztetve, úgyhogy nem számítok méltatlankodásra az Y200 sebessége kapcsán.
A lányomnak ez lesz az első telefonja (amit eleinte nem is nagyon fog, legfeljebb csak otthon nyomkodni).
Telefonnak nálam teljesen bevált a modell. (Hangminőségben még mindig átlag feletti a kínai vonalon.
) Kb. másfél évig használtam, és egyedül a böngészőből való kilépegetés keserítette az életemet (amikor túlcsordult a memória), de máskülönben nem volt gondom a sebességével. Igaz, én nagyon kevés appot használok, és azok sem erőforrás-igényesek.
-
b0bcat
addikt
válasz
#45553408 #99359 üzenetére
Minden bizonnyal.
A legelső okostelefonom, egy Huawei Y200, a mai napig megvan. (Most fogom a nagyobbik lányomnak adni, hogy ismerkedjen a technikával.) Az alap dolgokra - főként telefonálás és némi netezés - a mai napig elég az egymagos proci 256 mega memóriával és 2.3-as Androiddal.
Ráadásul nekem így 4-5 napokat bírt az 1400-as akkuval.
-
b0bcat
addikt
válasz
#45553408 #99356 üzenetére
Attól függ. Ha csak telefonálnak vele, akkor 2-3 nap is lehet az üzemidő. Mint általában az MTK procik, ez a kétmagos SoC sem fogyaszt sokat, ha nem csinál éppen semmit.
(A Qualcomm procis saját telefonom kb. 8%-ot veszít az akkuidőből egy éjszaka alatt készenlétben, míg az MTK-s telefonok kb. 1%-ot.)
-
b0bcat
addikt
válasz
#45553408 #99350 üzenetére
Telefonálni teljesen jók lesznek.
@djapor96:
Manapság a négymagos 32 bites proci (MT6582 vagy Snapdragon 400) 1 giga RAM-mal már eléggé alapnak számít. Ehhez képest a kétmagos procival (és fél giga memóriával) szerelt, sokkal gyengébb teljesítményű telefonok nem sokkal olcsóbbak.
Meg a 4 giga ROM is elég kevés.
-
b0bcat
addikt
válasz
#45553408 #99343 üzenetére
Nekem semmi bajom az MT6572 + 512 MB RAM kombóval (három ilyen készülékem is volt már, és nagyon elégedett voltam velük), de most, 2015-ben, amikor ilyen árfekvésben már nyolcmagos készüléket is lehet kapni, már nem szívesen fizetnék 30 ezer körüli összeget egy ilyen hardverrel szerelt telefonért - akkor sem, ha márkás.
35 körül már itthoni garis MT6582 + 1 GB RAM modellt is lehet kapni, például THL T6S-t vagy Cubot S168-at. Mindkettő nagyon jó készülék, és sokkal többet tudnak, mint az A319.
-
b0bcat
addikt
Találtam egy szuper antelife akciót: Ulefone Be Pro 169 helyett kedvezménnyel 179 dollár.
-
b0bcat
addikt
Nocsak, mégis van remény "normális" Haier modellre?
-
b0bcat
addikt
válasz
zolipapa66 #99194 üzenetére
Gyanúsan olcsó ez a "klub".
-
b0bcat
addikt
válasz
#39868659 #99169 üzenetére
Bár a fotós képességek megítélése erősen szubjektív, a Cubot S168 szerintem mindenben megfelel a kitételeidnek:
- átlag feletti üzemidő a 2 Ah-s akkuból
- jó hangminőség (kifejezetten jobb, mint az átlag)
- élvezhető felbontás (qHD 5 colon, szép színek, IPS kijelző)
- jelenleg 85 dollár alatt is hozzá lehet jutni, ami igen jutányos árA GPS-t nem próbáltam az enyémben. (Nem navigálok telefonnal. Van célhardverem, bár azt sem gyakran használom, mert ritkán utazok ismeretlen helyre.) Az OTG-t sem próbáltam.
Nyilván vannak jobb készülékek (nagyobb akku, erősebb proci, stb.), de nem ennyiért.
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #99116 üzenetére
Fel sem merült bennem, hogy a kolléga a V5-re gondol...
-
b0bcat
addikt
Ha olyan jó minőségű lesz, mint az M9, akkor ez jó ajánlat lesz 160 dollárért.
-
b0bcat
addikt
válasz
lukaszokni #99044 üzenetére
THL T6S vagy Cubot S168 (részemről inkább az utóbbi ajánlott).
-
b0bcat
addikt
válasz
cs.zs. #98988 üzenetére
Ha arra vonatkozik a kérdésed, hogy az S168 tud-e rendesen magyarul, akkor a válasz igen. Igazság szerint a legutóbb nálam járt kb. féltucatnyi kínai csoda közül egyedül a Lenovo nem tudott normálisan magyarul. A stock Androidos készülékek magyarítása közel kifogástalan.
@v-man: Pontosan mi a parajelenség a jack csatlakozóval?
-
b0bcat
addikt
válasz
Fitzgerald #98742 üzenetére
Én mondjuk rögtön mondanék három készüléket, amiért szerintem érdemes pénzt kiadni 100 USD-ig bezárólag:
- THL T6S (5" FWVGA, MT6582)
- Cubot S168 (5" qHD, MT6582)
- Mlais M9 (5" qHD, MT6592)Ezeket tapasztalatból tudom ajánlani.
-
b0bcat
addikt
Redmi Note "klasszik"?
A Coolpad 7320 szerintem is egy jó készülék, bár a kamerájától nem voltam elájulva. (Értsd: nem láttam jelentősen jobbnak, mint az akkortájt nálam járt egyéb MTK-s telefonok fotós képességeit. Konkrétan a Star HD9000-em is csinált olyan jó fotókat, mint a Coolpad.)
-
b0bcat
addikt
válasz
lazlogogola #98163 üzenetére
Ennyiért én inkább THL T6 Pro-t vennék.
-
b0bcat
addikt
válasz
Outlander #98140 üzenetére
"A 3 napon belül már vagy 10 éve nem élő szabály."
A hibás terméket 3 munkanapon belül köteles cserélni az eladó. Nem küldheti szervizbe, stb. Szerintem te arra a közhiedelemre gondolsz, amely szerint vissza lehet cserélni valamit 3 napon belül, ha nem tetszik, ami valóban 1997 óta nem él már lehetőségként.
@RVR400:
Ráadásul nem úgy van, hogy a jótállás időtartama újraindul a javítást követően?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged