- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Xabi78 #22526 üzenetére
Az MTK 6577 chipset-tel szerelt telefonokat rendkívül egyszerűen lehet rootolni (kb. fél perc - két újraindulás), ha megfelelő drivert-t használunk. (Sokszor a driver telepítése macerásabb). Ennek a topiknak a téma-összefoglalójában is van róla szó. Ehhez ugye nem kell ROM csere. Az más kérdés, ahogy előbb írtam, ha a ROM eleve "pre-rooted".
A 6589-es kütyüket (még) nem ismerem, ezért csak feltételezem, hogy hasonló módon rootolhatók. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Peaceliker #22523 üzenetére
"amúgy rootot csak rom cserével lehet eszközölni?"
Nem. Inkább az a gyakoribb, hogy a ROM csere "törli" a root jogot. De pl. a G3 gyári 4.1.2 JB ROM-ja már "pre-rooted".
A W8-hoz nem tudom, van-e kiforrott rootolási mód, bár elvileg az MTK chipes telefonok azonos módon rootolhatók. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Peaceliker #22517 üzenetére
Nem "hülye" a JB. De ha minden ugyanúgy működne és ugyanott ott lenne, akkor ez egy ICS lenne.
Ha pedig nem találtad eddig ezeket a beállításokat, akkor ott van a "jóöreg" MobileUncle Tools. Ezek a beállítások ott is elérhetők (és egy sor más is). Az "Engineer mode" csak előhozza a ROM-ból azokat a funkciókat, amiket egy nem "engineer" mezei felhasználó alapban nem használ. -
Sanyesz.
őstag
válasz
sasa311 #22233 üzenetére
Azon NEKÜNK innen Magyarországról kár agyalogni, hogy melyik kínai gyártó mikor dobja piacra egy-egy modelljét és miért éppen akkor. Ebbe sem beleszólásunk, sem bele látásunk nincs. Én is kíváncsian vártam történetesen a Jiayu G4 tényleges megjelenését, de nem dőlök a kardomba, ha ez csak májusban lesz (vagy amikor).
A ködösítésben igen nagy szerepük van a webshopoknak. A Pandawill emlékeim szerint már január közepén elkezdte "pre-sale" árulni, akkor még február végi szállítással.Ez a "rendeld meg, fizesd ki, aztán majd küldjük egyszer" szindróma. A Vaterán is lehetett "kapni" egy-két jól értesült eladónál.
Legyen ez ebben az esetben a Jiayu cég baja, ha hagyja, hogy a négymagos telefonra várók türelmüket vesztve más modelleket rendeljenek be. Ettől még magát a Jiayu márkát én jónak tartom. -
Sanyesz.
őstag
válasz
balazs1011 #22176 üzenetére
MobileUncle Tools -> Engineer Mode (MTK) -> Band mode
-
Sanyesz.
őstag
Esetleg erre gondolsz: needrom.com
-
Sanyesz.
őstag
-
Sanyesz.
őstag
válasz
motorolatom #21426 üzenetére
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Rawulf #21065 üzenetére
Igen, nekem is éppen ilyen van, kb. egy éve. Én eleve tablethez vettem és "trackelésre". A telefonnal még nem próbáltam.
Az akkuja bírja legalább 12 órát. Csak a hozzá adott "GPS logger" szoftver kuka. Helyette GPSbabel-t használok.
Ja és ez szobában is kb. 1-2 percen alatt talál jelet. -
Sanyesz.
őstag
válasz
instantwater #21052 üzenetére
Hát éppen ezt próbáltam neked leírni a #21030-ban.
#kymco: Így már értem... Ez már nagyon OFF kérdés lesz: ki lehet itt MOD?
-
Sanyesz.
őstag
Nem egészen értem, mire célzol. Pontosabban fogalmazva: egyáltalán nem értem. Azon a linken nem Te vagy, mint "feljelentő".
Az ominózus hsz-t, ahol a G3 hirdetés volt publikálva, törölte egy MOD. Ezek szerint a vele összefüggő hsz-eket is törölhette...
vagy nem erre gondoltál? -
Sanyesz.
őstag
-
Sanyesz.
őstag
válasz
instantwater #21033 üzenetére
Sehogy, hacsak nem "átutalással" fizetsz.
Dominó85: Közben láttam, hogy egy "jóindulatú" fórumtárs "beajánlott" a MOD-nál, linkelve a G3 hirdetést, amit tegnap közzétettél a G3 topikban. Ezek szerint van ember, aki örömét leli ebben. (itt)
Mondjuk a dolog pikantériája, hogy nem is Te hirdettél. -
Sanyesz.
őstag
válasz
instantwater #21029 üzenetére
Kártyás fizetéskor sem a bankod vált, hanem a kártyatársaság árfolyamával történik a konverzió. A PayPal árfolyama mindig rosszabb ennél. Akár 3-5%-kal is.
Erről bőven írtak már a "Külföldi rendelések" topikban. -
Sanyesz.
őstag
válasz
instantwater #20988 üzenetére
Nézz rá az árakra és a szállítási módra és költségre.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Killerlaca #20936 üzenetére
Tapasztalat csak az N2-vel lehet, mert 810 még nincs itt senkinek.
DE: az N2 nem duál SIM-es. -
Sanyesz.
őstag
válasz
instantwater #20811 üzenetére
Ez az oldal azoknak lehet kompromisszum, akik nem mernek vagy nem akarnak Kínából rendelni. Eleve a szállítás is + 19-21€, így egy 202€-os termék mindjárt kb. 222€, ami olyan 266$.
Meg lehet őket érteni, hiszen ők (elvileg) hivatalosan importálnak Kínából és az EU-s járulékokat megfizetik, illetve megfizettetik.
A garancia érvényesítése sem lehet sokkal egyszerűbb, mert ők is csak Kínába küldik vissza (a megrendelő helyett). -
Sanyesz.
őstag
válasz
Terentius #20538 üzenetére
Azt már korábban is megfigyeltem, hogy mindig van egy-egy "opponens", aki lehúzza ezt vagy azt a telefont.
Teszi ezt anélkül, hogy bármi személyes tapasztalata lenne az adott készülékről.Pusztán sajtó, Antutu teszt és egyéb "mérvadó" hírek alapján.
Semmi okom, hogy ódákat zengjek a G3-ról, de több, mint négy hónap SZEMÉLYES használat után ki merem jelenteni: örülök, hogy megvettem, nekem jó vétel volt. Szerintem van itt még pár tucat ember, aki hasonlóan vélekedik.Az nekem is furcsa, hogy valaki egy 4.5"-os kijelzőn akar HD videókat nézni. Persze a szemésznek meg kell élni valamiből.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
szucsmatyas #20453 üzenetére
Lásd a saját topikját
-
Sanyesz.
őstag
válasz
ervin1979 #20322 üzenetére
De most komolyan, ezt miért nem a KÜLFÖLDI RENDELÉSEK topikjába írjátok be???
Semmi köze a duál SIM-es telefonokhoz. -
Sanyesz.
őstag
válasz
minatomiray #20178 üzenetére
Én határozottan állítom, hogy nálam a januári megjelenése óta tökéletesen működik a JB béta. Nem tudok rosszat mondani róla. A sokat emlegetett kamera engem nem érdekel.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
nagash #20003 üzenetére
Erről már egy csomószor volt szó, csak ismételni lehet:
Megnyugtatlak, én így használom, amióta megvan a G3 (november). Az egyik kártya csak mobilnet, a másik beszélős.
Ha netezel, bejön a hívás a másik kártyára. Ez független attól, hogy a telefonon netezel vagy megosztod a netet USB-n, WiFi-n, BT-n.Csongii: Pay Play = Pay Pal
-
Sanyesz.
őstag
válasz
banderasz77 #19959 üzenetére
De mégis, mit szeretnél kicsikarni? Senki nem látott még közelről ilyen készülékeket, csak sajtófotókon. Senkinek nem volt a kezében, nem használta, nincs tapasztalata róla.
Ezek hiányában pedig arról beszélni, melyik a "best buy", szerintem értelmetlen.
Az sem biztos, hogy tényleg hozzáférhetők.A kínai webshopok raktérkészletének valóságtartalma, mint tudjuk, konvergál a nullához.
De, hogy mégis megnevezzek egyet: JiaYu G4 (2/32GB)
-
Sanyesz.
őstag
válasz
fotosjani #19951 üzenetére
Én már az Antelife-nak sem hiszek. Két hónapja rendeltem onnan egy G3-at DHL-lel ezüst színben (in stock), egy hét elteltével jelezték, amikor már ide kellett volna érnie, hogy "ja, hát ezüst az nincs". Lett fekete...
Ezüstöt meg a MiniDeal-től rendeltem SG Post-tal. Egyszerre értek ide.
Pumika1975: Nem nagy varázslat, de ha már benne van, az még jobb. Aztán én úgy gondolom, egy valamirevaló ROM-ban legyen is benne a "Google Áruház".
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Pumika1975 #19948 üzenetére
A "Google Play" eddig minden Jiayu G3 gyári ROM-ban volt. Ebből kiindulva biztosan lesz a G4 ROM-jában is.
A "MobileUncle Tools" nem telefon specifikus app, ennek is működnie kell. Ami egyelőre sötét ló, az root jog. Ha már a kezemben/kezünkben lesz egy ilyen kütyü, többet tudunk. -
Sanyesz.
őstag
válasz
banderasz77 #19940 üzenetére
Erre nem nagyon kaphatsz érdemi választ, mert talán a THL W8, ami már kapható, a másik ismert márka a Jiayu esetleg a jövő héten kezdi forgalmazni a G4-et (addig "pre-sale"), ugyanúgy, mint a Zopo a 810-et.
Így aztán tapasztalat sincs még. -
Sanyesz.
őstag
válasz
konigjanos #19765 üzenetére
-
Sanyesz.
őstag
válasz
konigjanos #19762 üzenetére
De tud.
-
Sanyesz.
őstag
Most elvesztettem a fonalat. Beállok azok sorába, aki nem ért valamit. Én azt nem értem, miért TE reagáltál egy olyan hozzászólásomra, amit nem is neked címeztem, hanem egy másik fórumtársnak. ... vagy esetleg te egy és ugyanaz vagy, mint "jano2101"
De köszönöm, hogy sikeresen összefoglaltad nekem a saját hozzászólásaimat.Majd elmentem valami évkönyvbe őket.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Sanyesz. #19717 üzenetére
Közben már látom, hogy 45$ a DHL rendelés a Zopo-tól. Valahol itt kompenzálják az európai szállítást.
Egy ZP 810 tehát így 305$-ban "áll meg". A G4 245-250$ körül várható (Minideal) az előbb említett konfigurációban.
Érdekes, hogy mindkét típust március 15-i megjelenéssel árulják. "Négymagos világpremier" lesz nemzeti ünnepünk tiszteletére. -
Sanyesz.
őstag
válasz
fateless #19716 üzenetére
Egy dolgot vegyél figyelembe: a (leendő) G4 250$ körüli ára 2 / 32 GB memóriát takar.
Én DHL-lel nem hozatnám Kínából, tökéletesen megteszi az SG Post is. Pénztárcakímélő, több szempontból is...
Nekem az olasz rendelésnél magasabb DHL költség rémlik, de már nem emlékszem pontosan. Onnan nem rendeltem.
A G3 támogatása nekem megfelel, bár én magamat is támogattam pl. ROM magyarítással és ß JB is jól működik. -
Sanyesz.
őstag
válasz
petymeg #19703 üzenetére
Az a helyzet, hogy Neked eleve előítéleteid vannak a kínai telefonokkal és magával a Kínából történő vásárlással. Nem vagy vele egyedül, de anélkül nem győződhetsz meg az ellenkezőjéről, amíg nem rendelsz és ki nem próbálsz egyet. Én pl. Nokia-párti voltam (plusz Siemens S55), amíg egyszer csak gondoltam egy merészet és berendeltem egy kínai telefont ... és láss csodát, ideért és működött.
Pedig okom lett volna az elpártolásra, mert belefutottam Wang "úrba" is (vagy kibe?) a "hootablet"-től és sikeresen megkaptam a képernyővédő fóliámat potom 230$-ért.Szerencsére a PP segített.
Szóval egyszer kell lépni egy merészet és bele kell vágni... -
Sanyesz.
őstag
Állítólag valamikor a nyár végén-ősz elején kezdték forgalmazni, de ide hozzánk az első darabok talán október végén, november elején értek. Nekem november elején hozta a postás.
Akkor 10 nap alatt ért ide a Minideal-től, de a posta még üldögélt rajta egy-két napot.
Azóta vettem még négyet, hasonló szállítási időkkel. Egyszer előbb ideért SG Post-tal, ming DHL-lel. -
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Pumika1975 #19638 üzenetére
Van ennek saját topikja.
Amúgy pedig nincs mit "kiokosítani". Itt semmi trükköt ne várj, hiszen a csomag feladására semmi ráhatásod nincs. Egyszerűen arról van szó, hogy ha szerencséd van, akkor nem fizetsz (sok) vámolással kapcsolatos költséget. De ez nem rajtad és nem is a kínai feladón múlik.Geree: Kérlek ezt NE ide, hanem a saját opikjába.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
petymeg #19608 üzenetére
Én nem tudom, Te hogyan számoltad ki, de:
A MiniDeal-nél 190$ + szállítás 0$ + VÁM 0$=190$. Ami necces lehet, az az ÁFA.Ha (véletlenül) a teljes készülékárra fizeted az ÁFÁ-t, amit abszolút kétlek, akkor is legrosszabb esetben 241$.
Mellesleg a MiniDeal - szerintem - az egyik legmegbízhatóbb kínai shop. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Revajzz #19566 üzenetére
Bocsáss meg, de ennek a kérdésnek van egy külön topikja.
(Ahol most vagyunk a Duál SIM-es telefonokról szól.) -
Sanyesz.
őstag
válasz
Pumika1975 #19546 üzenetére
Az, hogy 400$ lesz egy G4, kizárnám. Az előrendelést éppen az ilyen vevőkre találták ki, mint Te. Akik abban bíznak, hogy olcsón (?) hozzájutnak ezen a módon valami nullszériás darabhoz - bevezető áron.
Persze ez csak szigorúan magánvélemény, én nem turkálok más ember zsebében, szíved-jogod előrendelni. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Pumika1975 #19542 üzenetére
Ugyanazt a választ adnám, amit a másik topikban is kaptál. Én nem rendelném előrendeléssel. A tényleges szállítás is bizonytalan.
A készülék még teljesen ismeretlen, a sajtófotókon és egy-két ismeretlen eredetű videón kívül egyéb infó nem áll rendelkezésre.
Magyarul: vásárlói értékelés még nincs, hiszen nem is kapni.
A webshop számomra "sötét ló". Az "ajándék" felirat pedig nem sokat jelent a vámolásnál. -
Sanyesz.
őstag
Legyen igazatok.
De látod, most megint Te "adod a lovat" a többiek alá az első mondatoddal. Inkább írtad vona meg privátban.
Akinél eddig vásároltam, még sosem küldött nekem SMS-t Kínából.
Csak e-mailben vagy a PayPal-on keresztül kommunikáltak a szállítás állapotáról. Később már sehogy. Mondjuk nem vártam el.
Az, hogy jön SMS-ben egy üzenet ROM frissítésről, mit jelent? Hogyan tovább? -
Sanyesz.
őstag
Gondolom, nem ingyen...
Xabi78: Sanyesz kolléga nem tervezi és korábban sem tervezte, hogy pénzt kérne ilyen "szolgáltatásokért"
. Én is örültem neki, amikor végre sikerült megtudni a ROM magyarítás trükkjét és kaptam/kaptunk egy kiinduló repo csomagot, amit valamilyen másik telefonról szedett le valaki. Azt tényleg állíthatom, hogy a G3-ra való optimalizálás nem kevés időt vett igénybe. Aztán, amikor kijött JB ß, újra nekirontottam, mert abban meg nagyon sok a változás van az ICS-hez képest.
Közben pár trükköt magam is kidolgoztam a magyarítás tökéletesítésre.
Szóval el lehet vele tölteni pár estét, mire összeáll a kép. De mindezt saját érdekből is teszem és itt ez a lényeg. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Dominó85 #19442 üzenetére
Én még emlékszem arra, amikor tavaly augusztus-szeptemberben vártam a Jiayu G3 rendelhetőségét és bogarásztam a kínai webshopokat, már akkor sokan feltették a kérdést az EtoTalk-nak, meg lehet-e rendelni csak a MOD ROM-ot. A válasz minden esetben az volt, hogy egyelőre csak telefonra telepítve árulják, de kb. 2 hónap múlva külön is megvásárolható. Ezek szerint az a két hónap még nem telt el.
"Tehát a rootolás nem feltétlenül egyenlő a rom cserével.".
Azért valljuk be őszintén, aki itt a fórumon tüsténkedik, nem nagyon éri be simán appok telepítésével. -
Sanyesz.
őstag
Érdekes kérdés ez az "EtoTalk ROM" ügy. Pár hetente periodikusan visszatér és ki-ki vérmérséklete szerint vagy támadja, vagy támogatja. Esetleg csak "provokatíve" előhozza a témát.
Az én legnagyobb gondom (az lenne, ha használnám), hogy ez a ROM "örökös" a telefonon, hiszen az EtoTalk nem fogja utógondozni a ROM-jait. Külön sem árulja, csak a telefonra telepítve. Esetleg hiba esetén küld valamiféle javítást/pótlást.
Aki tehát soha nem szeretné lecserélni a telefonján a ROM-ot, mert neki úgy jó, ahogy van, annak megoldás lehet az Etotalk ROM megvásárlása.
Más esetben én nem javasolnám. Nem az ára miatt.Az is érdekes kérdés, hogy "aki nem akar bibeblődni a rootolással stb.". No de, aki már rootolásban gondolkodik, az szinte biztos, hogy "testre akarja szabni" a telefonját, amibe a ROM csere is beleértendő. Ezzel pedig ugye, megint "repül" az EtoTalk ROM.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Ace Ventura #19407 üzenetére
A garis ügyintézésnél mit vállal? Azt, hogy helyetted, de a Te pénzeden visszapostázza Kínába a telefont. Ez nem egy önzetlen segítség...
Ennyit Te is meg tudsz tenni. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Ace Ventura #19405 üzenetére
A 85g nem valós, többen lemérték (én még nem), de nem emlékszem pontosan. Olyan 130-140g rémlik.
A Vaterások éppen úgy hozatják be Neked, mintha Te rendelnéd meg, csak éppen ráteszik a saját hasznukat is.Szerk: Utána néztem, 156g.
-
Sanyesz.
őstag
Ehhez egy kis adalék: én meglepiként rendeltem a nejemnek egy Bedove i5 nevű "csodát". Neki valóban kell(ene) a duál SIM, mert most két telefont hord, egy cégest és egy privátot (Nokia N73 és valami egyszerű kis másik Nokia, ami somogyiasan szólva: a búcsúban egy pálcán van a céllövöldében.)
No meglepi lett is, mert közölte, hogy neki ilyen telefon aztán nem kell, mert ő nem tudja kezelni, neki jó a hagyományos. Szerencsére egy barátom átvette az i5-öt, így különösebb probléma nem lett a dologból.
Ilyenek a nők...
Mondjuk ő nem egy műszaki ember, az egészségügyben jobban "elnavigál". -
Sanyesz.
őstag
válasz
sasa311 #19282 üzenetére
Hát ezzel az obival nem fogsz lepkét fényképezni, max. 4-5 méterről (se)
. A profi gépnél nem annyira a "megapixel", hanem a jó optika a mérvadó.
Dehát ez ugye fényképezőgép, amivel nem lehet telefonálni. Mi meg telefonokról beszélünk, amivel esetleg lehet (valamilyen szinten) fényképezni. -
Sanyesz.
őstag
válasz
g.tomika01 #19267 üzenetére
Bocsáss meg, de a fórumon tilos a hirdetés. Töröltesd egy MOD-dal és tedd fel a Hardverapróra.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
mokamachine #19238 üzenetére
Ugyanezt a kérdést feltetted a "Külföldi rendelések" topikban is. Ide miért kellett beírni?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
lercom #19142 üzenetére
Ez NEM a JiaYu hivatalos webshopja. Olyanról nem tudok.
Csak az élelmes kereskedő ezt a nevet választotta.
A G4 tényleges hozzáférhetősége erősen kérdéses. Legkorábban talán áprilisban lesz kapható. A legtöbb helyen a "lead-time" 2013.03.25.
Ilyen kupon akciót melyik oldal kínál. Elég valószínűtlenül hangzik
Az előrendelést én nem javasolnám. Ráérsz akkor megrendelni, ha már bizonyosan kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged