- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Linda1 #117072 üzenetére
Ó, akkor Te nem ismered a szöszik lelkivilágát. Az enyémnek régebben ellopták a kb. két éves Nokia 5800 -ás telóját. Akkor már erősen hanyatlott a symbian. Sajnos, a drágámnak nem volt kitől tanácsot kérnie
, ezért lelkesen mesélte, hogy sikerült találnia vmi kutyaütő szolgáltatót, ahol még árulták, így tudott venni a két éves telója helyett egy ugyanolyat. Na?
-
törölt tag
válasz
Linda1 #117060 üzenetére
Én meg pasi vagyok és sztem elég férfias jellem, mégis fehér telóm van. Csak "utcai hordáshoz" betettem egy fekete tokba. Azért vettem fehéret, mert nagyon sokat vagyok autóban és a fehér talán egy picit kevésbé melegszik a szélvédő mögött. Szvsz. a fehér szín nem biztos, hogy a "csajossággal" van összefüggésben.
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #116996 üzenetére
Sztem elég egyértelmű. Azok szokták használni, akik a színes, szagos, villogó, térben mozgó elemeket és effekteket szeretik a home -on. Az ilyesmik pedig mindíg erőforrásigényesek.
A Novat sem ismerem, nekem minden droidomon Apex van és nem nagyon volt még vele problémám. Még régen, egy frissítés bugos lett, de gyorsan javították. Nem vagyok design fan. Még a háttérképet is kikapcsoltam. A fekete háttér nekem tökéletesen megfelel. -
törölt tag
A userek igénye, hogy szabadon szárnyalhasson a képzeletük. Itt, a topikban is sokan hiszik azt, hogy egy hardverben megvették az okostelót, PNA -t, fényképezőgépet és még kitudjamimindent. A gyártók meg adják a fantáziához a mesét, hogy bármi lehetséges, ők akár a fizika korlátait is képesek átlépni.
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #116943 üzenetére
Gondoltam, hogy valamit benézhettél, de ilyen apróságokon nem akadok fenn.
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #116941 üzenetére
Igen, hallottam róla. De, nálam egyébként sem játszik. Egyrészt a Mi4i -ben Snapi van, én meg inkább az MTK -t preferálom, másrészt, nálam
no Martini, no partyno B20, no Xiaomi. -
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #116924 üzenetére
Mivel itt azt állítják, hogy lehet kapni, ezért a Zopo ZP999 tudja ezeket. Viszont, mondjuk úgy, hogy a kamerához nem értek, mert nekem az itteni, általános nézettől eltérő elképzeléseim vannak a "jó fénykép" és a telókba szerelt kameramodulok összefüggéseiről. A ZP999 -ben egy Sony Exmor IMX214 van.
-
törölt tag
válasz
PanUser #116915 üzenetére
Nem tudok 2GB -os verzióról. Nekem az fura, hogy egy külsős bótban megvásárolható, a zopomobileshop.com -on viszont már régen nincs a palettán. Előbb a 3X tűnt el, aztán az LH is.
-
törölt tag
válasz
PanUser #116912 üzenetére
Abban pont nincs különbség. A Lion Heart és a 3X verzió is 3GB RAM -os. Csak, az LH -ban 32GB a belső tárhely, a 3X -ben meg 16GB. Sztem egy kicsit borsos az LH felár ahhoz képest, hogy SD -vel bővíthető (2 SIM + külön SD slot). Ezt úgy ellensúlyozták, hogy az LH -hoz adtak SD kártyát, meg fóliát, meg kiskutyafülét. De, gondolom, hogy ez most nincs. Egyébként sztem jó vas. Én eleve hosszú távra vettem. Több, mint egy éve megvan és eszemben sincs lecserélni.
Egyébként a linkedben ezt látom: "State: On Sale since 7 November 2014" -
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #116725 üzenetére
Tudatlanok mindenhol vannak, de mi az az FB?
-
törölt tag
válasz
Kornel #116423 üzenetére
Nem vagyok gamer, nekem az X10 is elég lenne és nem mennék 1080p fölé, hogy "guruljon" is. Most 5,5" van, 6" körülit símán bevállalnék. Lehet, hogy fölötte is, ezt majd kb. két hét múlva fogom tudni, ha meglesz a Huawei Talkband B2 -m. Nem a telefonálás a fő funkció és ha nem kell hozzá előrángatnom a telót, akkor lehet, hogy feljebb is mehetnék a képátlóval.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Kornel #116316 üzenetére
Már az 5.1 volt a sláger, amikor kifejezetten olyan telót kerestem, amin KK -van. Szívem szerint 4.3 -at szerettem volna, de az már esélytelen volt. A Lolliban számomra csak a dual SIM kezelés lenne hasznos, de ezen a téren az MTK API -k alapból sokkal több lehetőséget adnak, mint amit a Google rakott az 5.1 -be. Úgyhogy, felőlem a hajára kenheti a Google a
korlátozásaitfejlesztéseit. -
törölt tag
válasz
Kornel #116302 üzenetére
Nem kell ezt annyira túlmisztifikálni. Én nagyon örülök, hogy nem dőltem be ennek a 64 bites divatnak és az ART sem hatott meg. Maradtam a 32bites 6595 -nél (ami úgy tűnik, hogy a 675x -eket megeszi reggelire
) és a Dalviknál (KitKat). Semmilyen hátrányban nem érzem magam emiatt. Én is két évre szoktam tervezni és ennek így, az első év után, semmi akadályát sem látom. Aki ismer, az tudja rólam, hogy a HC kategóriába tartozom. Szvsz. nem a legújabb, "legtutibb" csúcshardver a tuti recept a tartós elégedettséghez.
-
-
törölt tag
válasz
antal750 #116094 üzenetére
Már írtam odaát is, hogy sztem ez a program (is) felejtős. Az Androidban alapból nincs OS szintű lehetőség arra, hogy egy alkalmazás a hardvertől ilyen infóhoz hozzájusson. Az MTK -nál maga a SOC ad rá lehetőséget és pont azért kell az Engineer menüben túrkálni, mert OS szinten nem lekérhető az infó. Spec. MTK -ra írt alkalmazás kéne hozzá. A Play -ről letölthető alkalmazások nem a telótól szerzik be az infót. Akkor tudnák megjeleníteni, ha a szolgáltató a torony adatokban ezt nyilvánossá tenné. Amerikában van olyan szolgáltató, amelyik engedi megjeleníteni ezeket az infókat. Tudomásom szerint, nálunk nincs.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #116080 üzenetére
Nana.
Én nem kockáztatnék egy ilyen adatbázist.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #116045 üzenetére
Ilyenekre (pl. SIM kezelés) gondoltam, amikor azt írtam, hogy a hozzáférhetőség miatt én az MTK -t preferálom.
Elejtett megjegyzésekből úgy tudom, hogy az MTK -n kívül a Samuk (lehet, hogy csak az Exynososok) és az Iphonok tudnak még ilyen frekvenciaszűrést. -
törölt tag
válasz
hevizms #116030 üzenetére
Nem kell hozzá külön alkalmazás. MTK telón belépsz az Engineer menübe -> Telephony -> kiválasztod az aktuális SIM -et -> Band mode.
Itt kiveszed az LTE -nél a 3,7,20 elől a pipát és nyugtázod. Megvárod, amíg elmegy a 4G, majd egyenként újra aktiválod a frekvenciákat. Amelyiknél visszajön a 4G, az a helyi freki.
Ha ezzel megvagy, akkor pedig a hely, torony, szolgáltató infókkal elküldöd a frekit privátban bodrik11 -nek. -
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #116025 üzenetére
Ezzel az erővel a Kickstarter -t is linkelhetted volna. Sztem megvenni szeretné a telót, nem pedig tőkével beszállni a gyártás finanszírozásába.
-
törölt tag
válasz
#73959936 #116014 üzenetére
Írd meg, hogy hol vagy és hogy melyik szolgáltató, mely csomagját használod (a karácsonyi ingyennetből Telenorra tippelnék
)! Ha valakinek arrafelé van egy B20 -at is tudó, MTK SOC -os telója, azonos szolgáltatós SIM -mel, akkor meg tudja írni neked az adott helyen használt frekvenciákat.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
svgyula #115997 üzenetére
Nem szabad általánosítani. Egyik barátom szöszije a héten mutatta fülig érő szájjal az aranyszínű Elephone P8000 -esét. Igazából csak kívül szöszi, mert nagyon is talpraesett teremtés. Ezt a telót is önállóan találta ki magának. Sőt, a barátomnak is ő szerezte az S4 Duosát.
-
-
törölt tag
válasz
raulicio #115930 üzenetére
Attól, hogy nincs VOLTE, még lehet LTE -n telefonálni. VOIP -ról hallottál már? Minél rövidebb a ping és minél alacsonyabb a csomagveszteség, annál kisebbek a késések, vagyis annál jobb a hangminőség. Ebben a két tényezőben sokkal jobb az LTE, mint a 3G. De, ez csak elmélet, mivel Telenoréknál a 3G csapnivaló. Vagy 4G, vagy semmi. Hát ezért fontos nekem az összes LTE frekvencia.
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #115915 üzenetére
Persze, vágom.
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #115910 üzenetére
Ugyan már! Sok telón elöl van és mégsem keverem össze egy Almáéval. Akinek nem tűnik fel, hogy van mellette két másik gomb, az menjen szemorvoshoz! Különben sem muszáj, hogy kerek legyen az a gomb. Tőlem lehet házikó, lótuszvirág, ződ robotfej, vagy mittudoménmi. Le...om, csak ne kelljen már a tartó és a szélvédő között matatnom, mert sztem az minden, csak nem Smart. Bár, elvileg nekem hamarvást meglesz a megoldásom most, hogy az aprón féláron dobálják a P8 -hoz kapott Talkband B2 -ket. Régóta szerettem volna egy ilyet, csak a legújabb frissítésig nem tudta megjeleníteni az értesítéseket.
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #115889 üzenetére
Ha majd lesz mindegyikben, akkor nem lesznek B20 napok.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #115849 üzenetére
Tudom. Szted miért írtam le az egyéni preferenciámat, hogy hülye lennék GSM -en telefonálni?
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #115827 üzenetére
Hát ez az. A B20 -on (is) elég sok elvérzik. Márpedig az nálam is alap. Nem fogok GSM -en telefonálni csak azért, mert csak 800 -as 4G van ott, ahol vagyok. Nem azért vesz az ember új telót, hogy visszafele lépjen.
-
törölt tag
válasz
Kornel #115822 üzenetére
Nem tudom, hogy mire utaznak a gyártók. Én magasabb kategóriában nézelődök, de ott sem túl bő a választék, pedig sztem én eléggé kompromisszumképes vagyok. Tulképp a mostani telóm tökéletes lenne előlapi, kikapcsolt kijelzőnél oldó ujjlenyomat olvasóval, infrával, 720p/60fps videóval és esetleg dual aktívban. Cserébe nem zavar, ha tepsi, nem kell extra akkuidő, csúcskamera, antutuszédítő CPU/GPU, stb. Lesz...m, hogy néz ki és IP 1000 -es védelem se kell.
-
-
törölt tag
válasz
iMaverick #115700 üzenetére
Én meg nem ezt használom, ezért továbbra is hidegen hagy a TP-Link márka, bármíly fontosnak érzed megjegyezni, hogy egy másik custom firm -mel esetleg jók. Többen írják, hogy IOS -szel milyen jó az Iphone. Totál hidegen hagy, mivel Androidot használok, ami nincs Iphone -ra.
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #115679 üzenetére
Szerinted eddig hányszor kellett kivennem a tokból a telómat, mert nem hitték el, hogy tényleg ez a neve?
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #115676 üzenetére
Nálam sem áll túl jól ez a név. A routerei is hidegen hagynak, mivel nincs rájuk Tomato firm. Meg, ahogy már többször írtam, sosem vennék olyan telót, aminek rosszul hangzik a neve.
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #115673 üzenetére
Sztem tök mindegy. 12=egy tucat teló. Nem is az én kategóriám. Csak a TP-Link miatt linkeltem, mint érdekesdég.
-
törölt tag
Újabb próbálkozók a láthatáron.
-Rám akarod melegíteni a gagyifonodat?
-Neffos(s), ez egy TP-Link! -
-
törölt tag
válasz
#39868659 #115547 üzenetére
Később ezt is cáfolják, mert másnál rootolt telón is működik. Utána azt boncolgatják, hogy ROM -függő. Ez egyben azt is jelenti, hogy készülékfüggő. Akkor viszont tovább bonyolódik a dolog, mert a Google késlekedése miatt, nincs egységes dual SIM kezelés. A gyártók oldották meg a Google helyett a saját módszereikkel. De, ha alapvetően működőképes a dolog, akkor sztem rövidesen meglesz a szoftveres háttere is és biztosan lesznek microSD -k, nano SIM adapteres kialakítással.
-
törölt tag
válasz
Jenne #115405 üzenetére
Nyugodtan törölheted a gyorsítótárat, semmi fontos sem fog eltűnni. De, amit szeretnél eltűntetni, az sem. Ezek a korábban konfigurált Wifi hálózatok. A listában bökj egy elemre! Dob egy ablakot, amiben lesz egy "elfelejt" opció. Bökj rá és az a hálózat eltűnik a listából!
-
törölt tag
Leírom a story -mat, hátha vkinek hasznos lesz. Úgy kezdődött, hogy nekem is mesebeli lett a GPS jel a telómon. Hol volt, hol nem volt. Nem hatott rá semmilyen Jedi trükk, vagy szoftveres vajákolás. Na, gondoltam, ez a csoda is három napig tartott és most itt a rideg valóság, hogy szarazmtkgps. Nem dőltem a kardomba, hisz benne volt a pakliban, amikor MTK -s telót választottam. Jöhet a "B" terv, a külső GPS vevő! Véletlenül ráakadtam erre a kütyüre. Persze kiderült, hogy ennyiért még kínából se lehet külső vevőt szerezni. Ez csupán egy mezei jelerősítő/jeltovábbító. De, ahogy odatartottam a teló hátuljához, az rögtön megtelt hódokkal és atom stabil pozíciótartással navigált. Szóval, egyértelmű, hogy az én esetemben nem a modullal, vagy a szoftverével van a baj. A hiba oka szimpla összeszerelési, érintkezési probléma és/vagy rossz minőségű antenna.
-
törölt tag
válasz
svgyula #114694 üzenetére
Elfelejtesz egy lényeges szempontot. Neki a másik ország hálózatához is van kártyája, ami akkor nem roamingol. Így nem kell foglalkoznia a hálózat változásával, csak mindíg az adott hálózathoz tartozó SIM -mel kezelni a hívásokat. A probléma csupán a bejövőnél van, mivel a másik kártyára érkező hívás olyankor fizetős, vagy inaktív. De ez a Te esetedben sem megoldás. Illetve, ragaszkodhat az egyik szolgáltatóhoz úgy, hogy csak akkor engedi az automatikus hálózatváltást, ha teljesen megszűnt a jelszint. Az is egy lehetőség, hogy feltételezve azt, hogy nem a zöld határon közlekedik, megadja az általa használt határátkelőhely koordinátáit és bekapcsolva hagyja a GPS -t. Az automatizáló pedig csak akkor engedi a hálózatváltást, ha korábban áthaladt a határátkelőn. Van még pár lehetőség.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #114688 üzenetére
Priviben már megírtam neki (mert kérdezte), itt pedig már többször írtam a megoldást.
Igen, Tasker plugin, tehát a funkciói közvetlenül az automatizálóból is kapcsolhatók. Azért tud teljes funkcionalitással működni, mert nem Android API -kat használ, hanem az MTK API -jait. Ezért, értelemszerűen csak olyan telókon működik, amik tudják értelmezni ezeket az utasításokat.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gyuszek2121 #114671 üzenetére
A Mediatekes telókat meg lehet tanítani ilyen automatizmusra.
-
törölt tag
válasz
svgyula #114624 üzenetére
Eccerű. Ha valahol használják, akkor a 800 a global része. Anélkül nem lehet global. Márpedig, az EU -ban sok helyen használják. Nálunk meg azért is van jelentősége, mivel két nagy szolgáltató közösen üzemelteti. Így bármelyik tornyát látja a teló, rá tud állni. Ha látja! De, nyóccá nélkül az nem megyen.
-
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #114553 üzenetére
Késő. Már megcsináltattam a Kisvakond kék nadrágját, naaagy zsebekkel. Elveszne benne egy ilyen mütyűr. Folyton csak keresgélném.
-
törölt tag
válasz
zolipapa66 #114320 üzenetére
És nem tudott a távirányítóval telefonálni? De gyenge!
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #114290 üzenetére
Nem tudom. Nekem soha nem tanítottak számítástechnikát. Egyszer csak érdekelni kezdett és 46évesen totál fogékony vagyok az új lehetőségek megismerésére.
svgyula:
Máris skatulyázol. Attól, hogy a telón fut, nem kell azon nézned. MHL adapterről, HID profilos bluetooth beviteli eszközökről hallottál már? Rádugod a telót a TV -re (pl. egy szállodában) és csatlakozol az egérrel, billentyűzettel. Az egész cucc elfér a zsebedben. Kb. három évvel ezelőtt, az SGS 2 -met is már használtam ilyen üzemmódban. Ott a 800x480 eléggé korlátozó volt, de amióta megjelentek az 1080p -s telók, azóta nincs ilyen probléma. -
törölt tag
válasz
RVR400 #114288 üzenetére
Mobil életet élek. A telót hurcolom, az a mindenes. Akkor tudjon is mindent, amire szükségem van! Pl. két letöltésvezérlő is telepítve van. Az ADM pro és a Ponydroid. Valamint a Terminal Emulator, a Servers Ultimate Pro, a Mirror OP, a Juice SSH, a HP nyomtató segédprogram és még akad egy pár (összesen 258 alkalmazás). Mert nem csak telefonálok vele.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #114284 üzenetére
Öööö... Ebben mi a vicces? Ez sok embernél így működik. Pl. karácsonykor ingyenes lesz a Telenor mobilnet. A Ponydroid tudja kezelni a data.hu -s linkeket. Miért is ne akasszak OTG -n egy 2TB -os, külső tápos háttértárat a telóra? A Servers ultimate kb. 60 féle szervert tud futtatni Androidon. Mi is a különbség egy soho NAS, egy Raspberry és egy teló között? ARM proci dolgozik szinte mindegyikben. Ahogy a legtöbb routerben is. Az Odroid XU -ban pl. konkrétan a Galaxy S4 Exynos procija dolgozik. Évek óta nem használok otthon sem PC -t. Csak, ilyen ARM kütyüket. Az egy dolog, hogy az emberek beskatulyázzák ezeket a kütyüket a teló kategóriába. De, ezek nem telefonok, hanem számítógépek, amikkel telefonálni is lehet. Ez csak szemlélet, hozzáállás kérdése.
-
törölt tag
válasz
eszementális #114260 üzenetére
A 10GB a felhasználói tárhelyen van. Csakhogy, az alkalmazások telepítési helye nem azon a partíción van. Sok alkalmazásod van, vagy nagyobb méretű játékok?
-
törölt tag
válasz
movax #114041 üzenetére
Sosem értettem, hogy mi szükség van az átpartícionálásra. A /data/data alól fogy el a hely. Ez alapértelmezetten írhatóként van csatolva. Vagyis, oda bármit symlinkelhetek. Fogom az alkalmazás adatait, áthelyezem a felhasználói tárhelyre és visszasymlinkelem a /data/data alatti, eredeti elérési útjára. Esetleg, egy shellscript -tel gondoskodom arról, hogy a linkelés minden rendszerindulásnál megtörténjen. SGS 2 -n sokszor megcsináltam.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Sanyesz. #113672 üzenetére
Én azt írtam, hogy mindkét sloton tud 3G -n netezni, vagy 3G -n hívást bonyolítani. Egy szóval sem írtam, hogy egyszerre. Dual standby esetén egyszerre az egyik sloton tud 3G -n netezni, miközben a másikon 2G -n hívást bonyolítani. De, ez 4G nettel, vagy 3G hívással már nem működik. 4G netet mindenképpen dobni fogja, ha a másik slot -ra bármilyen GSM hívás érkezik és a 3G netet is dobni fogja, ha a másik slot -ra 3G GSM hívás érkezik.
-
törölt tag
válasz
mrgymisi #113604 üzenetére
Teljesen igazad van. Az ember ismerje a saját korlátait. Én sem csináltam még olyanokat, amik neked javasolva lettek, pedig értem, hogy miről van szó. Azt nem értem, hogy a telód topikjában itt, vagy az XDA -n miért nincs segítség ilyesmihez. Az enyém sem egy elterjedt típus, de csomó videós segítség van hozzá. Ha nincs ilyen közösségi háttér, akkor meg se vettem volna. A másik szabályom, hogy nem nyúlok hardveresen olyan eszközhöz, aminek a szereléséhez 6 -os villáskulcsnál kisebb szerszám kell. Eszembe nem jutna kijelzőt csereberélni. Ha nincs ajánlott szervíz, ami épeszű áron vállalná, akkor kapásból leírom a telót és veszek egy másikat. Nekem az olcsóbbra jön ki, mint házibarkácsban vesződni a javítással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest