-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
trebrona #132460 üzenetére
Nekem egy kicsit nagyobb csomagom van, mert rengeteget telefonálok. A Telekom új csomagkínálata egyáltalán nem győzött meg, így még az is lehet, hogy jövőre leváltom őket.
(#132459) RVR400
Ezt mondom, hogy hiába élvonalbeli az LTE sebessége itthon. Arról nem is beszélve, ha bejönnek a nagyobb méretű, netán a korlátlan csomagok, akkor nagyon gyorsan leterhelik a felhasználók a rendszert és már nem is lesz ilyen szép a statisztika.
Most van néhány kvázi terheletlen LTE hálózat az országban. -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Tartsunk LTE napot: [link]
Ha tudná a T. cikkíró, hogy mennyire limitáltak a díjcsomagok, akkor inkább nem is számolna Magyarországgal.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ctibor #132414 üzenetére
Így van. Sőt, a kínai piacon van 4GB RAM-os változat is, ami jóval olcsóbb, mint az EU-s Honor 8 Pro.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Huawei fő piaca továbbra is Kína. Sokkal előrébb jár a rendszerverzió, mint a 8 Pro-n, valamint a kamera 3D-s funkciói is több dologra alkalmasak. -
tibcsi0407
félisten
válasz
han_lev #132397 üzenetére
Ez így van. Bár megmondom őszintén, hogy nagyon hosszú idő óta a V9 az első telefonom, amit nem szeretnék lecserélni.
A SoC erőre visszatérve még annyi, hogy szerintem egy Snapi 810 is mindent elvisz, pedig nem mai darab már. Nem fejlődnek a mobilalkamazások olyan léptékben, mint a hardver.
810 fölött már bármelyik SoC elég, inkább a többi komponens dönti el, hogy a telefon megfelelő-e, vagy nem. -
tibcsi0407
félisten
válasz
SamiCsillag #132395 üzenetére
Ez ettől sokkal komplexebb dolog. A Xiaomi pedig nem fog tudni akkora szintet javítani a képalkotáson, hogy a közelébe is érjen a Honor-nak.
A Huawei-nek nagyon sok év munkája van ebben, hogy a képalkotás ilyen hatékony. A Xiaomi biztos nem a Mi6-tal fogja utolérni őket. -
tibcsi0407
félisten
válasz
han_lev #132392 üzenetére
A kamera nem csak a szoftver miatt jobb, pontosabban nem csak az alkalmazás miatt. Rendszer szinten sokkal jobban van optimalizálva.
A Mi6 sajnos sosem lesz ezen a szinten, ezt bátran ki merem jelenteni.
A csúcs-SoC-vel kapcsolatban pedig annyit kérdeznék. Mi az, ami jól fut a Snapi 835-ön, de a Kirin nem bírja meghajtani? (pedig a V9-ben 2k-s kijelző van, nem csak FHD) -
tibcsi0407
félisten
válasz
zizol #132382 üzenetére
Az EMUI 5.1 rengeteget lépett előre. Én pont MIUI-ról (Mi Note 2) váltottam EMUI-ra (Honor V9) és nem érzem hiányát egyáltalán, sőt..
Ami nagyon meglepett, hogy még samba kliens támogatás is van a gyári fájlkezelőben, ami egy nagyon korrekt dolog.
A kamera alkalmazás 10x professzionálisabb, a rendszer pedig gördülékenyebb, a kínai ROM-ban is van magyar nyelv is. A machine learning pedig tényleg működik, nem lassul a telefon hónapok után sem. -
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Atomgeszi #132067 üzenetére
Szerintem ilyen felhasználásra olyan router kell, amibe belepattintod a 4G stick-et. Ideig óráig biztos jó az a megoldás is, amin töröd a fejed, de minek? Egy RT-N18U például bőven kiszolgálna, de talán valamelyik olcsóbb ASUS router is.
Cserébe nem kellene parázni, hogy mondjuk XB live alatt azért szar a pinged, mert egy olcsó telefonnal próbálsz egy céleszközt helyettesíteni. -
tibcsi0407
félisten
Én azt gondolnám, hogy Kínában árusított Sharp telefonok fogják az EUI ökoszisztémát "kölcsönvenni" (nyilván nem ingyen). Bármennyire is szenved a LeEco, tartalomszolgáltatásban még mindig nagyon jó a csomagjuk.
A Coolpad-dal nem összeállt, hanem többségi tulajdonosa lett a cégnek. -
tibcsi0407
félisten
válasz
sharp4 #131888 üzenetére
Azért mert a készülékeket Kínába szánják, esetenként Indiába. Kínában lesz B20, de még nincs, Indiában nem tudok róla, hogy terveznék.
Viszont amíg nincs, addig nem is lesz a telefonokban. Egyszerűen ha 1$-ral kerülne többe a hardver és a licenszelés, akkor már többmillió dollárt megspórolnak.
Az emberek elfelejtik, hogy nem mi vagyunk a Xiaomi célközönsége.
Az olcsóbb telefonokból is azért van B20-as a Xiaomi-nál, mert ott megéri a kockázatot. Talán még igényfelmérésnek is jó. Elég apró léptekben haladnak, bár gyakran egyet előre, kettőt hátra.. -
tibcsi0407
félisten
válasz
sharp4 #131882 üzenetére
A Mi5S-be teszel neki B20-at?
A Le Max 2-höz hozzátetted, hogy jó eséllyel elszáll az ujjlenyomat olvasó (vagy, ha az X829-et veszi, akkor nem lesz B20)?
A másik kettővel én is egyetértek.Aztán honnan tudod, hogy melyik az újabb széria, meg hogy melyiket kapod, ha veszel?
Az X829 valóban újabb, de nincs benne B20.
Aranyos, ahogy véded mindig az igazad. Remélem LeEco fronton nem szeretnél kioktatni... -
tibcsi0407
félisten
válasz
sharp4 #131871 üzenetére
Leírtam az érveimet. Azt is leírtam, ha tudsz jobb ajánlatot, akkor írd le az enyémtől függetlenül.
Ez egy fórum, ha valaki kérdez, akkor nem a válaszokra szoktunk reflektálni elsősorban, hanem közösen segítjük a kérdezőt, akár több irányból megközelítve a kérdést.
Előtted a lehetőség, tegyél javaslatot Te is. Majd utána tesznek még többen is és a kérdező eldönti mi a szimpi Neki.
Ilyen egyszerű. -
tibcsi0407
félisten
válasz
sharp4 #131869 üzenetére
Igen, és? Ez nem a környéke? Nem nagyságrendekkel eltérő árú telefont mondtam. Akkor is porig alázza a Honor 8-at és ez itt a lényeg.
Ha egyszer valaki ír egy felső határt, akkor azt közelítjük meg mindig, amikor telefont ajánlunk. Ez ilyen egyszerű.
Bár azt nem értem, hogy mi célból kell belekötni abba, amit mondok? Tegyél Te is javaslatot és ennyi.. -
tibcsi0407
félisten
válasz
WOT-H-A-C #131859 üzenetére
Én kb ugráltam köztük ide-oda. Ami érdekes, hogy egy időben a Mi Note 2-n a kamerát nyomkodtam, mert azzal akartam feloldani.
Nekem jobban kézreáll, ha a kezemben a telefon. Asztalon pedig nem szoktam nyomkodni, általában mindenki ezt hozza fel az előlapi ujjlenyomat olvasó mellett. Az autós használatra pedig szerencsére több megoldás is van. -
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
válasz
instantwater #131849 üzenetére
LeEco Le Pro 3.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #131757 üzenetére
Én meg már vagy tízszer, a kuponos vásárlók pedig 99%-ban, a maradék 1%-nak is megoldottuk mindig, ha volt probléma.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Zsiráfnyál #131693 üzenetére
Szerintem itthon teljesen felesleges keresned.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Zsiráfnyál #131691 üzenetére
Általában a színezett MoFi üvegek jól illeszkednek. Azok azt hiszem körben ragasztósak.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w #131494 üzenetére
Nem eszi a RAM-ot = rosszul használja az erőforrásokat.
Azért van a RAM a telefonban, hogy használja fel a rendszer a megengedett legnagyobb mértékben. -
tibcsi0407
félisten
válasz
aytukabozs #131447 üzenetére
Már így is gyakran vagyok ingerült, kevesebb alvás mellett lehet valakit megütnék.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
SamiCsillag #131445 üzenetére
Nyilván nem.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
aytukabozs #131443 üzenetére
Természetesen lesz, csak kb 1000 tonna acél tervezése vár rám az elkövetkező pár hónapban, így nagyon nehéz a kis hobbimmal foglalkozni.
-
tibcsi0407
félisten
Nem nehéz a felsőkategóriában lenyomni. Vagy sz@r a szoftveres támogatás, vagy a kamera van elszabva... Ott a Mi Note 2, egy szuper telefon, de a kamerája pl nem jó az árhoz képest. Az pedig, hogy az abszolút csúcs Xiaomi még nem kapott Nougat-ot, az egy szégyen.
Közben a Note 4X már megkapta.
Soha többet nem fogok 300$-nál drágább Xiaomi-t használni, ez biztos. Szívesen letesztelem, írok is róla, de daily driver nem lesz.. -
tibcsi0407
félisten
válasz
batai15 #131406 üzenetére
Mindenki ezzel jön, hogy kocsiba jobb lenne az előlapi. Erre van nagyon sok jó megoldás. Pl az autós mód. Vagy akár, ha van egy BT fejegység, akkor azt smart lock eszközként hozzá lehet adni. Meg kismillió alternatíva van rá.
Én mindkettőt (előlapi és hátlapi) sok telefonon kipróbáltam, ugyanúgy meg van az előnye és a hátránya is mindkettőnek, de szerintem nem lehet kijelenteni egyikről sem, hogy xy szituációban jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged